Suolasaippuan käyttö ja hyödyt

Himalajan suolasaippua , Veera suolasaippua, Saaren Taika suolasaippua, Suolasaippuan käyttö, Suolasaippua ja akne, kotimainen suolasaippua jne.

Mitä kysymyksiä voi suolasaippuaan liittyen herätäkään? Pyrin vastaamaan tärkeimpiin tässä artikkelissa.

Ensimmäinen kysymys, jota suurin osa suolasaippuoihin perehtymätömistä saattaa ihmetellä on se, että suolasaippualla peseminen tosiaan kosteuttaa ihoa!

Syy tähän on yksinkertainen. Suola imee itseensä vettä suolan sisältämän magnesiumin ansiosta. Magnesium on helposti vetistyvä aine, joka sitoo itseensä runsain määrin kosteutta ympäröivästä ilmasta. Siksi suolasaippuat saattavat joskus myös ”hikoilla” pakkauksissaan.

Suolasaippua ehkäisee myös hienhajua. Ei ensimmäisellä pesukerralla, mutta säännöllisellä käytöllä. Suola nimittäin neutraloi ihon pinnalla asuvaa bakteerikantaa, joka taas joko saa, tai ei saa hikinestettäsi haisemaan.

Hikineste itsessään on siis tuoksutonta, mutta päästessään kosketuksiin iholla asuvien bakteerien kanssa, se muodostaa hielle tunnusomaisen kitkerän hajun. Suola tasapainottaa tätä bakteerikantaa ja lopulta hikikään ei haise niin voimakkaalle kuin ennen. 

Moni Saaren Taika suolasaippuoita käyttävä on todennut hienhajun vähentyneen merkittävästi tai jopa loppuneen kokonaan!

Suolasaippuan käyttö atooppiselle iholle

Atooppinen iho on monesti herkempi kuin normaali iho. Siksi atooppisen ihon hoidossa kannattaa kiinnittää huomio tuotteiden hellävaraisuuteen sekä kosteuttavuuteen.

Kokeilin itse joskus vuosia sitten erästä suolakivi”saippuaa”, joka oli siis himalajansuolasta saippuan muotoon tehty suolakivi. Sen hierominen atooppiselle iholleni sai ihon kirvelemään vimmatusti ja suolakiven käyttö loppui siihen.

Tätä suolakiveä joskus markkinoidaan virheellisesti saippua -nimellä, vaikka se ei siis sisällä lainkaan saippuaa, vaan pelkästään himalajansuolaa.

Saaren Taika suolasaippuat taas ovat oikeita saippuoita. Ne on kehitetty juurikin herkälle ja atooppiselle iholle, sillä tuotteiden kehittäjänä suunnittelin ne itsekkäistä syistä toimimaan omalla herkällä ja atooppisella ihollani!

Siksi Saaren Taika suolasaippuat sisältävät vain vähän ainesosia, sillä oma uskomukseni on, että mitä vähemmän ainesosia, sen varmemmin tuote sopii myös herkkäishoisille tai henkilöille, joiden iho on helposti reagoiva, kuten omani.

Saaren Taika suolasaippuoista ei ole poistettu saippuoiden valmistumisen yhteydessä niihin syntyvää glyseriiniä, sillä tämä glyseriini on iholle erittäin kosteuttava ainesosa! Markettien saippuoista glyseriini on yleensä poistettu, sillä se on voitu käyttää esim. saman tuotemerkin tai tehtaan kosteusvoiteisiin. 

Tästä syystä jokin palasaippua voikin olla iholle erittäin kuivattava, kun taas toinen on kosteuttava. Ainesosaluetteloa tutkimalla saippuan sisältämät ainesosat käyvät selville.

Saaren Taika suolasaippuat; Veera, Särkisalo ja Saaristo, sisältävät kaikki myös ihon syvältä kosteuttavaa sheavoita. Sheavoin yksi erikoisimmista piirteistä nimittäin on sen saippuoitumattoman aineksen määrä, joka tekee siitä erinomaisen ainesosan kosteuttaviin palasaippuoihin! Ts. osa sheavoista jää saippuoitumatta, jolloin se pystyy kosteuttamaan ihoa myös saippuassa käytettynä.

Atoopikoille ei suositella voimakkaita puhdistavia ainesosia sisältäviä saippuoita, sillä niiden käyttö voi kuivattaa ihoa entisestään sekä pahentaa atooppisen ihon kutinaa. Tällaisia voimakkaita puhdistusaineita ovat Sulfaatit (mm. SLS, Sodium Lauryl Sulfate).

Saaren Taika palasaippuat eivät sisällä sulfaatteja, eikä mitään muitakaan voimakkaita aineita. Ainoastaan muutamia luonnollisia öljyjä, joista saippuat käsityönä valmistetaan

Saaren Taika luonnonkosmetiikan palasaippuat kosteuttavat ja hoitavat ihoa samalla kun ne puhdistavat sen hellävaraisesti. Saaren Taika palasaippuoista ei ole poistettu saippuoitumisprosessin aikana luonnollisesti niihin syntynyttä glyseriiniä, joka kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Siksi Saaren Taika saippuat eivät kuivata ihoa, kuten monet muut palasaippuat tekevät.

Suolasaippua paitsi puhdistaa ja desinfioi, se myös kosteuttaa ja ravitsee ihoasi suolan sisältämien mineraalien avulla

Erot eri suolasaippuoiden toiminnassa johtuu suolasaippuoiden sisältämistä eri ainesosista. Suoloja on useita erilaisia ja toiminnaltaan ne käyvät moneen eri tarkoitukseen. Saaren Taian käyttämät suolat ovat aurinkokuivaamalla eroteltu merisuola (kaikissa suolasaippuoissamme) (INCI: Maris sal) Atlantin valtamerestä , käsin kaivettu Himalajan ruususuola (Särkisalon suolasaippuassa) (INCI: Sodium chloride) Pakistanin alueelta ja Kuolleenmeren suola (Saariston suolasaippuassa) (INCI: Maris sal) Kuolleestamerestä tottakai.

Himalajan ruususuola on yksi puhtaimpia suoloja. Saaren Taian käyttämä Himalajan ruususuola kaivetaan käsin Punjabin alueelta Pakistanista, miljoonia vuosia vanhojen entisten merien alueelta. Suolalle ei tehdä mitään käsittelyjä kaivamisen lisäksi ja siksi se onkin puhtainta suolaa mitä tiedämme!

Useimmissa merisuoloissa on n. 80% natriumkloridia, kun Himalajan ruususuolassa sitä on vain n. 40% ja Kuolleenmeren suolassa vain n. 30%.

Magnesiumia merisuoloissa on yleisimmin noin 11%, Kuolleenmeren suolassa sitä on n. 35% ja Himalajan ruususuolassa n. 16%. Magnesium on suolassa se kosteuttavin ainesosa ja mitä magnesiumpitoisempaa suolaa, sen enemmän se pystyy sitomaan kosteutta itseensä.

Kuolleenmeren suolalla on korkein magnesiumpitoisuus ja siten tieteellisestä näkökulmasta myös paras kosteuttavuus. Kuolleenmeren suolan sanotaan auttavan mm. reuman, niveltulehdusten ja psoriasiksen oireisiin. Itseasiassa Amerikan psoriliitto jopa suositteleekin liotushoitoja vedessä johon on sekoitettu Kuolleenmeren suolaa! Kuolleenmeren suolan mineraalit imeytyvät liotettaessa ja stimuloivat verenkiertoa.

Bromidin ja magnesiumin korkeat pitoisuudet Kuolleenmeren suolassa voivat auttaa vähentämään ihon allergisia reaktioita vähentämällä iholla olevaa tulehdustilaa. Kuolleenmeren suolan kerrotaan myös vähentävän ihon juonteita, eli ryppyjä.

Vaahtoaa todella hyvin ja jättää ihon pehmeäksi enkä atoopikkona tarvitse niin runsasta rasvaamista saippuapesun jälkeen. Loistava tuote, suosittelen kuivaihoisille.

Himalajan ruususuola toimii ihoa kuorivana ainesosana. Sen tiedetään tasapainottavan ihon pH:ta, poistavan epäpuhtauksia, pehmentävän ja kosteuttavan ihoa. Himalajan ruususuolan tiedetään auttavan tasapainottamaan myös ihon omaa öljyntuotantoa ja säännöllisesti käytettynä sekä kuiva, että rasvainen iho hyötyvät tästä. Himalajan ruususuola tasoittaa sekä ihon väriä, että rakennetta, tehden ihosta kuulaan ja sileän. Sen tiedetään myös helpottavan psoriasista. 

Pumpulinpehmeää! Minulla on ollut vuosia psoriasis. Raskauksien jälkeen ihon kunto romahti. Olen etsinyt pitkään minulle sopivaa saippuaa, mutta aina hetken käytön jälkeen iho alkaa oireilla uudelle tuotteelle ja minun on pakko lopettaa tuotteen käyttö. Suolasaippuaa olen käyttänyt nyt n. Puoli vuotta yhtäjaksoisesti, enkä enää mistään hinnasta vaihtaisi päivittäiskaupan tuotteisiin! Iho jää pesun jälkeen pehmeäksi, eikä psori-iho kutia enää niin paljon kuin ennen. Varsinkin talvikaudella, kun kutina on joskus sietämätön, suolasaippua on rauhoittanut ihoa.

Merisuola sitoo kosteutta iholle. Säännöllinen suolasaippuan käyttö vähentää ihon rasvaamisen tarvetta merkittävästi.

Antibakteerinen merisuola auttaa neutraloimaan iholla olevia bakteereja, jotka aiheuttavat hielle tunnusomaisen hajun.

Suolasaippuan säännöllinen käyttö vähentää ihon epäpuhtauksista johtuvia iho-ongelmia kuten finnejä, mustapäitä ja näppyjä

Olen nyt vasta parisen viikkoa käyttänyt Veera Suolasaippuaa ja ensimmäisenä huomasin, että yli vuoden kutissut toisen jalan päkiä rauhoittui, samoten kainaloista deodorantin aiheuttamat kutiavat ihottumat ovat kadonneet näin lyhyessä ajassa. Päätin kokeilla itsekin, että pärjääkö ilman deodoranttia ja kainalot ovat pysyneet hajuttomina ja kutakuinkin kuivina, kun en ole ollut koskaan kova hikoilemaan kainaloista. Uskon, että pysyvät kunnossa jatkossakin, kun ei tarvitse enää deodorantilla ärsyttää. Säärten hilseily on loppunut. Kasvojakin olen Veera Suolasaippualla pessyt ja vaikuttaa siltä, että T-alueen rasvoittuminen ei ole enää niin voimakasta, kuin aiemmin. Olen tosi iloisesti yllättynyt saippuan tehosta – vaikka monia myönteisiä arvosteluja tuotteesta oli luettavissa – mutta eihän sitä usko, ennen kuin itse kokeilee. Tässä saippuassa on Taikaa!

Suolasaippuan käyttö saunassa

Suolasaippuaa voi hyvin käyttää saunassakin esim. ihon kuorintaan, mutta kannattaa pitää mielessä, että liian pitkään liian kuumassa säilytetty suolasaippua saattaa alkaa hikoilemaan. Tee siis ihosi kuorinta mieluiten saunomisen jälkeen, kun olet huuhtonut ihosi ensin lämpimällä vedellä.

Ohjeet löydät blogistamme!

Parhaat suolasaippuat löydät Saaren Taika nettikaupasta! Tervetuloa ostoksille!

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.