Saaren Taika® pyykkietikka puhdistaa putkistoa tukkeumista

Saaren Taika pyykkietikka puhdistaa putkistoa

Olet varmasti kuullut kuinka monikäyttöinen aine Saaren Taika® pyykkietikka on, paitsi, että se on erinomainen aine pyykinhuuhtelussa; se ei siis sisällä mitään luontoa happamoittavaa tai ihmiselle, ja luonnolle haitallista ainetta, se on myös erinomainen monessa muussa käytössä!

Saaren Taika® pyykkietikka on aitoa ja luonnollista väkiviinaetikkaa jossa tuoksuina on käytetty luonnosta saatavia kukkien ja kasvien eteerisiä öljyjä. Se ei sisällä haitallisia keinotekoisia hajusteita joita jotkin pyykkietikat sisältää, se ei myöskään ole valmistettu keinotekoisesta etikkahaposta joka valmistetaan maaöljystä tai maakaasusta.

Itse käytän säännöllisesti Saaren Taika® pyykkietikkaa suihkepulloon laimennettuna, noin 10-20% etikkaa, loput vettä, ja suihkin sillä siivouspäivänä esimerkiksi perheemme patjat, koirien pedit, verhot ja muut tekstiilipinnat, joita ei joka viikko ole mahdollisuutta pestä. Pyykkietikkasuihke poistaa ikävät tuoksut ja tekee huonekalun raikkaaksi jälleen!

Saaren Taika® pyykkietikka huoltaa talosi putkistoja jokaisella käyttökerralla

Jos et ole kova fani kaupan voimakkaille viemärinavausaineille, niin Saaren Taika® pyykkietikka auttaa sinua myös putkistojesi kunnossapidossa. Jokaisella pyykinpesukerralla Saaren Taika® pyykkietikka puhdistaa putkistostasi kalkkeutumia ja saostumia ja putkien tukkoisuus sekä avaamisen tarve vähenee huomattavasti!

Meillähän oli vanhassa vuokraomakotitalossamme Raatalassa lopulta keittiöstä menevät putket niin kalkkeutuneet, että vesi ei mennyt putkesta läpi laisinkaan, vaan yht’äkkiä huomasimme veden pulppuavan keittiön ikkunan alla nurmikolla. Kaivettuamme nurmikkoa huomasimme ongelman laajuuden; koko keittiön putkisto; ihan talon seinustalta aivan ojaan asti oli kalkkisaostumien tukkima. Videossa alla näkyy ensin nurmikon pintaa hiukan kaivetun ja veden hiljalleen pulppuavan ylöspäin:

Putken ulostulon luona ojassa (kuvassa alhaalla vasemmalla) lillui isoja zeoliittisaoskimpaleita, joita tuli putkesta ulos kun koitimme ensiavuksi huuhtoa putkea letkulla ja runsaalla vedellä.

Lopulta päätimme kaivaa putkiston kunnolla esille ja tutkia missä kohtaa tukos on, mutta kaivettuamme ja tutkittuamme huomasimme, että viemäriputki oli tukossa koko 15 metrin matkalta talolta ojaan, eikä sitä saisi millään enää avattua. Eipä siinä auttanut, kun alkaa lapiohommiin ja kaivaa vanha putki pois ja korvata se uudella putkella. Onneksi oli kesä!

Ongelman oli mitä todennäköisimmin aiheuttanut aikojen saatossa käytetyt ns. all-in-one konetiskiaineet ja tabletit jotka jättävät putkistoon pikkuhiljaa kasvavia saostumia.

All-in-one aineet ovat muutenkin Suomessa aivan turhia, sillä ne ovat tarkoitettu kovalle vedelle, jota Suomessa ei esiinny ainakaan vesijohtoverkostojen alueella. Oman kaivon vesi tietenkin voi olla kovaa ja jos asia mietityttää niin veden laatu kannattaa testauttaa tai koittaa etsiä alueesi veden tietoja esim. kaupunkisi vesilaitoksen sivuilta.

Unohda ”all-in-one” pehmeän veden alueella

”All-in-one” kuulostaa helpolta ja tehokkaalta. Jopa ”ekobrändi” Ecover myy nykyään all-in-one –tabletteja, – kuluttajien ja kaupan ketjujen toiveesta.

All-in-one –monitehotabletit sisältävät yleensä vettä pehmentävää suolaa ja astioiden kuivumista nopeuttavaa huuhtelukirkastetta.

Kun pesuaine, suola ja huuhtelukirkaste annostellaan erikseen, ympäristöä ei rasiteta ylimääräisillä kemikaaleilla.

Suolaa tarvitaan kuitenkin harvoin, sillä lähes kaikkien Suomen vesilaitosten alueella vesi on jo valmiiksi pehmeää. Poikkeuksia toki on. Oman pihakaivon vesi saattaa olla hyvinkin kovaa.

– Kannattaa selvittää oman veden kovuus. Tieto löytyy useimmiten oman paikkakunnan vesilaitoksen sivuilta, Veikko Roiko-Jokela vinkkaa.

Huuhtelukirkaste pienentää veden pintajännitystä. Astiat kuivuvat nopeammin eikä laseihin jää pisaroiden jälkiä. Pehmeän veden alueella monitehotableteissa on kuitenkin turhan paljon huuhteluainetta.

Suolaa ja huuhtelukirkastetta myydään kumpaakin erikseen. Tiskikoneessa on niille omat lokerot. Ekotiskaaja kaivaa siis koneensa käyttöohjeet esiin. Veden kovuuden asetus ja huuhtelukirkasteen annostelu pitää säätää kohdilleen vain kerran.

– Kun pesuaine, suola ja huuhtelukirkaste annostellaan erikseen, ympäristöä ei rasiteta ylimääräisillä kemikaaleilla, kemisti Roiko-Jokela sanoo. Lähde.

 

Ekologinen tiskikoneen puhdistus tapahtuu etikalla ja soodalla. Ohjeen tähän löydät Koti saaressa blogista: https://www.kotisaaressa.fi/astianpesukoneen-puhdistus-myrkyttomasti/ Ruokasoodan ja etikan voimasta putkien avaamisessa löytyy artikkeleita netistä pilvin pimein jos haluaa etsiä ja lukaista 🙂

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.