Paras kosteusvoide

Paras kasvovoide; kuivalle iholle, herkälle iholle, ikääntyvälle iholle, 50- ja 60-vuotiaalle, miehelle, akneiholle tai meikin alle!

Paras kasvovoide; kuivalle iholle, herkälle iholle, ikääntyvälle iholle, 50- ja 60-vuotiaalle, miehelle, akneiholle tai meikin alle!

Koostin sinulle parhaimmat kosteusvoiteet -suositukseni kaikille ihotyypeille. Suositusteni avulla pidät ihosi kimmoisana ja kosteutettuna myös kuivilla ja kylmillä keleillä!

Mikäli oma ihotyyppisi sekä kosteusvoiteiden sisältö ja käyttö ovat sinulle jo selvillä, voit hypätä alta suoraan oman ihotyyppisi voidesuosituksiin.

Paras kosteusvoide sinulle!

Laadukas kosteusvoide on avain ihoon, joka näyttää sekä tuntuu terveeltä ja mukavalta.

Olipa ihosi sitten kuiva tai rasvainen, oikein valittu kosteusvoide lukitsee kosteuden ihollesi ja pitää ihosi joustavana sekä sileänä ilman, että ihosi tuntuu rasvaiselta.

Kuivalle ja herkälle iholle sopii parhaiten kermainen kosteusvoide, joka rauhoittaa kiristelevää ja kuivuudesta nipistelevää ihoa.

Jos taas ihosi on rasvoittuvaa sorttia, niin kevyempi kosteusvoide pitää sen kosteutettuna, samalla tasapainottaen ihosi rasvoittumista.

Kaikki Saaren Taika -tuotemerkkien kosteusvoiteet sopivat käytettäväksi myös meikin alla!

Malli Kati levittää kosteusvoidetta kasvoilleen peilin edessä

Kosteusvoide, mitä se tarkalleen ottaen on?

Kaikki kosteusvoiteet ovat joko voide-, geeli- tai lotion-pohjaisia, yleensä jonkinlaisen öljyn ja veden sekoituksena (ainesosaluettelossa nimellä ”aqua”).

Normaalisti kosteusvoiteessa on myös vettä sitovia ainesosia, kuten glyseriiniä, hyaluronihappoa, mineraali- tai kasviöljyjä; tai silikoneja (esim. ”dimethicone”). Nämä ainesosat lukitsevat kosteuden ihollesi ja auttavat tasoittamaan ihon pintaa.

Saaren Taika -tuotemerkkien voiteissa ei ole koskaan käytetty silikoneja tai mineraaliöljyjä, sillä ne ovat ei-luonnollisia ainesosia, jotka eivät tuo iholle mitään ravinteita, ja saattavat jopa tukkia ihohuokosia. 

Kosteuttavan pohjan lisäksi kosteusvoiteet voivat sisältää aktiivisia aineosia, kuten E-vitamiinia (parantavia ominaisuuksia), tai C-vitamiinia (ihoa kirkastavia ominaisuuksia); antioksidantteja, kuten vihreää teetä tai kamomillauutetta (ihoa rauhoittavia ominaisuuksia sekä vanhenemista vastaan taistelevia ominaisuuksia), alfahydroksihappoja (AHA-hapot)(ihoa kuorivia ja kirkastavia ominaisuuksia). 

Kosteusvoiteen käyttö

Kosteusvoide levitetään kasvoille ihon puhdistuksen jälkeen ja yleensä alle laitetaan ensin kasvovesi, sitten mahdollisesti jokin seerumi ja vasta kolmantena kosteusvoide. 

Mikäli käytössä on silmänympärysvoide tai jokin esim. näppyihin tehoava täsmätuote, tulee nämä laittaa ennen kosteusvoidetta.

Malli Ansku levittää silmänympärysvoidetta

Miten valitset oikeanlaisen kosteusvoiteen itsellesi?

Jos et ole varma omasta ihotyypistäsi, voit tarkistaa sen helposti painelemalla esim. puhdasta nenäliinaa tai muuta ohutta ja pehmeää paperin palaa kaikkialle kasvoillesi.

Jos paperille jäi öljyisiä jälkiä, sinulla on todennäköisesti rasvoittuva iho. Mikäli öljyisiä jälkiä jäi vain nenän ja otsan alueelta, on sinulla luultavasti sekaiho. Mikäli öljyisiä jälkiä tuli erittäin vähän tai ei ollenkaan, on sinulla mitä todennäköisimmin kuiva iho

Ihotyyppi voi normaalisti muuttua vuodenajan mukana tai ajanmyötä. Teini-iän rasvainen iho voi aikuisemmalla iällä ollakin kuiva tai toisinpäin. 

Kesäkuumalla taas monella iho rasvoittuu normaalia enemmän ja talvella taas useimmilla saattaa esiintyä enemmän ihon kuivumista. 

Siksi kosteusvoide tuleekin valita ihon sen hetkisen tarpeen mukaan ja tarvittaessa vaihtaa kesäksi kevyempään kasvovoiteeseen ja vastaavasti talvella taas kermaisempaan ja tuhdimpaan voiteeseen.

Saaren Taika kosteusvoiteet ovat kaikki ihohuokosia tukkimattomia voiteita, eli ne eivät sisällä esim. mineraaliöljyjä tai silikoneja, joilla on taipumusta tukkia joidenkin ihohuokosia ja näin aiheuttaa näppyjä, kuten mustapäitä, finnejä tai aknea. 

Paras kosteusvoide kuivalle iholle

Kuiva iho johtuu ihon päällimmäisen kerroksen riittämättömästä kosteuden saannista, eli ihon luontaisen kosteustasapainon heikkenemisestä, tai muuttuneesta lipidien toiminnallisuudesta.

Myös ihon heikentynyt suojamekanismi voi johtaa ihon kosteuden liialliseen poistumiseen/haihtumiseen.

Kuivasta ihosta kärsivän on hyvä huolehtia siitä, että iho saa koko ajan kosteutta ja rasvoja ulkoisesti. Kuivan ihon hoitamisessa kotihoito on ensisijaisen tärkeää ja se pitää ottaa päivittäiseksi rutiiniksi. Rasva estää kosteutta haihtumasta iholta ja sitoo kosteutta itseensä. Tämä toimii myös suojana ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

Mustikka kasvovoide, hillitsee juonteita ja pigmenttimuutoksia.

Chosen by Johanna Mustikka kasvovoide sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii ikääntyvälle iholle, punoituksesta kärsivälle tai runsasta kosteutusta kaipaavalle iholle.

Kermaiseen mangovoihin valmistettu kasvovoide auttaa kasvojesi ihoa kosteutumaan myös syvemmistä ihokerroksista. Mustikka kasvovoide rauhoittaa ihoasi auringon tai pakkasen aiheuttaman rasituksen jäljiltä.

Voide sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvovoiteen kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden.

Kasvovoiteen sisältämä E-vitamiini auttaa kuivaa ihoa kosteustasapainon säilyttämisessä ja voiteen sisältämä C-vitamiini tukee ihosi kollageenin tuotantoa ja parantaa ihosi kimmoisuutta.

Aloe Vera 24H Kosteuttaja, sis. Sheavoita & Kauransiemenöljyä.

Sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera kosteuttaja antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Voiteessa käytetty Sheavoi on tehokas ihon kosteuttaja. Se ehkäisee ihon kuivumista lukitsemalla kosteutta ihon syvempiin kerroksiin ja auttaa ihon luonnollisen öljytasapainon palauttamisessa, jolla voi olla vaikutusta myös aknen ehkäisyssä.

Sheavoi yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn tekevät voiteesta ihoa tehokkaasti ravitsevan sekä kosteuttavan.

Kaura auttaa lievittämään ihon tulehduksia sekä rauhoittamaan ihoärsytystä sekä kutinaa.

Paras kosteusvoide herkälle tai atooppiselle iholle

Herkkä iho on sellainen, joka reagoi kosmeettisiin valmisteisiin, erilaisiin sääolosuhteisiin, kuten kylmään, aurinkoon, viiman ja nopeisiin säätilan vaihteluihin, mutta ilman selviä näkyviä kliinisiä syitä.

Oireet saattavat olla mm. ihon pistely, kuumottaminen, kutiaminen, ihon kiristämisen tunne tai jopa kipu iholla, mutta kuitenkaan iholla ei ole pysyviä näkyviä oireita eli hilseilyä, punoitusta, kuivumista jne, vaan näitä voi olla havaittavissa hetkellisesti.

Herkälle iholle parhaiten sopivat voiteet ovat hajusteettomat voiteet, vedettömät voiteet tai voiteet, joissa on käytetty vain vähän ja hyvin siedettyjä säilöntäaineita, sillä säilöntäaineet monesti saavat herkän ihon nipistelemään voiteen levittämisen jälkeen.

Vedettömissä voiteissa ei ole yleensä säilöntäaineita, mutta vedetön voide taas ei voi lisätä ihon kosteutta, kuten taas vettä sisältävä voide voi.

Herkälle tai atooppiselle iholle sopii oikeastaan kaikki Saaren Taian valikoiman voiteet, sillä itse tuotteidemme kehittäjänä omaan kuivan, herkästi reagoivan atooppisen ekseemaihon ja monet tuotteemme ovat itselleni vaikeiden iho-ongelmieni hoitamiseen alunperin kehitettyjä. Kaikki tuotteemme ovat reagoivalla, atooppisella ekseemaihollani testattuja ja itselläni siedetyksi havaittuja.

Siedetyin voide maailmassa on pelkästä sheavoista valmistettu voide, kuten Saaren Taika Sheavoi – Karitevoi, joka sopii mm. palaneelle iholle, ihottumiin, kuiville hiuksille, raskausarpiin, luufinneille.

Saaren Taika sheavoi ei sisällä kemiallisia ainesosia tai jäämiä, jotka voivat kuivattaa tai ärsyttää ihoa. Sheavoi ei myöskään tuki ihuokosia. Se sopiikin oikeastaan lähes kaikille ihotyypeille!

Sheavoita käytetään useimmiten sen kosteuttavan vaikutuksen vuoksi. Karitevoin kosteuttavuus perustuu sheavoin rasvahappopitoisuuteen, eli sen linoli-, öljy-, steariini- ja palmitiinihappo pitoisuuksiin.

Kun levität sheavoita paikallisesti, nämä öljyt imeytyvät nopeasti ihoosi. Ne toimivat kosteutta palauttavina ainesosina, palauttaen ihosi lipidejä ja luoden nopeasti kosteutta. Tämä palauttaa ihosi ulkoisia rasituksia vastaan taistelevan suojan, ylläpitää ihosi sisäistä kosteutta ja vähentää ihon kuivumista.

Sheavoi sisältää runsaasti linolihappoa ja oleiinihappoa. Nämä kaksi happoa tasapainottavat toisiaan, mikä tarkoittaa, että karitevoi imeytyy helposti ihoosi täysin, eikä se jätä ihollesi rasvaista tunnetta levittämisen jälkeen.

Paras kosteusvoide ikääntyvälle iholle sekä 50-vuotiaan ja 60+ iholle

Ihon ikääntyminen alkaa jo ennen 30 ikävuotta. Ihon ikääntyminen näkyy ihon kuivuutena, ryppyinä ja juonteina, ihon veltostumisena ja suurentuneina ihohuokosina.

Ikääntyvässä ihossa tapahtuu myös muutoksia värissä. Ihon väri voi muuttua kalpeammaksi tai jopa kellertävän harmaaksi. Myös pigmenttimuutokset ovat yleisiä kämmenselkien, kasvojen ja kaulan iholla.

Ihon toimintojen tukemiseksi kannattaa ihonhoidon päivärutiiniin lisätä kasvovesi. Ruusu misellivesi sisältää iholle tärkeää elastiinia ja kollageenia, jotka yhdessä auttavat ihoasi säilyttämään sen nuorekkuuden ja kimmoisuuden.

Ennen kosteusvoidetta kannattaa aikuiselle ja ikääntyvälle iholle antaa seerumia, joka parantaa ihon kykyä pysyä nuorekkaana.

Ihon kosteutukseen kannattaa panostaa, koska se on ihon kauneuden A ja O. Kunnolla kosteutettu iho on terve, kimmoisa, sileä, pehmeä ja ehjä.

Anti-age vaikutteinen ja energisoiva, ylellinen Koentsyymi Q10 Hyaluronihappo kasvovoide on avainasemassa missä tahansa anti-age ihonhoitorutiinissa! Q10 auttaa myös ehkäisemään ihon värimuutoksia ja maksaläiskiä.

Hajusteeton Koentsyymi Q10 Hyaluronihappo 24H kasvovoide tuo pitkäkestoista kosteutusta ihollesi. Sen ravitsevat ja tehokkaat ainesosat tekevät ihostasi sileän, kimmoisan ja säteilevän.

Koentsyymi Q10 auttaa vähentämään juonteita ja ryppyjä, sillä se kiinteyttää ihoasi tuottamalla kollageenia ja elastiinia. Se nopeuttaa ihosolujesi uudistumista ja auttaa ihoasi säilyttämään sen kimmoisuuden.Q10 auttaa myös ehkäisemään ihon värimuutoksia ja maksaläiskiä.

Pienimolekyylinen hyaluronihappo imeytyy syvemmälle ihoosi ja auttaa tehostamaan muiden aktiivisten ainesosien vaikutusta ihollasi. Se vähentää tehokkaasti ihosi kuivuutta, juonteita ja ryppyjä.

Kollageeni A-vitamiini (retinoli) kasvovoide juonteita ja ryppyjä vastaan. Sopii hyvin myös rasvaiselle- ja akneiholle.

Hajusteeton Kollageeni A-Vitamiini kasvovoide tekee ihostasi kiinteämmän, ja kuulaamman.

Ikääntyessämme ihon kollageenin tuotantomme hidastuu ja tästä syystä ihon kimmoisuus vähenee. Kollageeni A-vitamiini kasvovoide sisältää runsain määrin voimakkaita luonnollisia anti-age ainesosia. Se kuljettaa mm. kollageenia suoraan ihon syvempiin osiin, vähentäen juonteiden syntymistä ja jättäen ihosi kosteutetuksi ja ravituksi!

Paras kosteusvoide akneiholle tai rasvoittuvalle iholle

Rasvainen iho muodostuu silloin, kun ihon talirauhaset tuottavat liikaa talia. Rasvainen iho on tuhansien naisten ja miesten ongelma, ja varsin yleistä etenkin nuorilla mm. hormonien vaikutuksen vuoksi. Rasvaisen ihon tunnusmerkkejä ovat kiiltävä ihon pinta sekä suurentuneet ihohuokoset, etenkin ihon T-alueella, eli otsa, nenä ja leuka.

Ennen voidetta on suositeltavaa käyttää kasvoseerumia. Ohut kerros esim Saaren Taika Professional Hyaluronihappo & Hedelmäseerumia tai Aloe Retinoli seerumia antaa iholle kosteutta syvemmällä jättämättä rasvaista tuntua ihon pintaan.

Voiteista pintakuivan rasvaisen ihon valinta on ylempänä esitelty Aloe Vera 24H kosteuttaja, joka on hieman paksumpi voide, kuin Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja, mutta kuitenkin kevyehkö ja nopeasti imeytyvä voide, joka sopii rasvaisuuteen taipuvalle iholle oikein hyvin.

Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE Kosteuttaja, tasoittaa ihon rakennetta ja väriä, sopii akneiholle.

Kasvovoiteen sisältämä retinyylipalmitaatti on voimakas antioksidantti joka suojaa tehokkaasti ikääntymisen merkkejä vastaan sekä auttaa taistelussa aknen aiheuttajia vastaan. Retinyylipalmitaatti lisää ihosi kollageenin tuotantoa.

AHA-hedelmähappo on kasvovoiteen superaine, se kirkastaa ja kosteuttaa ihoasi erittäin tehokkaasti ja taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan. AHA-hedelmähapon sekä voiteen sisältämän hylauronihapon ansiosta voide tekee ihostasi välittömästi sileämmän ja pehmeämmän.

Makadamiaöljy sheavoide, pehmentävä, ikääntymisen merkkejä vastaan, akneiholle.

Makadamiaöljy Sheavoide sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii rasvaiselle iholle ja näppylöistä kärsiville tai hyvin kuivasta ihosta kärsiville.

Makadamiaöljy on erityisen suositeltava käytettäväksi epäpuhtaan ja akneen taipuvaisen ihon hoidossa, sillä makadamiaöljystä eristetyllä palmitiinihapolla on todettu olevan antimikrobisia vaikutuksia laboratoriakokeissa. Palmitiinihappo tehostaa myös makadamiaöljyn kulkua ihon kerrosten läpi ihon syvempiin osiin.

Makadamiaöljy on kevyt öljy, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Se soveltuu erinomaisesti silti kuivan ja myös ikääntyvän ihon hoitoon. Ihomme luonnollinen palmitiinihappo -pitoisuus vähenee iän myötä ja makadamiaöljyä sisältävä voide auttaakin ehkäisemään ikääntymisen aikaansaamaa ihon veltostumista ja juonteiden syntymistä. Palmitiinihappo on voimakas antioksidantti, joka auttaa ihoamme taistelussa vapaita radikaaleja, eli reaktiivisia hapen muotoja vastaan.

Paras kosteusvoide miehen iholle

Miesten iho eroaa naisten ihosta testosteronin ansiosta.

Testosteroni tekee miesten ihosta paksumman ja suurentaa ihon talirauhasia. Tästä syystä miehillä usein iho rasvoittuu herkemmin ja epäpuhtauksia ja aknea esiintyy enemmän kuin naisilla.

Suosituin kasvovoide miesten iholle on ylempänä esitelty Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteusvoide sekä Tukkijätkä Partabalsami.

Tukkijätkä partabalsamin luonnolliset ja korkealaatuiset ainesosat kosteuttavat sekä ihoasi, että partaasi. Olemme kehittäneet Tukkijätkä partabalsamin sopimaan useimmille parta- ja ihotyypeille.

Aprikoosinsiemenöljy on kevyt ja helposti imeytyvä öljy, joka on helppo saada parran alle ihoasi hoitamaan. Se auttaa stimuloimaan parran kasvua sekä pehmentää ja kosteuttaa ihoasi.

Kaakaovoi ehkäisee parran katkeilua sekä helpottaa partasi muotoilussa. Se hoitaa ja suojaa partaasi.

Partabalsamissa on jojobaöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia ja siksi se sopii erityisen hyvin mm. akneiholle. Jojobaöljy on tehokas kosteuttaja, se ei tuki ihohuokosia ja sillä on ihoa rauhoittava vaikutus. Sen tiedetään häivyttävän juonteita ja tuovan iholle hehkua!

Osta parhaat luonnolliset Saaren Taika kosteusvoiteet netistä tai tutustu niihin alla näkyvässä tuoteupotuksessa:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.