5 vinkkiä lähimatkailuun ja ulkoiluun Särkisalossa (Salon saaristo)

vinkit lähimatkailuun Särkisalossa

5 vinkkiä Särkisalon (Salo) merellisistä lähimatkailu ja retkeily kohteista

Kotimaanmatkailu, lähimatkailu ja retkeily ovat tällä hetkellä suosiossaan. Kotimaan matkailu ja tutustuminen omiin lähipaikkoihin on paitsi ilmastoystävällisempää, myös erittäin kiehtovaa!

On upeaa tuntea lähialueen historiaa ja luontoa sekä oppia uutta kotimaastamme.

Tässä artikkelissa annan 5 vinkkiä suomalaisen Saaren Taika luonnonkosmetiikka brändin kotipaikan, eli merellisen Särkisalon lähimatkailukohteista!

Saapuminen Särkisaloon

Särkisalo sijaitsee Salon kunnassa, n. 1h 45min ajomatkan päässä Helsingistä ja n. 1h 10min ajomatkan päässä Turusta.

Särkisalon naapureina merellä ovat Kemiönsaari, Padva ja Brovarv.

Särkisaloon saavutaan Kaukassalon saaren läpi, jota harva saareksi tunnistaa, sillä vain kapea suntti erottaa sen mantereesta. Kaukassalosta pääsaareen Isoluotoon päästään pengertien ja sillan yli.

Silta on suosittu onkimapaikka ja hyvänä kalapäivänä se onkin yleensä täynnä kalamiehiä ja -naisia!

Finby eli Särkisalo

Särkisalon kylä, eli Finby sijaitsee aika pian sillan jälkeen vasemmalla ja tunnistat sen maamerkistämme Särkisalon majakasta.

Särkisalon keskustassa on Tiirannan vierasvenesatama, erinomainen ravintola ja kauppa, jossa palveluina on niin Posti, Veikkaus, kuin suihku- ja pyykinpesu mahdollisuuskin! Veneilijöille ja asuntomatkalijoille siis täyden palvelun paikka.

Lähes vastaapäätä löydät historiallisen hirsirakennuksen Miocinan, jossa toimii tällä hetkellä pihviravintola Anttonin kellari. 

Förby

Samalla Isoluodon saarella sijaitsee myös Karl Forsströmin vanha kalkkikaivos. Kaivoksen portille on jätetty vanha kaivostorni sekä kaivosvaunuja kulkijoiden ihailtavaksi. Nämä ovatkin etenkin lasten mielestä todella jännittäviä!

Täällä Särkisalossa muuten myös Linnunradan kuvaaminen käy vaivatta, sillä Linnunrata erottuu ihan paljaalla silmälläkin!

förby marina linnunrata milkyway
förby karl forsström kalkkikaivos

Förbyn kylän toisessa päässä sijaitsee Förby marina, jossa on myös vierasvenesatama, tankkauspiste, wc, suihku, vanhaan vinssirakennukseen tunnelmallisesti sisustettu kesäkahvila ja uimaranta.

Förbyn uimarannalla on silta pienee  saareen, jonka kalliolla on ainakin 50-luvulta lähtien ollut mahtava puinen hyppyteline!

Niin lapset, kuin aikuisetkin saavat kesäpäivän hyvin kulumaan täällä uiden, saaristomaisemia ja ohi purjehtivia veneitä ihaillen ja kahvilan paikallisherkkuja nauttien! 

Pimeään vuoden aikaan paikka sopii oivallisesti Linnunradan kuvaamiseen!

Cafe Vinssi

Förby

Linnunrata

Förbyn kaivoksella

Vierasvenesatama

Förby

Niksaari

Niksaaren sileät kalliot houkuttavat pysähtymään matkalla Ulkoluotoon ja Pettuun. 

Niksaaressa on myös vieraslaituri ja kesäravintola sekä kunnan tarjoama Niksaaren vuokrasauna. Niksaaressa voi harrastaa myös avantouintia!

Ulkoluodon Vårdkasberget ja sen luolasto

Ulkoluodon tunnetuin retkeilykohde on Värkasberget, jonka kalliot kohoavat korkealle, yli 50 metrin korkeutuun paljastaen edestään upeat maisemat aina Kemiönsaarelle ja hiittisiin asti.

Matkalla kallion huipulle voit kokea n. hehtaarin kokoisen muinaisrannan, eli pirupellon ja kallioiden sivusta pääset laskeutumaan alas Vårkasbergetin luoliin.

Särkisalossa voit tavata joutsenet, merikotkan, kurjet ja hylkeenkin! Pidä silmät auki Kaukassalon ja Finbyn välisellä sillalla!

Joutsenet

Särkisalossa

Merikotka

Särkisalossa

Hylje

Särkisalossa

Lautalla Pettuun

Pettu on Särkisalon viimeinen saari, jonne pääsee autolla. Lossikyyti Pettuun on etenkin pikkulasten mieleen! Kesäaikaan Petussa toimii kartanokahvila ja kartanossa järjestetään toisinaan myös tapahtumia. 

ENSISIJAINEN TAVOITTEEMME KOSMETIIKAN VALMISTAJINA ON LUODA VAATIVALLE IHOLLE TOIMIVAT TUOTTEET

Ensisijainen tavoitteemme kosmetiikan valmistajina on luoda vaativalle iholle toimivat tuotteet

 

 

Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini

Tarina

 

 

 

Kaduilta Luonnonkosmetiikkaan

Selviytymistarinani Saaren Taika

 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.