Näin ennaltaehkäiset viruksen leviämisen kodissasi

Moikka arvoisa lukijani.

Muokattu 2.8.2020: Koronan toinen aalto alkaa olla ovella ja silti rajoitukset on purettu. Yksilön vastuu sekä omasta, että toisen terveydestä on entistä korkeammalla tasolla, ja siksi näistä hygienia- ja siivousohjeista on hyvä muistutella tasaisesti.

Saippua on paras aine tappamaan viruksen. Saaren Taika Siivoussaippuasta tehty pesuliuos käy kaikille kodin koville pinnoille ja tuhoaa viruksen rasvavaipan tehokkaasti, artikkelin lopussa asiasta lisää.

Koronavirus, eli SARS-CoV-2 säilyy uusimpien tutkimustulosten mukaan pinnoilla seuraavasti:

Metallilla, kuten ovenkahvat, korut, aterimet: 5 päivää

Lasissa: juomalasit, ikkunat, ovet, peilit, mittakipot: 5 päivää

Keramiikassa: kupit, astiat: 5 päivää

Paperissa: sanomalehti, posti: muutamasta tunnista 5 päivään

Puulla, kuten huonekalut, tasot: 4 päivää

Muovissa, kuten hissin napit, istuimet, kassit, reput, muovipullot (juoma tai pesuaine): 2-3 päivää

Postituslaatikot: 24 tuntia

Kuparissa: kahvipannu, astiat, raha: 4 tuntia

Alumiinissa: tölkit, pullot, folio: 2-8 tuntia

Take away ruoka: koronavirus ei näytä siirtyvän tällaisen ruuan mukana

Lähde

Greippi Siivoussaippua:

Greipin eteerinen öljy on tehokas antibakteerinen aine ja siksi se on täydellinen tuote kodin puhdistamiseen ja desinfiointiin. Greippi Siivoussaippua käy kodin kaikkien pintojen puhdistamiseen, mutta erityisen tehokas se on esim. työtasojen desinfioinnissa ja kylpyhuoneen kosteuden ja pesuaineiden aiheuttamien jäämien puhdistamisessa!

Laventeli Siivoussaippua:

Laventelin eteerinen öljy on antibakteerista ja antiseptista. Se poistaa tehokkaasti hajuja. Desinfioivana ainesosana se antaa tehokkuutta erityisesti keittiön ja wc:n puhdistukseen. Laventelin eteerinen öljy myös torjuu hyönteisiä.

Sitrus Siivoussaippua:

Seetripuun eteerinen öljy paitsi raikastaa tehokkaasti, toimii myös ötököiden karkottajana. Se auttaa ehkäisemään erilaisia homeita ja sieniä. Seetripuun eteerinen öljy rauhoittaa myös mieltä ja kehoa.

Sitruunaruohon eteerinen öljy on antibakteerista ja se puhdistaa kotisi ilmaa vähentämällä ilmassa olevia bakteereja, allergeeneja ja viruksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy tekee kodistasi puhtaan ja raikkaan! Sitä käytetään myös tuholaisten torjuntaan.

Rosmariinin eteerinen öljy auttaa poistamaan poistaa bakteerit ja virukset kodistasi. Se on antibakteerista ja antiseptista, sekä jättää jälkeensä raikkaan miellyttävän tuoksun. 


Kirjoittelen tänään (12.3.2020) sinulle erittäin tärkeästä aiheesta, nimittäin kodin puhtaana pitämisestä nyt kun maailmanlaajuinen, ja kaikkien aikojen vakavin korona pandemia jyllää kaikkialla! Rankimpien ennusteiden mukaan jopa 80% suomalaisista voi saada tartunnan ja sairastua, joka esim. meidän kolmihenkisessä perheessämme tarkoittaisi, että yksi meistä tulee sairastumaan! Samat siivousohjeet toki kannattaa pitää mielessä myös ihan normaalina flunssa- ja influenssakautenakin, sillä näillä ohjeilla virusten leviämistä voi tehokkaasti hillitä omassa kodissaan.

Koronavirusta ei pystytä pysäyttämään

Se leviää ennennäkemättömällä vauhdilla ja saattaa olla joillekin hyvinkin vaarallinen. Käsienpesusta teemme ihan oman opastuksen myöhemmin, sillä tässä kirjoituksessa keskitytään siihen, miten kotia tulee pitää puhtaana tällaisen viruksen jyllätessä kaikkialla.

Kaikkein tärkeintä on muistaa tottakai pestä ne omat kädet aina sisälle tullessa, vessassa käydessä, ennen ruokaan koskemista, niistämisen jälkeen ja välillä ihan muutoinkin! Kotona taas tärkeää on pyyhkiä pesuaineella kodin kovia pintoja riittävän usein, ainakin kerran, pari päivässä, ja mikäli perheessä on flunssaoireisia, niin muutaman kerran vielä lisää.

Erityistä huomiota tulee kiinnittää sellaisiin kohtiin joihin tartutaan kädellä. Valokatkaisijat, jääkaapin ovenkahva, kaappien- ja laatikoiden vetimet, wc:n painike, vesihanat, hellan napit ja kaikki sellaiset paikat mihin tulee koskettua useita kertoja päivässä.

Paras koronaviruksen-, ja muidenkin virusten, kuten flunssan- ja influenssan tuhoaja pinnoilta on saippua

Saippua tuhoaa virusta suojaavan rasvavaipan, jolloin virus kuolee. Kovat pinnat ovatkin juuri tämän viruksen erityinen levittäjä. Koronavirus, eli SARS-CoV-2 on painava virus ja lentäessään esim. aivastuksen voimasta ilmoille, se tipahtaa nopeasti alas.

Tutkijat testasivat viruksen elinkaarta 21 asteen lämpöisessä huoneessa ja 65% suhteellisessa kosteudessa. Kolmen tunnin kuluttua virus oli kadonnut paino- ja pehmopaperista. Puulla ja kankaalla virus kesti kaksi päivää. Neljän päivän kuluttua sitä ei enää voitu havaita lasista tai paperista. Se kesti pisimpään, seitsemän päivää, ruostumattomassa teräksessä ja muovissa.

Kirjoittajat kirjoittivat yllättäen, että kaikista testaamistaan ​​materiaaleista koronavirus kesti pisimpään kirurgisen naamion ulkokerroksessa. Tutkimuksen seitsemäntenä päivänä virus oli edelleen läsnä maskin ulospäin osoittavalla puolella (lähde).

Saippua on paras ehkäisy koronavirukselle

Koronavirus kulkeutuu helposti ihmiseen nenän, suun tai silmien kautta, jolloin ihminen saa tartunnan. Ihminen koskettaa kasvojaan n. 20 kertaa tunnissa ja kädessä väijyvä virus pääsee elimistöön esim. nenää kaivamalla tai kynsiä puremalla. Käsien pesu onkin tärkein ja paras keino ehkäistä tartunnan saamista!

Peseminen ei ainoastaan huuhdo viruksia viemäriin, vaan saippuan molekyylit vievät tartuttamiskyvyn myös niiltä viruksilta, joita käsiin ehkä jää. Ihmisten eduksi SARS-COV-2 on niitä viruksia, joihin saippua tepsii.

Käsidesi sen sijaan auttaa vasta jos se on yli 60% alkoholia, mutta saippuan veroinen viruksen tappaja se ei siltikään ole (lähde).

Kodissa kannattaa siis huolehtia siisteydestä ja pyyhkiä saippuasuihkeella kaikki sellaiset pinnat joita tulee kosketeltua.

Saaren Taika Siivoussaippua on kuin luotu virusten torjuntaan!

Saat valmistettua siitä suihkutettavan saippualiuoksen raastamalla 1-2 teelusikallista siivoussaippua raastetta lämpimällä vedellä täytettyyn suihkepulloon. Ravistele pulloa kunnes raaste on liuennut ja suihkuttele pinnat ja pyyhi huolellisesti rätillä tai liinalla.

Jos Saaren Taika Siivoussaippua ei ole sinulle vielä tuttu, niin kerrottakoon lyhyesti, että siivoussaippuamme pohjautuu vanhanajan tehokkaisiin, mutta luonnollisempiin konsteihin, aikaan, jolloin monimutkaisia kemiallisia pesuaineita ei vielä ollut keksitty.

Siivoussaippua on erittäin tehokas lähes kaikelle lialle!

Sitä voidaan käyttää niin keittiössä mm. hellan, uunin, tasojen, jääkaapin ja jopa lattian peussa. Muualla kodissa se käy niin vessan pesuun, kuin suihkukaapinkin. Sillä saa peilit ja ikkunat kirkkaiksi ja kalkkisaostumat häipymään. Ulkona se käy niin puutarhakalusteiden, asuntovaunun, veneen ja autonkin pesuun, niin sisältä kuin ulkoakin! Alla olevalla videolla pesen koko talven kurat ja tiesuolat Siivoussaippuasta tehdyllä voimakkaalla suihkeella, ilman hankaamista tai ilman painepesuria!

https://www.youtube.com/watch?v=vBKj9xInnwE

 

Saaren Taika Siivoussaippua on hellä käsille, mutta armoton bakteereille, lialle, ja pöpöille!

Saaren Taika Siivoussaippua on 100% kasviperäisistä ainesosista ja tehty käsin. Voit siis huoletta pestä sillä esim. autosi, sillä itse saippuavesi ei kerry ympäristöön, eikä vahingoita sitä millään lailla! Siivoussaippua on myös täysin muoviton, sen pakkausrasia on kierrätettävää kartonkia.

Siivoussaippuan valmistuksessa on käytetty samoja ainesosia kuin vanhassa Marseillen saippuassa, mutta ilman kiisteltyä palmuöljyä. Sitrus Siivoussaippuamme sisältää tehoaineina lisäksi seetripuun-, sitruunaruohon- ja rosmariinin eteerisiä öljyjä.

Seetripuun eteerinen öljy paitsi raikastaa tehokkaasti, toimii myös ötököiden karkottajana. Se auttaa ehkäisemään erilaisia homeita ja sieniä. Seetripuun eteerinen öljy rauhoittaa myös mieltä ja kehoa.

Sitruunaruohon eteerinen öljy on antibakteerista ja se puhdistaa kotisi ilmaa vähentämällä ilmassa olevia bakteereja, allergeeneja ja viruksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy tekee kodistasi puhtaan ja raikkaan! Sitä käytetään myös tuholaisten torjuntaan.

Rosmariinin eteerinen öljy auttaa poistamaan poistaa bakteerit ja virukset kodistasi. Se on antibakteerista ja antiseptista, sekä jättää jälkeensä raikkaan miellyttävän tuoksun. 

Epidemia aikaan kannattaa rätit ja käsipyyhkeetkin vaihtaa puhtaisiin ihan päivittäin, ja useamminkin jos kotonasi on tartunnan saaneita!

Videolla vielä pinttyneen liesituulettimen rasvat Saaren Taika Siivoussaippualla kerta pyyhkäisyllä!

https://www.youtube.com/watch?v=q99049JR50Y
https://saarentaika.com/kasihygienia-on-tarkea-osa-terveydenhoitoasi-ala-myoskaan-unohda-kodin-siivousta/
https://saarentaika.com/kamomilla-sheavoide-auttaa-jatkuvan-kasienpesun-aiheuttamaan-ihon-kuivumiseen-lue-kayttajien-kokemuksia/

Blogistamme löydät myös muut ekosiivousniksit!

https://saarentaika.com/valmiina-vaunukauteen-vaunun-asuntoauton-pesu-ja-raikastaminen-ekologisesti-saaren-taika-tuotteilla/

Voit ostaa Saaren Taika ekosiivoustuotteita joko jälleenmyyjiltämme (linkki ylävalikossa), tai suoraan meidän nettikaupastamme nopealla toimituksella!

Kiitos, että luit! Toivottavasti kaikki säilymme viruksen ulottumattomissa!

 

https://saarentaika.com/ohje-tee-itse-pyykkietikkaan-diy/

Päivitetty 26.3. tartunnan saavien ennustettu prosenttimäärä (oli ennen 36%)

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi