Hangon Tulliniemen historiaa sekä tuotekuvia meren äärellä

Saaren Taika kamomilla sheavoide ekseema ihottuma sheavoide atooppinen

Heippatirallaa ihana Saaren Taika blogin lukija ?

Tänään päästiin Hangon Tulliniemen poikkeuksellisen kauniisiin merimaisemiin ottamaan muutamia tuotekuvia ja samalla ihastelemaan jo aika tutuksikin tullutta kaunista Tulliniemen aluetta.

Tulliniemi on Suomen historialle merkittävä paikka, sillä alueella on mm. sijainnut 1940-luvulla yli 4000:n saksalaisen kauttakulkuleiri pohjoisille sotatantereille.

Jo Viikinkiajoilta alkaen on Hankoniemi toiminut tärkeänä laivojen pysähdyspaikkana, mutta vasta 1200-luvun ruotsalaisten toinen ristiretki toi alueelle pysyvämpää asutusta.

Hankoniemi on osa jääkauden muodostamaa Salpausselkä linjaa. Sen kasvillisuus ja eläimistö ovat harvinaisia, ja rauhoitettuja.

Tulliniemen rannalle on haaksirikkoutunut vanha puulaiva nimeltään Palawan, jonka hylyn osia on nähtävillä muutamissa kohdissa rantaa.

Puulastissa kulkevalla Palawanilla syttyi 14.7.1932 vastaisena yönä tulipalo. Aluksen perä paloi vesilinjaan saakka, mutta keula säilyi paremmin. Jotta alus ei uppoaisi, se hinattiin seuraavana päivänä karille Tulliniemelle.
Karilla olevaan epäonniseen alukseen törmäsi 1940-luvulla ajomiina, joka halkaisi aluksen kahteen osaan. Palawan-hylyn osat ovat vähitellen huuhtoutuneet mereltä maihin.

Tulliniemellä sijaitsee myös Vapaavarasto, jonka kautta kulkee n. puoli miljoonaa autoa vuosittain ja Hangon tulli onkin erikoistunut autoverotukseen.

Me saarantaikalaiset olemme siinä mielessä onnekkaita, että upeaa saaristoluontoa ja merkittäviä luontokohteita on lyhyen matkan päässä meistä, ihan joka suunnassa minne vain haluammekin lähteä.

Lähellämme on niin Saaristomeren kansallispuisto, Teijon kansallispuisto kuin Torronsuon kansallispuistokin, joiden lisäksi rannikon kauniita kesäkaupunkeja on ”ripoteltu” lähellemme useita ?

Meillä on täällä paljon eläimiä ja kasveja, joita muualla päin Suomea harvemmin näkee. Mm. hylkeet, merikotkat, villisiat ja kasvistosta mm. pähkinäpensaat, keltavuokot ja rannikoiden erikoisemmat kasvit.

Merikaali on komea monivuotinen kasvi, joka viihtyy soraisilla, hiekkaisilla ja kivikkoisilla levien lannoittamilla merenrannoilla.
Tulliniemen pohjoisrannalla on Uudenmaan suurin  merikaaliesiintymä. Suomessa merikaali on harvinainen. Merikaali on maistunut saariston lampaille. Laidunnuksen hiivuttua kasvi on saanut rauhassa runsastua.

Ja sitten löytyi mattoina nyt paljon ”tapetilla” olevaa Kurtturuusua sen kummassakin värissä. Puutarharyhmissä Kurtturuusut herättävät kahdenlaisia reaktioita. Toiset ovat ehdottomasti kitkemisen kannalla ja toiset taas säästämisen. Tulliniemen kaltaisissa paikoissa voi hyvin ymmärtää miksi sen kitkeminen ainakin kriittisimmiltä alueilta saattaa olla avainasemassa harvinaisten kasviemme elivoimaisuuden säilyttämisessä.

Tuotekuvauksiin tänään pääsi tehokas ja rakastettu Kamomilla Sheavoiteemme yhdessä Sheavoimme kanssa <3 Asiakkaamme ovat kertoneet, että Kamomilla Sheavoide on auttanut mm. psoriasikseen, atooppiseen ihottumaan, ötökän puremiin, lasten ihottumiin ja jopa hevosen saamaan allergiseen reaktioon.

Omassa saaressamme kasvavien tyrnipuiden lehdistä itse keräämämme, kuivaamamme ja uuttamamme tyrniuute on ravinteikkaana tehoaineena Saaren Taika tyrnituotteissa. Puhtaassa ja harvaan asutussa saaressa kasvavat tyrnit eivät saa lannotteita, eivätkä tuholaismyrkkyjä itseensä ja uskonkin, että niistä valmistettava uute on puhtaimmasta päästä mitä markkinoilla tavataan 🙂 Tyrnituotteiden on kerrottu mm. vähentäneen ruusufinni-ihon punaisuutta.

Veera Suolasaippua® sisältää sitä samaa korkealaatuista ja kemiallisesti käsittelemätöntä sheavoita (karitevoita), jota moniin iho-ongelmiin tehoavat sheavoiteemmekin sisältävät. Veera Suolasaippua onkin ollut apuna monille tuotteitamme käyttäville mm. vähentäen hienhajua, haalentaen raskausarpia ja hoitamalla kuivia ja kutiavia ihoalueita.

Saaren Taika Teepuusaippuan taas kerrotaan tepsineen mustapäihin, akneen ja jopa pelastaneen erään käyttäjän itsetunnon vieneeltä hormoniaknelta.

Kasveja tai eläimiä ei vahingoitettu kuvausten aikana. Suhtaudumme luontoon kunnioittavasti, emmekä koskaan laita tuotteitamme, retkiämme tai kuviamme luonnon edelle.

Lue käyttäjien kokemuksia mihin kaikkeen Saaren Taika sheavoiteet ovat auttaneet:

Lue käyttäjien kokemuksia mihn kaikkeen Saaren Taika saippuat ovat auttaneet:

Kiitos, että luit! Toivotaan, että jatkossa löydät blogistamme lisää pientä ”nippelitietoa” kauniista kuvauspaikoistamme kategorioista ”tuotekuvaus” ja ”saaristoluonto” <3

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.