Muistutus, mistä Saaren Taika on lähtöisin

Moikka taas pitkästä aikaa ihana lukijani!

Blogi on täyttynyt viime aikoina monenlaisista ihonhoidon oppaista ja siivousvinkeistä, kokemuksista ja jopa puisevista talousasioista. Yritys on kehittynyt ja edennyt, mutta kaiken tämän uuden edessä, on Saaren Taian juuret jääneet lähes unholaan.

Yritys, jolla on juuret ja kasvot

Saaren Taian tarinan alku on aivan poikkeuksellinen verrattuna mihinkään muuhun yritykseen tai brändiin.

Saaren Taian tarinahan ei ole alkanut sillä perinteisellä tavalla, että on ensin harrastettu omaksi iloksi vähän voiteiden tai saippuoiden valmistusta ja ”siitä se idea sitten lähti” -tyyppisesti.

Tuotteet on nimittäin alunperin kehitetty omia ihosairauksiani helpottamaan, sillä en itse ollut lääketieteestä saanut niihin apua. Siksi Saaren Taika tuotteet toimivatkin monilla iho-ongelmaisilla, joille muista vastaavista tuotteista ei ole ollut apua.

Saaren Taian tarinakin on aika raadollinen ja se on alusta asti avoimesti kerrottu myös seuraajillemme. 

Ilman omaa henkilökohtaista tarinaani, tuskin Saaren Taiasta olisikaan koskaan voinut tulla näin suurta. 

käsi ihottuma parantui kamomilla sheavoiteella ennen ja jälkeen kuvat

Masennus, huumeet vai rikollisuus?

Jos en olisi koskaan sairastunut masennukseen, en olisi joutunut työkyvyttömyyseläkkeelle.

Jos en olisi joutunut työkyvyttömyyseläkkeelle, en olisi koskaan perustanut toiminimeä, josta kasvoi Saaren Taika brändin omistava osakeyhtiö.

Jos en olisi koskaan käyttänyt huumeita, olisinko sairastunut masennukseen ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon, joiden vuoksi jouduin pois työelämästä, jossa olin ollut 14-vuotiaasta lähtien?

Jos en olisi koskaan ajautunut rikolliseksi, olisinko koskaan käyttänyt huumeita, jne.

Mene ja tiedä, eikä sillä itselleni ole edes mitään merkitystä, olen täysin tyytyväinen tähän missä olen nyt, mutta en olisi tässä ilman elämäni aikaisempia koettelemuksia.

Ja ilman elämäni koettelemuksia, ei olisi Saaren Taikaa.

Blogi

Kun ensimmäiset Saaren Taika tuotteet syntyivät vuoden 2017 paikkeilla, elämäni oli jo varsin seesteistä. Olin kömpinyt masennuksen paksun mustan peiton alta valoisampaan maailmaan ja alkanut valokuvata joitakin vuosia aikaisemmin.

Valokuvistani olin pitänyt näyttelyitä ja olipa niitä ihan ulkomaillakin asti esillä!

Valokuvistani olin valmistanut kauniita arjen design-esineitä, joita olin myynyt lähipiirilleni hyvällä tuloksella.

Kun design-esineiden myyntiä varten rakentamani verkkokauppa oli kasvanut kohtalaisen isoksi, olimme juuri muuttaneet Särkisalon saarille ensimmäiseen omaan omakotitaloomme.

Täällä harvakseen asutuilla puhtailla saarilla teimme tutkimusmatkoja viereisille saarille, joita kuvasin seikkailublogiani varten.

Blogin nimi oli Saaren taika.

Suomi 100v saunamittari

Avoimuus ja rehellisyys

Palataan ajassa muutama vuosi taaksepäin. Silloin asun vielä Turussa, hauskassa Pallivaha -nimisessä lähiössä!

Olen juuri toipumassa vuosia kestäneestä väkivaltaisesta parisuhteesta, jonka seurauksena elimme lasteni kanssa pelossa ja väkivallan jatkuvassa uhassa liki 10 vuotta. 

"Elin viisi vuotta väkivaltaisessa suhteessa. Sain kerättyä voimia eroamiseen vasta, kun mieheni yritti tappaa minut. Eron jälkeen aloin rakentaa itseäni uudelleen. Siihen meni vuosia. Naisten Linja merkitsi minulle tukipylvästä, jonka avulla sain toipumiseni alkuun. Kokemusteni kertominen on auttanut minua ymmärtämään, kuinka paljon olin kärsinyt suhteessani.

Monet kysyvät, miksi naiset eivät vain pakkaa tavaroitaan ja lähde väkivaltaisista suhteista. Olisipa se niin helppoa. Väkivalta tuli perheeni arkeen niin pikkuhiljaa, että sopeuduimme siihen. Yleensä tarvitaan valtava herätys, että omat silmät avautuvat. Minun elämäni muuttui sinä päivänä, kun mieheni yritti kuristaa minut hengiltä tyttäreni nähden.

Vasta yhdeksän vuotta eron jälkeen tunsin voivani paremmin. Antauduin uuteen parisuhteeseen. Minun oli aluksi vaikea ottaa vastaan väkivallatonta hellyyttä ja rakkautta. Nyt olen huomannut, että turvallisen ihmisen halaus voi parantaa monta asiaa. Kosketuksellaan mieheni välittää minulle tunteen siitä, ettei hän ole lähdössä mihinkään vaan on varma, rakastava, turvallinen ja luotettava. Elän vakaassa parisuhteessa ja suhtaudun tulevaisuuteen toiveikkaasti. Uskon, että meillä on rakkauden täyttämä, kaunis ja iloinen elämä edessämme.

Olisin jo valmis jättämään kokemani väkivallan taakseni ja lopettamaan sen muistelemisen. Samalla kuitenkin ajattelen, että selviytymistarinani välittäminen on tärkeimpiä asioita, joita voin elämässäni tehdä. Merkittävin oivallus toipumiseni aikana oli, ettei vika ollut minussa vaan väkivallan tekijässä.

Vaikka jokaisen väkivallan kokijan tarina on ainutlaatuinen, väkivallan herättämät tunteet ovat aina yhtä nurinkurisia. Häpeää ja syyllisyyttä kokevat harvoin väkivallan tekijät, mutta sitäkin useammin pahoinpidellyt naiset. Olen tyytyväinen, jos tarinani auttaa yhtäkään väkivaltaa kokevaa naista tai tyttöä irrottautumaan suhteesta."

Lainaus vuoden 2015 Yhteishyvä lehdestä, johon minua on haastateltu. Näitä lehtijuttuja on muuten lisääkin! Voit selata osaa niistä omassa blogissani.

Koska minulla oli diagnosoitu vaikea sosiaalisten tilanteiden pelko jo heti tuon väkivaltaisen eron jälkeen, eikä minulle jäänyt eron jälkeen yhtään ystävää. Olihan ex-mieheni estänyt minua tapaamasta omia ystäviäni ja jäljelle olivat jääneet vain hänen ystävänsä. Minulla ei siis ollut ketään kenen kanssa puhua erosta tai voinnistani, tai ylipäätään mistään muustakaan.

Tässä kohtaa aloin kirjoittaa tunnistamattomasti blogia nettiin. Tämä blogi auttoi minua selkiyttämään ajatuksiani sekä pääsemään yli elämäni vaikeimmista asioista, kuten minulle 16-vuotiaana tapahtuneesta raiskauksesta, joka varmasti toimi ankkurina vääränlaisiin porukoihin jäämiselle.

Blogini oli siihen maailman aikaan kohtalaisen luettu ja jossakin vaiheessa paljastin myös oman nimeni blogissani.

Blogini seurasi elämääni yrittäjyyteen asti ja ehkä osittain sen takia nämä henkilökohtaiset lähtökohdat ovat niin avoimesti ollut mukana myös Saaren Taian tarinassa.

Olin blogini kautta inspiroinut ja antanut toivoa monille elämässään vaikeuksia kokeneille tai mielenterveyden kanssa painiville eikä tullut mieleen lähteä niitä asioita piilottelemaan silloin, kun ensimmäiset Saaren Taika tuotteet syntyivät.

Poikkeuksellinen tarina joka luo toivoa, inspiroi tai vihastuttaa

Ne, jotka eivät ole alusta asti olleet Saaren Taian matkassa mukana, ovat saattaneet kummastella, että miksi tällaisia menneisyyden juttuja tuodaan kosmetiikkabrändin somessa esille.

Monet taas ovat kiitollisia siitä, että Saaren Taika on niin avoin ja lähestyttävä, eikä vain kasvoton korporaatio, jonka taustoista, ihmisistä, tuotteiden alkuperästä tai valmistuksestakaan ei löydä mistään mitään tietoa.

Tarinani on antanut myös toivoa tulevaan monelle päihdetaustaiselle, mielenterveysongelmaiselle tai ADHD-diagnosoidulle (minulla on myös ADHD diagnoosi).

Johanna suojavaatteissa vanhalla saippuatehtaalla

Yrityksen poikkeuksellinen avoimuus ja rehellisyys

Yrityksemme eräs motto on avoimuus ja rehellisyys. Nämä kaksi sanaa löytyvät toki lähes jokaisen yrityksen teeseistä, mutta toisinaan ne ovat vain onttoa sanahelinää.

Saaren Taiassa avoimuus tarkoittaa sitä, että sinulla, lukijani, on lähes esteetön pääsy myös yrityksemme kulissien taakse. 

Kerromme tuotteissamme käyttämiemme raaka-aineiden alkuperät ja valmistustavat avoimesti kotisivuillamme sekä somessamme, sekä näytämme tehtaamme sisältä ja ulkoa sinulle.

Kuvaamme videoita, kuvia ja livejä niin valmistustiloissamme, kodeissamme, luonnossa ympärillämme, kuin varastollammekin ja esittelemme avoimesti tuotteidemme valmistusta sekä tuotekehitystä, että tuotteiden käyttöäkin netissä.

Olemme poikkeuksellisen rehellisesti kertoneet myös niistä tuotteista, jotka kokonaan tai osittain, valmistuvat muualla, ja tämä rehellisyys on nostanut meidät myös tikun nokkaan joissakin piireissä.

Kerrottakoon tässä kohtaa, mikäli joku ei vielä tiedä, että kotimaisia brändejä on vaikka ja kuinka paljon, jotka EIVÄT kerro, että heidän ”kotimaiset” tuotteensa tulevat jopa EU:nkin ulkopuolelta! Tämä kuluttajalle selviää vasta, kun tuote on kädessä ja pääsee lukemaan pakkauksen takaosaan pienellä piilotetun valmistusmaan, kun taas Saaren Taika kertoo nämä asiat jokaisen tuotteen tiedoissa julkisesti, mutta eipä siitä sen enempää tällä kertaa. 

Harva, jos yksikään toinen, yritys näyttää näin poikkeuksellisen avoimesti toimintaansa julkisesti ja kertoo näin poikkeuksellisen rehellisesti tuotteistaan, niiden valmistuksesta ja niihin käytetyistä ainesosista.

Rehellisyydestä meitä on usein kiiteltykin. Ja minä kiitän Teitä <3

Sosisaalinen media on nykyään niin raaka paikka, enkä se ole vain herkkä minä, joka näin kokee. Enemmän ja enemmän julkisuudessa on esillä henkilöitä, jotka kokevat samoin. Ilkeät kommentit tuntuvat joskus jopa kiusaamiselta ja osa somevaikuttajista jopa itkee videoilla kertoessaan näistä.

Siksi kiitos ja kannustus tuntuu niin ihanalta! Sanotaan, että tarvitset 10 positiivista kommenttia kumotaksesi yhden negatiivisen kommentin vaikutuksen. Itse väittäisin, että suhde on 1:100, mutta jokainen toki kokee asiat omalla tavallaan.

Vastuullisuus

Vastuullisuus, oi vastuullisuus!

Kun puhutaan vastuullisuudesta, niin monelle tulee varmaan ensinnä mieleen, kierrätys ja ympärisönsuojelu. Tänä päivänä nuo edellämainitut ovat mielestäni niin jokaisen arkipäivää, että niitä ei tarvitse erikseen edes mainita, niin itsestään selvää ne ovat, tai ainakin pitäisi olla.

Vastuullisuus Saaren Taialle on paljon, paljon enemmän!

Olemme toki vastuullisia ekologisessa mielessä, valmistammehan biohajoavaa Zero waste, eli nollahukka kosmetiikkaa täällä Salossa, istutamme puita, kierrätämme, jne.

Mutta olemme vastuullisia myös muissa asioissa. Meille tärkeissä asioissa.

Yrityksenä olemme uusi ja vasta kasvun sekä kehittymisen tiellä, mutta olemme jo muovanneet yrityksemme tärkeitä kulmakiviä, eli niitä teemoja, joiden päälle jatkamme yrityksemme rakentamista.

Olemme hioneet ja kehittäneet työhyvinvointiamme tarjoamalla työntekijöillemme monia vapaaehtoisia etuja, kuten taukotilan kahvi- yms. tarvikkeet. 20 minuuttia hierontatuolissa rentoutumista palkallisesti joka viikko. Hammaslääkärikuluja yksityisellä puolella tiettyyn rajaan asti vuodessa sekä erilaisia bonuksia. Ja tietenkin erilaisia työhyvinvointiin tähtääviä ja niitä seuraavia asioita työpaikalla!

Yhteiskunnallinen vastuullisuus onkin meille vähintään yhtä tärkeää, kuin ympäristövastuullisuuskin! Meillä Saaren Taiassa työskenteleekin kaiken ikäisiä, ihan alle 18-vuotiaista eläkeikäisiin, ja kaiken sukupuolisia henkilöitä, tasa-arvoisina työyhteisön tärkeinä jäseninä, emmekä sorsi ketään iän tai sukupuolen vuoksi.

Yhteiskunnallinen vastuullisuus näkyy meillä myös osallistumisena oman yhteisömme tärkeisiin asioihin, joka vuonna 2022 oli oman nuorisotyöntekijän palkkaaminen Perniön alueelle paikallisten nuorten tueksi.

Ei pelkkää kosmetiikkaa

Saaren Taika on siis paljon muutakin kuin vain kosmetiikan myyjä.

Olemme yritys, jolla on poikkeukselliset lähtökohdat. Ihan sieltä 0 euron budjetilla, itserakennetusta verkkokaupasta, tuotakuvaamisen opetteluun, tuotteiden copy-tekstien kirjoittamiseen, blogin ja somen sisällön luomiseen, mainosten tekemiseen ja henkilöstön hallintaan asti itse opetellen syntynyt yritys, joka vasta neljäntenä toimintavuotenaan on ensimmäisen kerran ottanut toimintaansa varten lainaa.

Mitään apurahoja, starttirahoja, sijoittajia, tai lainojahan meillä ei ole koskaan ollut. Eikä myöskään mitään toisista yrittäjistä koostuvaa sparrailu verkostoa, taikka edes yrittäjäkoulutusta.

Tämä kaikki on itse opeteltu, itse tehty, vähän ehkä kantapään kautta, mutta omin käsin ja omin aivoin joka tapauksessa!

Ja nyt neljäntenä toimintavuotenamme uskon, että kipuamme tämän vuoden myynnissä ehkä johonkin noin 7-8 miljoonaan euroon. 

Kiitos, että luit <3 Kuvassa näet osan meistä; minut, Johanna, mieheni Jonin, tyttäreni ja Saaren Taian toimistusjohtajan Veeran, sekä ”pyykkietikoiden äidin”, eli äitini ja poikani.

Alekoodilla: TUTUSTUMEIHIN22 saat verkkokaupastamme 15% alennusta kaikista tuotteistamme!

Tutustu asiakkaidemme rakastamiin Saaren Taika suosikkeihin alla:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.