Henna kasvihiusvärin käyttö

henna kasvihiusväri

Heippa!

Tänään värjätään hiukset uusilla No:1 Eco® kasvihiusväreillä, joita meille tuli tytärtuotemerkillemme myyntiin.

Omat hiukseni ovat laadultaan hennot ja hauraat. Ne eivät koskaan kasva yli olkapäiden, kun latvat alkavat jo kuivua ja haurastua! Hiuspohjani on myös nopeasti rasvoittuva ja nämä kaikki yhdessä tekevät hiusteni hoidosta haastavaa! En nimittäin voi käyttää säännöllisesti hiusta kosteuttavia naamiota (sheavoita esim.) tai liian hoitavia hoitoaineita, jotka olisivat kuivalle ja hauraalle hiukselle tarpeen. Enkä voi pestä kovin hoitavilla ja hellivillä shampoilla, koska ne saavat hiukseni rasvoittumaan jo yhden päivän kuluessa. Niinpä hiukseni ovat aina aika lyhyet ja ”pitkäksi” päästyään latvat ovat kuivat ja huonokuntoiset!

Luonnollinen Henna kasvihiusväri vahvistaa hiusta antaen sille runsaan ja terveen kiillon.

No:1 Eco® by Saaren Taika hiusvärit sisältävät vain kuivatuista kasveista saatuja luonnon omia ainesosia. Luonnollinen Henna hiusväri muodostaa suojaavan kerroksen hiuksen pintaan, tehden hiuksen rakenteesta sileämmän ja terveemmän. Henna kasvihiusväri hoitaa samalla myös hiuspohjaa. Henna kasvivärin sävy syvenee vielä 1-2 päivää värjäyksen jälkeen, jona aikana kannattaa välttää shampoopesua. Kasvipigmenttien vaikutus riippuu oman hiuksen laadusta, väristä ja voinnista. Hyvin hoidettu ja kosteutettu hius säilyttää värin pidempään. Kasvihiusväreillä saat luonnollisen ja vivahteikkaan värjäystuloksen, jonka sävyä voi syventää tekemällä useampia värjäyskertoja säännöllisesti.

Katsotaanpas mitä tämä kasvihiusväri tekee omille kuiville hiuksilleni!

Pakkauksessa on 100g kasvihiusväriä, josta riittää lyhyille hiuksille 4-5 käyttökertaa, pitkille ja paksuille hiuksille 1-2 käyttökertaa. Omani ovat tällä hetkellä puolipitkät, joten käytän n. puoli pussillista.

Käyttö: Suojaa tasot ja vaatteet hyvin, sillä kasvivärit saattavat värjätä pintoja ja vaatteita. Annostele hennajauhetta astiaan ja sekoita kuumaa vettä kunnes seos on sopivan löysää levitettäväksi hiuksiin. Anna seoksen vetäytyä hetki ennen levittämistä. Levitä seos kauttaaltaan kaikkialle hiuksiin ja peitä hiukset. Pidä hiukset lämpimänä, sillä mitä lämpimämpänä hiukset ovat värjäyksen ajan, sen syvempi on värisävy. Värjäysaika riippuu halutusta tuloksesta. Suositus kuitenkin on vähintään 1 tunti ja enintään yön yli. Mikäli valmista seosta jää yli, voit pakastaa sen. Pakastettu Henna säilyy joitakin viikkoja. Kun Henna on vaikuttanut riittävän kauan, huuhtele hiukset huolellisesti ja käytä runsaasti hoitoainetta. Vältä pesua seuraavat 1-3 päivää, jonka aikana värisävy syvenee entisestään.

Vinkki: Voit korvata osan Hennaan sekoitettavasta vedestä sitruunamehulla, joka tehostaa kasvipigmenttien voimakkuutta.

Ei muuten kannata säikähtää kasvihiusvärien väriä sekoitusvaiheessa! Myös hiuksissa, riippuen hiusten lähtökunnosta, voi heti värjäyksen jälkeen näkyä eri sävyisiä vivahteita, joskus jopa vihertävää, mutta tämä häviää parissa päivässä, kun kasviväri saa rauhassa syventää vaikutustaan. Siksi onkin suositeltavaa, ettei pese hiuksiaan pariin päivään värjäämisen jälkeen.

Alla hiusteni lähtötilanne. Kuivuuden voi melkein tuntea sormenpäissään pelkästään kuvaa katsomalla! Väri on lähes oma luonnollinen värini, joskin pari kuukautta sitten tein nopean Henna käsittelyn erään toisen merkin tuotteella, joka ei kylläkään juuri jättänyt väriä.

Kasvivärjääminen on aika sotkuista puuhaa ja neuvonkin ottamaan jo valmiiksi vierelle Saaren Taika Siivoussaippuasta liuotetun siivoussuihkeen, koska kasvivärit, kun johonkin jämähtää, niin siihen ne jää. Paitsi jos käyttää Siivoussaippuaa! Sillä saa hankalankin lian irtoamaan 🙂

Vaatteet kannattaa suojata, samaten tasot ja kaikki minne voi olettaa, että hennaväriä saattaa päästä tippumaan. Päälle kannattaa ehkä myös laittaa vaatteet, joilla ei ole niin väliä jos väriä pääsee tippumaan.

Kun väri on levitetty tasaisesti hiuksiin, voit kääriä päähäsi vaikka muovikassin suojaksi ja sen jälkeen pyyhe lämpöä säilyttämään. Mitä lämpimämpänä hiusväri pysyy, sen syvempi ja kauniimpi on sen väri <3

Henna kasvihiusväriä suositellaan pidettäväksi vähintään tunti, mutta mieluusti, jos vaan on mahdollista, niin ainakin 2-5 tuntia. Jotkut laittavat värin jopa yöksi päähän ja toiset taas tehostaa vaikutusta saunassa. Itse en saa tällä hetkellä saunoa, koska olen vasta reilu viikko sitten tullut suurehkosta leikkauksesta, joten tyydyn muovipussiin ja pyyhkeeseen sekä minimiaikaan, eli n. tuntiin.


Noniin. Tunti kulunut ja kävin huuhtelemassa värin pois päästä. Aluksi tuntui kuin tukka olisi joku suuri risukasa-harakanpesä, mutta loraus hoitoainetta ja ah, miten pehmeäksi hiukset heti muuttuivat!

Kuvassa alla hiukset pyyhekuivattuina:

Värihän vielä syvenee, kun kasvipigmentit tekevät työtään hiuksissa. Käyttämäni väri oli Henna. Sen lisäksi meillä on valikoimassa Henna Deep Red, jota testaan hiuksiini n. viikon kuluttua.

Nyt ainakin hiusten tekstuuri tuntuu selvästi sileämmältä kuin ennen värjäystä. Kammattavuus ja kimmoisuus paranivat huomattavasti. Odotellaan vielä miltä hius näyttää kuivana niin saadaan lopputuloksesta parempi arvio, eli tuleeko hiuksiin kiiltoa ja suojaavaa kerrosta päälle 🙂

Kuvassa hiukset (harjaamatta) kuivana. Sanoisin ettei ainakaan harota niin kuin aikaisemmin, kiharaakin taitaa olla enemmän, eli kimmoisuus on vähän palautunut. En pessyt vielä shampoolla ja mielestäni hiusten kiillottomuus johtuu nyt siitä. Lisään vielä huomenna uuden kuvan, kun aamulla pesen shampoolla viimeisetkin kasvivärin rippeet hiuksistani ja näemme lopullisen lopputuloksen 🙂

Väri on mielestäni tunnin värjäys ajallakin jo aika syvä, huomattavasti syvempi kuin tovi sitten käyttämäni toisen merkkisen tuotteen antama väri! Itse olen tulokseen tyytyväinen, samaten tuotteen riittoisuuteen. Itselläni jäi tahna nyt hieman paksuksi ja seuraavaksi, kun kokeilen Deep Red -väriä, aionkin käyttää vai 1/3 pussillista hiuksiini.

Hoitoaineena minulla on tällä hetkellä Curly Girl approved No:1 Eco:n Tyrni-Kehäkukka hoitoaine ja shampoona käytän vaihdellen saman merkin shampoota ja omaa Saaren Taika Tyrnipalashampoota 🙂

Palaan vielä huomenna lopullisen tuloksen kanssa kun hiusvärijauhe on kokonaan pesty hiuksista ja näemme millaisen kiillon hius on saanut.


Noniin. Nyt on sitten se ”huominen” eli eilen siis värjäsin hiukset Hennavärillä ja tänään aamulla normaalisti shampoopesu meidän Tyrni palashampoolla, pikku tippa No:1 Eco Tyrni-Kehäkukka hoikkaria latvoille, kuivaus, harjaus kosteana ja sitten annoin vapaati kuivua. Tässä hiukset (laittamattomina):

Sävy on ehkä yön aikana vielä hieman syventynyt ja kiiltoakin näyttäisi olevan enemmän kuin aikaisemmissa kuvissa. Hiukset tuntuvat paremmilta, ilmavammilta ja kimmoisammilta. Ne asettuvat laittamattomanakin ihan ”kotikäyttöön” sopiviksi, eli niin ettei ole ikävä olla kun tukka hapsottaa 😀

Muutaman päivän kuluttua sitten testiin Henna Deep Red!


24.11. eli 3 päivää ekasta värjäyksestä ja ny on päässäni sitten tämä Henna Deep Red. Deep Red on myös täysin luonnollinen, mutta sisältää Hennan (Lawsonia inermis) lisäksi Hibiskusta (Hibiscus), ja Akaasiaa ( Acacia Catechu).

Käytin tällä kertaa vain 1/3 osan pussin jauheesta ja tein seoksesta hieman löysemmän. Seos riitti hyvin, joskin löysempänä oli hieman sottaavampaa!Kumihanskoja en käyttänyt kuten en viimeksikään ja Deep Redin syvempi sävy näkyykin heti kämmenissä, viimeksi kun Hennasta ei juurikaan jäänyt käsiin väriä. Aion noudattaa samaa tunnin taktiikkaa kuin viimeksikin ja katsoa miten hyvin väri tarttuu siinä ajassa.


Kas näin. Hiukan päälle tunti pidetty hiusväriä päässä ja kuvassa alla suoraan suihkusta tulleena. Laitan vielä kuvan kun hiukset ovat itsekseen kuivuneet. Väri on mielestäni yllättävän syvän punainen näinkin lyhyellä vaikutusajalla ja ilman saunaa tai muuta tehostetta! Olen erittäin tyytyväinen!


Ja kuivuttuaan:

Aika hyvän punainen vaikka pidinkin vaan vähän aikaa 🙂 Hennavärin sävyä saa syvemmän punaiseksi, kun sekoittaa hennavärin jo edellisenä iltana! Lue lisää täältä:

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.