7 vinkkiä kuivan ihon hoitoon talvella – Pelasta kuiva tai atooppinen ihosi!

kuivan ihon hoito parhaat ihonhoitotuotteet Saaren Taika

Kuiva iho vaivaa suomalaisia etenkin talviaikaan ja silloin on syytä kiinnittää erityistä huomiota ihon hoitamiseen riittävän kosteuttavilla ihonhoitotuotteilla.

Kuiva iho tuntuu ja näyttää ikävältä. Sen pinta voi olla punoittava, hilseilevä tai jopa rikki ja iho voi tuntua kutiavalta tai kiristävältä. 

Syy ihon kuivumiseen johtuu liiasta veden haihtumisesta iholta. Haihtumisen syy taas voi olla liian vähän rasvat, jolloin vesi pääsee haihtumaan ihon syvemmistä kerroksista tehden ihosta kuivan ja lievästi tulehtuneen, jolloin se alkaa kutiamaan.

Kuivumista esiintyy useimmilla talvella, jolloin ihomme joutuu suurelle rasitukselle lämpötilan vaihteluiden ja ilman kuivuuden vuoksi. Toisinaan kuivan ihon syy voi olla atooppisuus, ikä tai jokin geneettinen syy.

kuiva iho punoittaa ja kutiaa
kuiva kyynerpään iho

Talviaikaan monille erittäin tuttua on  kasvojen äkillinen kuivuminen, kuiva iho kasvoissa, kuiva ja hilseilevä iho, hilseilevä iho säärissä, paperinen iho, kuivalle iholle ilmaantuvat näpyt ja muut ihon kuivumisesta kertovat ongelmat.

Myös ikääntyminen aiheuttaa ihon kuivumista, sillä ikääntyessämme myös ihomme vanhenee. Sen solut uusiutuvat hitaammin, haavat paranevat hitaammin ja ihon joustavuudesta huolehtivat kollageeni ja elastaani vähenevät ihomme kerroksista. 

Atooppinen iho

Joka viidennellä aikuisella on atooppinen iho. Atooppisen ihon hoidossa tärkeintä on muistaa tehokas kosteutus, jolla saadaan atooppisen ihon pintakerrosta huollettua. Tämä auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa sekä suojautumaan tulehduksilta ja infektioilta. Kosteutettu iho ennaltaehkäisee kutinan ja ihottuman syntymistä.

Atooppista, herkkää ja kuivaa ihoa tulee pestä. Älä siis välttele saippuaa turhaan sillä päivän mittaan ihon pintaan kertyneet ilmansaasteet, lika ja hiki ovat yhtälailla haitaksi ihollesi. Pese siis kuivaakin ihoa säännöllisesti, mutta valitse kuivalle iholle sopiva saippua, kuten jokin ihoa kosteuttavista Saaren Taika Suolasaippuoista, Aloe Veraa sisältävä nestemäinen teepuusaippua, tai kuivan ihon pesuneste, joka rauhoittaa ihoa.

Kuiva iho joustavaksi jälleen

Kuivan ihon hoitovinkit! Näin hoidat kuivan ihosi kuntoon!

Kuivan ihon hoitamisen tärkein seikka on ihon tehokas kosteutus. Mikäli ihollasi on kutinaa tai ihottumaa, kannattaa kokeilla Saaren Taika Kamomille Sheavoidetta paikallisesti. 

Kamomilla Sheavoide on luonnollista luonnonkosmetiikkaa eikä siinä ole käytettä säilöntäaineita, väriaineita eikä keinotekoisia hajusteita. Se on ihottumiin ja kutinaan nopeasti tehoava luonnollinen tehovoide, joka ei kirvele!

Katso blogistamme miten Kamomilla Sheavoide auttaa jatkuvan käsienpesun aiheuttamaan ihon kuivumiseen!

Parhaat ihonhoitotuotteet kuivalle iholle

Käsien ja vartalon iholle löytyy useita erilaisia kosteusvoiteita, joilla kuivaa ihoa kannattaa hoitaa.

Tarpeet ovat jokaisella hyvin yksilölliset. Kun toiselle sopii lähes kaikki rasvaisemmat voiteet kuivan ihon hoitoon, toiselle taas sopii vain tuoksuttomat kosteusvoiteet. Luettelen alla muutamia kuivalle iholle erityisen hyvin sopivia voiteita niin kasvoille, kuin koko vartalollekin.

Paras tapa kosteuttaa ihoa on laittaa ihonhoitorutiinin ensimmäisenä vaiheena kasvovettä. Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta (tiesithän, että vesi on ainoa kosteutta tuova ainesosa ihonhoitotuotteissa?)
 
Kasvovesi on tärkeää myös, mikäli käytät ihonhoidossasi seerumeita, sillä seerumit ilman kosteuttajia voivat lopulta kuivattaa ihoa. Kasvovesi antaa kosteutta ihollesi samalla, kun se tasapainottaa ihosi pH:ta.

Kuivan ihon pelastus kylmään aikaan!

Seerumi on ihonhoidon superaine! Seerumi sisältää voiteita enemmän vaikuttavia aineita, kuten ihon ryppyjä silottavia hyaluronihappo molekyylejä ja ihoa siloittavia vitamiineja!

Kosteusvoiteet kuivalle iholle

Olipa ihosi sitten kuiva, atooppinen, akneen taipuva, pintakuiva, erittäin kuiva, herkkä, vanheneva, rasvoittuva tai hyvä iho, tarvitsee se silti kosteutusta, etenkin kylminä vuodenaikoina!

Kuivalle iholle erityisen hyvin sopiva kasvovoide on esimerkiksi Aloe Vera 24H kosteuttaja, jonka Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa ongelmia, kuten esimerkiksi kuivaa ja kutiavaa ihoa. Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo hyvin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihon hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

Ylellinen ja ravitseva mustaherukan ja vaniljan tuoksuinen vartalovoi tuntuu upealta ihollasi! Vartalovoi imeytyy nopeasti ihon syvempiin kerroksiin tukkimatta ihohuokosia ja tuoden voiteen ravitsevat hyödyt esille tehokkaasti. Avokado-Oliiviöljy-Shea Vartalovoi sopii täydellisesti siloittamaan karheaa, kuivaa ja halkeilevaa ihoa.

Pelasta janoinen ihosi luonnollisilla Saaren Taika tuotteilla, jotka sopivat erityisen hyvin herkälle ja kuivalle iholle!

Löydät parhaat kuivan ihon tuotteet Saaren Taika Shopista! Tervetuloa nettiostoksille verkkokauppaamme! Voit ostaa kuivalle iholle sopivat tuotteet myös alla näkyvän tuoteupotuksen kautta:

 

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä