Hangon Tulliniemen historiaa sekä tuotekuvia meren äärellä

Saaren Taika kamomilla sheavoide ekseema ihottuma sheavoide atooppinen

Heippatirallaa ihana Saaren Taika blogin lukija ?

Tänään päästiin Hangon Tulliniemen poikkeuksellisen kauniisiin merimaisemiin ottamaan muutamia tuotekuvia ja samalla ihastelemaan jo aika tutuksikin tullutta kaunista Tulliniemen aluetta.

Tulliniemi on Suomen historialle merkittävä paikka, sillä alueella on mm. sijainnut 1940-luvulla yli 4000:n saksalaisen kauttakulkuleiri pohjoisille sotatantereille.

Jo Viikinkiajoilta alkaen on Hankoniemi toiminut tärkeänä laivojen pysähdyspaikkana, mutta vasta 1200-luvun ruotsalaisten toinen ristiretki toi alueelle pysyvämpää asutusta.

Hankoniemi on osa jääkauden muodostamaa Salpausselkä linjaa. Sen kasvillisuus ja eläimistö ovat harvinaisia, ja rauhoitettuja.

Tulliniemen rannalle on haaksirikkoutunut vanha puulaiva nimeltään Palawan, jonka hylyn osia on nähtävillä muutamissa kohdissa rantaa.

Puulastissa kulkevalla Palawanilla syttyi 14.7.1932 vastaisena yönä tulipalo. Aluksen perä paloi vesilinjaan saakka, mutta keula säilyi paremmin. Jotta alus ei uppoaisi, se hinattiin seuraavana päivänä karille Tulliniemelle.
Karilla olevaan epäonniseen alukseen törmäsi 1940-luvulla ajomiina, joka halkaisi aluksen kahteen osaan. Palawan-hylyn osat ovat vähitellen huuhtoutuneet mereltä maihin.

Tulliniemellä sijaitsee myös Vapaavarasto, jonka kautta kulkee n. puoli miljoonaa autoa vuosittain ja Hangon tulli onkin erikoistunut autoverotukseen.

Me saarantaikalaiset olemme siinä mielessä onnekkaita, että upeaa saaristoluontoa ja merkittäviä luontokohteita on lyhyen matkan päässä meistä, ihan joka suunnassa minne vain haluammekin lähteä.

Lähellämme on niin Saaristomeren kansallispuisto, Teijon kansallispuisto kuin Torronsuon kansallispuistokin, joiden lisäksi rannikon kauniita kesäkaupunkeja on ”ripoteltu” lähellemme useita ?

Meillä on täällä paljon eläimiä ja kasveja, joita muualla päin Suomea harvemmin näkee. Mm. hylkeet, merikotkat, villisiat ja kasvistosta mm. pähkinäpensaat, keltavuokot ja rannikoiden erikoisemmat kasvit.

Merikaali on komea monivuotinen kasvi, joka viihtyy soraisilla, hiekkaisilla ja kivikkoisilla levien lannoittamilla merenrannoilla.
Tulliniemen pohjoisrannalla on Uudenmaan suurin  merikaaliesiintymä. Suomessa merikaali on harvinainen. Merikaali on maistunut saariston lampaille. Laidunnuksen hiivuttua kasvi on saanut rauhassa runsastua.

Ja sitten löytyi mattoina nyt paljon ”tapetilla” olevaa Kurtturuusua sen kummassakin värissä. Puutarharyhmissä Kurtturuusut herättävät kahdenlaisia reaktioita. Toiset ovat ehdottomasti kitkemisen kannalla ja toiset taas säästämisen. Tulliniemen kaltaisissa paikoissa voi hyvin ymmärtää miksi sen kitkeminen ainakin kriittisimmiltä alueilta saattaa olla avainasemassa harvinaisten kasviemme elivoimaisuuden säilyttämisessä.

Tuotekuvauksiin tänään pääsi tehokas ja rakastettu Kamomilla Sheavoiteemme yhdessä Sheavoimme kanssa <3 Asiakkaamme ovat kertoneet, että Kamomilla Sheavoide on auttanut mm. psoriasikseen, atooppiseen ihottumaan, ötökän puremiin, lasten ihottumiin ja jopa hevosen saamaan allergiseen reaktioon.

Omassa saaressamme kasvavien tyrnipuiden lehdistä itse keräämämme, kuivaamamme ja uuttamamme tyrniuute on ravinteikkaana tehoaineena Saaren Taika tyrnituotteissa. Puhtaassa ja harvaan asutussa saaressa kasvavat tyrnit eivät saa lannotteita, eivätkä tuholaismyrkkyjä itseensä ja uskonkin, että niistä valmistettava uute on puhtaimmasta päästä mitä markkinoilla tavataan 🙂 Tyrnituotteiden on kerrottu mm. vähentäneen ruusufinni-ihon punaisuutta.

Veera Suolasaippua® sisältää sitä samaa korkealaatuista ja kemiallisesti käsittelemätöntä sheavoita (karitevoita), jota moniin iho-ongelmiin tehoavat sheavoiteemmekin sisältävät. Veera Suolasaippua onkin ollut apuna monille tuotteitamme käyttäville mm. vähentäen hienhajua, haalentaen raskausarpia ja hoitamalla kuivia ja kutiavia ihoalueita.

Saaren Taika Teepuusaippuan taas kerrotaan tepsineen mustapäihin, akneen ja jopa pelastaneen erään käyttäjän itsetunnon vieneeltä hormoniaknelta.

Kasveja tai eläimiä ei vahingoitettu kuvausten aikana. Suhtaudumme luontoon kunnioittavasti, emmekä koskaan laita tuotteitamme, retkiämme tai kuviamme luonnon edelle.

Lue käyttäjien kokemuksia mihin kaikkeen Saaren Taika sheavoiteet ovat auttaneet:

Lue käyttäjien kokemuksia mihn kaikkeen Saaren Taika saippuat ovat auttaneet:

Kiitos, että luit! Toivotaan, että jatkossa löydät blogistamme lisää pientä ”nippelitietoa” kauniista kuvauspaikoistamme kategorioista ”tuotekuvaus” ja ”saaristoluonto” <3

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.