Raaka-aineemme: Savi

Kaoliinisavi on erityisen tehokas imemään itseensä talia, hikeä ja muita ihon epäpuhtauksia raaka-aineemme savi

Raaka-aineisiin liittyvän artikkelisarjamme ensimmäisessä kirjoituksessa perehdyttiin ihon toimintamekanismeihin, sekä käytiin läpi erilaisia ihotyyppejä, kuten kuiva- ja rasvainen iho.

Rasvaisen ihon pesuun käytetään antimikrobisia pesuaineita, sekä hellästi kuorivia tuotteita. Ihon hellä kuorinta saattaa joissakin tapauksissa ehkäistä aknen muodostumista. Runsaasti pehmittäviä voiteita ja rasvoja taas tulisi välttää akneen taipuvaisen ihon hoidossa.

Tuotteet, jotka imevät likaa ja liiallista talia iholta ovat suositeltavia akneen taipuvaisen ihon hoidossa. Tällaisia tuotteita ovat mm. Tyrni Luksus Spa saippua (valkoinen savi), Saaren Taika Veera suolasaippua (vihreä savi, kaura) ja Saaren Taika Karpalo Luksus Spa saippua (bentoniittisavi, valkoinen savi).

Savet ihon puhdistuksessa

Kaoliinisavi (INCI: kaolin), eli valkoinen savi; on erityisen tehokas imemään itseensä talia, hikeä ja muita ihon epäpuhtauksia Epäpuhtaudet se sitoo itseensä ja saippuassa käytettynä nämä epäpuhtaudet huuhtoutuvat huuhteluveden mukana pois iholta.

Vihreä savi (INCI: Illite), koostuu monenlaisista mineraaleista, kuten tulivuoren tuhkasta, kasviaineesta ja savimineraaleista. Vihreä savi on imukyvyltään yksi tehokkaimmista savista ja siksi erityisesti akneen taipuvaiselle iholle erittäin hyödyllinen käyttää. Se sitoo tehokkaasti itseensä ihon ylimääräisen talin, imee epäpuhtauksia syvemmältä ihohuokosista sekä poistaa kuollutta ihoslukkoa. Kuten edellä, saven itseensä sitomat epäpuhtaudet huuhtoutuvat huuhteluveden mukana viemäriin.

Bentoniittisavi (INCI: Bentonite) on tulivuoren tuhkasta saatua savea, joka sisältää yli 70 eri hivenainetta. Bentoniittisavi on yksi tehokkaimmista parantavista savista. Se sitoo itseensä lian, epäpuhtaudet ja talin, jolloin nämä epäpuhtaudet huuhtoutuvat huuhteluveden mukana pois iholta.

Saaren Taika käyttää tuotteidensa valmistuksessa vain parhaimpia ja ehdottoman puhtaita raaka-aineita. Saaren Taian käyttämissä savissa ei ole lisäaineita, eikä kemiallisia jäämiä mistään ylimääräisistä aineista.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.