Ostamalla Saaren Taika® Suolasaippuan autat poistamaan 25 kiloa sinilevää Itämerestä!

Itämerisaippua

Saippuan tunnistat Puhdas Itämeri -logosta ja jokaisen saippuan hinnasta lahjoitamme lyhentämättömänä 5€ Itämeren hyväksi John Nurmisen Säätiön kautta. Tuolla 5 eurolla saadaan esimerkiksi poistettua 25 kiloa levää merestämme!

Saaren Taika vegaaninen biohajoava saippua ekologinen (2 of 38)

Puhdas Itämeri – konkreettista työtä Itämeren rehevöitymisen vähentämiseksi

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat. Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta. Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren pelastamiseksi tarvitaan siten välittömästi ravinnepäästöjen merkittävää pienentämistä. John Nurmisen Säätiön missio on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on käynnistänyt 10 vuoden aikana jo 29 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 18 on saatu valmiiksi. Pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista rehevöittävää fosforikuormaa on onnistuttu pienentämään jopa 75 prosenttia. Pietarin-hanke on ympäristövaikutuksiltaan yksi merkittävimmistä Itämeren alueella koskaan toteutetuista vesiensuojeluhankkeista. Vuonna 2005 startanneen Pietarin hankkeen jälkeen säätiö on käynnistänyt useita muita hankkeita jätevesien mukana tulevan fosforikuormituksen vähentämiseksi koko Itämeren alueella, ja lisännyt Puhdas Itämeri -hanketoimintaa myös Suomessa.

Saaren Taika Pelastetaan Itämeri suolasaippua (1 of 2)

Tiesitkö? Tanskan kapeat, matalat salmet ovat ainoa meriyhteys Itämereltä Pohjanmerelle, ja veden vaihtuvuus niiden kautta on hyvin hidasta. Laskennallisesti Itämeren koko vesimäärän vaihtumiseen on arvioitu kuluvan noin 30 vuotta. Tanskan salmien äärellä Itämeren eteläosissa vesi on suolaisempaa, ja siellä viihtyvät myös meritähdet, taskuravut, ja monet muut valtamerten eläimet, jotka eivät menesty pohjoisten merialueiden kylmissä ja vähäsuolaisissa vesissä. Eteläisillä merialueilla elää myös Itämeren ainoa valaslaji, pyöriäinen.

Lue lisää Puhdas Itämeri -hankkeista ja Itämeren suojelusta: www.johnnurmisensaatio.fi/puhdas-itameri/

#puhdasitämeri
Facebook: @johnnurmisensaatio & @puhdasitameri
Instagram: @johnnurminenfoundation
Twitter: @puhdasitameri 

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.