5 vinkkiä lähimatkailuun ja ulkoiluun Särkisalossa (Salon saaristo)

vinkit lähimatkailuun Särkisalossa

5 vinkkiä Särkisalon (Salo) merellisistä lähimatkailu ja retkeily kohteista

Kotimaanmatkailu, lähimatkailu ja retkeily ovat tällä hetkellä suosiossaan. Kotimaan matkailu ja tutustuminen omiin lähipaikkoihin on paitsi ilmastoystävällisempää, myös erittäin kiehtovaa!

On upeaa tuntea lähialueen historiaa ja luontoa sekä oppia uutta kotimaastamme.

Tässä artikkelissa annan 5 vinkkiä suomalaisen Saaren Taika luonnonkosmetiikka brändin kotipaikan, eli merellisen Särkisalon lähimatkailukohteista!

Saapuminen Särkisaloon

Särkisalo sijaitsee Salon kunnassa, n. 1h 45min ajomatkan päässä Helsingistä ja n. 1h 10min ajomatkan päässä Turusta.

Särkisalon naapureina merellä ovat Kemiönsaari, Padva ja Brovarv.

Särkisaloon saavutaan Kaukassalon saaren läpi, jota harva saareksi tunnistaa, sillä vain kapea suntti erottaa sen mantereesta. Kaukassalosta pääsaareen Isoluotoon päästään pengertien ja sillan yli.

Silta on suosittu onkimapaikka ja hyvänä kalapäivänä se onkin yleensä täynnä kalamiehiä ja -naisia!

Finby eli Särkisalo

Särkisalon kylä, eli Finby sijaitsee aika pian sillan jälkeen vasemmalla ja tunnistat sen maamerkistämme Särkisalon majakasta.

Särkisalon keskustassa on Tiirannan vierasvenesatama, erinomainen ravintola ja kauppa, jossa palveluina on niin Posti, Veikkaus, kuin suihku- ja pyykinpesu mahdollisuuskin! Veneilijöille ja asuntomatkalijoille siis täyden palvelun paikka.

Lähes vastaapäätä löydät historiallisen hirsirakennuksen Miocinan, jossa toimii tällä hetkellä pihviravintola Anttonin kellari. 

Förby

Samalla Isoluodon saarella sijaitsee myös Karl Forsströmin vanha kalkkikaivos. Kaivoksen portille on jätetty vanha kaivostorni sekä kaivosvaunuja kulkijoiden ihailtavaksi. Nämä ovatkin etenkin lasten mielestä todella jännittäviä!

Täällä Särkisalossa muuten myös Linnunradan kuvaaminen käy vaivatta, sillä Linnunrata erottuu ihan paljaalla silmälläkin!

förby marina linnunrata milkyway
förby karl forsström kalkkikaivos

Förbyn kylän toisessa päässä sijaitsee Förby marina, jossa on myös vierasvenesatama, tankkauspiste, wc, suihku, vanhaan vinssirakennukseen tunnelmallisesti sisustettu kesäkahvila ja uimaranta.

Förbyn uimarannalla on silta pienee  saareen, jonka kalliolla on ainakin 50-luvulta lähtien ollut mahtava puinen hyppyteline!

Niin lapset, kuin aikuisetkin saavat kesäpäivän hyvin kulumaan täällä uiden, saaristomaisemia ja ohi purjehtivia veneitä ihaillen ja kahvilan paikallisherkkuja nauttien! 

Pimeään vuoden aikaan paikka sopii oivallisesti Linnunradan kuvaamiseen!

Cafe Vinssi

Förby

Linnunrata

Förbyn kaivoksella

Vierasvenesatama

Förby

Niksaari

Niksaaren sileät kalliot houkuttavat pysähtymään matkalla Ulkoluotoon ja Pettuun. 

Niksaaressa on myös vieraslaituri ja kesäravintola sekä kunnan tarjoama Niksaaren vuokrasauna. Niksaaressa voi harrastaa myös avantouintia!

Ulkoluodon Vårdkasberget ja sen luolasto

Ulkoluodon tunnetuin retkeilykohde on Värkasberget, jonka kalliot kohoavat korkealle, yli 50 metrin korkeutuun paljastaen edestään upeat maisemat aina Kemiönsaarelle ja hiittisiin asti.

Matkalla kallion huipulle voit kokea n. hehtaarin kokoisen muinaisrannan, eli pirupellon ja kallioiden sivusta pääset laskeutumaan alas Vårkasbergetin luoliin.

Särkisalossa voit tavata joutsenet, merikotkan, kurjet ja hylkeenkin! Pidä silmät auki Kaukassalon ja Finbyn välisellä sillalla!

Joutsenet

Särkisalossa

Merikotka

Särkisalossa

Hylje

Särkisalossa

Lautalla Pettuun

Pettu on Särkisalon viimeinen saari, jonne pääsee autolla. Lossikyyti Pettuun on etenkin pikkulasten mieleen! Kesäaikaan Petussa toimii kartanokahvila ja kartanossa järjestetään toisinaan myös tapahtumia. 

ENSISIJAINEN TAVOITTEEMME KOSMETIIKAN VALMISTAJINA ON LUODA VAATIVALLE IHOLLE TOIMIVAT TUOTTEET

Ensisijainen tavoitteemme kosmetiikan valmistajina on luoda vaativalle iholle toimivat tuotteet

 

 

Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini

Tarina

 

 

 

Kaduilta Luonnonkosmetiikkaan

Selviytymistarinani Saaren Taika

 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.