Ihon syväkosteuttava kasvohoito, jolla elvytät kuivan ihosi, kasvohoito sopii myös miehille!

Näiden vinkkien avulla teet itsellesi kotonasi ihon syväkosteuttavan kasvohoidon, jonka kosteuttava vaikutus säilyy pitkään. 

Kärsitkö kuivasta tai atooppisesta ihosta? Näillä vinkeillä teet ihon syväkosteuttavan kasvohoidon kotonasi!

Etenkin talviaikaan moni suomalainen kärsii kuivasta, hilseilevästä tai kiristelevästä ihosta. Näiden vinkkien avulla teet itsellesi kotonasi ihon syväkosteuttavan kasvohoidon, jonka kosteuttava vaikutus säilyy pitkään. 

Blogin lopussa myös vinkit vartalon syväkosteuttavalle ihonhoitorutiinille!

Nainen sivelee poskeaan peilin edessä.

Kuorittu iho vastaanottaa kasvohoidon tuoman kosteutuksen paremmin

Tiesithän, että ihon pintakerros on ainoastaan kuollutta ihosolukkoa, jonka vuoksi onkin suositeltavaa kuoria iho ennen syväkosteuttavan kasvohoidon aloittamista, jotta kosteuttavat ainesosat eivät jäisi jumiin kuolleen ihosolukon syövereihin.

Kasvojen ihon kuorintaan on useita eri keinoja!

Puhdista kasvosi aina ennen kuorintaa, jottei ihon pinnalla olevat likapartikkelit sekä epäpuhtaudet ärsytä kuorittua ihoa. Käytä puhdistukseen esimerkiksi akneihon tai ärtyneen ihon pesuun erittäin hyvin sopivaa Teepuusaippuaa taikka kuivaa ihoa rauhoittavaa Veera suolasaippuaa.


Näin käytät palasaippuaa kasvoille:

  • Kostuta kasvot haalealla vedellä.
  • Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.
  • Huuhtele runsaalla haalealla vedellä. Vältä lämmintä vettä, sillä se saa ihohuokoset laajenemaan.
Nainen tuoksuttelee avattua Teepuusaippuaa ja nauttii sen tuoksusta

Syväkosteuttava kasvohoito

Kun kasvojen iho on puhdistettu ja kuorittu, on aika tehdä tehokosteuttava kasvohoito. Aloita tehokosteutus kerrostamalla kasvovettä kasvoille ja taputtelemalla se ihoon. Taputtelemalla siksi, että taputtelu auttaa kasvoveden kosteuttavien ainesosien imeytymistä syvemmälle ihoon nopeammin ja tehokkaammin. 

Kerrosta kasvovettä muutama kerros, riippuen ihosi tarpeesta. Itse kerrostan talviaikaan kolme kerrosta Ruusu misellivettä.  Ruusu misellivesi sisältää ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa, joka ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumista ja hilseilyä, sekä elastiinia ja kollageenia, jotka yhdessä auttavat ihoa säilyttämään sen nuorekkuuden ja kimmoisuuden.

Kerrostaminen tapahtuu siten, että suihkautat kasvoille 2-4 suihkausta kasvovettä, jonka taputtelet ihoon. Viimeisellä kerrostuskerralla voit lopuksi vielä hieroa kasvovettä kasvoillesi taputtelun päätteeksi. 

Pitkäkestoinen kosteutus kasvohoidolla saadaan aikaan lukitsemalla kosteuttavat ainesosat ihoon kasvoöljyllä

Kun olet kerrostanut kasvovettä muutaman kerroksen, on aika lukita kasvoveden antama lisäkosteus ihon syvempiin kerroksiin. 

Pieni tietoisku tähän väliin ihon kosteuttamisesta!

Ihon kosteuttamisessa on useita huomioitavia seikkoja:

  • Kuiva iho tarvitsee lisää kosteutta. Kosteutta tuovia ihonhoitotuotteita ovat sellaiset tuotteet, jotka sisältävät vettä, glyseriiniä tai hyaluronihappoa.
  • Hyaluronihappo tarvitsee aina vettä kaverikseen toimiakseen oikealla tavalla, sillä hyaluronihappomolekyyli houkuttaa ulkopuolista vettä itseensä, jolloin hyaluronihapppomolekyyli turpoaa ja tästä syntyy rypyt suoristava- sekä ihoa kosteuttava vaikutus. Mikäli ulkopuolista vettä ei ole tarjolla, imee hyaluronihappomolekyyli itseensä kosteutta ihostasi, joka johtaa pidemmällä aikavälillä ihon kuivumiseen
  • Kosteus haihtuu iholta päivän mittaan hyvinkin nopeasti, siksi tarvitset myös kosteutta säilyttäviä tuotteita, joita ovat erilaiset rasvat ja öljyt.
  • Rasvat ja öljyt eivät siis itsessään lisää kosteutta ihollesi, mutta ne sitovat ihollasi olevan kosteuden ja lukitsevat sen allensa, jolloin kosteus imeytyy syvemmälle ihoosi, jolloin syntyy tunne, että rasva tai öljy kosteuttaa.
  • Rasvainen ja akneen taipuvainen iho hyötyy rasvoista ja öljyistä, jotka eivät ole komedogeenisiä, eli jotka eivät tuki ihohuokosia, vaan sujahtavat ihon syvempiin kerroksiin ylläpitämään ihon terveyttä ja kosteustasapainoa jäämättä ihohuokosten sisään tukkimaan. Tällaisia öljyjä ovat mm. arganöljy, auringonkukkaöljy, hamppuöljy, ruusunmarjaöljy, helokkiöljy, jojobaöljy, muutamia mainitakseni. 
  • Hyvin kuiva iho taas saattaa tarvita paksumpia rasvoja ja öljyjä, jotka jäävät ihon pinnalle paksuksi suojakerrokseksi, eivätkä päästä ihoa ”hengittämään” omaa kosteuttaan pois. Yleisesti tällaisia paksuja rasvoja ja öljyjä ovat kookosöljy, kaakaovoi, marulaöljy, palmuöljy, vehnänalkioöljy ja pellavansiemenöljy. 

Saaren Taika kasvovoiteet ja kasvoöljyt ovat pääsääntöisesti sellaisia, jotka eivät tuki ihohuokosia, kosteuttavista ominaisuuksistaan huolimatta.

Siksi ei kannata turhaan säikähtää sanan ”kasvoöljy” mahdollisesti antamaa mielikuvaa öljyisen rasvaisesta ihosta, sillä Saaren Taika kasvoöljyt on kehitetty siten, että ne eivät tuki ihohuokosia, eivätkä jätä öljyistä pintaa ihollesi. Itseasiassa ne auttavat ihoasi pysymään mattapintaisena pidempään!

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sopii aikuiselle iholle, kuivalle iholle sekä iholle, jolla on pigmenttihäiriöitä.

Palaute: Kiristelevän talvi-ihon pelastus! Kosteuttaa välittömästi ja antaa sopivasti hehkua. Imeytyy hyvin eikä jätä öljyisen näköistä kerrosta, mistä iso kiitos.
Kokemukseni mukaan kasvoöljyt yleensä tukkivat huokoset ja aiheuttavat näppyjä, vaikka ihoa kuinka puhdistaa ja kuorii. Tämä on kuitenkin osoittautunut poikkeukseksi.”

Jojoba Teepuu kasvoöljy taas sopii rasvoittuvalle iholle sekä akneiholle.

Palaute: Korjaa ihon rupia ja auttoi heti tulehtuneeseen ihoon! Ei turhaan hehkuteta hyvälaatuiseksi tuotteeksi!”

Kosteuden lukitseva kasvohoito

Lukitse nyt kasvoveden tuoma lisäkosteutus ihollesi Saaren Taika kasvoöljyn avulla. Ota yksi painallus kasvoöljyä ja hiero sitä ensin tasaisesti sormenpäihisi ja taputtele sitten kasvoillesi.

Taputtelun päätteeksi voit vielä hieroa hellin pyörivin liikkein. Huom. Yksi painallus riittää koko kasvojen ja kaulan alueelle!

Nyt ihollasi on pitkään säilyvä syväkosteutus, joka lisäksi saa ihosi tuntumaan silkkisen sileältä ja kimmoisalta. Säännöllisellä 

Vartalon ihon syväkosteutus

Syväkosteuttava ihonhoito vartalolle tapahtuu suunnilleen samoin periaattein, kuin kasvoillekin. Vartalon ihon kuorintaan voi käyttää jo edellä mainittua sisalnarusta valmistettua saippuapussia yhdessä ihoa kuivattamattoman Saaren Taika saippuan kanssa tai esimerkiksi 2in1 kaksipuolista Konjac vartalosientä.

Kun vartalon iho on pesty ja kuorittu, levitä ihollesi sopivaa kosteusvoidetta, jonka päälle levität vartaloöljyn lukitsemaan kosteus pitkäkestoisesti ihollesi.

Voit myös kuoria vartalon ihoa kuivaharjaamalla, jolla saattaa myös olla suotuisa vaikutus selluliitin vähenemiseen.  

Vartaloöljy

Manteli Seetri Luksus vartaloöljy antaa pehmeyttä ihollesi suihkun jälkeen.

Saaren Taika Luksus vartaloöljy lukitsee kosteuden ihollesi tehden ihostasi silkin sileän ja pehmeän, jättämättä öljyistä pintaa ihollesi.

Luksus vartaloöljyn salaisuus piilee sen luonnollisissa ainesosissa, joiden ansiosta se imeytyy nopeasti ihoosi jättäen vain silkkisen sileän ja mielekkäälle tuoksuvan tunteen, joka kestää pitkään.

Palautteita: 

”IHANA! Levittyy ja imeytyy hyvin, ihosta tulee todella pehmeä. Nopeampi käyttää kuin vartalovoide, koska vähäisempi annostelu ja imeytyy samantien, tykkään todella!”

”Loistava tuote turvonneen nilkan verenkierron vilkastamiaeen. Miellyttävä tuoksu.”

Vedettömät kosteusvoiteet

Ylellisen kermainen Ruusu Luksusvoide tekee ihosi silkkisen pehmeäksi ja tunne kestää pitkään!

Ruusu Luksusvoiteen tuoksu on peräisin aidoista Marokon ruusuista ja sen kermainen sekä ihoa pitkään suojaava koostumus on yhdistelmä ylellistä mangovoita ja makadamiaöljyä.

Mangovoi saa ihosi tuntumaan pehmeämmältä sekä sileämmältä ja se on tunne, joka kestää ihollasi pitkään. Mangovoin kermaisasta ja paksusta koostumuksesta huolimatta se sopii päivittäiseen käyttöön, sillä mangovoi on yksi harvoja öljyjä, joka ei tuki ihohuokosia.

Helokkiöljyä, kamomillan- ja laventelin eteeristä öljyä sisältävä Kamomilla Sheavoide rauhoittaa kutisevaa ihoa. Se sopii erityisen hyvin mm. ihottumille, ötökänpuremiin, psoriasis iholle, sekä akne- ja ekseema ihoille.

Makadamiaöljy Sheavoide sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii rasvaiselle iholle ja näppylöistä kärsiville tai hyvin kuivasta ihosta kärsiville.

Se soveltuu niin kasvoille, käsille, vartalolle kuin jaloillekin! Makadamiaöljy on oivallinen kosteuttaja päivittäiseen käyttöön. Kevyenä öljynä se imeytyy nopeasti jättämättä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Sen sisältämät rasvahapot auttavat ihoasi uudistumaan, tekevät ihostasi kimmoisamman, sekä auttavat taistelussasi ikääntymisen merkkejä vastaan.

Sheavoi – Karitevoi, sopii mm. palaneelle iholle, ihottumiin, kuiville hiuksille, raskausarpiin, luufinneille.
Saaren Taika sheavoi ei sisällä kemiallisia ainesosia tai jäämiä, jotka voivat kuivattaa tai ärsyttää ihoa. Sheavoi ei myöskään tuki ihuokosia. Se sopiikin oikeastaan lähes kaikille ihotyypeille!

Sheavoi sisältää runsaasti linolihappoa ja oleiinihappoa. Nämä kaksi happoa tasapainottavat toisiaan, mikä tarkoittaa, että karitevoi imeytyy helposti ihoosi täysin, eikä se jätä ihollesi rasvaista tunnetta levittämisen jälkeen.

Kosteutta tuovat vettä sisältävät kosteusvoiteet

Keskipaksut kosteusvoiteet, eli kosteuttaa tehokkaasti, muttei jätä rasvaista kerrosta ihollesi

Hajusteeton Avokado Sheavoi käsille ja vartalolle sopii täydellisesti siloittamaan karheaa, kuivaa ja halkeilevaa ihoa.

Ylellinen ja ravitseva Avokado Sheavoi käsille ja vartalolle tuntuu upealta ihollasi! Voide imeytyy nopeasti ihon syvempiin kerroksiin tukkimatta ihohuokosia ja tuoden voiteen ravitsevat hyödyt esille tehokkaasti.

Avokadoöljyn tiedetään rauhoittavan kutisevaa ihoa ja sillä on runsaasti kosteuttavia sekä parantavia ominaisuuksia, joista on hyötyä erityisesti kuivan ja halkeilevan ihon hoidossa. Avokadoöljy auttaa suojaamaan ihoasi ulkoisilta vaurioilta.

Karhunvatukka Sheavoi vartalovoide sopii täydellisesti siloittamaan karheaa, kuivaa ja halkeilevaa ihoa.

Ylellinen ja ravitseva Karhunvatukka Sheavoi vartalovoide tuntuu upealta ihollasi! Voide imeytyy nopeasti ihon syvempiin kerroksiin tukkimatta ihohuokosia ja tuoden voiteen ravitsevat hyödyt esille tehokkaasti.

Avokadoöljyn tiedetään rauhoittavan kutisevaa ihoa ja sillä on runsaasti kosteuttavia sekä parantavia ominaisuuksia, joista on hyötyä erityisesti kuivan ja halkeilevan ihon hoidossa. Avokadoöljy auttaa suojaamaan ihoasi ulkoisilta vaurioilta.

Paksu kosteusvoide, joka imeytyy hyvin eikä jätä rasvaista kerrosta ihollesi

Ihoa pehmentävää kaakaovoita sisältävä vartalovoi antaa ihollesi välittömästi pitkäkestoisen ja pehmeän kosteutuksen!

Kaakaovoin sisältämän rasvahapot kosteuttavat ja ravitsevat ihoasi tehokkaasti. Ne auttavat suojaamaan ihoasi vapailta radikaaleilta, jotka saavat ihon vanhenemaan ennen aikojaan. Kaakaovoi auttaa lisäämään ihosi joustavuutta sekä auttaa parantamaan ihosi pintaverenkiertoa. Sen säännöllinen käyttö ihonhoidossa hillitsee myös arpien sekä juonteiden näkymistä iholla.

Avokadoöljy auttaa ihoasi pysymään sileänä ja elastisena. Se auttaa halkeillutta ihoa paranemaan ja rauhoittaa kutisevaa ihoa. Avokadoöljyllä on runsaasti kosteuttavia sekä parantavia ominaisuuksia, ja se auttaa suojaamaan ihoasi ulkoisilta vaurioilta.

Kevyet kosteusvoiteet

Helposti levittyvän luonnollisen kamomillavoiteen sisältämät helokkiöljy, kamomillan- ja laventelin eteeriset öljyt rauhoittavat sekä kosteuttavat tehokkaasti ärtynyttä ihoasi!

Voiteen sisältämä tamanuöljy on erityisen tehokasta rauhoittamaan ja pehmentämään ihoasi sekä auttamaan ihon nopeampaa uudistumista.

Helokkiöljy vahvistaa ihosoluja sekä lisää ihosi kosteutta. Se rauhoittaa ihoasi ja on erityisen hyvä erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Helokkiöljyllä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

Vartalovoide arville ja raskausarville. Voide tukee ihon uudistumista ja hoitaa iholla näkyvää arpikudosta. Se kosteuttaa ihoasi tehokkaasti ja hillitsee uusien arpien syntymistä.

Ihon uudistumista tukevia hedelmäuutteita sekä eteerisiä öljyjä sisältävä hoitava vartalovoide, joka imeytyy ihosi syvempiiin kerroksiin nopeasti. Voide on tehokas kosteuttaja ja sen sisältämät luonnon tehoaineet auttavat hillitsemään arpien syntymistä

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.