Raaka-aineemme: Kookosöljy

Kookosöljyssä on runsaasti rasvahappoja raaka-aineemme kookosöljy

Luomu kookosöljy löytyy lähes jokaisesta saippuatuotteestamme (saippuat, palashampoot, siivoussaippuat), se on merkitty ainesosaluetteloon INCI-nimellä Sodium Cocoate (saippuoitunut kookosöljy). Normaalissa muodossaan se merkitään INCI-nimellä Cocos Nucifera.

Kookoksen siemen sisältää noin 30% öljyä, josta n. 90% on tyydyttyneitä rasvahappoja. Kookosöljyssä onkin runsaasti rasvahappoja ja tyydyttyneiden määrässä vain kokumvoi ohittaa kookosöljyn.

Kookosöljyssä on runsaasti myös lauriinihappoa, joka tekee öljystä huoneenlämmössä kiinteän, jopa kovan.

Kookosöljyä käytetään paljon kosmetiikassa sen pehmentävien ominaisuuksiensa vuoksi sekä mm. vahvistamaan hiuksia. Tieteelliset tutkimukset ovat todistaneet, että kookosöljyn käytöllä on saatu atooppisen ihottuman sekä voimakkaasti kuivan ihon oireita helpotettua merkittävästi.

Tässä kohtaa täytyy mainita, että kookosöljy ei silti välttämättä sovellu ihan kaikille sellaisenaan ihonhoitoon. Kookosöljyn tiedetään olevan yksi ihohuokosia tukkiva öljy ja vaikka kaikki eivät koskaan saakaan ongelmia kookosöljyn säännöllisestä käytöstä, saattaa se joillekin aiheuttaa ”ihon räjähtämistä” jo muutamankin käyttökerran jälkeen.

Kookosöljyllä on antimikrobisia ominaisuuksia ja siksi se saattaa toimia hyvin joihinkin iho-ongelmiin

Kookosöljyn tiedetään myös ehkäisevän ja vähentävän hiustenlähtöä ja olevan hyödyksi niin käsittelemättömille kuin käsitellyillekin hiuksille. Hiusten uskotaan hyötyvän kookosöljystä koska öljyn lauriinihappo on hyvin samankaltaista hiusten oman keratiinin kanssa. Lauriinihappo pystyy läpäisemään itsensä hiuksen sisempiin osiin ja vahvistavan hiusta mekaanista kulutusta (mm. kampaamista) vastaan.

Kookosöljy sopiikin joillekin henkilöille erinomaisesti kuivan, atooppisen tai akneen taipuvaisen ihon hoidossa sekä ohuiden, kuivien ja vaurioituneiden hiusten hoidossa.

Saaren Taian kaikki palasaippuat ja palashampoot sisältävät runsain määrin luomu kookosöljyä muiden iholle ja hiuksille tärkeiden laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi. Siksi ne ovat niin hyvin siedettyjä myös herkimmillä ja niiden kerrotaan helpottavan monien monien ihmisten erilaisia iho-ongelmia!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.