Saaren Taika Teepuusaippua – Hellävaraista ehkäisyä kutinalle ja näppylöille

Hellävaraista ehkäisyä kutinalle ja näppylöille Saaren Taika Teepuusaippua

Tervehdys arvoisa lukijani!

Tänään kerron sinulle havaintojani luonnollisesta Saaren Taika® Teepuusaippuasta (luonnollinen, vegaaninen, muoviton), jonka olen kehittänyt itselleni ikävän stressi-ihottuman hoitoon ja ennen kuukautisia ilmestyville näppylöille leuassani.

Aiemmin käytin käsi-ihottumani- sekä kasvojeni pesuun erään luontaistuotekaupan nestemäistä teepuusaippuaa, mutta, kun kerran tässä ”saippuabisneksessä” olen, niin ajattelin, että miksenpä kehittäisi omaan tarpeeseeni myös teepuusaippuaa vähäisemmillä ainesosilla?!

Saaren Taika® saippuoissahan käytetyt ainesosat olen halunnut pitää mahdollisimman vähäisinä, jotta niiden siedettävyys olisi maksimaalinen myös tällaisille herkkäihoisille ja ongelmaihoisille, kuin minä itse.

Usein luonnollisissakin tuotteissa ainesosaluettelot ovat pitkiä ja mitä pidempi luettelo, sen suurempi mahdollisuus, että mukana on myös herkistäviä ainesosia

Saaren Taika Teepuusaippuan ainesosaluettelo kuuluu näin:

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Sunflowerseedate, Aqua, Glyserin, Melaleuca alternifolia leaf oil, *d-Limonene (*esiintyy luonnollisesti eteerisissä öljyissä).
AINESOSAT: Saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy, vesi, glyseriini (ei lisättyä glyseriiniä, saippuassa esiintyvä glyseriini syntyy saippuassa käytetyistä öljyistä saippuoitumisprosessin aikana), sekä teepuun eteerinen öljy. 

Glyseriini on ainesosa, joka muodostuu saippuoitumisen aikana kasviperäisistä öljyistä, jotka sisältävät luonnostaan glyserolia ja rasvahappoja. Kun nämä ainesosat sekoittuvat emäksiseen natriumhydroksidiin, eli Suomeksi lipeään, saadaan saippuoitumisprosessissa aikaan myös glyseriiniä.

(Valmiissa saippuassahan liepää ei ole, koska lipeä on muuttunut saippuaksi. Saippuaa taas ei voida valmistaa ilman lipeää, sillä saippua on lipeän ja öljyn kemiallisen reaktion aikaansaama aine, jota ei voida muulla tavoin valmistaa.)

Glyseriini on hiusten- ja ihonhoidossa tärkeä aine, sillä se toimii kosteudensitojana eli kosteuttajana. Ainesosaluettelon lopussa näkyvä d-Limonene taas on allergeeni, jota teepuun eteerinen öljy luonnostaan sisältää.

(Allergeenit on kosmetiikkasäännösten mukaan merkittävä näkyviin jokaiseen tuotteeseen missä allergeenejä esiintyy, jotta tietylle allergeenille herkistyneet käyttäjät voivat arvioida tuotteen sopivuuden itselleen.)

 

Olen siis käyttänyt pitkän, pitkän ajan teepuusaippuaa, ensin toisen valmistajan, ja nyt omaani, juurikin näihin yllä mainitsemiini ongelmakohtiin ja olen saanut todella hyvän avun niin ihon kutinaan, kuin näppylöidenkin ehkäisemiseen!

Nykyään minulla ei juuri tulekaan enää leukaan niin pahoja näppyjä, että niitä edes huomaisi. Korkeintaan pienet ”näppykummut” ennen menkkoja, jotka eivät kaipaa ”puristelua”, eivätkä puhkeile tai märi.

Saaren Taika teepuusaippua tea tree soap Veera suolasaippua salt soap (3 of 33)

Käsi-ihottumani hoidossa olen käyttänyt päivittäin myös juuri siihen tarkoitukseen kehittämääni Saaren Taika Kamomilla-Sheavoidetta, jolla parhaimmillaan saa kutinan ja ruvet paranemaan muutamassa päivässä (lue siitä lisää artikkelin lopusta) 🙂

Saaren Taika teepuusaippua tea tree soap Veera suolasaippua salt soap (3 of 33)

Alla olevien kuvien välillä on 5 päivää voiteen käyttämistä.

Teepuusaippua ja Kamomilla-Shea ovat siis varsinainen tehokaksikko ja itse olen tyytyväinen etten joudu enää käyttämään kortisonivoiteita ihottumani hoidossa. Kamomilla-Sheassa on vielä se hyvä puoli, että se ei sisällä mitään keinotekoista eikä haitallista ainetta, eli sitä voi käyttää vaikka 20 kertaa päivässä loppuelämän ajan, toisin kuin esim. kortisonia, jota suositellaan käytettäväksi 1-4 kertaa päivässä ja enintään parin viikon ajan kerrallaan.

Kamomilla-Sheavoiteen sisältämät ainesosat: Sheavoi, Helokkiöljy, Laventelin eteerinen öljy, Kamomillan eteerinen öljy. d-Limonene, Geraniol, Linalol (esiintyy luonnostaan eteerisissä öljyissä).

Voit ostaa Kamomilla Sheavoiteen ja Teepuusaippuan itsellesi alta:Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.