Raaka-aineemme Extra-Virgin Oliiviöljy

Extra-Virgin oliiviöljy on ihonhoitotuotteissa tehokkainta raaka-aineemme oliiviöljy

Oliiviöljy on yksi pääraaka-aineista useissa Saaren Taika tuotteissa

Tässä blogikirjoituksessa syvennymme raaka-aineista oliiviöljyn laadullisiin eroihin ja kerromme miten laatuerot tuntuvat esimerkiksi ihonhoitotuotteissa

Oliiviöljy on meille jokaiselle varmasti tuttu tuote ja tiedämme myös erot halvemman oliiviöljyn ja sen korkealaatuisimman oliiviöljyn välillä.

Kaikkein antioksidanttipitoisinta oliiviöljyä on Extra-Virgin oliiviöljy. Se on hintavinta ja tottakai laadullisesti parasta.

Nimi Extra-Virgin kertoo, että tuotteen valmistus alusta loppuun on tapahtunut kemikaalittomasti.

Extra-Virgin oliiviöljyn oliivit ovat yhdeltä alueelta kerättyjä ja niiden alkuperä, kasvatusolosuhteet sekä lannoitustilanne on tunnettua ja valvottua.

Se uutetaan luonnollisin menetelmin ilman kuuma- tai kemikaalikäsittelyä.

Extra-Virgin oliiviöljy on terveellisintä, luonnollisinta ja myös ihonhoitotuotteissa tehokkainta, sillä siinä on säilytetty eniten oliiville ominaisia vitamiineja ja rasvahappoja (antioksidantit).

Nämä rasvahapot auttavat ihoasi taistelussa vapaita radikaaleja vastaan, joita kohtaat päivittäin ruuan, ilmansaasteiden torjunta-aineiden ja runsaasti kemikaaleja sisältävien kosmetiikkatuotteiden kautta.

Lyhyesti; vapailla radikaaleille ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali.

Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme.

Antioksidanteilla tämä ketjureaktio voidaan pysäyttää ja siten kontrolloida ihomme ikääntymisen merkkien syntymistä. Ei siis ole aivan merkityksetöntä millaisilla tuotteilla hoidat ihoasi!

Edukkaammat oliiviöljyt saattavat olla useilta eri alueilta kerättyä, eikä niiden alkuperää taikka esim. kasvatus- ja lannoitusolosuhteista aina ole 100% varmuutta.

Edukkaampien oliiviöljyjen seassa saattaa myös olla rapsiöljyä tai pähkinäöljyjä, jotta niiden hinta saataisiin halvemmaksi. Tuollaiset öljyt voivat olla vaarallisia esim. pähkinäallergikoille!

Oliivin loppupuristuksesta saatu öljy tarvitsee joskus kemiallista apua, jotta viimeisetkin pisarat saadaan talteen. Tämä kemiallisesti erotettu oliiviöljy on yleensä sitä edukkaampaa, ei-niin-puhdasta ja ei-niin-vitamiinirikasta oliiviöljyä.

Jos joskus pohdit joidenkin samankaltaisten tuotteiden hintaeroja, niin kannattaa tutustua valmistajan toimittamiin tietoihin; mistä raaka-aineet ovat peräisin, millaista laatua ne ovat ja ovatko ne juuri sinun ihosi hoidossa tärkeässä asemassa.

Saaren Taika tuotteissa käytetään vain GMO-vapaata ja luomulaatuista Extra-Virgin oliiviöljyä ja se onkin useissa saippuatuotteissamme aivan ainesosaluettelon kärkipäässä, eli yleensä yksi eniten käytetty raaka-aineemme!

Käyttämämme oliiviöljyn oliivit kerätään päiväsaikaan, eli talvehtivat pikkulinnut eivät vahingoitu keräämisessä. Muualla keräys saatetaan tehdä koneellisesti yöaikaan, jolloin pikkulintuja saattaa joutua keräimeen.

Extra-virgin oliiviöljy puhdistaa ihon hellävaraisesti poistamatta sen luonnollisia rasvoja ja jättäen ihon kosteutetun tuntuiseksi. Mm. tästä syystä Saaren Taika saippuatuotteet ovat kuivaihoisten keskuudessa niin pidettyjä!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.