Kuinka Marseille saippua muuttui tehokkaammaksi siivoussaippuaksi?

Marseille saippuasta tehokkaaksi siivoussaippuaksi

Vältä putkitukokset ja osta siivoukseen paremmin sopivat Marseille-saippuan reseptillä valmistetut siivoussaippuat artikkelin lopusta!

Mikä on Marseille-saippua ja mihin sitä käytetään?

Marseille-saippua on vuosisatoja vanhalla reseptillä valmistettu öljypitoinen palasaippua Ranskasta. Tänä päivänä Marseille-saippuan nimellä myydään lukuisia variaatoista tästä saippuasta, mutta alunperin sen nimi oli suojattu vain Marseillessa valmistettaviin saippuoihin, joilla tuli olla tietynlainen resepti.

Aito Marseille-saippua sisälsi vain kasviöljyjä, oliiviöljyä ja kookos- tai palmuöljyä. Aidossa Marseille-saippuassa ei koskaan käytetty väriaineita eikä hajusteita. Nykyään asia on toisin ja saippuoita löytyykin kaikissa maailman eri väreissä ja tuoksuissa!

Marseille-saippuan tuli aina sisältää vähintään 72% saippuoitunutta öljyä.

marseille saippua

Marseille-saippuan käyttö ekopesuaineena

Marseille-saippua on runsaasti öljyjä sisältävä saippua ja siksi usein sanotaan sen olevan oivallinen iholle.

Moni käyttää Marseille-saippuaa myös siivoukseen ja tästä syystä me Saaren Taiassa halusimme kehittää perinteisellä Marseille-saippuan reseptillä paremmin siivoukseen ja likaan toimivan siivoussaippuan.

Marseille-saippua kosteuttavana ja öljyisenä saippuana, kun tahtoo jättää ”rantuja” etenkin kiiltäville pinnoille ja putkistoihin kovettunut rasva saattaa myös aiheuttaa tukkeumia.

Alunperin Marseille Siivous -nimellä kulkenut Saaren Taika Siivoussaippua on kehitetty siten, että sen reseptissä ei ole käytetty lainkaan palmuöljyä, eli se sisältää vain runsaasti maailman korkealuokkaisinta luomu Extra-Virgin oliiviöljyä sekä luomu kookosöljyä!

siivoussaippua Marseille

Siivoukseen Marseille-saippuaa paremmin sopiva siivoussaippua

Toisin kuin Marseille-saippua, siivoussaippua ei sisällä ”ylirasvaa”. 

Ylirasva on saippuaan jätettyä ylimääräistä öljyä ja rasvaa, joka saippuareseptissä mitoitetaan siten, että se ei muutu saippuoitumisprosessissa saippuaksi.

Näin saadaan ihoa kosteuttavaa saippuaa, sillä ylimääräinen öljy jää saippuaan tehokkaaksi kosteuttajaksi. 

Siivouksessa ja pyykinpesussa tuo ylirasva taas on haitaksi, sillä se jättää pintoihin rasvaviiruja ja saattaa putkistoihin kertyessään aiheuttaa tukoksia.

siivoussaippua marseille

Siivoussaippua on paras ja tehokkain lähes kaikkeen likaan

Puhtaista ja korkealaatuisista raaka-aineista on valmistettu tämän päivän arjessa tehokkaasti toimivat ekosiivoustuotteet, vanhan ajan perinteisten reseptien innoittamana.

Saaren Taika Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille jne.

Saippuaa voidaan käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin.

Saaren Taika siivoussaippua poistaa tehokkaasti lian, ollen samalla käyttäjälleen hellävarainen.

Siivoussaippuat valmistuvat käsityönä, 100%:sti kasviperäisistä ainesosista. Saaren Taika siivoussaippua onkin oivallinen vaihtoehto vaikkapa mökillä, retkillä tai muualla ulkona!

SITRUS SIIVOUSSAIPPUA saaren taika ekosiivous

Sitrus Siivoussaippuan tuoksu tulee aidoista luonnon eteerisistä öljyistä, suloisen ja raikkaan tuoksun lisäksi eteerisistä öljyistä on myös kodin siivoamisessa oikeasti hyötyä!

Seetripuun eteerinen öljy paitsi raikastaa tehokkaasti, toimii myös ötököiden karkottajana. Se auttaa ehkäisemään erilaisia homeita ja sieniä. Seetripuun eteerinen öljy rauhoittaa myös mieltä ja kehoa.

Sitruunaruohon eteerinen öljy on antibakteerista ja se puhdistaa kotisi ilmaa vähentämällä ilmassa olevia bakteereja, allergeeneja ja viruksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy tekee kodistasi puhtaan ja raikkaan! Sitä käytetään myös tuholaisten torjuntaan.

Rosmariinin eteerinen öljy auttaa poistamaan poistaa bakteerit ja virukset kodistasi. Se on antibakteerista ja antiseptista, sekä jättää jälkeensä raikkaan miellyttävän tuoksun. 

Greipin eteerinen öljy on tehokas antibakteerinen aine ja siksi se on täydellinen tuote kodin puhdistamiseen ja desinfiointiin. Greippi Siivoussaippua käy kodin kaikkien pintojen puhdistamiseen, mutta erityisen tehokas se on esim. työtasojen desinfioinnissa ja kylpyhuoneen kosteuden ja pesuaineiden aiheuttamien jäämien puhdistamisessa!

Lisäksi greipin eteerinen öljy täyttää ilman miellyttävällä sitrushedelmän aromilla. Greipin eteerisellä öljyllä on myös erittäin myönteinen vaikutus mielen virkeyteen. Kun käytät Greippi Siivoussaippuaa voit myös nauttia muista greipin eteerisen öljyn tuomista hyödyistä.

Saaren Taika Laventeli Siivoussaippuan tuoksu tulee aidoista luonnon eteerisistä öljyistä, raikastavan tuoksun lisäksi eteerisistä öljyistä on myös kodin siivoamisessa oikeasti hyötyä!

Laventelin eteerinen öljy on antibakteerista ja antiseptista. Se poistaa tehokkaasti hajuja. Desinfioivana ainesosana se antaa tehokkuutta erityisesti keittiön ja wc:n puhdistukseen. Laventelin eteerinen öljy myös torjuu hyönteisiä.

Osta siivoukseen Marseille-saippuaa paremmin sopiva siivoussaippua netistä

Löydät Saaren Taika ekopesuaineet Saaren taika Shopista!

Voit myös ostaa parhaat ekopesuaineet alle näkyvän tuoteupotuksen kautta:

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä