Raaka-aineisiin perehtyvässä artikkelisarjassa käydään läpi Saaren Taian luonnonkosmetiikassa käytettävien ainesosien toimintaa ihonhoidossa, sekä erilaisia yleisimpiä ihotyyppejä ja iho-ongelmia. Tässä artikkelissa tarkastellaan makadamiaöljyn hyötyjä ihonhoidossa ja millaiselle iholle makadamiaöljy sopii parhaiten.

Makadamiapuu löytyi Australiasta 1800-luvun puolivälissä ja niiden löytäjä, saksalainen kasvitieteilijä nimesi puun ystävänsä John Macadamin mukaan. Kasvia on sen jälkeen viety mm. Havaijille, Amerikan pohjois- ja eteläosiin, Afrikkaan ja Thaimaahan.

Makadamiaöljy on puristettu makadamiapuun kypsistä siemenistä.


Saaren Taian käyttämä makadamiaöljy tulee Etelä-Afrikasta, Australiasta ja Meksikosta. Se on Soil Associationin sertifioimaa luomuöljyä, jolla myös on Cruelty Free ja Vegan sertifikaatit.

Makadamiaöljy on kasviöljyistä siinä erityinen, että se sisältää hyvin paljon palmitiinihappoa (n. 27%). Palmitiinihappoa esiintyy ihon suojakerroksessa luonnostaan ja siksi palmitiinihappoa runsaasti sisältävä makadamiaöljy vahvistaa ihon suojamekanismia ja auttaa näin ihoa suojautumaan paremmin ulkoisilta tekijöiltä kuten kylmyydeltä, viimalta ja ilmansaasteilta.

Makadamiaöljyn erikoisen koostumuksen vuoksi sille ei löydy kasviöljyjen maailmasta korvaajaa.

Makadamiaöljy on erityisen suositeltava käytettäväksi epäpuhtaan ja akneen taipuvaisen ihon hoidossa, sillä makadamiaöljystä eristetyllä palmitiinihapolla on todettu olevan antimikrobisia vaikutuksia laboratoriakokeissa.

Palmitiinihappo tehostaa myös makadamiaöljyn kulkua ihon kerrosten läpi ihon syvempiin osiin.

Makadamiaöljy on kevyt öljy, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Se soveltuu erinomaisesti silti kuivan ja myös ikääntyvän ihon hoitoon. Ihomme luonnollinen palmitiinihappo -pitoisuus vähenee iän myötä ja makadamiaöljyä sisältävä voide auttaakin ehkäisemään ikääntymisen aikaansaamaa ihon veltostumista ja juonteiden syntymistä.

Palmitiinihappo on voimakas antioksidantti, joka auttaa ihoamme taistelussa vapaita radikaaleja, eli reaktiivisia hapen muotoja vastaan. Lyhyesti; vapailla radikaaleille ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali. Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme. Antioksidanteilla tämä ketjureaktio voidaan pysäyttää ja siten kontrolloida ihomme ikääntymisen merkkien syntymistä.

Saaren Taika Makadamiaöljy Sheavoide

Todellinen tehovoide, joka sopii lähes kaikille ihotyypeille normaalista kuivalle-, rasvaiselle- ja ikääntyvälle iholle.

Makadamiaöljy on oivallinen kosteuttaja päivittäiseen käyttöön. Kevyenä öljynä se imeytyy nopeasti jättämättä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Sen sisältämät  rasvahapot auttavat ihoasi uudistumaan, tekevät ihostasi kimmoisamman, sekä auttavat taistelussasi ikääntymisen merkkejä vastaan. 

Appelsiinin eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan ihosi rasvan tuotantoa. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ehkäisevät ihon ennennaikaista vanhenemista.

Patsulin eteerinen öljy auttaa ihosolujasi uudistumaan ja sitä käytetäänkin paljon arpien hoidossa. Patsuli kosteuttaa tehokkaasti kuivaa ja hilseilevää ihoa.

Kanelin eteerinen öljy on antibakteerista ja se toimii erinomaisesti mm. aknen hoidossa.

Tuoksulangian eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan ihon rasvan tuotantoa ja se sopii sekä liian rasvaisen ihon hoitoon, kuin myös kuivankin ihon hoitoon. Se on erittäin antioksidanttista ja auttaakin ehkäisemään ikääntymisen merkkejä tehokkaasti. Antiseptisena sitä käytetään myös aknen ja muiden ihon epäpuhtauksien hoidossa.

Voide onkin todellinen tehovoide, joka sopii lähes kaikille ihotyypeille normaalista ihosta, kuivalle-, rasvaiselle- ja ikääntyvälle iholle pävittäiseen käyttöön. Se soveltuu niin kasvoille, käsille, vartalolle kuin jaloillekin!

You May Also Like