Saaren Taika® pyykkietikka puhdistaa putkistoa tukkeumista

Olet varmasti kuullut kuinka monikäyttöinen aine Saaren Taika® pyykkietikka on, paitsi, että se on erinomainen aine pyykinhuuhtelussa; se ei siis sisällä mitään luontoa happamoittavaa tai ihmiselle, ja luonnolle haitallista ainetta, se on myös erinomainen monessa muussa käytössä!

Saaren Taika® pyykkietikka on aitoa ja luonnollista väkiviinaetikkaa jossa tuoksuina on käytetty luonnosta saatavia kukkien ja kasvien eteerisiä öljyjä. Se ei sisällä haitallisia keinotekoisia hajusteita joita jotkin pyykkietikat sisältää, se ei myöskään ole valmistettu keinotekoisesta etikkahaposta joka valmistetaan maaöljystä tai maakaasusta.

Itse käytän säännöllisesti Saaren Taika® pyykkietikkaa suihkepulloon laimennettuna, noin 10-20% etikkaa, loput vettä, ja suihkin sillä siivouspäivänä esimerkiksi perheemme patjat, koirien pedit, verhot ja muut tekstiilipinnat, joita ei joka viikko ole mahdollisuutta pestä. Pyykkietikkasuihke poistaa ikävät tuoksut ja tekee huonekalun raikkaaksi jälleen!

Saaren Taika® pyykkietikka huoltaa talosi putkistoja jokaisella käyttökerralla

Jos et ole kova fani kaupan voimakkaille viemärinavausaineille niin Saaren Taika® pyykkietikka auttaa sinua myös putkistojesi kunnossapidossa. Jokaiselle pyykinpesukerralla Saaren Taika® pyykkietikka puhdistaa putkistostasi kalkkeutumia ja saostumia ja putkien tukkoisuus sekä avaamisen tarve vähenee huomattavasti!

Meillähän oli vanhassa vuokraomakotitalossamme Raatalassa lopulta keittiöstä menevät putket niin kalkkeutuneet, että vesi ei mennyt putkesta läpi laisinkaan, vaan yht’äkkiä huomasimme veden pulppuavan keittiön ikkunan alla nurmikolla. Kaivettuamme nurmikkoa huomasimme ongelman laajuuden; koko keittiön putkisto; ihan talon seinustalta aivan ojaan asti oli kalkkisaostumien tukkima. Videossa alla näkyy ensin nurmikon pintaa hiukan kaivetun ja veden hiljalleen pulppuavan ylöspäin:

Putken ulostulon luona ojassa (kuvassa alhaalla vasemmalla) lillui isoja zeoliittisaoskimpaleita, joita tuli putkesta ulos kun koitimme ensiavuksi huuhtoa putkea letkulla ja runsaalla vedellä.

Lopulta päätimme kaivaa putkiston kunnolla esille ja tutkia missä kohtaa tukos on, mutta kaivettuamme ja tutkittuamme huomasimme, että viemäriputki oli tukossa koko 15 metrin matkalta talolta ojaan, eikä sitä saisi millään enää avattua. Eipä siinä auttanut, kun alkaa lapiohommiin ja kaivaa vanha putki pois ja korvata se uudella putkella. Onneksi oli kesä!

Ongelman oli mitä todennäköisimmin aiheuttanut aikojen saatossa käytetyt ns. all-in-one konetiskiaineet ja tabletit jotka jättävät putkistoon pikkuhiljaa kasvavia saostumia.

All-in-one aineet ovat muutenkin Suomessa aivan turhia, sillä ne ovat tarkoitettu kovalle vedelle, jota Suomessa ei esiinny ainakaan vesijohtoverkostojen alueella. Oman kaivon vesi tietenkin voi olla kovaa ja jos asia mietityttää niin veden laatu kannattaa testauttaa tai koittaa etsiä alueesi veden tietoja esim. kaupunkisi vesilaitoksen sivuilta.

Unohda ”all-in-one” pehmeän veden alueella

”All-in-one” kuulostaa helpolta ja tehokkaalta. Jopa ”ekobrändi” Ecover myy nykyään all-in-one –tabletteja, – kuluttajien ja kaupan ketjujen toiveesta.

All-in-one –monitehotabletit sisältävät yleensä vettä pehmentävää suolaa ja astioiden kuivumista nopeuttavaa huuhtelukirkastetta.

Kun pesuaine, suola ja huuhtelukirkaste annostellaan erikseen, ympäristöä ei rasiteta ylimääräisillä kemikaaleilla.

Suolaa tarvitaan kuitenkin harvoin, sillä lähes kaikkien Suomen vesilaitosten alueella vesi on jo valmiiksi pehmeää. Poikkeuksia toki on. Oman pihakaivon vesi saattaa olla hyvinkin kovaa.

– Kannattaa selvittää oman veden kovuus. Tieto löytyy useimmiten oman paikkakunnan vesilaitoksen sivuilta, Veikko Roiko-Jokela vinkkaa.

Huuhtelukirkaste pienentää veden pintajännitystä. Astiat kuivuvat nopeammin eikä laseihin jää pisaroiden jälkiä. Pehmeän veden alueella monitehotableteissa on kuitenkin turhan paljon huuhteluainetta.

Suolaa ja huuhtelukirkastetta myydään kumpaakin erikseen. Tiskikoneessa on niille omat lokerot. Ekotiskaaja kaivaa siis koneensa käyttöohjeet esiin. Veden kovuuden asetus ja huuhtelukirkasteen annostelu pitää säätää kohdilleen vain kerran.

– Kun pesuaine, suola ja huuhtelukirkaste annostellaan erikseen, ympäristöä ei rasiteta ylimääräisillä kemikaaleilla, kemisti Roiko-Jokela sanoo. Lähde.

 

Ekologinen tiskikoneen puhdistus tapahtuu etikalla ja soodalla. Ohjeen tähän löydät Koti saaressa blogista: https://www.kotisaaressa.fi/astianpesukoneen-puhdistus-myrkyttomasti/ Ruokasoodan ja etikan voimasta putkien avaamisessa löytyy artikkeleita netistä pilvin pimein jos haluaa etsiä ja lukaista 🙂

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi