Raaka-aineemme Extra-Virgin Oliiviöljy

Extra-Virgin oliiviöljy on ihonhoitotuotteissa tehokkainta raaka-aineemme oliiviöljy

Extra-Virgin oliiviöljy on yksi pääraaka-aineistamme useissa Saaren Taika tuotteissa

Tässä blogikirjoituksessa syvennymme raaka-aineista oliiviöljyn laadullisiin eroihin ja kerromme miten laatuerot tuntuvat esimerkiksi ihonhoitotuotteissa

Oliiviöljy on meille jokaiselle varmasti tuttu tuote ja tiedämme myös erot halvemman oliiviöljyn ja sen korkealaatuisimman oliiviöljyn välillä.

Kaikkein antioksidanttipitoisinta oliiviöljyä on Extra-Virgin oliiviöljy. Se on hintavinta ja tottakai laadullisesti parasta.

Nimi Extra-Virgin kertoo, että tuotteen valmistus alusta loppuun on tapahtunut kemikaalittomasti.

Extra-Virgin oliiviöljyn oliivit ovat yhdeltä alueelta kerättyjä ja niiden alkuperä, kasvatusolosuhteet sekä lannoitustilanne on tunnettua ja valvottua.

Se uutetaan luonnollisin menetelmin ilman kuuma- tai kemikaalikäsittelyä.

Saaren Taika käyttää raaka-aineinaan ensisijaisesti vain käsittelemättömiä öljyjä

Saaren Taika käyttää ihonhoitotuotteissaan ja ekopesuaineissaan raaka-aineina ensisijaisesti vain puhtaita, kemiallisesti puhdistamattomia (ei sisällä kemiallisia jäämiä), luomulaatuisia ja kasvin ensimmäisestä puristuksesta, kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja kasviperäisiä öljyjä.

Tällaisten öljyjen ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeimmat mahdolliset, jolloin ne myös tuovat parhaimman tehon ihonhoitotuotteeseen.

Mitä valkaisu ja deodorointi poistaa öljyistä?

Luonnolliset kasviöljyt taas koostuvat n. 85-99% rasvahapoista ja lipideistä. Loppu osa öljystä määrittää öljyn värin, tuoksun, ja parantavat ominaisuudet.

Käsittelemättömät kasviöljyt sisältävät siis runsaasti arvokkaita yhdisteitä, jotka ravitsevat, suojaavat, korjaavat ja uudistavat ihoamme.

Öljyistä iso osa on koostunut triglyserideistä ja rasvahapoista, mutta mitä on se pieni, n. 1-10 prosentin osuus eri öljyissä, joka on kaikkein arvokkainta ihonhoidossamme?

Tätä ainetta kutsutaan saippuoitumattomaksi jakeeksi, termi, joka liittyy saippuan valmistukseen, mutta myös öljyjen jalostukseen ja käsitellyissä öljyissä tämä saippuoitumaton jae, eli öljyn parantava osuus, on eroteltu pois arvokkaamman kosmetiikkateollisuuden käyttöön.

Tämä 1-10% osuus öljystä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen, sillä se sisältää öljyn kaikki:

 • vitamiinit
 • antioksidantit
 • polyfenolit
 • karotenoidit
 • ja paljon muita kasviperäisiä aktiiviaineita

Käsittelyjä, mitä öljyille, joka sheavoikin virallisesti on, useimmiten tehdään:

 • fosfolipidien ja sterolien poisto
 • valkaisu, jossa samalla neutraloidaan vapaat rasvahapot
 • luonnollisten vahojen poisto, joilla aikaansaadaan kovettumaton tuote
 • deodorointi, jossa tislaamalla poistetaan tuotteen luonnollinen tuoksu

Toisin sanoen käsitellyistä öljyistä on poistettu kaikki:

 • vitamiinit ja mineraalit
 • antioksidantit ja tokoferolit
 • tanniinit
 • flavonoidit ja karotenoidit
 • polyfenolit
 • lingaanit
 • terpeenit ja terpenoidit
 • fytosterolit
 • skvaleeni
 • ja monia muita

Oliiviöljy koostuu pääasiassa öljyhaposta ja pienemmistä määristä muita rasvahappoja, kuten linolihappo ja palmitiinihappo.

Oliiviöljystä on havaittu yli 200 erilaista kemiallista yhdistetty, mukaan lukien steroleja, karotenoideja, triterpeenialkoholeja ja fenoliyhdisteistä.

Hydrofiiliset (vesiliukoiset) fenolit ovat oliiviöljyn runsaimmat antioksidantit. Fenoleilla on korkeammat antioksidanttiset vaikutukset kuin E-vitamiineilla. Itseasiassa näillä fenoliyhdisteillä ja niiden antioksidanttisella aktiivisuudella on tulehduksia estävä vaikutus, kun oliiviöljyä käytetään ruokavaliossa.

Tieteellisissä tutkimuksissa on havaittu, että oliiviöljyn annostelu painehaavoille nopeuttaa haavan paranemista oliiviöljyn tulehduksia estävien ominaisuuksien ansiosta ja vähentää oksidatiivisia vaurioita sekä edistää ihon uudelleenrakennusta.

Tieteellisissä tutkimuksissa havaittiin myös, että iholle levitetty Extra-Virgin oliiviöljy viivästytti ihosyövän kehittymistä ja vähensi ihosyövän ilmaantumista.

Extra-Virgin oliiviöljy on terveellisintä, luonnollisinta ja myös ihonhoitotuotteissa tehokkainta, sillä siinä on säilytetty eniten oliiville ominaisia vitamiineja ja rasvahappoja (antioksidantit).

Nämä rasvahapot auttavat ihoasi taistelussa vapaita radikaaleja vastaan, joita kohtaat päivittäin ruuan, ilmansaasteiden torjunta-aineiden ja runsaasti kemikaaleja sisältävien kosmetiikkatuotteiden kautta.

Lyhyesti; vapailla radikaaleille ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali.

Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme.

Antioksidanteilla tämä ketjureaktio voidaan pysäyttää ja siten kontrolloida ihomme ikääntymisen merkkien syntymistä. Ei siis ole aivan merkityksetöntä millaisilla tuotteilla hoidat ihoasi!

Edukkaammat oliiviöljyt saattavat olla useilta eri alueilta kerättyä, eikä niiden alkuperää taikka esim. kasvatus- ja lannoitusolosuhteista aina ole 100% varmuutta.

Edukkaampien oliiviöljyjen seassa saattaa myös olla rapsiöljyä tai pähkinäöljyjä, jotta niiden hinta saataisiin halvemmaksi. Tuollaiset öljyt voivat olla vaarallisia esim. pähkinäallergikoille!

Oliivin loppupuristuksesta saatu öljy tarvitsee joskus kemiallista apua, jotta viimeisetkin pisarat saadaan talteen. Tämä kemiallisesti erotettu oliiviöljy on yleensä sitä edukkaampaa, ei-niin-puhdasta ja ei-niin-vitamiinirikasta oliiviöljyä.

Jos joskus pohdit joidenkin samankaltaisten tuotteiden hintaeroja, niin kannattaa tutustua valmistajan toimittamiin tietoihin; mistä raaka-aineet ovat peräisin, millaista laatua ne ovat ja ovatko ne juuri sinun ihosi hoidossa tärkeässä asemassa.

Saaren Taika tuotteissa käytetään vain GMO-vapaata ja luomulaatuista Extra-Virgin oliiviöljyä ja se onkin useissa saippuatuotteissamme aivan ainesosaluettelon kärkipäässä, eli yleensä yksi eniten käytetty raaka-aineemme!

Käyttämämme oliiviöljyn oliivit kerätään päiväsaikaan, eli talvehtivat pikkulinnut eivät vahingoitu keräämisessä. Muualla keräys saatetaan tehdä koneellisesti yöaikaan, jolloin pikkulintuja saattaa joutua keräimeen.

Extra-virgin oliiviöljy puhdistaa ihon hellävaraisesti poistamatta sen luonnollisia rasvoja ja jättäen ihon kosteutetun tuntuiseksi. Mm. tästä syystä Saaren Taika saippuatuotteet ovat kuivaihoisten keskuudessa niin pidettyjä!

Lähde: 1

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.