Näin ennaltaehkäiset viruksen leviämisen kodissasi

Näin ennaltaehkäiset viruksen leviämisen kodissasi siivous

Moikka arvoisa lukijani.

Muokattu 2.8.2020: Koronan toinen aalto alkaa olla ovella ja silti rajoitukset on purettu. Yksilön vastuu sekä omasta, että toisen terveydestä on entistä korkeammalla tasolla, ja siksi näistä hygienia- ja siivousohjeista on hyvä muistutella tasaisesti.

Saippua on paras aine tappamaan viruksen. Saaren Taika Siivoussaippuasta tehty pesuliuos käy kaikille kodin koville pinnoille ja tuhoaa viruksen rasvavaipan tehokkaasti, artikkelin lopussa asiasta lisää.

Koronavirus, eli SARS-CoV-2 säilyy uusimpien tutkimustulosten mukaan pinnoilla seuraavasti:

Metallilla, kuten ovenkahvat, korut, aterimet: 5 päivää

Lasissa: juomalasit, ikkunat, ovet, peilit, mittakipot: 5 päivää

Keramiikassa: kupit, astiat: 5 päivää

Paperissa: sanomalehti, posti: muutamasta tunnista 5 päivään

Puulla, kuten huonekalut, tasot: 4 päivää

Muovissa, kuten hissin napit, istuimet, kassit, reput, muovipullot (juoma tai pesuaine): 2-3 päivää

Postituslaatikot: 24 tuntia

Kuparissa: kahvipannu, astiat, raha: 4 tuntia

Alumiinissa: tölkit, pullot, folio: 2-8 tuntia

Take away ruoka: koronavirus ei näytä siirtyvän tällaisen ruuan mukana

Lähde

Greippi Siivoussaippua:

Greipin eteerinen öljy on tehokas antibakteerinen aine ja siksi se on täydellinen tuote kodin puhdistamiseen ja desinfiointiin. Greippi Siivoussaippua käy kodin kaikkien pintojen puhdistamiseen, mutta erityisen tehokas se on esim. työtasojen desinfioinnissa ja kylpyhuoneen kosteuden ja pesuaineiden aiheuttamien jäämien puhdistamisessa!

Laventeli Siivoussaippua:

Laventelin eteerinen öljy on antibakteerista ja antiseptista. Se poistaa tehokkaasti hajuja. Desinfioivana ainesosana se antaa tehokkuutta erityisesti keittiön ja wc:n puhdistukseen. Laventelin eteerinen öljy myös torjuu hyönteisiä.

Sitrus Siivoussaippua:

Seetripuun eteerinen öljy paitsi raikastaa tehokkaasti, toimii myös ötököiden karkottajana. Se auttaa ehkäisemään erilaisia homeita ja sieniä. Seetripuun eteerinen öljy rauhoittaa myös mieltä ja kehoa.

Sitruunaruohon eteerinen öljy on antibakteerista ja se puhdistaa kotisi ilmaa vähentämällä ilmassa olevia bakteereja, allergeeneja ja viruksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy tekee kodistasi puhtaan ja raikkaan! Sitä käytetään myös tuholaisten torjuntaan.

Rosmariinin eteerinen öljy auttaa poistamaan poistaa bakteerit ja virukset kodistasi. Se on antibakteerista ja antiseptista, sekä jättää jälkeensä raikkaan miellyttävän tuoksun. 


Kirjoittelen tänään (12.3.2020) sinulle erittäin tärkeästä aiheesta, nimittäin kodin puhtaana pitämisestä nyt kun maailmanlaajuinen, ja kaikkien aikojen vakavin korona pandemia jyllää kaikkialla! Rankimpien ennusteiden mukaan jopa 80% suomalaisista voi saada tartunnan ja sairastua, joka esim. meidän kolmihenkisessä perheessämme tarkoittaisi, että yksi meistä tulee sairastumaan! Samat siivousohjeet toki kannattaa pitää mielessä myös ihan normaalina flunssa- ja influenssakautenakin, sillä näillä ohjeilla virusten leviämistä voi tehokkaasti hillitä omassa kodissaan.

Koronavirusta ei pystytä pysäyttämään

Se leviää ennennäkemättömällä vauhdilla ja saattaa olla joillekin hyvinkin vaarallinen. Käsienpesusta teemme ihan oman opastuksen myöhemmin, sillä tässä kirjoituksessa keskitytään siihen, miten kotia tulee pitää puhtaana tällaisen viruksen jyllätessä kaikkialla.

Kaikkein tärkeintä on muistaa tottakai pestä ne omat kädet aina sisälle tullessa, vessassa käydessä, ennen ruokaan koskemista, niistämisen jälkeen ja välillä ihan muutoinkin! Kotona taas tärkeää on pyyhkiä pesuaineella kodin kovia pintoja riittävän usein, ainakin kerran, pari päivässä, ja mikäli perheessä on flunssaoireisia, niin muutaman kerran vielä lisää.

Erityistä huomiota tulee kiinnittää sellaisiin kohtiin joihin tartutaan kädellä. Valokatkaisijat, jääkaapin ovenkahva, kaappien- ja laatikoiden vetimet, wc:n painike, vesihanat, hellan napit ja kaikki sellaiset paikat mihin tulee koskettua useita kertoja päivässä.

Paras koronaviruksen-, ja muidenkin virusten, kuten flunssan- ja influenssan tuhoaja pinnoilta on saippua

Saippua tuhoaa virusta suojaavan rasvavaipan, jolloin virus kuolee. Kovat pinnat ovatkin juuri tämän viruksen erityinen levittäjä. Koronavirus, eli SARS-CoV-2 on painava virus ja lentäessään esim. aivastuksen voimasta ilmoille, se tipahtaa nopeasti alas.

Tutkijat testasivat viruksen elinkaarta 21 asteen lämpöisessä huoneessa ja 65% suhteellisessa kosteudessa. Kolmen tunnin kuluttua virus oli kadonnut paino- ja pehmopaperista. Puulla ja kankaalla virus kesti kaksi päivää. Neljän päivän kuluttua sitä ei enää voitu havaita lasista tai paperista. Se kesti pisimpään, seitsemän päivää, ruostumattomassa teräksessä ja muovissa.

Kirjoittajat kirjoittivat yllättäen, että kaikista testaamistaan ​​materiaaleista koronavirus kesti pisimpään kirurgisen naamion ulkokerroksessa. Tutkimuksen seitsemäntenä päivänä virus oli edelleen läsnä maskin ulospäin osoittavalla puolella (lähde).

Saippua on paras ehkäisy koronavirukselle

Koronavirus kulkeutuu helposti ihmiseen nenän, suun tai silmien kautta, jolloin ihminen saa tartunnan. Ihminen koskettaa kasvojaan n. 20 kertaa tunnissa ja kädessä väijyvä virus pääsee elimistöön esim. nenää kaivamalla tai kynsiä puremalla. Käsien pesu onkin tärkein ja paras keino ehkäistä tartunnan saamista!

Peseminen ei ainoastaan huuhdo viruksia viemäriin, vaan saippuan molekyylit vievät tartuttamiskyvyn myös niiltä viruksilta, joita käsiin ehkä jää. Ihmisten eduksi SARS-COV-2 on niitä viruksia, joihin saippua tepsii.

Käsidesi sen sijaan auttaa vasta jos se on yli 60% alkoholia, mutta saippuan veroinen viruksen tappaja se ei siltikään ole (lähde).

Kodissa kannattaa siis huolehtia siisteydestä ja pyyhkiä saippuasuihkeella kaikki sellaiset pinnat joita tulee kosketeltua.

Saaren Taika Siivoussaippua on kuin luotu virusten torjuntaan!

Saat valmistettua siitä suihkutettavan saippualiuoksen raastamalla 1-2 teelusikallista siivoussaippua raastetta lämpimällä vedellä täytettyyn suihkepulloon. Ravistele pulloa kunnes raaste on liuennut ja suihkuttele pinnat ja pyyhi huolellisesti rätillä tai liinalla.

Jos Saaren Taika Siivoussaippua ei ole sinulle vielä tuttu, niin kerrottakoon lyhyesti, että siivoussaippuamme pohjautuu vanhanajan tehokkaisiin, mutta luonnollisempiin konsteihin, aikaan, jolloin monimutkaisia kemiallisia pesuaineita ei vielä ollut keksitty.

Siivoussaippua on erittäin tehokas lähes kaikelle lialle!

Sitä voidaan käyttää niin keittiössä mm. hellan, uunin, tasojen, jääkaapin ja jopa lattian peussa. Muualla kodissa se käy niin vessan pesuun, kuin suihkukaapinkin. Sillä saa peilit ja ikkunat kirkkaiksi ja kalkkisaostumat häipymään. Ulkona se käy niin puutarhakalusteiden, asuntovaunun, veneen ja autonkin pesuun, niin sisältä kuin ulkoakin! Alla olevalla videolla pesen koko talven kurat ja tiesuolat Siivoussaippuasta tehdyllä voimakkaalla suihkeella, ilman hankaamista tai ilman painepesuria!

https://www.youtube.com/watch?v=vBKj9xInnwE

 

Saaren Taika Siivoussaippua on hellä käsille, mutta armoton bakteereille, lialle, ja pöpöille!

Saaren Taika Siivoussaippua on 100% kasviperäisistä ainesosista ja tehty käsin. Voit siis huoletta pestä sillä esim. autosi, sillä itse saippuavesi ei kerry ympäristöön, eikä vahingoita sitä millään lailla! Siivoussaippua on myös täysin muoviton, sen pakkausrasia on kierrätettävää kartonkia.

Siivoussaippuan valmistuksessa on käytetty samoja ainesosia kuin vanhassa Marseillen saippuassa, mutta ilman kiisteltyä palmuöljyä. Sitrus Siivoussaippuamme sisältää tehoaineina lisäksi seetripuun-, sitruunaruohon- ja rosmariinin eteerisiä öljyjä.

Seetripuun eteerinen öljy paitsi raikastaa tehokkaasti, toimii myös ötököiden karkottajana. Se auttaa ehkäisemään erilaisia homeita ja sieniä. Seetripuun eteerinen öljy rauhoittaa myös mieltä ja kehoa.

Sitruunaruohon eteerinen öljy on antibakteerista ja se puhdistaa kotisi ilmaa vähentämällä ilmassa olevia bakteereja, allergeeneja ja viruksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy tekee kodistasi puhtaan ja raikkaan! Sitä käytetään myös tuholaisten torjuntaan.

Rosmariinin eteerinen öljy auttaa poistamaan poistaa bakteerit ja virukset kodistasi. Se on antibakteerista ja antiseptista, sekä jättää jälkeensä raikkaan miellyttävän tuoksun. 

Epidemia aikaan kannattaa rätit ja käsipyyhkeetkin vaihtaa puhtaisiin ihan päivittäin, ja useamminkin jos kotonasi on tartunnan saaneita!

Videolla vielä pinttyneen liesituulettimen rasvat Saaren Taika Siivoussaippualla kerta pyyhkäisyllä!

https://www.youtube.com/watch?v=q99049JR50Y
https://saarentaika.com/kasihygienia-on-tarkea-osa-terveydenhoitoasi-ala-myoskaan-unohda-kodin-siivousta/
https://saarentaika.com/kamomilla-sheavoide-auttaa-jatkuvan-kasienpesun-aiheuttamaan-ihon-kuivumiseen-lue-kayttajien-kokemuksia/

Blogistamme löydät myös muut ekosiivousniksit!

https://saarentaika.com/valmiina-vaunukauteen-vaunun-asuntoauton-pesu-ja-raikastaminen-ekologisesti-saaren-taika-tuotteilla/

Voit ostaa Saaren Taika ekosiivoustuotteita joko jälleenmyyjiltämme (linkki ylävalikossa), tai suoraan meidän nettikaupastamme nopealla toimituksella!

Kiitos, että luit! Toivottavasti kaikki säilymme viruksen ulottumattomissa!

 

https://saarentaika.com/ohje-tee-itse-pyykkietikkaan-diy/

Päivitetty 26.3. tartunnan saavien ennustettu prosenttimäärä (oli ennen 36%)

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.