Punkki Hus! Tee-itse tehokas ja luonnollinen punkkikarkote

tee itse tehokas luonnollinen Punkki Hus! suihke

Koti saaressa blogin Johannan tehokas ja luonnollinen tee-se-itse punkkisuihke

Ohje tee-se-itse punkkikarkoitteeseen

Tee suihke suoraan 500ml suihkepulloon, resepti kuuluu seuraavasti:

500ml vettä

5 tippaa laventelin eteeristä öljyä

5 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

5 tippaa greipin eteeristä öljyä

Osta puhtaat ja tehokkaat eteeriset öljyt Saaren Taika verkkokaupasta. Voit ostaa ne myös artikkelin lopusta löytyvän tuoteupotuksen kautta!

Muista ravistaa suihkepulloa aina ennen käyttöä, sillä eteeriset öljyt nousevat muutoin pintaan ja suihkepullosta tulee suihkauttaessa pelkkää vettä!

Koti saaressa blogista voi käydä lukaisemassa punkkisuihkeen havaitusta tehosta jo vuodesta 2017 asti! Omassa perheessämme ei ihmisille, eikä lemmikeille ole muita punkkikarkotteita tarvittu. Vaikka omassa käytössämme tämän kehittämäni punkkisuihkeen teho on riittänyt, en voi taata, että se riittää kaikilla käyttäjillä tai kaikissa olosuhteissa 🙂 

Omatekemä punkkikarkote sisältää ihan tavallista hanavettä sekoitettuna eteerisiin öljyihin joiden luin karkottavan punkkeja.  Suihketta ei missään nimessä saa suihkuttaa kasvojen alueelle, eikä varsinkaan silmiin! Itselleni suihkuttelin sitä hihoihin ja lahkeisiin ja koirille jalkoihin, selkään ja kylkiin. Käyttämäni eteeriset öljyt ovat luonnollisia ja turvallisia käyttää, muttei niitäkään suositella suoraan ihokosketukseen! (Ostaessasi eteerisiä öljyjä muista tarkistaa, että öljyt ovat tosiaan eteerisiä, eli suoraan kasvista puristettuja eikä tuoksuöljyjä, jotka voivat sisältää kemikaaleja ja olla näin myrkyllisiä ihmisille tai eläimille ja aiheuttaa esim. iho- tai hengitysoireita!)

Punkillahan on kaksi pitkää tuntosarven tyyppistä “eturaajaa” (en tiedä mitkä ne on, mutta..) joiden päissä on hajuelimet. Niitä se heiluttelee ja haistaa uloshengityksen mukana tulevan hiilidioksidin. Tämän hajun perusteella se tunnistaa uhrinsa ja hyppää kyytiin kun uhri kulkee punkin ohi. Luonnollisen Punkki Hus! -suihkeen idea onkin peittää hiilidioksidin tuoksu ja estää punkkia havaitsemasta uhriaan. Kaksi kesää tätä käyttäneenä voin todeta, että se tehoaa!

Vastuuvapauslauseke: Tämä punkkisuihke on yksittäisen ihmisen itse tekemä, tätä ei ole allergiatestattu, ihmistestattu (paitsi itseeni ja perheenjäseniini), eläintestattu, paitsi omiin koiriini, eikä tälle ole tehty mitään muitakaan testejä esim. turvallisuus- tai kemikaalitestejä. Tuotteen valmistus ja käyttö on täysin omalla vastuullasi. Älä käytä tuotetta jos tiedät olevasi allerginen jollekin sen ainesosalle, älä suihkuta suoraan iholle, ainakaan kokeilematta ensin pienelle alueelle, älä suihkuta etenkään lapsen iholle, äläkä suihkuta aroille tekstiileille.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.