Hiusten värjäys kasvihiusvärillä, henna kasvihiusvärin käyttö

Hiusten värjäys kasvihiusvärillä henna saaren taika

Henna kasvihiusvärin käyttö -ohje

Kasvihiusvärit ovat herkkähipiäisille ja kemikaaleille herkistyneille ehkä se ainoa tapa värjätä hiuksia, sillä kasvihiusvärit eivät sisällä tavallisista hiusväreistä löytyviä voimakkaita hapetteita tai kemiallisia väriaineita.

Kasvihiusvärit ovatkin nimensä mukaisesti valmistettu ainoastaan luonnosta löytyvien kasvien eri osista kuivattamalla, kuten esim. perusväri Henna, joka on hennapensaan kuivatuista lehdistä jauhettua kasvihiusväri jauhetta. 

Henna kasvihiusvärejä ei tule sekoittaa hennatatuointien väriin, jotka itseasiassa saattavat olla hieman haitallisiakin, sisältäähän musta tatuointi ”henna” usein PPD -nimistä kemikaalia sekä muita ei luonnollisia kemikaaliyhdisteitä.

Henna kasvihiusväri on siis 100% luonnollinen, luonnosta löytyvien kasvien kuivatuista osista tehtyä värijauhetta, joka on turvallista käyttää. 

”Henna” tatuointiväri taas on ei-luonnollista ja kemikaalein höystettyä ainetta, joka useimmiten on mustaa tai lähes mustaa ja saattaa aiheuttaa käyttäjälleen mm. iho-oireita.

Henna kasvivärit taas eivät koskaan ole mustia vaan useimmiten vihreän eri sävyissä. Vaikkakin henna kasvihiusväreillä saadaan värjättyä hiukset aivan mustiksikin ja kaiken sävyisissä ruskeissa myös.

Luonnosta peräisin olevien kasvivärien hienous on siinä, että ne tekevät hiuksista aina luonnollisen sävyiset.

Hiusten omat high lightit jäävät elävöittämään hiusta, eikä sävystä yleensä tule luonnottoman tasavärinen, kuten voimakkailla kauppojen hiusväreillä usein tulee.

Kasvihiusväri tekee myös hiuksista kiiltävämmät, sileämmät ja parempi kuntoiset.

Joskus voikin siis valita ihan vaan omaa hiusväriä lähellä olevan sävyn antaakseen hiuksille suojaavan kerroksen, joka saa hiukset näyttämään sileämmiltä ja terveemmiltä!

kasvihiusväri kokemuksia saaren taika henna

Kuinka henna kasvihiusväriä käytetään

Kasvihiusvärit poikkeavat aika paljon perinteisistä hiusväreistä, joten perusteelliset ohjeet ja vinkit henna kasvihiusvärien käyttöön voi olla paikallaan.

Ennen värjäystä: Tee koevärjäys pienelle suortuvalle, esim. niskaan ja katso tuotteen sopivuus sekä sävy hiuksillesi!

Käyttö: Suojaa tasot ja vaatteet hyvin, sillä kasvivärit saattavat värjätä pintoja ja vaatteita. Pinnat saat puhtaaksi biohajoavalla ja ekologisella Saaren Taika Siivoussaippualla!

Annostele hennajauhetta (ei-metalliseen) astiaan ja sekoita kuumaa vettä kunnes seos on sopivan löysää levitettäväksi hiuksiin.

Yhdestä No:1 Eco by Saaren Taika kasvihiusväripussista riittää lyhyille hiuksille 4-5 käyttökertaa, pitkille ja paksuille hiuksille 1-2 käyttökertaa.

Sekoita henna kasvihiusväri nesteeseen jo hyvissä ajoin ennen värjäystä, sillä hennan paras värjäystulos saadaan aikaan, kun se on lionnut n. 8-12 tuntia! Voit jättää hennan vetäytymään nesteeseen vaikkapa yön yli.

Levitä seos kauttaaltaan kaikkialle hiuksiin ja peitä hiukset.

Pidä hiukset lämpimänä, sillä mitä lämpimämpänä hiukset ovat värjäyksen ajan, sen syvempi on värisävy.

Värjäysaika riippuu halutusta tuloksesta. Suositus kuitenkin on vähintään 1 tunti ja enintään yön yli.

Vinkki: Mikäli valmista seosta jää yli, voit pakastaa sen. Pakastettu Henna säilyy joitakin viikkoja.

Kun Henna on vaikuttanut riittävän kauan, huuhtele hiukset huolellisesti ja käytä runsaasti hoitoainetta.

Vinkki: Huuhdo hiukset mahdollisimman viileällä vedellä, sillä viileä vesi sulkee  hiussuomuja ja saa hiukset tuntumaan entistäkin sileämmiltä.

Älä käytä hiustenpesussa sulfaatteja tai muita haitallisia kemikaaleja sisältäviä shampoita!

Osta sulfaatittomat ja silikonittomat shampoot Saaren Taika Shopista!

Vältä pesua seuraavat 1-3 päivää, jonka aikana värisävy syvenee entisestään.

Vinkit ja ohjeet eri värisävyjen aikaansaamiseksi henna kasvihiusväreillä

Joskus pelkkä hennavärillä värjääminen ei riitä tai tuntuu hieman tylsältä. Tällöin voit kokeilla erilaisia kikkoja erilaisten värisävyjen aikaansaamiseksi!

Henna kasvihiusvärillä tummanruskea lopputulos.

-Lisää vastajauhettua kahvia tai teetä hennajauheen joukkoon. Toista värjäys tarvittaessa syvemmän värin aikaansaamiseksi.

Saat tummempia sävyjä myös lisäämällä indigoa henna kasvihiusväriisi

-Indigo kasvihiusvärillä saadaan aikaan syvää mustaa (kaksivaiheinen värjäys), tummanruskeita sävyjä sekä punertavanruskeita sävyjä. Indigo yksistään ei peitä harmaita eikä normaalisti anna juurikaan minkäänlaista värjäystulosta. Siksi hennan käyttäminen yhdessä indigon kanssa on välttämätöntä. Lue lisää indigon käyttämisestä täällä.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.