Tummat silmänaluset – mistä ne johtuvat ja miten niistä pääsee eroon?

Tummat silmänaluset, mistä ne johtuvat ja miten niistä pääsee eroon?

Tummat silmänaluset ovat meille monelle tuttu vaiva. Usein tummat silmänaluset mielletään huonojen yöunien aiheuttamaksi, mutta niiden ilmaantumiseen on myös monia muita syitä. Tummista silmänalusista on kuitenkin mahdollista päästä eroon!

Mistä tummat silmänaluset johtuvat?

Yleisin ja tunnetuin syy silmänalusten tummumiseen on väsymys. Unenpuute voi aiheuttaa ihon samentumista ja kalpenemista, jolloin ihon alla sijaitsevat tummat kudokset ja verisuonet näkyvät selkeämmin. Väsymys voi aiheuttaa myös nesteen kertymistä silmän alle, joka saa silmänaluset näyttämään turvonneilta.

Toinen hyvin yleinen syy on liian vähäinen veden juonti ja siitä koituva nestehukka. Riittämätön kehon nesteytys saa ihon näyttämään samealta ja silmät väsyneiltä. Vettä tulisi siis muistaa juoda riittävästi päivittäin, sillä kehon nestetasapaino vaikuttaa moneen eri asiaan! Riittävällä veden juonnilla voit tummien silmänalusten lisäksi ehkäistä mm. päänsärkyä, väsymystä sekä kuivaa ja hilseilevää ihoa.

Yksi syy tummuviin silmänalusiin on ikääntyminen. Ikääntyminen tuo mukanaan ihon ohentumista sekä ihosi elastisuutta ylläpitävän rasvan ja kollageenin määrän vähentymistä. Kun näin tapahtuu, tummat verisuonet ihon alla tulevat näkyvämmiksi ja tämä aiheuttaa silmän alla olevan ihon tummentumista.

Muita syitä silmänalusten tummumiseen ovat esimerkiksi geenit, television tai puhelimen näytön liika tuijottaminen ja terveydelliset syyt kuten kilpirauhassairaudet ja raudanpuuteanemia.

Tummat silmänaluset kuvassa
Nainen levittää Saaren Taika professional silmänympärysvoidetta saunan jälkeen

Miten tummista silmänalusista pääsee eroon?

Tummien silmänalusien häivyttämiseen on muutamiakin konsteja, mutta tärkeimpänä niistä on uni, nesteytys ja ihon kosteutus. 

Riittävän unen lisäksi on tärkeää muistaa juoda tarpeeksi vettä päivittäin; näillä pääsee jo pitkälle. Nesteytystä edesauttavat veden lisäksi myös esimerkiksi tee, mehut sekä vihannesten ja hedelmien syöminen. 

Kosteutusta silmänympärysiholle saa kätevästi silmänympärysvoiteella tai -geelillä. Ne paitsi kosteuttavat, myös silottavat ihoa silmien ympärillä.

Yksi kokeilemisen arvoinen vinkki on pitää silmien päällä kylmähaudetta, joka voi vähentää turvotusta ja kutistaa laajentuneita verisuonia. Kylmähauteen voi tehdä esimerkiksi käärimällä muutaman jääpalan ohuen kankaan tai pyyhkeen sisään ja pitämällä sitä silmän päällä n. 20 minuutin ajan. Voit myös kastella pyyhkeen kylmällä vedellä.

Saaren Taika silmänympärystuotteet

Erityisesti herkälle silmänympärysiholle kehitetyt Saaren Taika Ecolution Pro-age hyaluronihappo silmänympärysvoide ja Saaren Taika Professional Merikollageeni hyaluronihappo silmänympärysgeeli auttavat taistelussa tummia silmänalusia sekä kalpeaa silmänympärysihoa vastaan!

Pro-age hyaluronihappo silmänympärysvoide sisältää luonnollisia öljyjä ja aineosia, jotka auttavat ehkäisemään tummia silmänalusia sekä juonteiden ja ryppyjen syntymistä.

Hyaluronihappo lukitsee kosteuden ihoon, jättäen ihosi pehmeäksi ja sileäksi. 

Aprikoosinsiemenöljy imeytyy nopeasti syvempiin ihokerroksiin. Sillä on tulehduksia estäviä ominaisuuksia ja sen sisältämä A-vitamiini auttaa ihosolujen uudistumisessa.

Auringonkukkaöljy auttaa rauhoittamaan ihoa sekä ehkäisemään juonteita.

Oliiviöljy on voimakkaasti antioksidanttinen ainesosa, joka suojaa ihoasi mm. vapailta radikaaleilta ja auttaa taistelemaan ihon ikääntymisen merkkejä vastaan.

Kaurauute edistää ihon suojakerroksen ylläpitoa sekä suojaa ihoa kuivumiselta.

Vihreä tee on erittäin antioksidanttista ja se ehkäisee tulehdustiloja.

Merikollageeni hyaluronihappo silmänympärysgeelin sisältämä merikollageeni yhdessä luonnollisten hedelmäuutteiden kanssa jättävät herkän silmänympärysihon kirkkaammaksi ja nuorekkaaksi.

Aloe Vera auttaa vähentämään tummia silmänalusia ja ihon sävyeroja.

Pienimolekyylinen hyaluronihappo imeytyy syvemmälle ihoosi ja vähentää tehokkaasti ihosi kuivuutta, juonteita sekä ryppyjä.

Arganöljy auttaa vähentämään juonteita, tummia silmänalusia sekä turvotusta.

Vihreä tee auttaa kiinteyttämään silmänympärysihoasi sekä ehkäisee turvotusta.

Arnikkiöljy auttaa poistamaan turvotusta sekä tummia silmänalusia.

Passionhedelmänsiemenöljy auttaa myös tasapainottamaan ihosi talintuotantoa sekä ehkäisemään rasvaisuutta.

Omenauute silmänympärysgeelissä auttaa ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä sekä auttaa tasoittamaan ihoasi.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.