Saaristomeren kansallispuiston Jungfruholmen pääsi tuotekuviemme taustalle

Saaren Taika fiiliskuvia saaristosta

Hei ihana Saaren Taika blogin lukija!

Pääsimme muutama päivä sitten pienelle veneajelulle lyhyen matkan päähän Kemiönsaaren toiselle puolen. Sieltä alkaa upea Saaristomeren kansallispuisto, joka jatkuu aina Paraisille saakka. Kansallispuiston tunnusmerkkejä ovat upeat kallioluodot, merikotkat ja hylkeet!

Yksi Saaristomeren kansallispuiston upeista kohteista on Jungfruholmen, jolla sijaitsee Saaristomeren suurin hiidenkirnu.

Jungfruholmenin vieressä oleva salmi Jungfrusund on vanha merenkulkureitti. Sitä on luultavasti käytetty jo rautakaudella. Suojainen salmi on ollut myös hyvä levähdyspaikka laivoille. Keskiajalla Jungfruholmeniin ja salmen ympäristöön on rakennettu pieniä linnoitteita ja huoltorakennuksia. Salmi on käynyt myöhäiskeskiajalla liian matalaksi suurimmille laivoille, joten reitti siirtyi kulkemaan Jungfruholmenin länsipuolelta. Myöhemmin venäläiset linnoittivat salmea ja Jungfruholmenille rakennettiin ryssänuuneja, kommendantin talo ja tykkipatteri.

Jungfruholmen ja kaksi muuta saarta ovat aikojen saatossa kasvaneet yhteen ja koko saarirykelmää kutsutaan yleisimmin Högholmenina. Jungfruholmen on pohjoisin osa saarista. Saaren länsipuolella avautuu kaunis Gullkronanselkä <3

Hiidenkirnu, tai oikeammin kaksi sellaista, sillä saaren hiidenkirnu onkin oikeasti kaksoishiidenkirnu, on saaren länsipuolella eli nykyisen vesiväylän puolella. Ikävä kyllä se ei ainakaan matalasta veneestä näy merelle asti, vaan hiidenkirnuja ihaillakseen on rantauduttava saarelle.

Tuotekuvauksiin kanssamme tälle upealle saariryhmälle pääsi monien atoopikkojen ja allergikkojen rakastama Saaren Taika Kamomilla Sheavoide, joka on parantanut vaikeatkin ihottumat ja auttanut jopa hevosen todella vaikeaan allergiseen reaktioon! Voit lukea lisää voiteen käyttäjien lähettämiä kokemuksia blogistamme, laitan linkin artikkeliin tämän jutun loppuun 🙂

Reissullamme saimme seurata merikotkan liitelyä sekä rantakäärmeen sukeltelua kirkkaassa vedessä pyöreiden rantakivien lomassa!

1900-luvun alussa merikotkan ampumisesta maksettiin tapporahaa palkkiona vahinkoeläimen hävittämisestä. Merikotka ehti kadota melkein kokonaan, ennen kuin se rauhoitettiin. 1950-luvulta alkaen merikotka harvinaistui Itämeren alueella ympäristömyrkkyjen takia, etenkin hyönteismyrkky DDT:n vuoksi. Myrkyt kasautuivat ravintoketjussa ja tekivät kotkista hedelmättömiä tai tappoivat niiden sikiöt. 
1970-luvun alkupuolella Suomessa arvioitiin olevan vain 40−50 merikotkaparia. DDT:n käyttö kiellettiin Suomessa vuonna 1976 ja naapurimaissakin samoihin aikoihin, minkä jälkeen kanta alkoi toipua hitaasti.

Vuonna 2014 on tähänastinen ennätysvuosi, silloin kuoriutui 459 poikasta. Vuonna 2015 selvisi, että kolmasosa Suomen merikotkista kuolee lyijymyrkytykseen, joka aiheuttaa hitaan kuoleman. Ympäristömyrkky lyijy halvaannuttaa lihastoiminnan ja ruuansulatuskanavan, aiheuttaa anemiaa ja lopulta lentokyvyttömyyden. Myrkytykseen tarvittavan ison kerta-annoksen merikotkat saavat ilmeisesti riistalihaan jääneistä hauleista tai hajonneista ammuksista. Etenkin nuoret merikotkat ympäri Suomen talvehtivat Ahvenanmaalla, jossa vesilintujen haulikieltoa ei ole. Lähde Wikipedia.

Saippuoista mukaamme pääsivät kaikelle lialle tehokas, mutta samalla ekologinen ja hellävarainen Rasvanäpin saippua®, hienhajua vähentävä ja ihottumia hoitava Veera Suolasaippua® ja tietenkin mustapäitä ja aknea vähentävä Saaren Taika Teepuusaippua!

Se näissä Saaren Taika tuotteissa on mahtavaa, että kaikki ovat ekologisia myös siten, että ne ovat kaikki biohajoavia, eli niiden käytöstä ei mitään jäämiä kerry vesistöihin. Korkealaatuiset raaka-aineet taas tekevät niistä tehokkaita ja toimivia useimmille ongelmaihoisille <3

Myös Saaren Taika pyykkietikat ovat kaikki tutkitusti 100% biohajoavia, sillä emme käytä keinotekoisia hajusteita (parfum, hajuste) niiden tuoksuina 🙂

Kasveja tai eläimiä ei vahingoitettu kuvaustemme aikana! Suhtaudumme luontoomme kunnioittavasti emmekä koskaan aseta retkiämme, kuviamme tai tuotteitamme luonnon edelle.

Saippuoiden saamaa asiakaspalautetta pääset lukemaan blogissamme:

Kiitos, että luit 🙂

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.