Suolasaippuan käyttö ja hyödyt

Mitä eri suolat tekevät ihonhoidossa?

Suolat ihonhoidossa auttavat ihoasi kosteutumaan, ne hillitsevät epäpuhtauksien syntymistä sekä ihoärsytyksiä ja kutinaa, jonka lisäksi säännöllisellä suolasaippuan käytöllä on voitu vähentää hienhajua

Suolasaippua kosteuttaa ihoa

Suolan kosteuttavuus perustuu suurimmalta osin suolan sisältämään magnesiumiin. Se on runsaasti vetistyvä aine, joka sitoo hyvin vettä itseensä.

Merisuola ja natriumkloridi vähentävät pinta-atiivisten aineiden ärsyttävyyttä iholla ja ovat siksi usein nähtävillä eri saippua- ja shampootuotteiden INCI-listauksessa.

Suolasaippualla peseminen tosiaan kosteuttaa ihoa!

Syy tähän on yksinkertainen. Suola imee itseensä vettä suolan sisältämän magnesiumin ansiosta. Magnesium on helposti vetistyvä aine, joka sitoo itseensä runsain määrin kosteutta ympäröivästä ilmasta. Siksi suolasaippuat saattavat joskus myös ”hikoilla” pakkauksissaan.

Suolasaippua ehkäisee myös hienhajua. Ei ensimmäisellä pesukerralla, mutta säännöllisellä käytöllä. Suola nimittäin neutraloi ihon pinnalla asuvaa bakteerikantaa, joka taas joko saa, tai ei saa hikinestettäsi haisemaan.

Hikineste itsessään on siis tuoksutonta, mutta päästessään kosketuksiin iholla asuvien bakteerien kanssa, se muodostaa hielle tunnusomaisen kitkerän hajun. Suola tasapainottaa tätä bakteerikantaa ja lopulta hikikään ei haise niin voimakkaalle kuin ennen. 

Suolan kiteistä olomuotoa voidaan käyttää myös ihonkuorinnassa

Kuorinta poistaa ihon pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja tekee ihosta kirkkaamman, kuulaamman ja sileämmän. Kuorittu iho imee myös paremmin voiteiden ravintoaineet itseensä ja säilyy näin nuorekkaampana!

Saaren Taian käyttämät suolat ovat

  • Aurinkokuivaamalla eroteltu merisuola (INCI: Maris sal) Atlantin valtamerestä (Atlantin suolapitoisuus n. 3.2-3.7%)
  • Käsin kaivettu Himalajan ruususuola (INCI: Sodium chloride) Pakistanin alueelta
  • Kuolleenmeren suola (INCI: Maris sal) Kuolleestamerestä tottakai (Kuolleenmeren suolapitoisuus n. 33%).

Suolasaippua sopii atooppiselle iholle

Atooppinen iho on monesti herkempi kuin normaali iho. Siksi atooppisen ihon hoidossa kannattaa kiinnittää huomio tuotteiden hellävaraisuuteen sekä kosteuttavuuteen.

Kokeilin itse joskus vuosia sitten erästä suolakivi”saippuaa”, joka oli siis himalajansuolasta saippuan muotoon tehty suolakivi. Sen hierominen atooppiselle iholleni sai ihon kirvelemään vimmatusti ja suolakiven käyttö loppui siihen.

Tätä suolakiveä joskus markkinoidaan virheellisesti saippua -nimellä, vaikka se ei siis sisällä lainkaan saippuaa, vaan pelkästään himalajansuolaa.

Saaren Taika suolasaippuat taas ovat oikeita saippuoita. Ne on kehitetty juurikin herkälle ja atooppiselle iholle, sillä tuotteiden kehittäjänä suunnittelin ne itsekkäistä syistä toimimaan omalla herkällä ja atooppisella ihollani!

Atoopikoille ei suositella voimakkaita puhdistavia ainesosia sisältäviä saippuoita, sillä niiden käyttö voi kuivattaa ihoa entisestään sekä pahentaa atooppisen ihon kutinaa. Tällaisia voimakkaita puhdistusaineita ovat mm. Sulfaatit (mm. SLS, Sodium Lauryl Sulfate).

Saaren Taika palasaippuat eivät sisällä sulfaatteja, eikä mitään muitakaan voimakkaita aineita. Ainoastaan muutamia luonnollisia öljyjä, joista saippuat käsityönä valmistetaan

Lyhyt ainesosaluettelo ja korkealaatuiset raaka-aineet

Saaren Taika suolasaippuat sisältävät vain vähän ainesosia, sillä oma uskomukseni on, että mitä vähemmän ainesosia, sen varmemmin tuote sopii myös herkkäihoisille tai henkilöille, joiden iho on helposti reagoiva, kuten omani.

Saaren Taika suolasaippuoista ei ole myöskään poistettu saippuoiden valmistumisen yhteydessä niihin syntyvää glyseriiniä, sillä tämä glyseriini on iholle erittäin kosteuttava ainesosa! Markettien saippuoista glyseriini on yleensä poistettu, sillä se on voitu käyttää esim. saman tuotemerkin tai tehtaan kosteusvoiteisiin. 

Tästä syystä jokin palasaippua voikin olla iholle erittäin kuivattava, kun taas toinen on kosteuttava. Ainesosaluetteloa tutkimalla saippuan sisältämät ainesosat käyvät selville, mutta vasta kokeilemalla saat selville minkä laatuisista raaka-aineista saippua on valmistettu. 

Korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut tuotteet toimivat tehokkaimmin. Siksi me Saaren Taiassa käytämme vain maailman puhtaimpia ja laadukkaimpia raaka-aineita, sillä meille tärkeintä on valmistaa tuotteita, joita käyttämällä huomaat eron ihollasi.

Saaren Taika suolasaippuat; Veera, Särkisalo ja Saaristo, sisältävät kaikki myös ihon syvältä kosteuttavaa sheavoita.

Sheavoin yksi erikoisimmista piirteistä nimittäin on sen saippuoitumattoman aineksen määrä, joka tekee siitä erinomaisen ainesosan kosteuttaviin palasaippuoihin! Ts. osa sheavoista jää saippuoitumatta, jolloin se pystyy kosteuttamaan ihoa myös saippuassa käytettynä.

Jokaisen Saaren Taika saippuatuotteen yksi pääraaka-aineista on myös luomulaatuinen Extra-Virgin oliiviöljy.

Extra-Virgin oliiviöljy on ravintoainepitoisinta, puhtainta, terveellisintä ja luonnollisinta oliiviöljyä. Se on myös ihonhoitotuotteissa tehokkainta, sillä siinä on säilytetty eniten oliiville ominaisia vitamiineja ja rasvahappoja (antioksidantit).

Antioksidantit suojaavat ihoasi mm. pintakuivuuden ja kimmoisuuden menettämiseltä, sameutta ja veltostumista vastaan sekä auringon, ilmansaasteiden ja muiden ulkoisten ärsykkeiden aiheuttamilta haitoilta.

Himalajan suola on yksi maailman puhtaimpia suoloja

Saaren Taian Särkisalon suolasaippuassa ja Juulia suolasaippuassa käyttämä Himalajan suola, eli toiselta nimeltään Himalajan ruususuola, kaivetaan käsin Punjabin alueelta Pakistanista, miljoonia vuosia vanhojen entisten merien alueelta.

Himalajan suolalle ei tehdä mitään käsittelyjä kaivamisen lisäksi ja siksi se onkin puhtainta suolaa mitä tiedämme!

Himalajan suola toimii myös ihoa kuorivana ainesosana. Sen tiedetään tasapainottavan ihon pH:ta, poistavan epäpuhtauksia, pehmentävän ja kosteuttavan ihoa.

Himalajan suolan tiedetään auttavan tasapainottamaan myös ihon omaa öljyntuotantoa ja säännöllisesti käytettynä sekä kuiva, että rasvainen iho hyötyvät tästä.

Himalajan suola tasoittaa sekä ihon väriä, että rakennetta, tehden ihosta kuulaan ja sileän. Sen uskotaan myös helpottavan psoriasista. 

Kuolleenmeren suolalla on korkein magnesiumpitoisuus ja siten tieteellisestä näkökulmasta myös paras kosteuttavuus

Kuolleenmeren suolan sanotaan auttavan mm. reuman, niveltulehdusten ja psoriasiksen oireisiin.

Itseasiassa Amerikan psoriliitto jopa suositteleekin liotushoitoja vedessä johon on sekoitettu Kuolleenmeren suolaa! Kuolleenmeren suolan mineraalit imeytyvät liotettaessa ja stimuloivat verenkiertoa.

Bromidin ja magnesiumin korkeat pitoisuudet Kuolleenmeren suolassa voivat auttaa vähentämään ihon allergisia reaktioita vähentämällä iholla olevaa tulehdustilaa.

Kuolleenmeren suolan uskotaan myös vähentävän ihon juonteita, eli ryppyjä.

Itse käytän Saariston suolasaippuaa useimmiten saunomisen jälkeen, kun ihohuokoset ovat muutenkin suurentuneet hikoilun jäljiltä. 

Kuorin ihon hellästi Saariston suolasaippualla ja annan saippuan vaahdon vaikuttaa ihollani hetken aikaa ennen huuhtelua. Sen jälkeen peseydyn vielä Karpalo Luxus Spa saippualla, jolla on vieläkin erinomaisemmat kosteuttavuus ominaisuudet sen sisältämien kosteuttavien öljyjen vuoksi (auringonkukkaöljy, avokadoöljy, manteliöljy ja sheavoi)!

Merisuola sitoo kosteutta iholle

Säännöllinen suolasaippuan käyttö vähentää ihon rasvaamisen tarvetta merkittävästi.
Antibakteerinen merisuola auttaa neutraloimaan iholla olevia bakteereja, jotka aiheuttavat hielle tunnusomaisen hajun.

Suolasaippuan säännöllinen käyttö vähentää ihon epäpuhtauksista johtuvia iho-ongelmia kuten finnejä, mustapäitä ja näppyjä.

Suolat ovatkin ihonhoidossaerittäin suositeltavia! Ne paitsi auttavat ihoa kosteutumaan sitomalle vettä iholle, ne myös puhdistavat epäpuhtauksia tehokkaasti ja ehkäisevät näin mm. aknea, ihottumia, kutinaa, tulehduksia ja muita sekä kuivan, että rasvaisen ihon yleisiä ongelmia. Suolat saippuoissa ja kuorinnoissa ovat eduksi myös ikääntyvälle iholle!

Parhaat suolasaippuat löydät Saaren Taika nettikaupasta! Tervetuloa ostoksille!

Lähteet: 1, 2

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.