Hilseestä eroon helposti ja nopeasti

Hilseilevä päänahka on ärsyttävä ja kiusallinen vaiva, jonka kanssa monet suomalaiset kamppailevat varsinkin talvisin. Vaikka hilse ei olekaan vaarallista, se kannattaa silti hoitaa mahdollisimman pian pois. Hilse nimittäin kertoo siitä, että päänahassa ei ole kaikki hyvin. Tässä artikkelissa kerromme, mistä hilse johtuu ja miten sitä voi hoitaa ja ehkäistä luonnollisilla, sulfaatittomilla ja silikonittomilla Saaren Taika shampoilla!

Mistä hilse johtuu?

Hilse johtuu useimmiten seborrooisesta ihottumasta eli tali-ihottumasta, joka on yleisin hilseilevän päänahan aiheuttaja. Tämän ihottuman, eli tulehduksen aiheuttaa päänahan rasvaisuus.

Rasvaisessa päänahassa päänahan luonnolliset hiivat pääsevät lisääntymään liikaa ja aiheuttavat ihon ärtymistä, jolloin se alkaa hilseillä. Rasvaisen päänahan aiheuttamat hilsehiutaleet ovat usein suuria ja kellertäviä.

Vastaavasti hilse voi johtua myös liian kuivasta päänahasta ja usein syynä onkin päänahan atooppinen ihottuma tai psoriaasi. Kuivan päänahan aiheuttama hilse on kevyttä, pölymäistä hilsettä ja usein tähän liittyy myös päänahan kutina.

Vähäinen auringonvalo ja pakkanen kuivattavat päänahkaa etenkin talvisin ja siksi hilse onkin monelle suomalaiselle tuttu vaiva. 

Päänahan hoito Saaren Taika shampoilla

Kaikki Saaren Taika shampoot ovat luonnollisia ja vegaanisia shampoita, jotka eivät sisällä sulfaatteja tai silikoneja. Sulfaatit poistavat iholta ja hiuksista myös ne hyvät ja suojaavat rasvat, jonka vuoksi moni kärsiikin kutinasta ja muista oireista näiden liian pesevien tuotteiden käytön jälkeen.

Sulfaatit saavat tuotteen myös vaahtoamaan ja moni meistä ajatteleekin, että mikäli tuote ei vaahtoa kunnolla, ei se myöskään pese kunnolla. Vaahto ei kuitenkaan pese ja vaahtoamatonkin tuote puhdistaa tehokkaasti!

Saaren Taika shampoissa puhdistavana ja pesevänä ainesosana toimii saippuoitu luomu kookosöljy. Se vaahtoutuu ja puhdistaa hiukset tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hiuksia ja hiuspohjaa kuivattamatta.

Hilseestä eroon päästäkseen, kannataa shampoo valita oman päänahan mukaan. Kuivalle päänahalle sopii paremmin eri shampoo kuin rasvaiselle.

Saaren Taika Vihreä Tee & Kamomilla palashampoo sopii kaikenlaisille hiuksille, mutta erityisesti kuivalle ja kutiavalle päänahalle.

Shampoossa käytetty kamomillan eteerinen öljy helpottaa psoriasiksen oireita ja auttaa ehkäisemään hilseilyä sekä rauhoittaa päänahkaa. Vihreä Tee shampoossa taas auttaa kuivaa ja kutiavaa päänahkaa voimaan paremmin.

Saaren Taika Greippihampoo sopii erityisesti kuivalle päänahalle. Greippi palashampoo pitää hiukset ilmavina ja tuuheina koko päivän kuivattamatta latvoja. Shampoo sopii normaaleille ja kevyesti rasvoittuville hiuksille.

Laventelin eteerinen öljy shampoossa rauhoittaa tehokkaasti päänahkaa sekä sen luonnollista öljyn tuotantoa. Se ehkäisee kutinaa ja hilseilyä, sekä edistää hiusten kasvua. Tässä shampoossa on myös ihanan raikas tuoksu, joka tulee greipin eteerisestä öljystä.

Saaren Taika Teepuushampoo sopii loistavasti rasvoittuvalle päänahalle ja hiuksille, sekä kutinan tai hilseen ehkäisyyn.  Shampoo sopii loistavasti myös kuivalle päänahalle. Saippuassa käytetty teepuun eteerinen öljy on antiseptista ja se tuo tehokkaan avun päänahan ongelmiin kuten hilseilyyn ja kutinaan.

Teepuun eteerinen öljy tuo shampooseen myös ihanan raikkaan ja puhtaan tuoksun!

 

Tiesitkö, että voit käyttää myös Saaren Taika Teepuusaippuaa normaalien/vähän rasvoittuvien hiusten pesussa?

Palashampoon käyttö

Palashampoon käyttö eroaa jokin verran perinteisestä nesteshampoosta. Koska Saaren Taika palashampoot eivät sisällä sulfaatteja, ne eivät myöskään vaahtoa yhtä helposti kuin sulfaatillinen nesteshampoo. Siksi palashampoota kannattaakin hieroa suoraan hiuksiin, jolloin shampoo vaahtoaa parhaiten. 

Kun vaahto on saatu aikaan, hierotaan hiuksia ja päänahkaa huolellisesti niin, että myös päänahka puhdistuu kunnolla. Tämä on erittäin tärkeää juuri silloin, kun yritetään päästä eroon hilseestä, sillä ongelma on nimenomaan päänahassa.
Lopuksi shampoo huuhdellaan pois normaalisti.

Tyrni Kehäkukka shampoo

Jos palashampoon käyttö tuntuu liian vieraalta, on vaihtoehtona ihana nestemäinen Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka shampoo.

Se sisältää tyrni- rosmariini-, sitruunamelissa-, takiais-, laventeli, kehäkukka-, kamomilla-, minttu-, peltokorte- ja nokkosuutetta. Luonnolliset yrtti- ja kasviuutteet ehkäisevät hilseen syntymistä ja rauhoittavat päänahkaa tehokkaasti.

 

Tyrni Kehäkukka shampoon kanssa suosittelemme käyttämään Tyrni Kehäkukka hoitoainetta, joka tukee shampoon vaikutusta sekä vahvistaa ja hoitaa hiuksiasi tehokkaasti.

Kokemuksia Saaren Taika shampoista ja hilseen hoidosta: 

”Ostin Tyrni-kehäkukkashampoon ja hoitoaineen. Shampoo on osoittautunut mahtavaksi. Päänahan hilseily ja kutina vähentyi nopeasti ja nyt kun ensimmäinen pullo on miltei käytetty, on päänahan kunto tosi hyvä. Hoitoainekin on ihan kiva, mutta shampoo on aivan helmi. Suosittelen!”

Tyrni Kehäkukka shampoo toimii! Olen vuosia etsinyt hilseilevälle päänahalle ja helposti läsähtäville (rasvoittuville) hiuksilleni oikeaa puhdistustuotetta ja tämä on viimein etsimäni tuote. Jo ensimmäisen pesun jälkeen päänahka ei enää hilseillyt ja hiukseni pysyivät puhtaan ja raikkaan tuntuisina 4 päivää eikä sittenkään olleet vielä rasvaiset. Kiitos tästä tuotteesta!”

Vihreä tee & Kamomilla on paras palashampoo, jota olen kokeillut. Hilse hävisi jo kolmannella pesukerralla.”

Greippishampoo pelasti päänahkani muutaman käyttökerran jälkeen. Ei enää hilseile ja hiukseni voivat hyvin. Ei tarvitse enää hoitoainetta. Paras tuote”

Teepuushampoolla on atoopikko teinitytön kutiava ja hilseilevä päänahka ja nopeasti rasvoittuvat hiukset pysyneet hyvässä kunnossa.”

Osta pahaat luonnonkosmetiikan shampoot hilseilyn ehkäisemiseen Saaren Taialta!

Löydät luonnonkosmetiikan parhaat hilseshampoot verkkokaupastamme!

Voit myös ostaa niitä alla näkyvän tuoteupotuksen kautta:

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.