Saaren Taika® pyykkietikka puhdistaa putkistoa tukkeumista

Saaren Taika pyykkietikka puhdistaa putkistoa

Olet varmasti kuullut kuinka monikäyttöinen aine Saaren Taika® pyykkietikka on, paitsi, että se on erinomainen aine pyykinhuuhtelussa; se ei siis sisällä mitään luontoa happamoittavaa tai ihmiselle, ja luonnolle haitallista ainetta, se on myös erinomainen monessa muussa käytössä!

Saaren Taika® pyykkietikka on aitoa ja luonnollista väkiviinaetikkaa jossa tuoksuina on käytetty luonnosta saatavia kukkien ja kasvien eteerisiä öljyjä. Se ei sisällä haitallisia keinotekoisia hajusteita joita jotkin pyykkietikat sisältää, se ei myöskään ole valmistettu keinotekoisesta etikkahaposta joka valmistetaan maaöljystä tai maakaasusta.

Itse käytän säännöllisesti Saaren Taika® pyykkietikkaa suihkepulloon laimennettuna, noin 10-20% etikkaa, loput vettä, ja suihkin sillä siivouspäivänä esimerkiksi perheemme patjat, koirien pedit, verhot ja muut tekstiilipinnat, joita ei joka viikko ole mahdollisuutta pestä. Pyykkietikkasuihke poistaa ikävät tuoksut ja tekee huonekalun raikkaaksi jälleen!

Saaren Taika® pyykkietikka huoltaa talosi putkistoja jokaisella käyttökerralla

Jos et ole kova fani kaupan voimakkaille viemärinavausaineille, niin Saaren Taika® pyykkietikka auttaa sinua myös putkistojesi kunnossapidossa. Jokaisella pyykinpesukerralla Saaren Taika® pyykkietikka puhdistaa putkistostasi kalkkeutumia ja saostumia ja putkien tukkoisuus sekä avaamisen tarve vähenee huomattavasti!

Meillähän oli vanhassa vuokraomakotitalossamme Raatalassa lopulta keittiöstä menevät putket niin kalkkeutuneet, että vesi ei mennyt putkesta läpi laisinkaan, vaan yht’äkkiä huomasimme veden pulppuavan keittiön ikkunan alla nurmikolla. Kaivettuamme nurmikkoa huomasimme ongelman laajuuden; koko keittiön putkisto; ihan talon seinustalta aivan ojaan asti oli kalkkisaostumien tukkima. Videossa alla näkyy ensin nurmikon pintaa hiukan kaivetun ja veden hiljalleen pulppuavan ylöspäin:

Putken ulostulon luona ojassa (kuvassa alhaalla vasemmalla) lillui isoja zeoliittisaoskimpaleita, joita tuli putkesta ulos kun koitimme ensiavuksi huuhtoa putkea letkulla ja runsaalla vedellä.

Lopulta päätimme kaivaa putkiston kunnolla esille ja tutkia missä kohtaa tukos on, mutta kaivettuamme ja tutkittuamme huomasimme, että viemäriputki oli tukossa koko 15 metrin matkalta talolta ojaan, eikä sitä saisi millään enää avattua. Eipä siinä auttanut, kun alkaa lapiohommiin ja kaivaa vanha putki pois ja korvata se uudella putkella. Onneksi oli kesä!

Ekologinen tiskikoneen puhdistus tapahtuu etikalla ja soodalla. Ohjeen tähän löydät Koti saaressa blogista: https://www.kotisaaressa.fi/astianpesukoneen-puhdistus-myrkyttomasti/ Ruokasoodan ja etikan voimasta putkien avaamisessa löytyy artikkeleita netistä pilvin pimein jos haluaa etsiä ja lukaista 🙂

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.