Voiko voiteella tai saippualla parantaa ihosairauden?

Ihosairaudet ja ihonhoitotuotteet

Ihosairautta ei voida ihonhoitotuotteella parantaa, mutta voit merkittävästi helpottaa arkeasi käyttämällä ihosi hoitoon tuotteita, jotka eivät pahenna ihosairautesi tilaa ja, jotka ravitsevat sekä suojaavat ihoasi, jotta se voi paremmin.

Olen itse kärsinyt 47 vuotta hankalista ihosairauksista (atooppinen ekseema ihottuma) ja saanut oman arkeni ihoni kanssa lähes oireettomaksi vain käyttämällä luonnollisia ja hellävaraisia Saaren Taika ihonhoitotuotteita.

Saaren Taika tuotteista iso osa onkin alunperin itselleni, omien iho-oireideni helpotukseksi kehitettyjä, ja siksi ne ovat myös olleet monille herkkäihoisille suureksi avuksi heidän iho-ongelmiensa hoitamisessa.

Saaren Taika tuotteista on jätetty jo liki 20 000 positiivista palautetta ja blogissamme näet asiakkaidemme lähettämiä ennen ja jälkeen kuvia tuotteidemme käytöstä, sekä pääset lukemaan tuhansia kokemuksia tuotteistamme!

Voimakkaat ja vääränlaiset ihonhoihotuotteet voivat pahentaa ihosairauksien oireita

Saatat olla huomannutkin, että jokin saippua kuivattaa ihoa enemmän kuin toinen tai, että jokin shampoo saa päänahkasi kutiamaan ja hilseilemään?

Olet ehkä myös kiinnittänyt huomiota miten joku kosteusvoide saattaa nipistellä ja kirveltää kuivaa ihoa, kun taas toinen ei.

Nämä kaikki johtuvat yleensä tuotteiden sisältämistä ainesosista.

Saippuoissa ja shampoissa yleinen kutinaa ja ihoärsytystä aiheuttava ainesosa on sulfaatti (SLS, Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Laureth Sulphate, Sodium Lauryl Ether Sulphate).

Tämä halpa ja paljon vaahtoavuutta tuotteelle tuova ainesosa on läsnä monissa ihonhoito- ja pesutuotteissa, jopa joissain allergialiitonkin hyväksymissä tuotteissa!

Sulfaatti onkin ehkä yleisin ihoa kuivattava, kutinaa ja hilseilyä aiheuttava ainesosa, ja sitä löytyy lähes kaikista pesutuotteista aivan hammastahnasta lähtien pyykinpesuaineeseen ja muihin vahvoihin pesuaineisiin asti.

Voiteissa taas voiteen sisältämät säilöntäaineet monesti aiheuttavat ongelmia, etenkin herkällä iholla. Mitä edullisempi voide, sen enemmän yleensä vettä ja sen enemmän myös säilöntäaineita, vesi kun on bakteerien kasvualusta ja paljon vettä vaatii paljon säilöntäaineita. 

Siksi kannattaakin valita tuotteekseen mahdollisimman luonnollinen tuote, sillä mm. sulfaatit eivät ole luonnollisissa tuotteissa sallittuja.

Myös muut turhat ja ihoa mahdollisesti ärsyttävät lisäaineet ovat luonnollisista tuotteista jätetty pois ja korkealaatuisen luonnollisen tuotteen säilöntäainekin on usein siedetympää ja sen määrät vähäisempiä, kuin edullisemmissa markettituotteissa.

Ihonhoitorutiinin tärkeys ihosairauksien kotihoidossa

Nainen ottaa sormella hajusteetonta Metsämikrobi vartalovoidetta lasirasiasta joka hänellä on sylissään

Oikeanlaisten kosteutus- ja puhdistustuotteiden käyttö on olennainen osa ihonhoitorutiinia jokaisella ihosairauksista kärsivällä. 

Kosteusvoiteet, jotka sisältävät kosteutta säilyttäviä kosteutta houkuttelevia aineita, antavat parhaimman hyödyn vaurioituneen ihokerroksen korjaamisessa.

Oikeanlaiset tuotteet eivät ainoastaan paranna ihon kosteustasapainoa vähentämällä kosteuden haihtumista iholta, vaan auttavat myös palauttamaan ihon suojakerroksen sekä parantamaan ihon esteettistä ulkonäköä, mikä on yleensä suuri huolenaihe ihosairauksista kärsivän näkökulmasta.

Huomion kiinnittäminen oikeanlaisiin ihonpuhdistusaineisiin on myös tärkeää, sillä vääränlainen ihonhoito voi pahentaa ihon tilaa tai haitata ihonhoidolta odotettavia tuloksia. 

Kosteuttavat Saaren Taika luonnonkosmetiikan palasaippuat eivät kuivata ihoa, kuten monet muut palasaippuat tekevät.

Saaren Taian palasaippuoista lähes kaikki sopivat myös kasvojen pesuun ja useimmissa palasaippuoissamme onkin jo reseptin kehittämis vaiheessa otettu kuivaihoiset sekä kasvojen pesu huomioon, sillä tuotteiden kehittäjällä itselläänkin on atooppinen, kuiva ja herkästi reagoiva iho.

Apua ihonhoitotuotteen valinnassa

Ilmainen ihoanalyysimme auttaa sinua valitsemaan omalle ihollesi parhaiten sopivat tuotteet.

Ja mikäli et vieläkään ole ihan varma millä tuotteilla ihoasi hoitaisit, ovat ammattitaitoiset ihoasiantuntijamme arkisin vain viestin päässä tarjoamassa sinulle henkilökohtaista apua!

Luonnolliset ihonhoitotuotteet ja ihosairaudet

Tämän hetken kasvavin trendi ihosairauksien hoidossa on löytää tehokkaita ja turvallisia luonnollisia molekyylitason ratkaisuja, joita voidaan käyttää ihosairauksien hoitoon, etenkin atooppisen ihottuman ja psoriasiksen hoidossa. 

Monien kasviuutteiden haavaa parantavia vaikutuksia on tieteellisesti testattu, ja useista alan teknologisista edistysaskelista huolimatta, ollaan jälleen palaamassa lääketieteen juurille, eli vuosituhansia vanhoihin kasvitieteellisiin keinoihin.

Viimeisten 20 vuoden aikana kliiniset testit ja laboratoriotutkimukset ovat tunnistaneet monien luonnollisten ainesosien edut ihonhoidossa. Tämän seurauksena useita näistä ainesosista ja yhdisteistä käytetään paitsi ikääntymistä ehkäisevien vaikutusten lisäksi myös eri ihosairauksien hoitoon.

Tietyt ainesosat on tunnistettu hyödyllisiksi esimerkiksi psoriaasin ja atooppisen ihottuman hoidossa niiden tulehdusta estävien ominaisuuksiensa ansiosta. Myös aknen ja ruusufinnien torjunnassa monia luonnollisia ainesosia pidetään tänäpäivänä erittäin tehokkaina. 

Saaren Taika Tyrni Luksus Spa saippua on markkinoiden ainoa kotimainen saippua, joka on kliinisesti ja dermatologisesti testattu, ja jonka on havaittu tutkitusti hillitsevän ruusufinni-ihon kutinaa sekä ruusufinni-, eli rosacea ihon punoitusta.

”Tyrni Luksus Spa saippua puhdistaa ihon tehden sen ihanan pehmeäksi ja raikkaaksi. Muutaman pesukerran jälkeen ihon punoitus alkoi helpottaa. Minullakin ruusufinni, johon en ole saanut muilla tuotteilla apua, mutta tämä näyttäisi toimivan!”

Saaren Taika Teepuusaippuan on kliinisissä testeissä, ihotautilääkäreiden valvonnassa, todettu sopivan erittäin hyvin kasvojen pesuun, sen on todettu estävän aknea ja olevan kasvojen iholle hyvin siedetty.

”Olen käyttänyt Saaren taika teepuusaippuaa kohta kuukauden ja olen erittäin tyytyväinen tähän tuotteeseen, sillä se on auttanut akneen todella hyvin. Mikään muu tuote ei ole auttanut. Kiitos tästä mahtavasta tuotteesta!”

“Tulin ostaneeksi teepuusaippuan, kun eräs ystäväni vinkkasi siitä ja kertoi sen mahdollisesti auttavan erilaisiin ihottumiin. Olen kärsinyt lähinnä niskan alueen psoriasiksesta vuodesta 2004 asti – kaikenlaiset rasvat ja taikateet, aurinkorantojen auringot ynnä muut on kokeiltu, eikä mikään ei ole juurikaan isoa lommoa tehnyt ihottumaan. Ostinkin teepuuta odotukset nollassa, mutta nyt, noin 15 pesukerran ja hinkkaamisen jälkeen ihottuma alkaa olla lähes kokonaan kadonnut! Ja mikä parasta, se ei enää kutise lainkaan, joka jo sinällään edesauttaa ihottuman katoamista, kun ihoa ei tule nukkuessa raavittua. Ainoa harmi on, että en tilannut useampaa palaa kerralla. Tätä voi 100% suositella ainakin psoriasiksesta kärsiville.”

“Lueskelin skeptisenä saippuoiden kehuja ja ajattelin, että annetaas mahdollisuus tälle Veera suolasaippualle sitten, ei se ota jos ei annakkaan.. Viikossa kutina väheni huomattavasti. Kärsin psorista ja ihoni kutisee kauttaaltaan. Vielä täytyy testata tuo teepuu, joka on mulla jo reservissä odottelemassa. Seuraavaksi tilaan shampoon ja kokeilen tuohon päänahkaan.”

Kasviperäisten ihonhoitotuotteiden vaikutukset

Kasviperäisillä raaka-aineilla voi olla useita vaikutuksia, kuten antibakteerisia, antioksidanttisia, tulehdusta estäviä, antioksidanttisia ja ikääntymistä estäviä vaikutuksia.

Siksi kasviperäiset ainesosat ovat loistavia aktiivisten ja vaikuttavien aineiden lähteitä, joita voidaan käyttää eri ihonhoitotuotteiden raaka-aineina.

Manteli seetri vartaloöljyn valmistusta

Saaren Taika käyttää ihonhoitotuotteidensa valmistamisessa vain valkaisemattomia ja käsittelemättömiä kasviöljyjä, eli niistä ei ole poistettu niiden sisältämiä antioksidantteja ja vitamiineja, eivätkä ne sisällä jäämiä kemiallisista valkaisuaineista.

Käsittelemättömissä öljyissä säilyy kyseisen öljyn luonnollinen tuoksu samalla, kun se sisältää kaikki iholle tärkeät:

 • vitamiinit ja mineraalit
 • antioksidantit ja tokoferolit
 • tanniinit
 • flavonoidit ja karotenoidit
 • polyfenolit
 • lingaanit
 • terpeenit ja terpenoidit
 • fytosterolit
 • skvaleeni

Luonnolliset voiteet voivat vähentää atooppisen ihottuman oireita

Tieteellisissä tutkimuksissa on havaittu, että joidenkin runsaasti antioksidantteja sisältävien luonnollisten ainesosien käytöllä on voitu vähentää tulehdusta ja hillitä kutinaa sekä ihon hilseilyä atooppista ihottumaa sairastavilla potilailla. 

Selässa oleva atooppisen ihottuman laikku joka on parantunut Saaren Taika Kamomilla Sheavoiteella

Olen itse atooppista ekseema-ihottumaa ikäni sairastaneena huomannut, että runsaasti antioksidantteja ja iholle suojaavan kerroksen antavista voiteista on ollut hyötyä omien ihottumalaikkujeni hoidossa.

Kuvassa selässäni oleva atooppisen ihottuman laikku joka on parantunut Saaren Taika Kamomilla Sheavoiteella muutaman päivän käytöllä.

Saaren Taika Kamomilla Sheavoiteen sisältämä helokkiöljy vahvistaa ihosoluja ja edistää ihon kosteustasapainoa. Se rauhoittaa ihoa ja on erityisen hyvä erilaisten ihon haasteiden hoidossa. Helokkiöljyllä on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

Kamomillan eteerinen öljy taas rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa.

Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa myös ihoa ja edistää solujen uudistumista.

Itse en tulisi enää toimaan ilman tätä ihmevoidetta ja myös moni asiakkaamme vannoo nykyään Kamomilla Sheavoiteen nimeen!

”Miehellä on atooppinen iho joka reagoi herkästi milloin mihinkin. Ennen vannoi kortisoni voiteen nimeen ja ei uskonut, että mikään muu auttaisi. Kerran kortisoni rasva loppui ja kamomilla sheavoidetta oli kotona, niin kokeili sitä ja yllättyi positiivisesti. Kutinaan auttaa heti ja iho paranee nopeasti. Ei ole kortisoni rasvoja enää sen jälkeen kaapissa ollut.👍 Kamomilla sheavoide tosiaan toimii! Ja teillä on muutenkin ihan huippu tuotteita.😍 Iso kiitos!!!”

”Olen kärsinyt käsi-ihottumasta viimeiset kolme vuotta. Ihotautilääkärit eivät ole löytäneet siihen syytä, eikä apua. Epäilivät liittyvän käsidesin, kosteuden ja suojakäsineiden yhdistelmään. On kokeiltu monia voiteita, perusvoiteista kortisoneihin, mutta mikään ei ole tehonnut.

Näin Kamomilla sheavoiteesta mainoksen Facebookissa ja arvosteluja luettuani ajattelin, että syteen tai saveen. Olen käyttänyt voidetta nyt nelisen viikkoa ja se oikeasti toimii. En voisi enää tyytyväisempi olla! Kuvat puhukoot puolestani.”

Sheavoi aknen, atooppisen ihottuman, palovammojen ja ekseeman kotihoidossa

Ihon suojakerroksen palauttaminen on atooppisen ihottuman tai vastaavien iho-onglemien hoidossa oleellisessa asemassa ja kosteusvoiteiden käyttöä suositellaankin mm. käypä hoito ohjeissa.

Tutkimustulokset korostavat kosteusvoiteiden turvallisuutta ja tehokkuutta atooppisen ihottuman hoidossa parantamalla taudin oireistoa, pidentämällä uusiutumisaikaa ja vähentämällä pahenemisaikaa.

Tutkimuksissa havaittiin hyaluronihappoa, sheavoita tai viinirypäleensiemenöljyä sisältävien voiteiden tehokkuus atooppisen ihottuman hoidossa.

Sheavoi auttaa pehmentämään ja tasoittamaan kuivaa ihoa. Sheavoi sisältää myös aineita, jotka vähentävät ihon turvotusta ja siksi se voi olla hyödillinen lisä mm. atooppisen ihottuman kotihoitoon. 

Sheavoin uskomattomat hyödyt ihollesi

Sheavoita löytyy siis syystäkin useista kuivaihoisille ihmisille tarkoitetuista voiteista. Sheavoi sisältää runsaasti rasvahappoja, jotka voitelevat ihoa ja luovat suojakerroksen, joka säilyttää ihon kosteustasapainon.

Sheavoi sisältää tulehdusta estäviä aineita, jotka helpottavat mm. ihon turvotusta ja punoitusta. Ihmiset käyttävätkin sitä kaikenlaisiin ihoärsytyksiin, auringonpolttamista halkeilevien huulten hoitoon!

Sheavoi estää soluvaurioita ja siksi sitä lisätäänkin usein antioksidantteja ja ikääntymistä estäviin ihonhoitotuotteisiin.

Sheavoi sisältää kahta tehokasta antioksidanttia:

A-vitamiinia. A-vitamiini on ratkaisevan tärkeä ihon terveydelle. 1970-luvulta lähtien ihonhoidossa on käytetty retinoideja – synteettisiä A-vitamiinin muotoja – kiinteyttämään ihoa ja vähentämään ryppyjä.

A-vitamiini toimii lisäämällä ihosolujen uudistumista ja tasoittamalla ihon pintaa. Se myös täyttää ihoa stimuloimalla kollageenin tuotantoa, runkorakennetta, joka estää ihoasi roikkumasta.

E-vitamiinia.
Sheavoissa on luonnollisesti paljon E-vitamiinia. Ja mikä vielä parempaa?! Suurin osa sheavoin sisältämästä E-vitamiinista on alfa-tokoferolia, jolla on suurin antioksidanttiaktiivisuus.

E-vitamiinia on oman ihomme luonnollisessa talissa, mutta talintuotanto yleensä vähenee iän myötä. Auringonvalo heikentää sitä myös. E-vitamiini auttaa säilyttämään ihon nuorekkuuden ja kosteuden estämällä ihon soluvaurioita ja lisäämällä ihon kosteustasapainoa.

Sheavoi helpottaa ekseeman oireita

Ekseema on yleinen ihosairaus, joka aiheuttaa kutiavaa, punaista ihottumaa. Se tekee ihosta myös alttiimman tulehduksille.

Ekseema-ihon ongelma on se, että ihossa ei ole riittävästi rasvahappoja, jolloin ihon suojatoiminto ei ole yhtä tehokas torjumaan ärsytyksiä ja bakteereita.

Ekseeman hoitoon kuuluu paksujen voiteiden levittäminen kosteuden säilyttämistä- ja bakteereilta suojaamista varten.

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että sheavoi lievitti paremmin ekseeman oireita kuin vaseliinituotteet, joita lääkärit usein suosittelevat. Tämä voi johtua siitä, että sheavoi sisältää runsaasti linolihappoa, ihossa luonnostaan olevaa rasvahappoa.

Tutkimukset osoittavat, että linolihapolla on ratkaiseva rooli ihon suojaamisessa ja se voi vähentää merkittävästi ihottuman oireita.

Ihmisten, joilla on ihottumaa, on tärkeää pitää ihonsa kosteutettuna ja suojattuna. Sheavoi voikin olla hyvä vaihtoehto monille ihmisille.

Atooppinen ekseema ihottuma kuriin Saaren Taika Kamomilla Sheavoiteella

Olen itse kärsinyt atooppisesta ekseema ihottumasta aivan pikkulapsesta asti ja muistan alle kouluikäisestä saakka joutuneeni käyttämään erilaisia voimakkaita kortisonivoiteita ja hauteita päivittäin ihottumieni hoitamiseksi.

Ihottumat vaivasivat minua aina aikuisuuteeni asti ja pahimpina aikoina, kun käteni oli koko kämmenen alueelta vereslihalle raavittuna, on siihen kokeiltu jopa tekoihoa hoidoksi, mutta huonoin tuloksin.

Rikki raavitun käsien ihon vuoksi en ollut aiemmin voinut mm. kuoria perunoita, sillä perunoiden tärkkelys pahensi ihottumaa ja aiheutti kutinaa. En ollut voinut myöskään koskaan siivota ilman siivouskäsineitä. En ollut voinut käsitiskata, enkä esimerkiksi kutoa. Kutiava käden iho häiritsi jopa yöunia, sillä heräsin useita kertoja yössä raapimaan kättäni voimakkaasti ja usein tähän vimmaiseen raapimiseen heräsi myös puolisoni. 

Vuonna 2017 aloin kehittämään sheavoidetta, joka:

 • ensinnäkään ei kirvelisi rikkoutuneella ihollani
 • ja samalla sen tuli hillitä ihoni kutinaa
 • sekä edistää ihoni paranemista.

Sheavoi sopii pähkinäallergisille

Sheavoi on turvallista myös pähkinäallergikoille. Allergeenit ovat proteiineja. Vaikka sheavoi tuleekin pähkinöistä, se on valmistettu kokonaan rasvasta, joten se on allergeeniton.

Kumpi on parempi; puhdistamaton sheavoi, vai puhdistettu sheavoi?

Puhdistamaton sheavoi sisältää runsaasti vitamiineja ja ravintoaineita, jotka ovat hyviä ihollesi. Puhdistettu (tai prosessoitu) sheavoi on menettänyt suuren osan välttämättömistä ravintoaineistaan ​​käsittelyn aikana.

Esimerkiksi käsitellyssä karitevoissa on vähemmän tai ei ollenkaan erästä tulehdusta ehkäisevää ainetta. Puhdistamaton sheavoi on yleensä keltaista tai beigeä, kun taas puhdistettu sheavoi on valkoista.

Saaren Taika käyttää ihonhoitotuotteissaan ja ekopesuaineissaan raaka-aineina ensisijaisesti vain puhtaita, kemiallisesti puhdistamattomia (ei sisällä kemiallisia jäämiä), luomulaatuisia ja kasvin ensimmäisestä puristuksesta, kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja kasviperäisiä öljyjä.

Tällaisten öljyjen ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeimmat mahdolliset, jolloin ne myös tuovat parhaimman tehon ihonhoitotuotteeseen.

Saaren Taika palasaippuat

Saaren Taika käyttää kaikissa SAAREN TAIKA -tuotemerkin tuotteissaan (saippuat, voiteet, , vartalo- & kasvoöljyt, siivoussaippuat, palashampoot, voidedeodorantit, jne) vain puhdistamattomia ja kemiallisesti käsittelemättömiä kasviöljyjä Siksi Saaren Taika tuotteissa kaikken eniten ihon suojakerrosta parantavia ja ihon kosteutta säilyttäviä ominaisuuksia.

Saaren Taika saippuatuotteet (palasaippuat, palashampoot, siivoussaippuat) on myös kehitetty siten, että niissä on jäljellä runsaasti saippuaksi muuttumattomia öljyjä, jotka toimivat iholla antioksidanttisesti, kosteuttavasti, ravitsevasti ja suojaavasti.

Saaren Taika suolasaippuat sisältävät kaikki lisäksi runsaasti sheavoita, joka ominaisuuksiltaan on sellaista, että se ei koskaan saippuoidu kokonaan. Näin sheavoista jää palasaippuaan todella paljon kosteuttavia ja antioksidanttisia ominaisuuksia. 

Saaren Taika ihonhoitotuotteet sisältävät poikkeuksellisen paljon luonnollisten öljyjen antamia antioksidantteja ja vitamiineja. Löydät herkälle iholle sopivat ihonhoitotuotteet helposti ja nopeasti Saaren Taika Shopista

Lähteet: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.