Miksi pyykkietikka on niin kallista 2

pyykkietikka Saaren Taika ekologinen biohajoava

Meille tulee aika ajoin kysymyksiä valveutuneilta kuluttajilta liittyen pyykkietikoiden suhteellisen kalliiseen hintaan. Voisin avata hinnan muodostumista pikkuisen jospa se auttaisi ymmärtämään mistä se ”kallis” hinta muodostuu.

!Ensinnäkin etikoissa on eroja! Aika monilla on sellainen käsitys, että etikka kuin etikka on luontoystävällistä ja vaaratonta käytössä. Ei ole! Vain väkiviinaetikka on luonnolle ja terveydelle vaaratonta.
-Tavallinen etikka on synteettisestä etikkahaposta laimennettu tuote, jonka raaka-aine on maaöljy tai -kaasu.

!Moni ajattelee, että itse sekoittelemalla hajusteita tai eteerisiä öljyjä pyykkietikkaan saadaan turvallinen tuote. Ei välttämättä!
-Tuoksuissa on tarkat prosenttimäärät miten paljon mitäkin tuoksua saa olla riippuen jääkö tuote iholle vai koskettaako se vain väliaikaisesti ihoa, myös eri tuoksuilla on eri prosenttimäärät kuinka paljon niitä voi annostella tuotteeseen, kaikkia samankaan kaltaisia tuoksuja ei saa laittaa samaa prosenttimäärää tai voi aiheuttaa käyttäjälle vakavia oireita. ➡ Osa eteerisistäkin öljyistä on haitallista luonnolle, osa on haitallisia vain ylittäessään tietyn annostusmäärän.
-Ja sitten on vielä ne allergeenit, aika harva “harrastelija” tietää mitä allergeeneja mikäkin tuoksu sisältää.
-Jotkut tuoksut saattavat myös olla haitallisia peuskoneesi tiivisteille, jotkut saattavat olla haitallisia vain ylittäessään tietyn anostelumäärän.

Ja vaikka jollakin olisikin hallussa kaikki annosteluun ja sekoituksiin liittyvä tietotaito, ei omaan kulutukseen valmistettavan tuotteen hankintahintaa voi verrata ammattimaisesti kuluttajille myytävän tuotteen hintaan.

-Meille tuotteen valmistajille tulee hankintahinnan lisäksi kaikki tuotteen turvallisuuteen liittyvät tutkimus- ja rekisteröintikulut, suurimmillaan ne voivat olla jopa tuhat euroa per tuote ja koko pyykkietikkasarja ei todellakaan ole yksi tuote, vaan jokaiselle tuoksuvariaatiolle tarvitaan omat turvallisuusdokumentit. Vastuullisen valmistajan turvallisuusdokumentit löytyvät muuten Tukesin ylläpitämästä Kemidiki-palvelusta.

-Valmistettaessa myyntiin tarvitaan suuremmat tuotantotilat, kuluttajille myytäviä tuotteita ei voi valmistaa missään olkkarin nurkassa tai keittiön tiskipöydällä vaan tarvitaan omat erilliset tilat jotka täyttävät tietyt hygienia-, ilmanvaihto,- puhdistus-, ja rajattavuuskriteerit, muiden kriteerien lisäksi.

-Tarvitsemme huomattavasti enemmän sähköä valmistaessamme tuhansia pulloja kuukaudessa, kuin jos valmistaisin itselleni vaikka yhden pullon per viikko.

-Tarvitsemme huomattavasti suuremmat säilytystilat kuin oman siivouskaapin hyllyn nurkka, säilytystilankin täytyy täyttää tietynlaiset vaatimukset, missään vaatehuoneen hyllyllä ei voi kuluttajille myytäviä tuotteita säilytellä.

-Meillä on lisäksi mm. vuokrakulut, vesikulut, kotisivukulut, verkkokauppakulut, rahaliikenteen kulut, vakuutukset, nettiliittymät, laitekulut, tuotteen suunnittelukulut, etikettien suunnittelukulut, mainoskulut, työntekijäkulut ja paljon sellaisia kuluja joita ei tule ehkä ajatelleeksi, kun ostaa sen euron pullon väkiviinaetikkaa marketista ja muutaman euron pikkupullon eteeristä öljyä ja sekoittaa itselleen yhden pullon tuoksuvaa pyykkietikkaa.

!Kaikki edellä mainittu vaikuttaa tietenkin kuluttajalle myytävän tuotteen hintaan. Itse itselleen tehtäessä sama tuote on tottakai edullisempi. Itse itselleen tehtäessä myös vastuu tuotteen käytöstä tai sen mahdollisesti aiheuttamista ongelmista on kuluttajalla. Meillä tuotteen valmistajilla taas on vastuu valmistamistamme tuotteista ja siksi ne ovat tutkittuja ja turvallisia, ja joidenkin mielestä myös kalliita.

Toivottavasti vastaus hiukan selkiytti pyykkietikoiden kulurakennetta ja hinnan muodostumista 🙂 Kiitos, että jaksoit lukea loppuun asti <3

Asiasta lisää:

Mistä tunnistat vastuullisen valmistajan?

Mistä tunnistat pyykkietikan vastuullisen valmistajan?

Vastuullisen valmistajan turvallisuusdokumentit löytyvät muuten Tukesin julkisesta Ketu-rekisteristä.

Mistä tunnistat vastuullisen valmistajan?

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.