Homeen poisto kylpyhuoneen kaakelisaumoista myrkyttömästi siivoussaippualla

saaren_taika_siivoussaippualla_home_pois_myrkyttömästi_ja_ekologisesti

Kaakelisaumojen homeen pesu myrkyttömästi siivoussaippualla pyyhkäisemällä!

Näin poistat laattasauman homeen helposti ja myrkyttömästi!

Kylpyhuoneen kaakelisaumojen home sekä hanojen kalkkijäämät ja saippuajäämät lähtivät pois niin helposti ja nopeasti, että itseäkin kauhistutti 😉

Ekologinen ja hellävarainen Saaren Taika siivoussaippua on markkinoiden monipuolisin ekopesuaine, jolla lähtee lika, kuin lika! Silti se ei sisällä ihoa- tai hengitystä ärsyttäviä ainesosia ja on täysin biohajoava, eli ei kerry ympäristöön.

Katso alla olevalta videoilta miten nopeasti kalkki- ja saippuajäämät sekä kaakelin saumoihin kertynyt home lähtevät lähes kerta pyyhkäisyllä!

Home kylpyhuoneen laattasaumoissa

Kylpyhuoneen kosteat olosuhteet luovat oivallisen alustan homeiden kasvuille. Erityisesti kaakelisaumoissa esiintyvä musta home on melko tavallinen home, mikäli kylpyhuoneen siivoamisesta on vierähtänyt jo tovi.

Useimmiten kylpyhuoneen kaakelinsaumoissa näkyvä home on pintahometta, jonka voi itse puhdistaa pois. 

Päivittäistavarakaupoista löytyykin toinen toistaan tujumpia liuoksia homeen poistoon, mutta ennen niiden käyttöä kannattaa kokeilla Saaren Taika Siivoussaippuaa

Saaren Taika siivoussaippua on ekologinen vaihtoehto homeen puhdistuksessa pinnalta ilman myrkyllisiä ja voimakkaita kemikaaleja.

Miksi siivoussaippua on homeen pesussa parempi kuin kloriitti?

Kloriitilla saat varmasti tapettua bakteereja ja valkaistua homeläikän, mutta luontoystävällinen tai hengitys ystävällinen keino se ei ole. Voit puhdistaa homeen myös luonnollisilla puhdistusaineilla, joita sinulla on jo kotonasi. Tuotteet, kuten etikka, ruokasooda tai saippua ja vesi, voivat puhdistaa tehokkaasti hometta. Ne ovat turvallinen vaihtoehto voimakkaille kemikaaleille.

Alla kerron miksi kannattaa mieluummin kokeilla Saaren Taika Siivoussaippuaa homeen poistoon, kuin voimakkaita kemikaaleja!

Mihin siivoussaippuan teho homeen puhdistuksessa perustuu?

Saippuan pinta-aktiiviset aineet alentavat merkittävästi veden pintajännitystä, jolloin puhdistusliuos pääsee tunkeutumaan huokoisille pinnoille.

Tämän vuoksi mm. Saaren Taika siivoussaippua on tehokas homeen irrottamiseen ja poistamiseen pinnasta ilman voimakkaita tai myrkyllisiä kemikaaleja.

Eräs homeasiantuntija totesi, että hävitettävästä homelajista riippuen kloriitti voi olla ”pahin asia, mitä voit tehdä” homeongelman korjaamiseksi, sillä se voi aiheuttaa erittäin myrkyllisten aineiden vapautumista huoneilmaan.

Kloriitti tappaa hometta, mutta kuollut home saattaa silti aiheuttaa joillakin ihmisillä allergisia reaktioita, joten pelkkä homeen tappaminen ei riitä, vaan se on myös poistettava.

Siivoussaippua poistaa homeen!

Ja tästä päästään takaisin siihen Siivoussaippuaan. 

Mikäli kyseessä on ei-huokoinen pinta, kloriitti voi toki toimia hyvin, kunhan käytät sitä oikein (tuuleta, älä sekoita ammoniakkiin jne.), mutta jos siellä on mahdollisesti huokoisia tai rakoja täynnä olevia pintoja, niin pinta-aktiivisia aineita sisältävä siivoussaippua on homeen pesuun parempi valinta.

Hapan (kloriitti) tappaa hometta, muttei auta puhdistamaan sitä pois.

Siivoussaippua taas puhdistaa homeen pois myös huokoiselta pinnalta. Hometta estämään voi suihkauttaa laimennetua pyykkietikkaa, mikäli pinta on sellainen, jota etikka ei haurastuta.

Katso blogistamme asiakkaidemme lähettämiä ennen ja jälkeen kuvia Saaren Taika Siivoussaippuan tehosta!

Oheisessa kuvassa oman kesäpaikkamme kylpyhuoneen laattasaujojen home, joka on pesty pois Saaren Taika Laventeli Siivoussaippualla, eikä ole muuten hometta ilmaantunutkaan enää sen jälkeen!

Kuva on kuvattu 14.9.2021 ja kirjoitan tätä 24.11.2022 eli yli vuosi homeen pesun jälkeen.

Ennen ja jälkeen kuvat vaaleista kylpyhuoneen kaakeleista joiden laattasaumoissa oli mustaa hometta, toisessa kuvassa home on kokonaan poissa

”Eihän vanhasta varaston ovesta pesemällä uutta saa, mutta homepilkut lähti Sitrus Siivoussaippualla ja karhealla sienellä.”

Ennen ja jälkeen kuvat talon ulkoseinän homepilkuista jotka saatiin pois myrkyttömästi Saaren Taika siivoussaippualla

”Eilen puunasin Greippi siivoussaippualla pikkuista terassiamme kesäkuntoon. Kiitos Saaren Taika siivoussaippuan helppoudesta. Mieheni kertoi, että hänellä oli kädet ottaneet kaksi vuotta aiemmin osumaa, kun oli jollain home pilkkuihin tehoavalla myrkkypesuaineella putsannut vuosien likoja. Omat käteni säästyivät. Suihkepullo ja rätti toimi ihan kohtuullisen hyvin, paras tulos tuli pesuharjalla, johon hieroin itse siivoussaippuaa ja lian sai vaan huuhdottua pois! Mökkiterassia odottaa sama käsittely.”

Ennen ja jälkeen kuvat pihan ulkoaidasta jossa oli hometta. Home saatiin pois myrkyttömästi Saaren Taika siivoussaippualla

”Talovanhuksemme kasvattaa maalipintaan homeläiskiä ahkerasti ja joka toinen vuosi ollaan joiduttu homepesulla pesemään. Homepesu on inhottava ja myrkyllinen ja pelottaa että silmiin yms joutuu sitä kamaa, joten viikko sitten aloitin projektin keväällä hankitulla sitrus siivoussaippualla homepesun sijaan. Uskomattoman hyvä lopputulos vähemmällä hankauksella, eikä tarvinnut huolehtia pikkulapset pois kotoa tainainakin pihalta operaation ajaksi, eikä tosiaan tarvinnut millään myrkyillä itseäänkään lutrata. Tässä vaiheessa autotalli ja kellarinkaide ulkopuoleta pesty, ei tullut epähuomiossa ennen kuvaa otettua, mutta vieressä ja takana olevasta seinästä saa osviittaa ennen tilanteesta.”

Talon ulkoseinän ja kaiteen home saatiin pois myrkyttömästi Saaren Taika siivoussaippualla

”Terassilla oleva säilytysarkku oli kerännyt homepilkkua ja sai jatkoaikaa Sitrus siivoussaippuan ja harjan avulla.”

Terassin säilytyslaatikon home saatiin pois myrkyttömästi Saaren Taika siivoussaippualla

Kalkkitahrojen puhdistukseen Greippi Siivoussaippua

Kylpyhuoneen kaakelit ja suihkuseinän kalkkitahrat vaivatta puhtaaksi Saaren Taika siivoussaippualla.

Hiero siivoussaippuaa voimakkaasti mikrokuituliinaan saadaksesi aikaan paksun saippuavaahdon. Levitä vaahtokerros pinttymän päälle ja anna vaikuttaa 15 min. Hankaa sitten mikrokuituliinalla voimakkaasti (huom. pinnasta ja sen kestosta riippuen) ja toista käsittely tarvittaessa.

Mikäli kalkkitahrat ovat ehtineet pinttyä pitkään tai niitä on paksulti, voi pinnan kestosta riippuen kokeilla ottaa mikrokuituliinaan mukaan ruokasoodaa hankaamisavuksi. Huom! Varmista pinnan naarmuuntumattomuus ennen soodakäsittelyä.

Käytä pesuun pinnasta riippuen esim. kaakelit ja lasipinnat: mikrokuituliinaa, muut pinnat: juuriharja tai sieni.

Muista koepestä pinta ennen varsinaista pesua, jotta näet ettei pestävä pinta vahingoitu hankaamisesta. Kuivaa pestyt pinnat lopuksi. 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.