Ahh! Ihana, ihana retinoli (A-vitamiini)! Juonteiden pahin vihollinen!

retinoli a vitamiini juonteiden vihollinen saaren taika

A-vitamiini eli retinoli

A-vitamiini on yksi tutkituimmista ja tehokkaimmista ihonhoidon ainesosista, jonka tiedetään tekevän ihosta kimmoisan ja sileän. Löydät alta muutamia täydentäviä artikkeleita aiheeseen liittyen, joihin kannattaa palata, kun olet lukenut tämän artikkelini retinolista loppuun!

Mikä on retinoli ja miten se toimii?

Retinoli eli A-vitamiini on varsinainen kosmetiikan ihmeaine. Sillä on paitsi huikea anti-age vaikutus, se myös häivyttää iholta pigmenttiläiskiä, nopeuttaa ihon uudistumista sekä vahvistaa ihoa ja paljon muuta! 

Retinolin molekyylit ovat pienempiä kuin monien muiden ihonhoidossa käytettyjen ainesosien molekyylit ja pienen kokonsa ansiosta ne pääsevätkin imeytymään syvemmälle ihokerroksiin vaikuttamaan sekä uudistamaan ihosoluja. Retinolin ansiosta uudistunut iho on sileämpi, kuulaampi ja kirkkaampi.

Tehokasta juonteiden ehkäisyä

Retinolin molekyylit ovat pienempiä kuin monien muiden ihonhoidossa käytettyjen ainesosien molekyylit ja pienen kokonsa ansiosta ne pääsevätkin imeytymään syvemmälle ihokerroksiin vaikuttamaan sekä uudistamaan ihosoluja. Retinolin ansiosta uudistunut iho on sileämpi, kuulaampi ja kirkkaampi.

IHOSSA ON NOIN 70% KOLLAGEENIA JA SITÄ TARVITAAN IHON UUDISTUMISEEN

Ihon elastiinin ja kollageenin tuotanto alkaa hidastua 25:n ikävuoden jälkeen ja tästä syystä voikin olla hyödyllistä aloittaa retinolin käyttö 25 – 30 vuoden ikäisenä. Retinoli vahvistaa elastiinin ja kollageenin tuotantoa edesauttamalla sidekudossoluja muodostamaan ja tuottamaan lisää elastiinikuituja sekä kollageenisäikeitä. Tämä tekee ihosta taas ihanan kimmoisan ja pehmeän!

Pigmenttihäiriöt ja maksaläiskät

Tehokkaan juonteita ehkäisevän vaikutuksensa lisäksi retinoli on erityisen hyödyllinen ainesosa, kun toiveena on tasoittaa ihon väriä tai häivyttää pigmenttiläiskiä. Retinolia käytetään usein esimerkiksi maksaläiskien ja ihon pigmentaatiomuutosten häivyttämisessä. Sillä on myös tehokas punaisuutta tasoittava vaikutus, jonka takia se onkin mahtava aine myös arpien ja aknearpien häivyttämisessä. Retinolin väriä tasoittava vaikutus perustuu ihosolukon nopeampaan uusiutumiseen ja tehokkaaseen soluaineenvaihduntaan.

Retinoliseerumilla aknea vastaan!

A-vitamiini, eli retinoli, on pidemmällä käytöllä osoittautunut tehokkaaksi hoidoksi aknea vastaan. Sen tehosta on puhuttu niin aknen kuin akne arpienkin hoidossa, sekä pigmentti muunnosten vaalentajana ja toki myös ikääntymisen merkkejä vastaan. 

Saaren Taika Aloe Retinoli seerumi on helppokäyttöisessä pumppupullossa, josta sen annostelu pieni määrä kerrallaan sujuu todella helposti ja hygieenisesti. 

Asiakkaitamme saamiemme kokemusten mukaan seerumi on näyttänyt tehonsa finnejä ja näppyjä vastaan niin aikuisilla, kuin nuorillakin:

”Hormooninäpyt poissa ja iho muutenkin tosi hyvä.”

”Perheen nuoren miehen iholle hyvä tuote. Tilaamme uudestaankin.”

”Kosteuttaa todella hyvin ja imeytyy nopeasti. Ihon punoituskin näyttää rauhoittuneen.”

”Paras seerumi päälle nelikymppiselle, jolla pintakuiva, mutta rasvoittuva ja hormoninäpyttyvä iho. Seerumi voiteen alla siloittaa juonteita ja kosteuttaa pitkäksi aikaa ilman, että iho päivän mittaan rasvoittuu!”

Mista retinolia saa?

Retinoli on A-vitamiinin johdannainen, jota saadaan useimmiten eläinperäisistä lähteistä, kuten maidon tai munan entsyymeistä. Eläinperäisiä retinoleja kutsutaan retinoideiksi, kun taas kasviperäisiä retinoleja kutsutaan karotenoideiksi. Saaren Taika tuotteissa retinoli on aina kasviperäistä.

Ihmiskeho ei kykene itse täysin tuottamaan kaikkia niitä tärkeitä rakennusaineita, joita retinoli solujen uudistumisellemme antaa ja tämä on yksi syy miksi retinoli on niin rakastettu!

Retinoli noipeuyttaa siis solujemme uudistumista. Kuten ”Vinkit ongelmaisen ihon hoitoon” blogikirjoituksessani kerroin, ihon uusiutuminen ja niin myös jonkin ihonhoitotuotteen vaikutuksen näkyminen vie yleensä vähintään n. 28 päivää. Mitä vanhemmaksi tulemme, sen kauemmin uusiutumisprosessi vie aikaa.

Retinolin hyödyt

Retinoli auttaa vähentämään ihon pigmenttihäiriöitä, kuten maksaläiskiä ja muita iän tuomia ”laikkuja” sekä hormonitasapainon muutoksista johtuvia värimuutoksia tai arpia.

Retinolit ehkäisevät myös aknea ja auttavat akneen taipuvaista ihoa paranemaan nopeammin.

Retinolit ovat tehokkaita ihon hienoisten uurteiden siloittamisessa.

Retinolit tehostavat ihon kollageenin ja hyaluronihapon tuotantoa, joka auttaa ehkäisemään ihon ikääntymisen merkkejä.

Ei siis kahta kysymystäkään etteikö retinoli olisi tärkeää meille!

Mitä eroa on retinolilla ja retinoideilla

Onko retinoli ja retinoidi sama asia?

Retinoli on yksi tämän hetken käytetyimmistä anti-age ainesosista, eikä syyttä! Retinoli on kauneudenhoidon moniottelija, sillä siloitat juonteet ja häivytät pigmentti eroja ja taisteleepa retinoli myös tehokkaasti akneakin vastaan.

Retinoli ja retinoidit menevät usein sekaisin, ovathan se saman sukuisia raaka-aineita. Vaan mitä eroa on retinolilla ja retinoideilla?

Mustikoita

Mitä on retinoidi?

Retinoidit ovat A-vitamiinin johdannaisia, jotka on muutettu retinoiinihapoksi yleensä reseptillä saatavissa ihonhoitotuotteissa.

Retinoidi on yleistermi perus ihonhoitotuotteiden retinolille että reseptiretinoideille.

Kun ihomme ikääntyy, alkaa luonnollinen kollageenin tuotantomme ja solujen vaihtuvuusprosessimme hidastua.

Tämän vuoksi ihollamme alkaa näkymään ikääntymisen merkkejä, kuten ihon veltostumista, juonteita, ryppyjä ja pigmenttiläiskiä.

Retinoidit stimuloivat ihomme fibroblasteja (kollageenista vastuussa olevia soluja), joka taas käynnistää solujen uudistumisen.

Tämä prosessi johtaa kuulaampaan, kirkkaampaan ihoon, jossa on vähemmän näkyviä juonteita ja ryppyjä sekä iho pysyy täyteläisempänä ja kiinteämpänä.

Koska retinoidit nopeuttavat kollageenin tuotantoa ja solujen uudistumista, ne voivat myös auttaa vähentämään aknea.

Mitä on retinoli?

Retinoli viittaa tyypillisesti retinoidityyppiin, jota käytetään reseptivapaissa ihonhoitotuotteissa.

Suurin ero on retinolin ja retinoidin välillä on retinolin molekyylirakenne. Retinoli on retinoiinihapon esiaste.

Ihossa retinoli muuttuu retinaldehydiksi, joka sitten muuttuu retinoiinihapoksi – molekyyliksi, jolla on myönteinen vaikutus ihoon. Retinaldehydi ei herkistä ihoa valolle, joten sen käyttö on turvallista myös auringossa.

Koska retinoli vaatii ylimääräisen muutoksen iholla retinoiinihapoksi, se on ei ole yhtä tujua, kuin retinoidit. Tämä on kuitekin eduksi mm. niille, joiden iho ei siedä suuria A-vitamiinipitoisuuksia.

Tämän vuoksi retinolia sisältävät ihonhoitotuotteet ovat huomattavasti siedetympiä kuin retinoideja sisältävät. 

Retinoidien ja retinolin haittavaikutukset

Retinoidien haittavaikutukset ovat niin surullisen kuuluisia, että niille on keksitty nimikin! On olemassa kokonaisia Reddit-ketjuja, joissa jaataan vinkkejä ”overcoming the Retinoid uglies”, eli retinoid-rumuuksien voittamiseen.

Retinoidien haittavaikutuksia ovat mm. hilseily, punoitus, ihoärsytys, ihoherkkyys ja ihon kuivuminen.

Saaren Taian valikoimasta löydät luonnolliset retinolia sisältävät ihonhoitotuotteet, joiden käytössä ei ole kesälläkään rajoituksia. 

A-vitamiini muuttuu retinoliksi

A-vitamiini on iholle välttämätön rasvaliukoinen vitamiini. Oma kehomme ei pysty itse valmistamaan A-vitamiinia, vaan sen on saatava sitä ruuasta, ravintolisistä tai kosmetiikasta.

Iho on kuitenkin viimeinen elin, jonne ravinnon kautta saadut vitamiinit kulkeutuvat ja siksi vitamiinirikkaat ihonhoitotuotteet ovatkin tehokkain tapa antaa iholle sen tarvitsemia rakennus- ja uudistumis aineita. 

A-vitamiini on käytännössä suuri määrä erilaisia retinoidi-yhdisteitä, jotka iho muuttaa paremmin hyödynnettäviksi retinyylipalmitaatiksi, retinoliksi, retinaldehydiksi ja retinoiinihapoksi.

Retinoiinihappo, sitoutuessaan ihosolun A-vitamiinireseptoriin, käynnistää reaktion, jonka vuoksi A-vitamiini on kuuluisa terveys- ja kauneusvaikutuksistaan.

Miedot ja luonnolliset A-vitamiinia ja retinolia sisältävät voiteet

Alla näkyviä Saaren Taika tuotteita voit käyttää myös  kesällä, sillä ne sisältävät vain luonnollisesti kasviuutteista ja öljyistä syntynyttä retinolia, eli A-vitamiinia tai retinyylipalmitaattia, joka on hyvin siedettyä ja, joka sopii myös herkälle ja nuorelle iholle.

Retinyylipalmitaatin säännöllisellä käytöllä saadaan samoja hoitotuloksia kuin vahvemmillakin A-vitamiinimuodoilla. Retinyylipalmitaatilla on mieto kyky neutraloida UV-säteitä ja siksi se sopii päiväkäyttöön myös kesäaikaan.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.