Saaren Taika Teepuusaippua – Hellävaraista ehkäisyä kutinalle ja näppylöille

Hellävaraista ehkäisyä kutinalle ja näppylöille Saaren Taika Teepuusaippua

Tervehdys arvoisa lukijani!

Tänään kerron sinulle havaintojani luonnollisesta Saaren Taika® Teepuusaippuasta (luonnollinen, vegaaninen, muoviton), jonka olen kehittänyt itselleni ikävän stressi-ihottuman hoitoon ja ennen kuukautisia ilmestyville näppylöille leuassani.

Aiemmin käytin käsi-ihottumani- sekä kasvojeni pesuun erään luontaistuotekaupan nestemäistä teepuusaippuaa, mutta, kun kerran tässä ”saippuabisneksessä” olen, niin ajattelin, että miksenpä kehittäisi omaan tarpeeseeni myös teepuusaippuaa vähäisemmillä ainesosilla?!

Saaren Taika® saippuoissahan käytetyt ainesosat olen halunnut pitää mahdollisimman vähäisinä, jotta niiden siedettävyys olisi maksimaalinen myös tällaisille herkkäihoisille ja ongelmaihoisille, kuin minä itse.

Usein luonnollisissakin tuotteissa ainesosaluettelot ovat pitkiä ja mitä pidempi luettelo, sen suurempi mahdollisuus, että mukana on myös herkistäviä ainesosia

Saaren Taika Teepuusaippuan ainesosaluettelo kuuluu näin:

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Sunflowerseedate, Aqua, Glyserin, Melaleuca alternifolia leaf oil, *d-Limonene (*esiintyy luonnollisesti eteerisissä öljyissä).
AINESOSAT: Saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy, vesi, glyseriini (ei lisättyä glyseriiniä, saippuassa esiintyvä glyseriini syntyy saippuassa käytetyistä öljyistä saippuoitumisprosessin aikana), sekä teepuun eteerinen öljy. 

Glyseriini on ainesosa, joka muodostuu saippuoitumisen aikana kasviperäisistä öljyistä, jotka sisältävät luonnostaan glyserolia ja rasvahappoja. Kun nämä ainesosat sekoittuvat emäksiseen natriumhydroksidiin, eli Suomeksi lipeään, saadaan saippuoitumisprosessissa aikaan myös glyseriiniä.

(Valmiissa saippuassahan liepää ei ole, koska lipeä on muuttunut saippuaksi. Saippuaa taas ei voida valmistaa ilman lipeää, sillä saippua on lipeän ja öljyn kemiallisen reaktion aikaansaama aine, jota ei voida muulla tavoin valmistaa.)

Glyseriini on hiusten- ja ihonhoidossa tärkeä aine, sillä se toimii kosteudensitojana eli kosteuttajana. Ainesosaluettelon lopussa näkyvä d-Limonene taas on allergeeni, jota teepuun eteerinen öljy luonnostaan sisältää.

(Allergeenit on kosmetiikkasäännösten mukaan merkittävä näkyviin jokaiseen tuotteeseen missä allergeenejä esiintyy, jotta tietylle allergeenille herkistyneet käyttäjät voivat arvioida tuotteen sopivuuden itselleen.)

 

Olen siis käyttänyt pitkän, pitkän ajan teepuusaippuaa, ensin toisen valmistajan, ja nyt omaani, juurikin näihin yllä mainitsemiini ongelmakohtiin ja olen saanut todella hyvän avun niin ihon kutinaan, kuin näppylöidenkin ehkäisemiseen!

Nykyään minulla ei juuri tulekaan enää leukaan niin pahoja näppyjä, että niitä edes huomaisi. Korkeintaan pienet ”näppykummut” ennen menkkoja, jotka eivät kaipaa ”puristelua”, eivätkä puhkeile tai märi.

Saaren Taika teepuusaippua tea tree soap Veera suolasaippua salt soap (3 of 33)

Käsi-ihottumani hoidossa olen käyttänyt päivittäin myös juuri siihen tarkoitukseen kehittämääni Saaren Taika Kamomilla-Sheavoidetta, jolla parhaimmillaan saa kutinan ja ruvet paranemaan muutamassa päivässä (lue siitä lisää artikkelin lopusta) 🙂

Saaren Taika teepuusaippua tea tree soap Veera suolasaippua salt soap (3 of 33)

Alla olevien kuvien välillä on 5 päivää voiteen käyttämistä.

Teepuusaippua ja Kamomilla-Shea ovat siis varsinainen tehokaksikko ja itse olen tyytyväinen etten joudu enää käyttämään kortisonivoiteita ihottumani hoidossa. Kamomilla-Sheassa on vielä se hyvä puoli, että se ei sisällä mitään keinotekoista eikä haitallista ainetta, eli sitä voi käyttää vaikka 20 kertaa päivässä loppuelämän ajan, toisin kuin esim. kortisonia, jota suositellaan käytettäväksi 1-4 kertaa päivässä ja enintään parin viikon ajan kerrallaan.

Kamomilla-Sheavoiteen sisältämät ainesosat: Sheavoi, Helokkiöljy, Laventelin eteerinen öljy, Kamomillan eteerinen öljy. d-Limonene, Geraniol, Linalol (esiintyy luonnostaan eteerisissä öljyissä).

Voit ostaa Kamomilla Sheavoiteen ja Teepuusaippuan itsellesi alta:Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.