Henna kasvihiusvärin käyttö

henna kasvihiusväri

Heippa!

Tänään värjätään hiukset uusilla No:1 Eco® kasvihiusväreillä, joita meille tuli tytärtuotemerkillemme myyntiin.

Omat hiukseni ovat laadultaan hennot ja hauraat. Ne eivät koskaan kasva yli olkapäiden, kun latvat alkavat jo kuivua ja haurastua! Hiuspohjani on myös nopeasti rasvoittuva ja nämä kaikki yhdessä tekevät hiusteni hoidosta haastavaa! En nimittäin voi käyttää säännöllisesti hiusta kosteuttavia naamiota (sheavoita esim.) tai liian hoitavia hoitoaineita, jotka olisivat kuivalle ja hauraalle hiukselle tarpeen. Enkä voi pestä kovin hoitavilla ja hellivillä shampoilla, koska ne saavat hiukseni rasvoittumaan jo yhden päivän kuluessa. Niinpä hiukseni ovat aina aika lyhyet ja ”pitkäksi” päästyään latvat ovat kuivat ja huonokuntoiset!

Luonnollinen Henna kasvihiusväri vahvistaa hiusta antaen sille runsaan ja terveen kiillon.

No:1 Eco® by Saaren Taika hiusvärit sisältävät vain kuivatuista kasveista saatuja luonnon omia ainesosia. Luonnollinen Henna hiusväri muodostaa suojaavan kerroksen hiuksen pintaan, tehden hiuksen rakenteesta sileämmän ja terveemmän. Henna kasvihiusväri hoitaa samalla myös hiuspohjaa. Henna kasvivärin sävy syvenee vielä 1-2 päivää värjäyksen jälkeen, jona aikana kannattaa välttää shampoopesua. Kasvipigmenttien vaikutus riippuu oman hiuksen laadusta, väristä ja voinnista. Hyvin hoidettu ja kosteutettu hius säilyttää värin pidempään. Kasvihiusväreillä saat luonnollisen ja vivahteikkaan värjäystuloksen, jonka sävyä voi syventää tekemällä useampia värjäyskertoja säännöllisesti.

Katsotaanpas mitä tämä kasvihiusväri tekee omille kuiville hiuksilleni!

Pakkauksessa on 100g kasvihiusväriä, josta riittää lyhyille hiuksille 4-5 käyttökertaa, pitkille ja paksuille hiuksille 1-2 käyttökertaa. Omani ovat tällä hetkellä puolipitkät, joten käytän n. puoli pussillista.

Käyttö: Suojaa tasot ja vaatteet hyvin, sillä kasvivärit saattavat värjätä pintoja ja vaatteita. Annostele hennajauhetta astiaan ja sekoita kuumaa vettä kunnes seos on sopivan löysää levitettäväksi hiuksiin. Anna seoksen vetäytyä hetki ennen levittämistä. Levitä seos kauttaaltaan kaikkialle hiuksiin ja peitä hiukset. Pidä hiukset lämpimänä, sillä mitä lämpimämpänä hiukset ovat värjäyksen ajan, sen syvempi on värisävy. Värjäysaika riippuu halutusta tuloksesta. Suositus kuitenkin on vähintään 1 tunti ja enintään yön yli. Mikäli valmista seosta jää yli, voit pakastaa sen. Pakastettu Henna säilyy joitakin viikkoja. Kun Henna on vaikuttanut riittävän kauan, huuhtele hiukset huolellisesti ja käytä runsaasti hoitoainetta. Vältä pesua seuraavat 1-3 päivää, jonka aikana värisävy syvenee entisestään.

Vinkki: Voit korvata osan Hennaan sekoitettavasta vedestä sitruunamehulla, joka tehostaa kasvipigmenttien voimakkuutta.

Ei muuten kannata säikähtää kasvihiusvärien väriä sekoitusvaiheessa! Myös hiuksissa, riippuen hiusten lähtökunnosta, voi heti värjäyksen jälkeen näkyä eri sävyisiä vivahteita, joskus jopa vihertävää, mutta tämä häviää parissa päivässä, kun kasviväri saa rauhassa syventää vaikutustaan. Siksi onkin suositeltavaa, ettei pese hiuksiaan pariin päivään värjäämisen jälkeen.

Alla hiusteni lähtötilanne. Kuivuuden voi melkein tuntea sormenpäissään pelkästään kuvaa katsomalla! Väri on lähes oma luonnollinen värini, joskin pari kuukautta sitten tein nopean Henna käsittelyn erään toisen merkin tuotteella, joka ei kylläkään juuri jättänyt väriä.

Kasvivärjääminen on aika sotkuista puuhaa ja neuvonkin ottamaan jo valmiiksi vierelle Saaren Taika Siivoussaippuasta liuotetun siivoussuihkeen, koska kasvivärit, kun johonkin jämähtää, niin siihen ne jää. Paitsi jos käyttää Siivoussaippuaa! Sillä saa hankalankin lian irtoamaan 🙂

Vaatteet kannattaa suojata, samaten tasot ja kaikki minne voi olettaa, että hennaväriä saattaa päästä tippumaan. Päälle kannattaa ehkä myös laittaa vaatteet, joilla ei ole niin väliä jos väriä pääsee tippumaan.

Kun väri on levitetty tasaisesti hiuksiin, voit kääriä päähäsi vaikka muovikassin suojaksi ja sen jälkeen pyyhe lämpöä säilyttämään. Mitä lämpimämpänä hiusväri pysyy, sen syvempi ja kauniimpi on sen väri <3

Henna kasvihiusväriä suositellaan pidettäväksi vähintään tunti, mutta mieluusti, jos vaan on mahdollista, niin ainakin 2-5 tuntia. Jotkut laittavat värin jopa yöksi päähän ja toiset taas tehostaa vaikutusta saunassa. Itse en saa tällä hetkellä saunoa, koska olen vasta reilu viikko sitten tullut suurehkosta leikkauksesta, joten tyydyn muovipussiin ja pyyhkeeseen sekä minimiaikaan, eli n. tuntiin.


Noniin. Tunti kulunut ja kävin huuhtelemassa värin pois päästä. Aluksi tuntui kuin tukka olisi joku suuri risukasa-harakanpesä, mutta loraus hoitoainetta ja ah, miten pehmeäksi hiukset heti muuttuivat!

Kuvassa alla hiukset pyyhekuivattuina:

Värihän vielä syvenee, kun kasvipigmentit tekevät työtään hiuksissa. Käyttämäni väri oli Henna. Sen lisäksi meillä on valikoimassa Henna Deep Red, jota testaan hiuksiini n. viikon kuluttua.

Nyt ainakin hiusten tekstuuri tuntuu selvästi sileämmältä kuin ennen värjäystä. Kammattavuus ja kimmoisuus paranivat huomattavasti. Odotellaan vielä miltä hius näyttää kuivana niin saadaan lopputuloksesta parempi arvio, eli tuleeko hiuksiin kiiltoa ja suojaavaa kerrosta päälle 🙂

Kuvassa hiukset (harjaamatta) kuivana. Sanoisin ettei ainakaan harota niin kuin aikaisemmin, kiharaakin taitaa olla enemmän, eli kimmoisuus on vähän palautunut. En pessyt vielä shampoolla ja mielestäni hiusten kiillottomuus johtuu nyt siitä. Lisään vielä huomenna uuden kuvan, kun aamulla pesen shampoolla viimeisetkin kasvivärin rippeet hiuksistani ja näemme lopullisen lopputuloksen 🙂

Väri on mielestäni tunnin värjäys ajallakin jo aika syvä, huomattavasti syvempi kuin tovi sitten käyttämäni toisen merkkisen tuotteen antama väri! Itse olen tulokseen tyytyväinen, samaten tuotteen riittoisuuteen. Itselläni jäi tahna nyt hieman paksuksi ja seuraavaksi, kun kokeilen Deep Red -väriä, aionkin käyttää vai 1/3 pussillista hiuksiini.

Hoitoaineena minulla on tällä hetkellä Curly Girl approved No:1 Eco:n Tyrni-Kehäkukka hoitoaine ja shampoona käytän vaihdellen saman merkin shampoota ja omaa Saaren Taika Tyrnipalashampoota 🙂

Palaan vielä huomenna lopullisen tuloksen kanssa kun hiusvärijauhe on kokonaan pesty hiuksista ja näemme millaisen kiillon hius on saanut.


Noniin. Nyt on sitten se ”huominen” eli eilen siis värjäsin hiukset Hennavärillä ja tänään aamulla normaalisti shampoopesu meidän Tyrni palashampoolla, pikku tippa No:1 Eco Tyrni-Kehäkukka hoikkaria latvoille, kuivaus, harjaus kosteana ja sitten annoin vapaati kuivua. Tässä hiukset (laittamattomina):

Sävy on ehkä yön aikana vielä hieman syventynyt ja kiiltoakin näyttäisi olevan enemmän kuin aikaisemmissa kuvissa. Hiukset tuntuvat paremmilta, ilmavammilta ja kimmoisammilta. Ne asettuvat laittamattomanakin ihan ”kotikäyttöön” sopiviksi, eli niin ettei ole ikävä olla kun tukka hapsottaa 😀

Muutaman päivän kuluttua sitten testiin Henna Deep Red!


24.11. eli 3 päivää ekasta värjäyksestä ja ny on päässäni sitten tämä Henna Deep Red. Deep Red on myös täysin luonnollinen, mutta sisältää Hennan (Lawsonia inermis) lisäksi Hibiskusta (Hibiscus), ja Akaasiaa ( Acacia Catechu).

Käytin tällä kertaa vain 1/3 osan pussin jauheesta ja tein seoksesta hieman löysemmän. Seos riitti hyvin, joskin löysempänä oli hieman sottaavampaa!Kumihanskoja en käyttänyt kuten en viimeksikään ja Deep Redin syvempi sävy näkyykin heti kämmenissä, viimeksi kun Hennasta ei juurikaan jäänyt käsiin väriä. Aion noudattaa samaa tunnin taktiikkaa kuin viimeksikin ja katsoa miten hyvin väri tarttuu siinä ajassa.


Kas näin. Hiukan päälle tunti pidetty hiusväriä päässä ja kuvassa alla suoraan suihkusta tulleena. Laitan vielä kuvan kun hiukset ovat itsekseen kuivuneet. Väri on mielestäni yllättävän syvän punainen näinkin lyhyellä vaikutusajalla ja ilman saunaa tai muuta tehostetta! Olen erittäin tyytyväinen!


Ja kuivuttuaan:

Aika hyvän punainen vaikka pidinkin vaan vähän aikaa 🙂 Hennavärin sävyä saa syvemmän punaiseksi, kun sekoittaa hennavärin jo edellisenä iltana! Lue lisää täältä:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.