Ahh! Ihana, ihana retinoli (A-vitamiini)! Juonteiden pahin vihollinen!

Tämän hetken rakastetuin aine ikääntymisen merkkejä vastaan on ehkä kiistatta retinoli! Kaikken guruimmat kauneusexpertit niin Suomessa, kuin maailmallakin vannovat sen nimeen ja onhan asiasta paljon todistettua tutkimusnäyttöäkin.

Retinoli on A-vitamiinin johdannainen, jota saadaan useimmiten eläinperäisistä lähteistä, kuten maidon tai munan entsyymeistä. Eläinperäisiä retinoleja kutsutaan retinoideiksi, kun taas kasviperäisiä retinoleja kutsutaan karotenoideiksi.

Ihmiskeho ei voi itse täysin tuottaa kaikkia niitä tärkeitä rakennusaineita, joita retinoli solujen uudistumisellemme antaa ja tämä on yksi syy miksi retinoli on niin rakastettu!

Retinoli auttaa siis solujamme uudistumaan. Kuten aikaisemmassa blogikirjoituksessani kerroin, ihon uusiutuminen ja niin myös jonkin ihonhoitotuotteen vaikutuksen näkyminen vie n. 28 päivää. Mitä vanhemmaksi tulemme, sen kauemmin uusiutumisprosessi vie aikaa. Retinoli auttaa vähentämään ihon värimuutoksia, oli ne sitten iän tuomia ”laikkuja”, hormonitasapainon muutoksista johtuvia värimuutoksia tai arpia. Retinolit ehkäisevät myös aknea ja auttavat akneen taipuvaista ihoa paranemaan nopeammin. Retinolit ovat tehokkaita ihon hienoisten uurteiden siloittamisessa. Ei siis kahta kysymystäkään etteikö retinoli olisi tärkeää meille!

Toisaalla uskotaan, että eläinperäinen retinoli olisi tehokkain ja tämä on tottakai vegaanimaailmaa arvostavien ihmisten kannalta todella surullinen asia 🙁 Onneksi kuitenkin toisaalla on myös tietoa, että kasviperäinen retinoli on yhtä lailla tehokasta ja siksipä meillä on vegaaneille iloisia uutisia!

A-vitamiini ja retinoli ovat hyvin läheisesti yhteydessä toisiinsa ja riippuen siitä miten niitä käytetään, voivat ne antaa ihollesi ja kehollesi monen monia erinomaisia hyötyjä!

Kun puhutaan kauniin ihon saavuttamisesta, kuten kirjoitin jo aikaisemmassa blogikirjoituksessani ongelma/akneihon hoitamisen ohjeissa, on terveellisellä ruokavaliolla tärkeä osa ihosi hyvinvoinnissa. Siksipä ei ole yhtään vähäteltyä neuvoa nauttimaan riittävästi A-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita kauniimman ihon aikaansaamiseksi. Ja tuota tasapainoista ruokavaliota tukemalla oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla voit saavuttaa entistäkin kauniimman ihon, joka on kimmoisa, uurteeton, kuulas ja nuorekas.

A-vitamiinia saat eläinperäisistä tuotteista mm. munasta, maidosta, maksasta, voista ja juustosta ja kasviperäisistä tuotteista mm. mustikasta, tyrnistä (A-vitamiini esiaste karotenoidi), paprikasta, porkkanasta ja tummanvirheistä kasviksista.

Kauneudenhoitoon Saaren Tailta löytyy myös runsaasti A-vitamiinia sisältäviä tuotteita kuten Karpalo Luksus Spa saippua, joka on erittäin kosteuttava saippua. Tämä on paras todella kuivaihoisille sekä talvikäyttöön myös normaali-ihoisille. Tyrni Luksus Spa saippua taas sopii kaiken ihoisille, mutta erityisen tehokas on se neutraloimaan punakkuutta iholta.

Voiteista paras on Tyrnivoide, joka ehkäisee ennenaikaista vanhentumista sekä auttaa ihon punaisuuden neutraloimisessa.

Tehokkaita mustikkatuotteita löytyy Chosen by Johanna kosmetiikkasarjasta. Kuten Saaren Taian tyrniuutekin, myös mustikkauute on käsin kerättyä täältä puhtaasta Särkisalon saaristosta, itse kuivattua ja uutettua. Puhtainta luonnonantia mitä siis saa!

Ihomme alkaa menettää kollageenia ja kimmoisuuttaan jo heti parikymppisestä alkaen ja vaikka monesti kehutaankin vahvojen retinoidien olevan tehokkaimpia ihon nuorekkaana säilyttämisessä, on niillä myös pienet haittapuolensa 🙁 Vahvat retinoidit saattavat nimittäin ärsyttää ihoa, kuivattaa sekä ohentaa sitä. Joskus kuuleekin näitä neuvottavan käytettäväksi kuuriluonteisesti tai vain parina päivänä viikossa. Vahvojen retinoidien käytöstä on myös kerrottu, että ne saattavat aiheuttaa ihon hilseilyä ja auringon kanssa yhdessä ne saattavat jopa aiheuttaa aurinkoihottumaa. Apteekit osaavat varmasti neuvoa tuossa parhaiten. Retinoideja ei myöskään neuvota käyttämään jos olet alle 25 vuotta.

Herkkäihoiselle kasvipohjainen retinoli onkin varmasti se hellin ja suositeltavin vaihtoehto!

Kasvipohjaisen A-vitamiinin käyttö tukee ihon solujen uusiutumista ja kirkastaa ihoasi. Se on paras vaihtoehto jos haluat säilyttää ihosi nuorekkuutta luonnollisesti ja vegaanisesti. Saaren Taian ja Chosen by Johannan karpalo-, tyrni- ja mustikkatuotteet ovatkin tässä oivallisia. Ne ovat paitsi luonnollisia ja vegaanisia, niiden käyttöön ei liity rajoituksia.

On myös väitetty, että reseptillä saatavat retinoidit (jotka sis. retinolihappoa) olisivat tehokkaimpia, mutta tästä löytyy paljon tutkittua tietoa, että retinoli on paitsi hellävaraisempaa iholle kuin retinolihappo, se on myös aivan yhtä tehokasta, sen tuloksien näkymisessä vaan kestää hieman kauemmin 🙂

Kiitos, että luit loppuun 🙂 Saaren Taian A-vitamiinia sisältäviä luonnollisia ja vegaanisia tuotteita pääset ostamaan ihanien ja palvelevien jälleenmyyjiemme kautta. Löydät heidät tästä linkistä: https://saarentaika.com/jalleenmyyjat/Lähteet: 1, 2, 3