Parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet couperosa iholle, couperosa ihon hoito

parhaimmat tuotteet ruusufinni iholle

Tuotesuositukset ihotyypeittäin - Couperosa ihon hoito

Blogissamme kerromme lyhyesti erilaisista ihotyypeistä, sekä suosittelemme parhaimmat tuotteet käytettäväksi erilaisilla ihotyypeillä. Tässä artikkelissa syvennymme couperosa ja ruusufinni iholle parhaiten sopiviin Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteisiin.

Vinkki: Saaren Taika verkkokaupasta voit hakea tietylle ihotyypille tai iho-ongelmalle sopivat tuotteet valitsemalla valikosta sopivan kohdan.

Ihotyyppi ja iho-ongelma valikot Saaren Taika verkkokaupassa

Herkkä ja punoittava couperosa-iho

Miten tunnistaa couperosa?

Couperosa-iholla on laajentuneita hiusverisuonia, jotka kuultavat ihon läpi. Useimmiten tämä punakkuus ilmenee nenän vierustoilla, poskissa, leuassa, nenässä tai kaulalla. 

Couperosan ensioireena voi olla hetkellinen ja lievästi tuntuva kuumotus, joka voi ilmentyä esim. auringossa- tai saunassa oleilun, tai kylmän viiman jäljiltä. 

Couperosa johtuu hiusverisuonien seinämien hauraudesta, kun suonet laajenevat, eivätkä enää palaudu takaisin.

Couperoottinen iho on yleisintä kuivalla ja ohuella iholla sekä herkkäihoisilla, että luonnostaan hieman kalpelalla iholla. 

Voiko couperosaa välttää?

Couperosa-ihoa voi hoitaa kotikonstein välttelemällä suuria lämpötilanvaihteluita, suojaamalla kasvot kylmältä viimalta, välttelemällä tulista ruokaa, alkoholia jne. 

Kun tiedät mistä oma couperosasi ärsyyntyy, on helpompi välttää niitä asioita.

Miten hoidan couperosa-ihoani?

Couperosa-ihon hoidossa tärkeintä on hellävaraiset ihonhoitotuotteet sekä pitkäjänteisyys. 

Laadukkailla ja couperoottiselle iholle sopivilla tuotteilla couperosasi pysyy kurissa, vaikkei sitä kosmetiikalla voikaan parantaa. 

Hoitamattomana couperosa voi muuttua ruusufinniksi, joten ihon oikeanlainen ja hellä huolenpito on siksikin tärkeää!

Couperosa iholla ilmenee punoitusta, yleensä nenän ja poskien alueella. Couperoottinen iho on usein kuiva ja herkkä, ja ohentuneen ihon pinnassa saattaa näkyä verisuonia, sillä Couperosa ihon verisuonet ovat heikentyneet ja hiussuonten seinämät ohentuneet.

Couperosa voi hoitamattomana kehittyä ruusufinniksi, joka on krooninen ihosairaus.

Couperosa voi pahentua stressin myötä tai kuuman ja kylmän vaikutuksesta. Monilla korostunutta punoitusta ilmenee esim. saunomisen tai tulisen ruuan jälkeen. Myös alkoholi, liika aurinko tai vääränlaiset ihonhoitotuotteet saattavat aiheuttaa lehahtavaa punoitusta couperosa iholla.

Couperosa ihon hoito

Couperosa ihon hoidossa tärkeää on käyttää hellävaraisia ihonhoitotuotteita ja välttää mm. kortisoneja. Couperosa ihon hoito on pitkäjänteistä ja säännöllistä, päivittäistä huolehtimista ihon hyvinvoinnista mm. seuraavin konstein:

-Päivittäiset elintavat, jotka tukevat ihon ja pintasuoniston terveyttä (vältä mm. liikaa aurinkoa).

Couperosa iholle kehitetyt ihonhoitotuotteet

-C-vitamiinipitoiset ihonhoitotuotteet (C-vitamiini vahvistaa ihon kapillaarisuoniston joustavuutta ja vahvistaa niitä)

-B-vitamiinipitoiset ihonhoitotuotteet (B-vitamiini rauhoittaa ihoa, samalla vahvistaen sitä ja suojaa ulkoisia ärsykkeitä vastaan)

Couperosa ihon puhdistus

Ihonhoidossa erittäin tärkeää on ihon puhdistus.

Tyrni Luksus Spa saippua sopii punoitusoireista ja näppylöistä sekä kutinasta kärsivälle iholle. Se on erittäin hellävarainen saippua, joka sisältää antibakteerista teepuun eteeristä öljyä, jolla tiedetään olevan tulehduksia sekä infektioita hillitseviä ominaisuuksia.

Saippuan sisältämä luomu Extra-virgin oliiviöljy puhdistaa ihoasi erittäin hellävaraisesti poistamatta siitä ihosi luonnollisia rasvoja, jonka ansiosta ihosi jää kosteutetuksi pesun jälkeen!

Laventelin-, pelargonian- ja teepuun eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa, tasoittavat värieroja, auttavat soluja uusiutumaan, ehkäisevät ihotulehduksia ja infektiota.

”Tyrni Luksus Spa saippua on uskomaton tuote! Parin käyttö kerran jälkeen ruusufinnin näppylät kasvoista melkein hävisi, samoin punakkuus. Pesun jälkeen tosi pehmeän tuntuiset kasvot. Suosittelen!”

Paras kasvovesi couperosa iholle

Kasvovesi sekä kosteuttaa, että tasapainottaa couperosa -ihon tilaa, jolloin se usein myös vähentää ihon punoitusta. Kamomillan rauhoittava vaikutus saattaa joillakin hillitä tehokkaasti punoitusta. Myös ruusuvedet ovat couperosa iholle mainiosti sopivia kasvovesiä.

Ruusuvesi on luonnostaan rauhoittava ja se auttaa vähentämään punoitusta ja kutinaa, siksi se sopiikin erittäin hyvin myös ärtyneelle iholle.

”Näin talvipakkasilla mukavasti kosteuttava ja poskipäiden punoitusta vähentävä. Tuoksuu mummolan ruusupensaille.”

Seerumi couperosa iholle

Couperosa iholle tärkeää on ihon mikrobiomin terveellinen ylläpito.

Mikrobiomi on jokaisen ihmisen iholla elävistä mikrobeista muodostunut mikrofloora, eli mikrobiyhdyskunta. Se muodostuu meille jo syntymässä ja muuttuu elämämme varrella jatkuvasti.

Teini-iässä mikrobiomin muutokset iholla voivat aiheuttaa iho-ongelmia, kuten aknea. Kun ihomme mikrobiomi on epätasapainossa se saattaa näkyä ihollamme mm aknena, rosaceana,  ruusufinninä tai ihottumina. Siksi kaikella, mitä ihollemme laitamme, voikin olla suurempi merkitys ihomme ja samalla itsemme hyvinvoinnissa, mitä olemme aiemmin ymmärtäneet.

Punoitusoireita vähentävä prebioottinen seerumi.
Herkälle iholle kehitetty seerumi, joka sisältää prebiootteja.

Seerumi auttaa taistelussa ihon punaisuutta vastaan sekä auttaa palauttamaan ihon luonnollisen suojan.

Prebioottisilla kosmetiikkatuotteilla autamme ihoamme luomaan hyville mikrobeille otolliset elinolosuhteet, jolloin ihollamme vallitsee hyvä mikrobiomin tasapaino, eikä haitallisille, iho-oireita aiheuttaville bakteereille jää elintilaa. Probiootteja eli terveen ihon mikrobeja tarvitaan iholla, sillä ne toimivat ihon luonnollisena suojaavana kerroksena. Prebiootit itsessään eivät ole mikrobeja, vaan ne ovat probioottien ravintoa.

”Tekee minkä lupaa, punoitus oireet ja alkava couperosa ihokin rauhoittui! Iso suositus!”

Hyaluronihappo & Hedelmä kasvoseerumi on tieteellisesti koottu yhdistelmä Hyaluronihappoa, B5 vitamiinia ja hedelmäuutetta. Seerumin avulla saat ihollesi nuorekkuutta ja huomattavaa pehmeyttä. Se tekee ihostasi joustavamman ja säteilevämmän. Ihostasi tulee ravittu sekä elvytetty ja sen uusi hehku säteilee ulospäin!

”Ihana tuote. Kosteuttaa tehokkaasti, imeytyy nopeasti. Rauhoittaa auringonoton jälkeen punoittavaa ihoa.

Couperosa ihon kosteutus

Couperosa iholle käytetään ihoa rauhoittavia kosteusvoiteita aamuin illoin. 

Rauhoittava hoitovoide Saaren Taika.
Kurkkua, vihreää teetä, kamomillaa ja ruusunmarjaa sisältävä hoitovoide vähentää ihon punoitusta, rauhoittaa ja hoitaa tehokkasti ihoa.

Kurkku auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa parantamaan ihon tulehduksia.

Kamomilla kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä auttaa ihon paranemisessa.

Ruusunmarjan sisältämä E-vitamiini auttaa vähentämään ihoärsytyksiä ja ehkäisemään tulehduksia.

”Rauhoittaa hyvin kasvojen ihoa. Olen kärsinyt ruusufinnistä jo pitkään ja tämä voide yhdessä Tyrni Luksus Spa saippuan kanssa on parasta iholleni.”

Etenkin talviaikaan kannattaa iholle levittää myös kasvoöljy antamaan suojaavan kerroksen viimaa vastaan. Pieni puolen tipan kokoinen määrä kasvoöljyä riittää koko kasvojen iholle.

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sopii hyvin ruusufinni iholle.

Luksus kasvoöljy sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvoöljyn kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, A- ja C-vitamiineja. Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä saattavat vähentävää ihon pigmettiläiskiä. Se auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden.

Couperosa ihon kuoriminen

Couperosa ihoa ei kannata kuoria liian rakeisilla kasvokuorinnoilla. Saaren Taika Entsyymikuorintanaamio soveltuu ruusufinni-ihon kuorintaan erittäin hyvin

Kuorintanaamion sisältämä aprikoosinsiemenöljy on loistava ainesosa kuivalle iholle, sillä sen sisältämät ravintoaineet ja antioksidantit rauhoittavat ja kosteuttavat ihoasi. Aprikoosinsiemenöljy imeytyy syvälle ihoon ja auttaa ihoasi pehmentymään sekä uattaa ehkäisemään juonteita. Sen tiedetään myös auttavan tasoittamaan ihon värieroja.

Kasvonaamio couperosa iholle

Saaren Taika Professional Vihreä Tee Ja Savi- Antiage Kasvonaamio sisältää vihreää teetä, joka auttaa parantamaan ihon tulehduksia

Kasvonaamio sisältää myös kurkku-, vesimeloni- ja omenauutetta. Kurkku uute auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Huomioithan, että uuden tuotteen käyttöä kannattaa jatkaa vähintään 4 viikkoa, jotta tulokset ehtivät näkyä ihon päälimmäisessä kerroksessa. Ihon uudistuminen tapahtuu ihon syvemmissä kerroksissa, josta uudistuneen ihosolukon nouseminen ihon näkyvään kerrokseen kestää n. 4 viikkoa. Voit lukea lisää uuden tuotteen käytöstä ja tulosten näkymisestä blogistamme!

Osta parhaimmat ruusufinni-iholle sopivat tuotteet Saaren Taika verkkokaupasta, tai pian alla näkyvän tuoteupotuksen kautta. 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.