Ahh! Ihana, ihana retinoli (A-vitamiini)! Juonteiden pahin vihollinen! Lopussa luettelo Saaren Taian retinoli tuotteista

retinoli a vitamiini juonteiden vihollinen saaren taika

Tämän hetken rakastetuin aine ikääntymisen merkkejä vastaan on ehkä kiistatta retinoli! Kaikken guruimmat kauneusexpertit niin Suomessa, kuin maailmallakin vannovat sen nimeen ja onhan asiasta paljon todistettua tutkimusnäyttöäkin.

Retinoli on A-vitamiinin johdannainen, jota saadaan useimmiten eläinperäisistä lähteistä, kuten maidon tai munan entsyymeistä. Eläinperäisiä retinoleja kutsutaan retinoideiksi, kun taas kasviperäisiä retinoleja kutsutaan karotenoideiksi.

Ihmiskeho ei voi itse täysin tuottaa kaikkia niitä tärkeitä rakennusaineita, joita retinoli solujen uudistumisellemme antaa ja tämä on yksi syy miksi retinoli on niin rakastettu!

Retinoli auttaa siis solujamme uudistumaan. Kuten aikaisemmassa blogikirjoituksessani kerroin, ihon uusiutuminen ja niin myös jonkin ihonhoitotuotteen vaikutuksen näkyminen vie n. 28 päivää. Mitä vanhemmaksi tulemme, sen kauemmin uusiutumisprosessi vie aikaa. Retinoli auttaa vähentämään ihon värimuutoksia, oli ne sitten iän tuomia ”laikkuja”, hormonitasapainon muutoksista johtuvia värimuutoksia tai arpia. Retinolit ehkäisevät myös aknea ja auttavat akneen taipuvaista ihoa paranemaan nopeammin. Retinolit ovat tehokkaita ihon hienoisten uurteiden siloittamisessa. Ei siis kahta kysymystäkään etteikö retinoli olisi tärkeää meille!

Toisaalla uskotaan, että eläinperäinen retinoli olisi tehokkain ja tämä on tottakai vegaanimaailmaa arvostavien ihmisten kannalta todella surullinen asia 🙁 Onneksi kuitenkin toisaalla on myös tietoa, että kasviperäinen retinoli on yhtä lailla tehokasta ja siksipä meillä on vegaaneille iloisia uutisia!

A-vitamiini ja retinoli ovat hyvin läheisesti yhteydessä toisiinsa ja riippuen siitä miten niitä käytetään, voivat ne antaa ihollesi ja kehollesi monen monia erinomaisia hyötyjä!

saariston tyrni 2

Kun puhutaan kauniin ihon saavuttamisesta, kuten kirjoitin jo aikaisemmassa blogikirjoituksessani ongelma/akneihon hoitamisen ohjeissa, on terveellisellä ruokavaliolla tärkeä osa ihosi hyvinvoinnissa. Siksipä ei ole yhtään vähäteltyä neuvoa nauttimaan riittävästi A-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita kauniimman ihon aikaansaamiseksi. Ja tuota tasapainoista ruokavaliota tukemalla oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla voit saavuttaa entistäkin kauniimman ihon, joka on kimmoisa, uurteeton, kuulas ja nuorekas.

A-vitamiinia saat eläinperäisistä tuotteista mm. munasta, maidosta, maksasta, voista ja juustosta ja kasviperäisistä tuotteista mm. mustikasta, tyrnistä (A-vitamiini esiaste karotenoidi), paprikasta, porkkanasta ja tummanvirheistä kasviksista.

Kauneudenhoitoon Saaren Tailta löytyy myös runsaasti A-vitamiinia sisältäviä tuotteita kuten Tyrni Luksus Spa saippua, joka sopii kaiken ihoisille, mutta erityisen tehokas on se neutraloimaan punakkuutta iholta.

Tyrni luksus spa saippua retinoli a vitamiini

Sheavoi sisältää runsaasti A-vitamiinia, eli kaikki sheavoita sisältävät Saaren Taika tuotteet ovat retinoli pitoisia, kuten Sheavoi, Kamomilla Sheavoide, Makadamia Sheavoide, Veera Suolasaippua, Särkisalon Suolasaippua, kaikki voide deot jne.

Tehokkaita mustikkatuotteita löytyy Chosen by Johanna kosmetiikkasarjasta. Kuten Saaren Taian tyrniuutekin, myös mustikkauute on käsin kerättyä täältä puhtaasta Särkisalon saaristosta, itse kuivattua ja uutettua. Puhtainta luonnonantia mitä siis saa!

Mustikkavoide retinoli a vitamiini saaren taika chosen by johanna blueberry cream

No:1 Eco -sarjassa kasvisretinolia, eli A-vitamiinia sisältävät Kirkastava kasvojen puhdistusaine ja Vitamiini ACE kosteuttaja, joka sisältää myös hyaluronihappoa.

Saaren Taika Professional -sarjan retinolituote on Aloe Vera 24H kosteuttaja.

Aloe Vera kosteuttaja retinoli

 

Ihomme alkaa menettää kollageenia ja kimmoisuuttaan jo heti parikymppisestä alkaen ja vaikka monesti kehutaankin vahvojen retinoidien olevan tehokkaimpia ihon nuorekkaana säilyttämisessä, on niillä myös pienet haittapuolensa 🙁 Vahvat retinoidit saattavat nimittäin ärsyttää ihoa, kuivattaa sekä ohentaa sitä. Joskus kuuleekin näitä neuvottavan käytettäväksi kuuriluonteisesti tai vain parina päivänä viikossa. Vahvojen retinoidien käytöstä on myös kerrottu, että ne saattavat aiheuttaa ihon hilseilyä ja auringon kanssa yhdessä ne saattavat jopa aiheuttaa aurinkoihottumaa. Apteekit osaavat varmasti neuvoa tuossa parhaiten. Retinoideja ei myöskään neuvota käyttämään jos olet alle 25 vuotta.

Herkkäihoiselle kasvipohjainen retinoli onkin se hellin ja suositeltavin vaihtoehto!

Kasvipohjaisen A-vitamiinin käyttö tukee ihon solujen uusiutumista ja kirkastaa ihoasi. Se on paras vaihtoehto jos haluat säilyttää ihosi nuorekkuutta luonnollisesti ja vegaanisesti. Saaren Taian ja Chosen by Johannan tyrni- ja mustikkatuotteet ovatkin tässä oivallisia. Ne ovat paitsi luonnollisia ja vegaanisia, niiden käyttöön ei liity rajoituksia.

On myös väitetty, että reseptillä saatavat retinoidit (jotka sis. retinolihappoa) olisivat tehokkaimpia, mutta tästä löytyy paljon tutkittua tietoa, että retinoli on paitsi hellävaraisempaa iholle kuin retinolihappo, se on myös aivan yhtä tehokasta, sen tuloksien näkymisessä vaan kestää hieman kauemmin 🙂

Kiitos, että luit loppuun 🙂 Saaren Taian A-vitamiinia sisältäviä luonnollisia ja vegaanisia tuotteita pääset ostamaan tästä linkistä: https://shop.saarentaika.com/collections/voiteet/a-vitamiinia

 

Tai suoraan alta:

 Lähteet: 1, 2, 3

 

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.