6 vinkkiä parempaan hiustenpesuun!

vinkit parempaan hiustenpesuun

Auta hiuksiasi voimaan paremmin - Nappaa tästä 6 vinkkiä parempaan hiustenpesuun

Tänä päivänä meitä vaivaa useat eri päänahan ongelmat, kuten hiusten liika rasvoittuminen, päänahan kutina, hilseily, hiusten katkeilu tai irtoaminen ja erilaiset ihottumat sekä iho-oireet päänahassa.

Hiusten ja päänahan rasvoittuminen, kutina ja hilseily

Liiallinen rasvoittuminen johtuu päänahan epätasapainosta, jonka vuoksi päänahan talirauhaset erittävät ylimääräistä talia, eli seebumia. 

Ongelma on useimmiten syntynyt liian voimakkaiden ja liian rajusti pesevien shampoiden käytöstä, jolloin päänahan luonnollinen kosteustasapaino on häiriintynyt ja korjatakseen tilannetta, on päänahkan talirauhaset yliaktivoituneet ja erittävät enemmän talia.

Tähän ongelmaan auttaa useimmiten vaihto sulfaatittomiin, hellempiin ja luonnollisempiin hiustenpesutuotteisiin, kuten luonnonkosmetiikan nestemäiseen shampooseen tai luonnolliseen palashampooseen

Myös hilseilyyn, kutinaan ja hiusten katkeiluun saattaa löytyä apu luonnonmukaisesta hiustenpesusta.

Teetko sinäkin nämä mokat hiuksia pestessä?

Kaadatko shampoota suoraan pullosta hiuksiin?

Shampoo vaahdottuu paremmin, kun sen kaataa ensin kämmenelle ja hieroo molempiin käsiin, sitten vasta hiuksiin.

Mikäli käytät hiustenmuotoilutuotteita, suositellaan tuplavaahdotusta!

Tuplavaahdotuksessa käytetään normaalia pienempi määrä shampoota, mutta hiukset pestään kahteen kertaan. Näin ensimmäisellä vaahdotuksella saadaan pestyä ja huuhdeltua muotoilutuotteet pois hiuksista ja päänahasta, ja toisella vaahdotuksella päästään pesemään paremmin itse hiukset ja päänahka.

shampoo luonnollinen hiustenpesu
luonnonmukainen hiustenpesu saaren taika

Haluaisit suosia luonnonmukaista hiustenpesua, muttet tiedä mistä aloittaa?

Helpoin tapa aloittaa hiusta, päänahkaa ja luontoa säästävä luonnonmukainen hiustenpesu on valita shampookseen jokin 100% luonnollisista raaka-aineista valmistettu ja 100% biohajoava shampoo, kuten Saaren Taika palashampoo.

Käytät luonnollista palashampoota, mutta hiukset jäävät tahmaisiksi

Käpymäiset suomut omaava hiusrakenne kuluu joka kerta sitä harjatessa, kuivatessa ja muotoillessa. Aurinko ja muotoilutuotteet saavat myös hiussuomut kulumaan ja aukenemaan. Myös hiusten värjääminen ei-luonnollisilla hiusväreillä kuluttaa hiusta.

Alla olevien vinkkien avulla saat hiuksesi näyttämään sileämmiltä:

LUONNOLLISET KASVIHIUSVÄRIT

Luonnollinen kasvihiusväri vahvistaa hiusta antaen sille runsaan kiillon. Kasvihiusväri tekee hiuksista sileämmät ja terveemmän näköiset, sillä se tekee suojaavan kerroksen hiuksen pintaan. Kasvihiusväri hoitaa samalla myös hiuspohjaa.

ETIKKAHUUHTELU HIUSTENPESUSSA

Etikka sulkee hiussuomut ja vähentää tahmaisuutta.
Etikkahuuhde on veteen laimennettua etikkaa. Huuhteessa voidaan käyttää jotakin viinietikkaa, kuten esim. omenaviinietikkaa, tai ekologisempaa väkiviinaetikkaa.
Laimenna 1-2 tl etikkaa n. löylykauhalliseen vettä ja kaada hiusten läpi. Huuhtele välittömästi ja vältä etikan joutumista silmiin!

älä pese latvoja shampoolla

Pesetkö koko pituudet, jolloin latvat kuivuvat?

Vinkki: Shampoo tulisi hieroa päänahkaan, sillä latvat kärsivät ja kuivuvat liiasta pesusta. Shampoon huuhtelu tuo latvoille riittävästi shampoota, jolloin ne puhdistuvat.

Hankaatko pyyhkeellä hiukset kuiviksi?

Vinkki: Hiusten kuivaamiseen paras pyyhe on turkkilainen hamam-pyyhe. Turkkilaisen puuvillan kuidut ovat pitkät ja sileät, jolloin pyyhe kuluttaa hiusta huomattavasti vähemmän kuin perinteinen froteepyyhe.

Hiukset kärsivät myös hankaamisesta, siksi kannattaakin kuivata hiukset painelemalla!

älä hankaa hiuksia pyyhkeellä

Luonnollisempaan hiustenpesuun voi käyttää myös omasta keittiöstä löytyviä tuotteita

Toisinaan kuulee joidenkin käyttävän ruokasoodaa ja etikkaa hiustenpesuun ja se voikin olla ihan turvallista kestaluontoisesti esim. mineraalien poistamisessa hiuksista ja detox toimenpiteissä, mutta säännölliseen käyttöön se ei ole suositeltavaa, sillä etikka ja sooda kuivattavat liiaksi päänahkaa ja saattavat aiheuttaa paikoittaista ihon palamista.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.