7 vinkkiä kuivan atooppisen ihon hoitoon, näin pelastat kuivan tai atooppinen ihosi!

kuivan ihon hoito parhaat ihonhoitotuotteet Saaren Taika

Kuiva tai atooppinen iho vaivaa suomalaisia etenkin talviaikaan ja silloin on syytä kiinnittää erityistä huomiota ihon hoitamiseen riittävän kosteuttavilla ihonhoitotuotteilla.

Kuiva iho

Kuiva iho tuntuu ja näyttää ikävältä. Sen pinta voi olla punoittava, hilseilevä tai jopa rikki, ja iho voi tuntua kutiavalta tai kiristävältä. 

Syy ihon kuivumiseen johtuu liiasta kosteuden eli veden haihtumisesta iholta.

Haihtumisen syy taas voi olla esimerkiksi liian vähän rasvat, jolloin vesi pääsee haihtumaan ihon syvemmistä kerroksista tehden ihosta kuivan ja lievästi tulehtuneen, jolloin se alkaa kutiamaan.

Kuivaa ihoa esiintyy monilla talvella, jolloin ihomme joutuu suurelle rasitukselle lämpötilan vaihteluiden sekä kuivan sisäilman vuoksi.

Toisinaan kuivan ihon syy voi olla atooppisuus, ikä tai jokin geneettinen syy.

kuiva iho punoittaa ja kutiaa

Kuiva iho talviaikaan

kuiva kyynerpään iho

Monille saattaa olla talviaikaan tuttua kasvojen äkillinen kuivuminen, kuiva iho kasvoissa, kuiva ja hilseilevä iho, hilseilevä iho säärissä, paperinen iho, kuivalle iholle ilmaantuvat näpyt sekä muut ihon kuivumisesta kertovat ongelmat.

Itselläni kylmän vuodenajan tavallisimpia iho-oireita on kiristävä ja kuiva iho, joka hilseilee helposti, sekä iholle, etenkin käsivarsiin ja jalkoihin ilmaantuvat kuivat näpyt.

Myös ikääntyminen aiheuttaa ihon kuivumista, sillä ikääntyessämme myös ihomme vanhenee, jolloin sen kyky sitoa kosteutta vähenee.

Vanhentuessamme ihosolumme uusiutuvat hitaammin, haavat paranevat hitaammin ja ihon joustavuudesta huolehtivat kollageeni ja elastaani vähenevät ihomme kerroksista, jolloin ihomme menettää kiinteyttään ja alkaa muodostamaan ryppyjä. 

Atooppinen kuiva iho

Joka viidennellä suomalaisella aikuisella on atooppinen iho. Atooppisen ihon tunnusmerkkejä ovat kuiva ja kutiseva iho, jossa saattaa olla punoitusta ja karheutta, tai iho voi myös olla paikoin rikki.

Itselläni on atooppinen iho ja oireina kaikki yllä mainitut, eli paikoin iholla voi olla isojakin kuivia, karheita kutisevia alueita, jotka menevät rikki.

Olen kuitenkin saanut atooppisen ihoni oireet lähes häviämään käyttämällä kosteuttavia Saaren Taika palasaippuoita päivittäisessä pesussa sekä Saaren Taika sheavoiteita tai vartaloöljyjä kosteuttamisessa.

Kuivan ja atooppisen ihon hoito

Atooppisen ihon hoidossa tärkeintä on muistaa tehokas kosteutus, jolla saadaan atooppisen ihon pintakerrosta huollettua. Tämä auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa sekä suojautumaan tulehduksilta ja infektioilta. Kosteutettu iho ennaltaehkäisee kutinan ja ihottuman syntymistä.

Atooppista, herkkää ja kuivaa ihoa tulee pestä. Älä siis välttele saippuaa turhaan sillä päivän mittaan ihon pintaan kertyneet ilmansaasteet, lika ja hiki ovat yhtälailla haitaksi ihollesi.

Pese siis kuivaakin ihoa säännöllisesti, mutta valitse kuivalle iholle sopiva saippua, kuten jokin ihoa kosteuttavista Saaren Taika Suolasaippuoista tai Aloe Veraa sisältävä nestemäinen teepuusaippua.

Artikkeli jatkuu tuoteupotusten jälkeen.

”Kärsin atooppisesta, karheasti ihottumasta, jota olen aiemmin hoitanut kortisonivoiteilla (reseptilääkkeellä ja apteekkirasvalla). Suolasaippuan käyttöön oton jälkeen en ole enää tarvinnut kortisonivoidetta ollenkaan. Aivan ihmeellistä, mutta täyttä totta”

Atooppisen lapsen taiveihottuma parantui sen jälkeen, kun aloin pestä häntä Veera Suolasaippualla.”

Raikas tuoksu, iho tuntuu pehmeältä käytön jälkeen. Myös ihon kutina vähentynyt huomattavasti.

Aivan huikea tuoksu, jättää ihon ihanan pehmeäksi jo ensinmäisen käyttökerran jälkeen! Ehdottomasti menee jatkoon ja atooppinen iho tykkää.”

Atooppisen ihon paras valinta! Iho jää pehmeäksi ja ei kiristä. Loistava tuote ja tulen tilaamaan lisää.”

”Loistotuote päivittäiseen ihonpesuun. Kutina atooppisella iholla vähentynyt.”

”Saippua sopii todella hyvin (keskivaikealle) atooppiselle iholle, jopa kasvoille. Rauhoittaa ihoa ja toimii erityisen hyvin saunomisen yhteydessä. ”Puhtaissa” tuotteissa on usein hajustetta tai muuta ihoa ärsyttävää, mutta tämä saippua oli hintansa arvoinen!”

Atooppisen erittäin kuivan ihon pesuun paras tuote. Ja onneksi myös tuoksuton.”

Kutisevan ja kuivan, atooppisen ihon hoitovinkit! Näin hoidat kuivan kutisevan ihosi kuntoon!

Kuivan ihon hoitamisen tärkein seikka on ihon tehokas kosteutus. Mikäli ihollasi on kutinaa tai ihottumaa, kannattaa kokeilla Saaren Taika Kamomilla Sheavoidetta paikallisesti. 

Kamomilla Sheavoide on luonnollista luonnonkosmetiikkaa eikä siinä ole käytetty säilöntäaineita, väriaineita eikä keinotekoisia hajusteita.

Se on ihottumiin ja kutinaan nopeasti tehoava luonnollinen tehovoide, joka ei kirvele!

Katso blogistamme miten Kamomilla Sheavoide auttaa jatkuvan käsienpesun aiheuttamaan ihon kuivumiseen!

Parhaat ihonhoitotuotteet kuivalle atooppiselle iholle

Kasvojen, käsien ja vartalon iholle löytyy useita erilaisia kosteusvoiteita, joilla kuivaa ihoa kannattaa hoitaa.

Tarpeet ovat jokaisella hyvin yksilölliset. Kun toiselle sopii lähes kaikki rasvaisemmat voiteet kuivan ihon hoitoon, toiselle taas sopii vain tuoksuttomat kosteusvoiteet.

Luettelen alla muutamia kuivalle iholle erityisen hyvin sopivia voiteita niin kasvoille, käsille kuin koko vartalollekin.

Kasvovesi kosteuttaa parhaiten!

Paras tapa kosteuttaa kasvojen ihoa on laittaa ihonhoitorutiinin ensimmäisenä vaiheena kasvovettä. Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta (tiesithän, että vesi on ainoa kosteutta tuova ainesosa ihonhoitotuotteissa, vedetön ihonhoitotuote ei siis tuo lisää kosteutta).
 
Kasvovesi on tärkeää myös, mikäli käytät ihonhoidossasi seerumeita, sillä seerumit ilman kosteuttajia voivat lopulta kuivattaa ihoa. Kasvovesi antaa kosteutta ihollesi samalla, kun se tasapainottaa ihosi pH:ta.
 
Kasvovettä voidaan käyttää sekä ihon puhdistukseen, että ihonhoitorutiinin ensimmäisenä tuotteena ihon kosteutukseen. 

Ruusu misellivesi sisältää iholle tärkeää elastiinia ja kollageenia, jotka yhdessä auttavat ihoasi säilyttämään sen nuorekkuuden ja kimmoisuuden. Kollageeni ja elastiini ovat kuituja, jotka muodostavat ihosi tukirakenteen.

Kollageeni pitää huolen ihosi kiinteydestä, kun taas elastiini pitää ihosi tiukkana. Elastiini on elastinen, kuten sen nimikin jo kertoo. Se auttaa ihoasi palautumaan mm. venymisen jäljiltä. 

Molempia näistä kuiduista löytyy runsaasti nuorelta iholta, mutta ne alkavat pikkuhiljaa hajota ikääntymisen ja auringonvalon seurauksena. Käyttämällä elastiinia sisältäviä tuotteita, autat ihoasi parhaiten pysymään kiinteänä. 

Ruusu kasvovesi täydentää puhdistusrutiinisi poistamalla ylimääräisen rasvaisuuden ja epäpuhtaudet iholtasi sekä tasapainottamalla ihosi luonnollista pH-arvoa.

Kasvoveteen on lisätty myös Aloe Veraa kosteuttamaan sekä rauhoittamaan ihoa tehokkaasti.

Runsaasti C-vitamiinia sisältävä kasvovesi kirkastaa ihoasi antaen sille lisää luonnollista hehkua!

Kasvoveden sisältämä appelsiinin eteerinen öljy auttaa ihohuokosten syväpuhdistamisessa.

Seerumi pelastaa kuivan ihon kylminä vuodenaikoina!

Seerumi on ihonhoidon superaine! Seerumi sisältää voiteita enemmän vaikuttavia aineita, kuten ihon ryppyjä silottavia hyaluronihappo molekyylejä ja ihoa siloittavia vitamiineja!

Ylellinen Hyaluronihappo & Hedelmä -Kasvoseerumin avulla saat ihollesi nuorekkuutta ja huomattavaa pehmeyttä. Se tekee ihostasi joustavamman ja säteilevämmän. Ihostasi tulee ravittu sekä elvytetty ja sen uusi hehku säteilee ulospäin!

Kasvoseerumi sisältää B5-vitamiinia. Se auttaa kosteuttamaan ihoasi sekä lisää ihosi kimmoisuutta ja siloisuutta. B5-vitamiini auttaa rauhoittamaan ihon punoitusta ja ärsytystä.

Kasvoseerumin sisältämä Puolukkauute auttaa kiinteyttämään ihoasi sekä vähentämään ikääntymisen merkkejä ihollasi. Se sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja sekä polyfenoleja, jotka taistelevat tehokkaasti vapaita radikaaleja vastaan ehkäisten ennenaikaisen ikääntymisen merkit, ihon väri- ja sävyeroja sekä ihon veltostumista.

Ylellinen Hyaluronihappo & Matrixyl seerumi sisältää hyaluronihappoa ja kasviperäistä allantoiinia, jotka kosteuttavat ihon syvimpiä kerroksia.

Se sisältää runsaasti Matrixyl Synthe6:a, jonka tiedetään ehkäisevän tehokkaasti juonteita.

Seerumin sisältämät useat luonnolliset hedelmäuutteet optimoivat korkealuokkaisen seerumin erittäin tehokkaaksi aikuiselle iholle.

Seerumin ylellisyys tuntuu upealta iholla! Se on nopeasti ja tehokkaasti ihoon imeytyvä ihonhoitotuote. Seerumia voidaan käyttää päivällä ja illalla voiteen alla. Sopii käytettäväksi myös meikin alla. 

Kosteusvoiteet kuivalle kasvojen iholle

Olipa ihosi sitten kuiva, atooppinen, akneen taipuva, pintakuiva, erittäin kuiva, herkkä, vanheneva, rasvoittuva tai hyvä iho, tarvitsee se silti kosteutusta, etenkin kylminä vuodenaikoina!

Kuivalle iholle erityisen hyvin sopiva kasvovoide on esimerkiksi Aloe Vera 24H kosteuttaja, jonka Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa ongelmia, kuten esimerkiksi kuivaa ja kutiavaa ihoa. Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo hyvin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihon hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

Sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera kosteuttaja antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Voiteessa käytetty Sheavoi on tehokas ihon kosteuttaja. Se ehkäisee ihon kuivumista lukitsemalla kosteutta ihon syvempiin kerroksiin ja auttaa ihon luonnollisen öljytasapainon palauttamisessa, jolla voi olla vaikutusta myös aknen ehkäisyssä.

Anti-age vaikutteinen ja energisoiva, ylellinen Koentsyymi Q10 Hyaluronihappo kasvovoide on avainasemassa missä tahansa anti-age ihonhoitorutiinissa!

Hajusteeton Koentsyymi Q10 Hyaluronihappo 24H kasvovoide tuo pitkäkestoista kosteutusta ihollesi. Sen ravitsevat ja tehokkaat ainesosat tekevät ihostasi sileän, kimmoisan ja säteilevän.

Estä kosteuden haihtuminen kasvojen iholta kasvoöljyllä!

Kasvoöljyn tehtävänä on hoitaa ja siloittaa ihoa. Ne sisältävät ihon kimmoisuutta parantavia rasvahappoja. Kasvoöljy suojaa ihoa ja auttaa säilyttämään sen kosteuden.

Paras kasvoöljy on kevyt ja nopeasti imeytyvä, mutta samaan aikaan kosteuden säilyttävä ja vitamiinipitoinen!

Saaren Taika kasvoöljyt pitävät kasvosi mattapintaisena koko päivän!

Huolehdi myös vartalon kuivan ihon kosteutuksesta

Helli vartalosi ihoa kosteuttamalla sitä täyteläisillä ja luonnollisilla Saaren Taika vartalovoiteilla!

Makadamiaöljy Sheavoide on todellinen ihonhoidon monikäyttövoide! Saat sen avulla niin halkeilevat kantapäät pehmeiksi, kuin kasvojesikin ihon siloiseksi.

Voiteen sisältämä Makadamiaöljy on kasviöljyistä siinä erityinen, että se sisältää hyvin paljon palmitiinihappoa.

Palmitiinihappoa esiintyy ihon suojakerroksessa luonnostaan ja siksi palmitiinihappoa runsaasti sisältävä makadamiaöljy vahvistaa ihon suojamekanismia ja auttaa näin ihoa suojautumaan paremmin ulkoisilta tekijöiltä kuten kylmyydeltä, viimalta ja ilmansaasteilta.

Makadamiaöljy on kevyt öljy, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Se soveltuu erinomaisesti silti kuivan ja myös ikääntyvän ihon hoitoon.

Saaren Taika Sheavoi sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti tuoksuherkille, herkkäihoisille ja ihon talintuotantoa tasapainottamaan. Saaren Taika sheavoi ei sisällä kemiallisia ainesosia tai jäämiä, jotka voivat kuivattaa tai ärsyttää ihoa. Sheavoi ei myöskään tuki huokosia. Se sopiikin oikeastaan lähes kaikille ihotyypeille! Sheavoita käytetään useimmiten sen kosteuttavan vaikutuksen vuoksi. Karitevoin kosteuttavuus perustuu sheavoin rasvahappopitoisuuteen, eli sen linoli-, öljy-, steariini- ja palmitiinihappo pitoisuuksiin. Kun levität sheavoita paikallisesti, nämä öljyt imeytyvät nopeasti ihoosi. Ne toimivat kosteutta palauttavina ainesosina, palauttaen ihosi lipidejä ja luoden nopeasti kosteutta. Tämä palauttaa ihosi ulkoisia rasituksia vastaan taistelevan suojan, ylläpitää ihosi sisäistä kosteutta ja vähentää ihon kuivumista.

Älä unohda huulia!

Huulivoide kosteuttaa kuivia ja rohtuneita huulia. Etenkin talviaikaan huulirasvan käyttöä suositellaan, sillä kylmä ulkoilma ja kuiva lämmitetty sisäilma saa huulten kosteuden haihtumaan tavallista nopeammin, jolloin huulet kuivuvat ja rohtuvat helpommin.

Huulirasvasta on toki apua myös kesällä ja huulia tulisikin hoitaa ihan ympäri vuoden!

Pelasta janoinen ihosi luonnollisilla Saaren Taika tuotteilla, jotka sopivat erityisen hyvin herkälle ja kuivalle iholle!

Löydät parhaat kuivan ihon tuotteet Saaren Taika Shopista! Tervetuloa nettiostoksille verkkokauppaamme!

Voit ostaa kuivalle iholle sopivat tuotteet myös alla näkyvän tuoteupotuksen kautta:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.