Hilseestä eroon helposti ja nopeasti

Hilseilevä päänahka on ärsyttävä ja kiusallinen vaiva, jonka kanssa monet suomalaiset kamppailevat varsinkin talvisin. Vaikka hilse ei olekaan vaarallista, se kannattaa silti hoitaa mahdollisimman pian pois. Hilse nimittäin kertoo siitä, että päänahassa ei ole kaikki hyvin. Tässä artikkelissa kerromme, mistä hilse johtuu ja miten sitä voi hoitaa ja ehkäistä luonnollisilla, sulfaatittomilla ja silikonittomilla Saaren Taika shampoilla!

Mistä hilse johtuu?

Hilse johtuu useimmiten seborrooisesta ihottumasta eli tali-ihottumasta, joka on yleisin hilseilevän päänahan aiheuttaja. Tämän ihottuman, eli tulehduksen aiheuttaa päänahan rasvaisuus.

Rasvaisessa päänahassa päänahan luonnolliset hiivat pääsevät lisääntymään liikaa ja aiheuttavat ihon ärtymistä, jolloin se alkaa hilseillä. Rasvaisen päänahan aiheuttamat hilsehiutaleet ovat usein suuria ja kellertäviä.

Vastaavasti hilse voi johtua myös liian kuivasta päänahasta ja usein syynä onkin päänahan atooppinen ihottuma tai psoriaasi. Kuivan päänahan aiheuttama hilse on kevyttä, pölymäistä hilsettä ja usein tähän liittyy myös päänahan kutina.

Vähäinen auringonvalo ja pakkanen kuivattavat päänahkaa etenkin talvisin ja siksi hilse onkin monelle suomalaiselle tuttu vaiva. 

Päänahan hoito Saaren Taika shampoilla

Kaikki Saaren Taika shampoot ovat luonnollisia ja vegaanisia shampoita, jotka eivät sisällä sulfaatteja tai silikoneja. Sulfaatit poistavat iholta ja hiuksista myös ne hyvät ja suojaavat rasvat, jonka vuoksi moni kärsiikin kutinasta ja muista oireista näiden liian pesevien tuotteiden käytön jälkeen.

Sulfaatit saavat tuotteen myös vaahtoamaan ja moni meistä ajatteleekin, että mikäli tuote ei vaahtoa kunnolla, ei se myöskään pese kunnolla. Vaahto ei kuitenkaan pese ja vaahtoamatonkin tuote puhdistaa tehokkaasti!

Saaren Taika shampoissa puhdistavana ja pesevänä ainesosana toimii saippuoitu luomu kookosöljy. Se vaahtoutuu ja puhdistaa hiukset tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hiuksia ja hiuspohjaa kuivattamatta.

Hilseestä eroon päästäkseen, kannataa shampoo valita oman päänahan mukaan. Kuivalle päänahalle sopii paremmin eri shampoo kuin rasvaiselle.

Saaren Taika Vihreä Tee & Kamomilla palashampoo sopii kaikenlaisille hiuksille, mutta erityisesti kuivalle ja kutiavalle päänahalle.

Shampoossa käytetty kamomillan eteerinen öljy helpottaa psoriasiksen oireita ja auttaa ehkäisemään hilseilyä sekä rauhoittaa päänahkaa. Vihreä Tee shampoossa taas auttaa kuivaa ja kutiavaa päänahkaa voimaan paremmin.

Saaren Taika Greippihampoo sopii erityisesti kuivalle päänahalle. Greippi palashampoo pitää hiukset ilmavina ja tuuheina koko päivän kuivattamatta latvoja. Shampoo sopii normaaleille ja kevyesti rasvoittuville hiuksille.

Laventelin eteerinen öljy shampoossa rauhoittaa tehokkaasti päänahkaa sekä sen luonnollista öljyn tuotantoa. Se ehkäisee kutinaa ja hilseilyä, sekä edistää hiusten kasvua. Tässä shampoossa on myös ihanan raikas tuoksu, joka tulee greipin eteerisestä öljystä.

Saaren Taika Teepuushampoo sopii loistavasti rasvoittuvalle päänahalle ja hiuksille, sekä kutinan tai hilseen ehkäisyyn.  Shampoo sopii loistavasti myös kuivalle päänahalle. Saippuassa käytetty teepuun eteerinen öljy on antiseptista ja se tuo tehokkaan avun päänahan ongelmiin kuten hilseilyyn ja kutinaan.

Teepuun eteerinen öljy tuo shampooseen myös ihanan raikkaan ja puhtaan tuoksun!

 

Tiesitkö, että voit käyttää myös Saaren Taika Teepuusaippuaa normaalien/vähän rasvoittuvien hiusten pesussa?

Palashampoon käyttö

Palashampoon käyttö eroaa jokin verran perinteisestä nesteshampoosta. Koska Saaren Taika palashampoot eivät sisällä sulfaatteja, ne eivät myöskään vaahtoa yhtä helposti kuin sulfaatillinen nesteshampoo. Siksi palashampoota kannattaakin hieroa suoraan hiuksiin, jolloin shampoo vaahtoaa parhaiten. 

Kun vaahto on saatu aikaan, hierotaan hiuksia ja päänahkaa huolellisesti niin, että myös päänahka puhdistuu kunnolla. Tämä on erittäin tärkeää juuri silloin, kun yritetään päästä eroon hilseestä, sillä ongelma on nimenomaan päänahassa.
Lopuksi shampoo huuhdellaan pois normaalisti.

Tyrni Kehäkukka shampoo

Jos palashampoon käyttö tuntuu liian vieraalta, on vaihtoehtona ihana nestemäinen Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka shampoo.

Se sisältää tyrni- rosmariini-, sitruunamelissa-, takiais-, laventeli, kehäkukka-, kamomilla-, minttu-, peltokorte- ja nokkosuutetta. Luonnolliset yrtti- ja kasviuutteet ehkäisevät hilseen syntymistä ja rauhoittavat päänahkaa tehokkaasti.

 

Tyrni Kehäkukka shampoon kanssa suosittelemme käyttämään Tyrni Kehäkukka hoitoainetta, joka tukee shampoon vaikutusta sekä vahvistaa ja hoitaa hiuksiasi tehokkaasti.

Kokemuksia Saaren Taika shampoista ja hilseen hoidosta: 

”Ostin Tyrni-kehäkukkashampoon ja hoitoaineen. Shampoo on osoittautunut mahtavaksi. Päänahan hilseily ja kutina vähentyi nopeasti ja nyt kun ensimmäinen pullo on miltei käytetty, on päänahan kunto tosi hyvä. Hoitoainekin on ihan kiva, mutta shampoo on aivan helmi. Suosittelen!”

Tyrni Kehäkukka shampoo toimii! Olen vuosia etsinyt hilseilevälle päänahalle ja helposti läsähtäville (rasvoittuville) hiuksilleni oikeaa puhdistustuotetta ja tämä on viimein etsimäni tuote. Jo ensimmäisen pesun jälkeen päänahka ei enää hilseillyt ja hiukseni pysyivät puhtaan ja raikkaan tuntuisina 4 päivää eikä sittenkään olleet vielä rasvaiset. Kiitos tästä tuotteesta!”

Vihreä tee & Kamomilla on paras palashampoo, jota olen kokeillut. Hilse hävisi jo kolmannella pesukerralla.”

Greippishampoo pelasti päänahkani muutaman käyttökerran jälkeen. Ei enää hilseile ja hiukseni voivat hyvin. Ei tarvitse enää hoitoainetta. Paras tuote”

Teepuushampoolla on atoopikko teinitytön kutiava ja hilseilevä päänahka ja nopeasti rasvoittuvat hiukset pysyneet hyvässä kunnossa.”

Osta pahaat luonnonkosmetiikan shampoot hilseilyn ehkäisemiseen Saaren Taialta!

Löydät luonnonkosmetiikan parhaat hilseshampoot verkkokaupastamme!

Voit myös ostaa niitä alla näkyvän tuoteupotuksen kautta:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.