Hilseestä eroon kotikonstein

hilseestä eroon kotikonstein

Hilseilevä päänahka on monien ongelmana etenkin talvella, mutta usein myös muina vuodenaikoina.

Hilse johtuu päänahan ongelmista, joista yleisimmät ovat joko jonkin asteinen tulehdus päänahassa tai sitten liian kuiva päänahka.

Kerron tässä artikkelissa vinkit, joiden avulla saat helpotusta päänahan hilseilyyn kotikonstein!

Hilseilevä päänahka

Mistä hilse johtuu?

Suomalaisista jopa yli 60% kärsii hilseestä jossakin kohtaa elämäänsä. Hilsettä voi aiheuttaa liian voimakkaat hiustenpesuaineet, muotoiluaineet, stressi, huono ruokavalio, liian kuiva päänahka tai esim. tulehdus päänahassa, eli tali-ihottuma. 

Kuivan päänahan hilse on usein hienohkoa ja pölymäistä valkoista hilsettä, kun taas rasvaisen päänahan hilse on suurempaa ja kellertävämpää hilsettä. 

Usein hilseen syynä on vääränlaiset tai liian voimakkaat hiustuotteet, kuten voimakkaita sulfaatteja sisältävät shampoot tai liian tujut muotoiluaineet. 

Sulfaatit (SLS, eli Sodium Lauryl Sulfate) ovat halpoja vaahtoavia puhdistusaineita, jotka ovat erittäin voimakkaita, hyviä rasvoja pois repiviä aineita. Kemiallisesti sulfaatti on pitkäketjuinen alkoholi ja kuivaava aine, joka jättää hiuspohjan vaurioituneeksi ja alttiimmaksi päänahan tulehduksille.

Kiusalliset pienet vaaleat hiutaleet paidallasi johtuvat siis mitä todennäköisimmin vääränlaisesta shampoosta. 

Ehkäise hilsettä kotikonstein

Ihon normaaliin uudistumiskiertoon kuuluu, että jokaisella meistä on jatkuvasti pieni, huomaamaton määrä hilsettä. Normaali määrä hilsettä syntyy, kun ihosolukko uusiutuu ja työntää edellään kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalle. Tämä hilse on niin vähäistä, että sitä ei yleensä edes huomaa.

Hilse muuttuu ongelmalliseksi, kun sitä satelee olkapäille tai irtoaa päänahasta ”lohkoina”.

Useimmiten hilseilevän päänahan hoito onnistuu kotikonstein vaihtamalla shampooseen, joka ei sisällä sulfaatteja. Tällaisia ovat mm. Saaren Taika Tyrni palashampoo, Tyrni & kehäkukka nesteshampoo, Saaren Taika Teepuushampoo, Greippishampoo ja Vihreä Tee & Kamomilla shampoo

Saaren Taika palashampoot sisältävät luomulaatuisia korkealuokkaisia öljyjä, joiden on kerrottu auttavan niin hilseilyyn, päänahan kutinaan, päänahan psoriasikseen, kuin hiusten rasvoittumiseenkin. Voit lukea kokemuksia Saaren Taika shampoista tämän artikkelin lopusta.

Tyrnishampoo – Päänahkaa rauhoittava, hiuksia tuuheuttava, hellävarainen palashampoo.

Hoitava shampoo kaikille hiustyypeille. Shampoo sisältää hoitavina ainesosina kookosöljyä, oliiviöljyä, jojobaöljyä, auringonkukkaöljyä ja tyrninlehtiuutetta (kaikki luomua).

Jojobaöljy shampoossa kosteuttaa päänahkaa ja ravitsee hiuksia. Se sisältää runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sekä sinkkiä ja kuparia. Jojobaöljy edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

"Olen kaksi kertaa käyttänyt tätä shampoota, olen tyytyväinen. Mulla kutiseva päänahka ei siis hilsettä, ja mielestäni jo kahden kerran jälkeen ei kutise niin paljon. Pidän myös kun tuo shampoo vaahtoaa. pehmeän tuntuinen."

Sulfaatiton Tyrni Kehäkukka shampoo (nestemäinen).

Tyrni auttaa ehkäisemään infektiota- ja tulehduksia.

Shampoon sisältämä Laventeli edistää hiusten kasvua. Se rauhoittaa kutisevaa päänahkaa sekä ehkäisee hilseen syntymistä.

Kehäkukka tasapainottaa hiuspohjan kosteustasapainoa sekä ehkäisee hilseen syntymistä. Se nopeuttaa hiuspohjan paranemista sekä auttaa vähentämään hiustenlähtöä.

"Yhtäkkiä alkanut päänahan erittäin voimakas kutina ja hilseily parani tällä shampoolla, edes apteekin aineista ei ollut hyötyä. Nyt taitaa olla jo kolmas pullo menossa mutta shampoo on kyllä erittäin riittoisa, pieni määrä tekee puhdasta jälkeä!"

Teepuushampoo – Rasvoittuville hiuksille suunniteltu Teepuushampoo auttaa myös kuivaan tai kutiavaan päänahkaan!

Saaren Taika Teepuushampoo on erityisesti rasvoittuville hiuksille ja kutiavalle tai kuivalle päänahalle suunniteltu shampoopala.

Teepuun eteerinen öljy on antiseptista ja se auttaa päänahan ongelmiin kuten hilseilyyn ja kutinaan. Lisäksi se edistää hiustenkasvua poistamalla kuolleita ihosoluja karvatupesta.

"Teini-ikäisellä pojalla on ollut todella, siis todella paha hilseongelma, päänahka on ollut ajoittain ihan verellä kun poika on raapinut kutiavaa päänahkaansa. Pestyään hiuksiaan teepuusaippualla vajaan viikon verran, päänahka on terve ja lähestulkoon hilseetön!!! "

Greippishampoo – Kuivalle päänahalle suunniteltu tuuheuttava palashampoo, joka hillitsee päänahan kutinaa.

Greippi palashampoo pitää hiukset ilmavina ja tuuheina koko päivän kuivattamatta latvoja. Shampoo sopii normaaleille ja kevyesti rasvoittuville hiuksille.

Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa tehokkaasti päänahkaa sekä sen luonnollista öljyn tuotantoa, se ehkäisee kutinaa ja hilseilyä, sekä edistää hiusten kasvua.

Sitruunan eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan päänahan luonnollista öljyn tuotantoa. Se lisää kiiltoa sekä stimuloi päänahkaa.

"Ystäväni on käyttänyt hilseshampoota kymmenen vuoden ajan. Greippi saippuan käytön aloittamisen jälkeen hilse hävisi kokonaan. Saippua sopii siis erinomaisesti myös hiuksille. Upea tuote, ei koskaan enää muita shampoita käyttöön."

Vihreä Tee & Kamomilla palashampoo – Kehitetty hillitsemään päänahan kutinaa ja kuivuutta.

Saaren Taika Vihreä Tee & Kamomilla palashampoo on kehitetty erityisesti ärtyneelle päänahalle sekä päänahan kutinasta kärsiville, mutta sopii hellävaraisena shampoona kaikenlaisten hiusten pesuun.

Vihreä Tee shampoossa auttaa kuivaa ja kutiavaa päänahkaa voimaan paremmin.

Kamomillan eteerinen öljy shampoossa helpottaa psoriasiksen oireita. Se auttaa ehkäisemään hilseilyä ja rauhoittaa päänahkaa

"Olen useamman vuoden kärsinyt päänahan ongelmista sekä kovan kutinan että rasvasemman, mutta myös kuivan hilseen muodossa. Päänahka oli usein myös verillä. Tällä shampoolla kolmen kerran jälkeen hilse ja kutina oli poissa! Suosittelen lämpimästi"

Saamme usein palautteita ja kokemuksia asiakkailtamme, jotka ovat löytäneet luonnolliset Saaren Taika shampoot ja saaneet tuotteidemme kautta avun pitkään jatkuneeseen päänahan kutinaan, hilseilyyn ja jopa päänahan psoriasikseenkin.

Lue käyttäjien kertomia kokemuksia tehokkaista Saaren Taika ”hilseshampoista” blogistamme!

Huomioithan, että uuden tuotteen käyttöä kannattaa jatkaa vähintään 4 viikkoa, jotta tulokset ehtivät näkyä ihon päälimmäisessä kerroksessa. Ihon uudistuminen tapahtuu ihon syvemmissä kerroksissa, josta uudistuneen ihosolukon nouseminen ihon näkyvään kerrokseen kestää n. 4 viikkoa. Voit lukea lisää uuden tuotteen käytöstä ja tulosten näkymisestä blogistamme!

Mikäli ongelma jatkuu edelleen, kannattaa ottaa yhteyttä ihotautilääkäriisi 🙂

Osta pahaat luonnonkosmetiikan shampoot hilseilyn ehkäisemiseen Saaren Taialta!

Löydät luonnonkosmetiikan parhaat hilseshampoot verkkokaupastamme!

Voit myös ostaa niitä alla näkyvän tuoteupotuksen kautta:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.