Ongelmaisen ihon hoito Saaren Taika tuotteilla

Saaren Taika ONGELMAISEN IHON HOITO

Aika ajoin meitä lähestytään kysymyksillä liittyen johonkin tiettyyn iho-ongelmaan ja kysytään parhaita tuotteita ihon hoitamiseksi, joten ajattelin, että on ehkä aika kirjoittaa tänne blogiin yleisimpiä neuvoja yleisimpiin kysymyksiin, joita olemme tässä aikojen saatossa vastaanottaneet.

Iho-ongelmien ratkomisessa tulee kuitenkin muistaa kolme tärkeintä seikkaa, jotka liittyvät ihon hoitoon ja hyvinvointiin.

  1. Ei ole olemassa mitään yhtä varmaa konstia joka sopii kaikille ihoille.
  2. Iho on monikerroksinen elin ja se uusiutuu nuorilla noin 28 päivän välein, meillä vanhemmilla saattaa jo kestää hieman kauemmin. Eli kestää vähintään 28 päivää ennen kuin ihon alemmissa kerroksissa syntyvät uudistuneet solut nousevat ylös ihon näkyvään kerrokseen. Kokeile siis uutta tuotetta aina vähintään kuukauden verran, jotta näet oikeasti tuloksia.
  3. Tämä on TÄRKEIN seikka ihonhoidossa, vaikka listaankin sen vasta viimeisenä. Ihosi on suurin elimesi ja se mitä syöt ja missä oleilet, vaikuttavat eniten ihosi kuntoon ja hyvinvointiin. Ihosta iso osa on vettä, joten riittävä veden juominen on ihosi hyvinvoinnille tärkein asia. Myös nauttimasi ravinto näyttelee suurta osaa ihosi hyvinvoinnissa. Kauniin ihon salaisuus onkin terveellinen ravinto, sekä myös riittävä liikunta (joka auttaa mm. solujen uusiutumisessa). Myös ulkoiset rasitukset vaikuttavat ihosi hyvinvointiin sekä kuntoon. Tupakka ja alkoholi saavat ihon kuivumaan, menettämään väriään ja kimmoisuuttaan. Ilmansaasteet samaten. Meikit ja aurinko ovat myös ihollesi rasitteita, jotka vaikuttavat ennemmin tai myöhemmin ihosi ulkonäköön.

Kaikki yllämainitut seikat kannattaa pitää mielessä, kun pohditaan iho-ongelmien syntymistä, sekä niiden hoitoa.

Laadukkaat ja luonnollisista ainesosista valmistetut ihonhoitotuotteet antavat riittävän suojan ulkoisia rasituksia vastaan, sekä tukevat ihon normaalia uudistumisesta.

Paljon keinotekoisia ainesosia (ainakin vaarallisiksi luokiteltuja) taas kannattaa vältellä, sillä ihon suojamekanismiin kuuluu ”vetää” iholle ilmaantuvat vaaralliset ”pahikset” ihon alempiin kerroksiin tuhottavaksi, eli kaikki mitä päästät ihollesi, imeytyy ihosi sisään. Yleensä ”pahikset” tuhoutuvat, mutta on myös aineita, jotka kertyvät elimistöön ja saattavat aiheuttaa mm. syöpää. Mietikin siis kun luet ainesosaluetteloa, että onko kaikki siinä luetellut raaka-aineet sellaisia, että voisit syödä ne? Mikäli luettelossa on vaarallisiksi luokiteltuja aineita, joita et missään nimessä laittaisi suuhusi, niin mieti haluatko laittaa niitä silloin myöskään ihollesi..?

Yleiset iho-ongelmat

Ongelmaiselle iholle, oli se sitten näppyläisyys, kuivuminen, rasvoittuminen tai muu aika yleinen ongelma suosittelen ihan ensimmäiseksi aina kokeilemaan jotakin Saaren Taika suolasaippuoista. Suolalla on paitsi antibakteerisia ominaisuuksia, se myös sitoo kosteutta ihollesi, eli rasvaamisen tarve on silloin vähäisempi. Tästä on etua etenkin jos tuntuu, että jotkin kasvovoiteet tukkivat ihohuokosia. Sheavoiteet ovat muuten melkein ainoat voiteet, jotka tätä tukkimista eivät tee, eli kasvoille kannattaa valita jokin sheavoita sisältävistä voiteista!

Veera suolasaippuasta on tullut meille eniten palautetta juurikin ihon epäpuhtauksien aiheuttamien ongelmien vähentymisestä. Veera saippua kosteuttaa samalla kun sen vihreä savi ja kaura imevät itseensä epäpuhtaudet hieman ihon pintaa syvemmältä. Vihreä savi ja kaura sitovat epäpuhtaudet itseensä ja ne huuhtoutuvat veden mukana pois (eivät siis jää saippuaan).

Toinen tehokas ongelmaihon saippua on antibakteerinen Teepuusaippua, joka sekin on saanut paljon kehuja erityisesti näppyläisen, kutiavan tai tulehtuneen ihon hoidossa.

 

Voiteista sopivin kaikille on Sheavoi. Se sisältää vain sheapähkinästä saatua voita, joka on erilaisin menetelmin tehty voidemaiseen muotoon. Muistathan tarkistaa, että käyttämäsi Sheavoi on valmistettu siten, ettei sen sisältämät ravintoaineet ole kadonneet valmistusprosessien aikana. Saaren Taian valmistusmenetelmä takaa ravintoaineiden säilymisen ja siksi se onkin saanut paljon kehuja, että se on huomattavasti tehokkaampi iho-ongelmille kuin vastaavat muut voiteet.

Talviaikaan kasvojen iholle tehokkain ja paras voide on Tyrnivoide, joka suojaa ihoa erityisesti kylmän aiheuttamilta rasituksilta.

Kutiavan ihon paras ystävä on Kamomilla Sheavoide, joka on kehutuin voiteemme monenlaisten iho-ongelmien kuten ihottumien, ekseeman, ötökänpuremien, atopian jne hoidossa. 

 

AKNE

Saamme usein kysymyksiä akneihon hoitamiseen. Koitan vastata tässä blogikirjoituksessa parhaani mukaan ja kertoa mitkä Saaren Taika tuotteista sisältävät akneiholle hyödyllisiä ominaisuuksia.

Akne syntyy ihon talirauhasen ja karvatupen tulehtuessa. Se on aika yleinen nuorilla, mutta myös meillä vanhemmilla ihmisillä esiintyy usein aknea. Naisilla joskus kuukautiskierto voi lisätä tätä ongelmaa.

 

Akneihon päivittäiseen puhdistukseen soveltuvia tuotteita ovat:

Karpalo Luksus Spa saippua, joka sisältää karpalojauhetta sekä patsulin eteertistä öljyä.
Karpalojauhe sisältää runsaasti B3, B5 ja C-vitamiineja, jotka auttavat mm. kollageenin tuotannossa, sekä ehkäisemään mm. aknea. Karpalojauhe suojaa ihoa kylmän ilman aiheuttamaa rasitusta vastaan. Patsulin eteerinen öljy on antibakteerinen ainesosa, joka myös deodoroi hajuja. Se auttaa ehkäisemään mm. aknea, ihon hilseilyä, tulehduksia ja ekseemaa.

Tyrni Luksus Spa saippua, joka sisältää runsaasti Särkisalon saaristossa puhtaasi kasvaneiden tyrnien uutetta. Tyrniä suositellaan käytettäväksi akneihon hoidossa, sekä sisäisesti, että ulkoisesti.

Teepuusaippua, joka sisältää teepuun eteeristä öljyä. Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa moniin iho-ongelmiin kuten akneen ja tulehduksiin.

Mantelimaitosaippua, joka sisältää runsain mitoin kauraa. Kaura kosteuttaa, suojaa ja puhdistaa ihoa samalla kun se ehkäisee kutinaa ja auttaa tulehtunutta ihoa paranemisessa. Runsaasti kauraa sisältävä saippua hillitseekin tehokkaasti kutinaa, joka on erityisen hyödyllinen ominaisuus mikäli ihosi on ärtynyt tai kuiva, tai mikäli kärsit ötökän puremista, aknesta, ekseemasta, psoriasiksesta, tai ihottumista. Kaura rauhoittaa myös auringonpolttamaa tai nokkosen pistämää ihoa ja siitä voi myös olla apua vesirokolle, ruusufinnille ja muille iho-ongelmille.

Ja laajimmin ihon epäpuhtauksille tehokkaita aineita sisältävä saippuamme Veera suolasaippua. Sen sisältämät vihreäsavi ja kaura imevät  epäpuhtauksia ulos ihon syvemmistä osista, sitovat ne itseensä, jolloin ne huuhtoutuvat suihkuveden mukana viemäriin. Veera suolasaippua onkin tehokkain ja kehutuin saippuamme monenlaisten iho-ongelmien ratkomisessa!

Akneihon päivittäinen kosteutus:

Makadamiaöljy Sheavoide, joka sisältää kanelin ja tuoksulangian eteerisiä öljyjä. Kanelin eteerinen öljy on antibakteerista ja se toimii erinomaisesti mm. aknen hoidossa. Tuoksulangian eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan ihon rasvan tuotantoa ja se sopii sekä liian rasvaisen ihon hoitoon, kuin myös kuivankin ihon hoitoon. Se on erittäin antioksidanttista ja auttaakin ehkäisemään ikääntymisen merkkejä tehokkaasti. Antiseptisena sitä käytetään myös aknen ja muiden ihon epäpuhtauksien hoidossa.

Monoi de Tahiti voide, joka sisältää monoiöljyä sekö vaniljan eteeristä öljyä. Monoiöljyn tiedetään vähentävän hilseilyä, kosteuttavan ihoa syvältä, auttavan akneen, psoriasikseen, ekseemaan, auringon polttamaan ihoon, siloittavan ryppyjä ja ehkäisemään ihon vanhenemista. Vaniljan eteerisen öljyn antibakteeriset ominaisuudet tekevät siitä hyödyllisen aknen hoidossa. Vaniljan eteerinen öljy on hyvin antioksidanttista, joka tekee siitä verrattoman aineen estämään ja palauttamaan vapaiden radikaalien aiheuttamia ihovaurioita, jotka edesauttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Tyrnivoide, kuten tyrnisaippuakin sisältää runsaasti Särkisalon saaristossa puhtaasti kasvaneiden tyrnien uutetta, joka on tehokas aine mm. aknen hoitamisessa. 

Sheavoi. Puhdas (eli puhdistamaton/valkaisematon) sheavoi sisältää runsaasti vitamiineja ja rasvahappoja, joilla kaikilla on iso osa näyteltävänään ihonhoidossa. Runsaasti vitamiineja sisältävän Sheavoin tiedetään auttavan mm. aknen hoidossa. Muistathan tarkistaa, että käyttämäsi Sheavoi on valmistettu siten, ettei sen sisältämät ravintoaineet ole kadonneet valmistusprosessien aikana. 

Ja paras sekä kehutoin voiteemme, Kamomilla Sheavoide!  Helokkiöljyä, kamomillan- ja laventelin eteeristä öljyä sisältävä Kamomilla Sheavoide rauhoittaa kutisevaa ihoa. Se on erityisen hyvä mm.psoriasiksen, aknen ja ekseeman/ihottumien hoidossa. 

Helokkiöljy vahvistaa ihosoluja ja lisää kosteutta. Se rauhoittaa ihoa ja on erityisen hyvä mm. psoriasiksen, aknen ja ekseeman hoidossa. Psoriasiksen aiheuttama ihosolukon nopea lisääntyminen aiheuttaa ihon punoitusta ja kutinaa, helokkiöljyn tiedetään vähentävän näitä oireita. Se vähentää myös tulehduksia, ihon punaisuutta, turvotusta ja ihon arkuutta.

Laventeli rauhoittaa ihoa ja edistää solujen uudistumista.

Kamomilla rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa.

 

Palaan vielä lisäämään tähän kirjoitukseen muitakin täsmäohjeita erilaisille iho-ongelmille, joten kannattaa tulla myöhemmin katsomaan onko tänne lisätty jotakin uutta 🙂

Johanna

 

Saaren Taika® tuotteita voit ostaa pienistä asiantuntevista erikoisliikkeistä, joissa ihanat Saaren Taika® jälleenmyyjät palvelevat sinua henkilökohtaisesti. Alla lueteltuna ensin verkkokaupat ja sitten kivijalkaliikkeet paikkakunnittain.

Jälleenmyyjät