Ongelmaisen ihon hoito Saaren Taika tuotteilla

Ongelmaisen ihon hoito Saaren Taika tuotteilla

Ohjeet ja vinkit ongelmaisen ihon hoitoon Saaren Taika tuotteilla

Aika ajoin meitä lähestytään kysymyksillä liittyen johonkin tiettyyn iho-ongelmaan ja kysytään parhaita tuotteita ihon hoitamiseksi, joten ajattelin, että on ehkä aika kirjoittaa tänne blogiin yleisimpiä neuvoja yleisimpiin kysymyksiin, joita olemme tässä aikojen saatossa vastaanottaneet.

Iho-ongelmien ratkomisessa tulee kuitenkin muistaa kolme tärkeintä seikkaa, jotka liittyvät ihon hoitoon ja hyvinvointiin.

  1. Ei ole olemassa mitään yhtä varmaa konstia joka sopii kaikille ihoille.
  2. Iho on monikerroksinen elin ja se uusiutuu nuorilla noin 28 päivän välein, meillä vanhemmilla saattaa jo kestää hieman kauemmin. Eli kestää vähintään 28 päivää ennen kuin ihon alemmissa kerroksissa syntyvät uudistuneet solut nousevat ylös ihon näkyvään kerrokseen. Kokeile siis uutta tuotetta aina vähintään kuukauden verran, jotta näet oikeasti tuloksia.
  3. Tämä on TÄRKEIN seikka ihonhoidossa, vaikka listaankin sen vasta viimeisenä. Ihosi on suurin elimesi ja se mitä syöt ja missä oleilet, vaikuttavat eniten ihosi kuntoon ja hyvinvointiin. Ihosta iso osa on vettä, joten riittävä veden juominen on ihosi hyvinvoinnille tärkein asia. Myös nauttimasi ravinto näyttelee suurta osaa ihosi hyvinvoinnissa. Kauniin ihon salaisuus onkin terveellinen ravinto, sekä myös riittävä liikunta (joka auttaa mm. solujen uusiutumisessa). Myös ulkoiset rasitukset vaikuttavat ihosi hyvinvointiin sekä kuntoon. Tupakka ja alkoholi saavat ihon kuivumaan, menettämään väriään ja kimmoisuuttaan. Ilmansaasteet samaten. Meikit ja aurinko ovat myös ihollesi rasitteita, jotka vaikuttavat ennemmin tai myöhemmin ihosi ulkonäköön.

Kaikki yllämainitut seikat kannattaa pitää mielessä, kun pohditaan iho-ongelmien syntymistä, sekä niiden hoitoa.

Laadukkaat ja luonnollisista ainesosista valmistetut ihonhoitotuotteet antavat riittävän suojan ulkoisia rasituksia vastaan, sekä tukevat ihon normaalia uudistumisesta.

Paljon keinotekoisia ainesosia (ainakin vaarallisiksi luokiteltuja) taas kannattaa vältellä, sillä ihon suojamekanismiin kuuluu ”vetää” iholle ilmaantuvat vaaralliset ”pahikset” ihon alempiin kerroksiin tuhottavaksi, eli kaikki mitä päästät ihollesi, imeytyy ihosi sisään. Yleensä ”pahikset” tuhoutuvat, mutta on myös aineita, jotka kertyvät elimistöön ja saattavat aiheuttaa mm. syöpää. 

sheavoi ihonhoito

Yleiset iho-ongelmat

Ongelmaiselle iholle, oli se sitten näppyläisyys, kuivuminen, rasvoittuminen tai muu aika yleinen ongelma suosittelen ihan ensimmäiseksi aina kokeilemaan jotakin Saaren Taika suolasaippuoista. Suolalla on paitsi antibakteerisia ominaisuuksia, se myös sitoo kosteutta ihollesi, eli rasvaamisen tarve on silloin vähäisempi. Tästä on etua etenkin jos tuntuu, että jotkin kasvovoiteet tukkivat ihohuokosia. Sheavoiteet ovat muuten melkein ainoat voiteet, jotka tätä tukkimista eivät tee, eli kasvoille kannattaa valita jokin sheavoita sisältävistä voiteista!

Veera suolasaippuasta on tullut meille eniten palautetta juurikin ihon epäpuhtauksien aiheuttamien ongelmien vähentymisestä. Veera saippua kosteuttaa samalla kun sen vihreä savi ja kaura imevät itseensä epäpuhtaudet hieman ihon pintaa syvemmältä. Vihreä savi ja kaura sitovat epäpuhtaudet itseensä ja ne huuhtoutuvat veden mukana pois (eivät siis jää saippuaan).

veera suolasaippua akne psoriasis hoito

Toinen tehokas ongelmaihon saippua on antibakteerinen Teepuusaippua, joka sekin on saanut paljon kehuja erityisesti näppyläisen, kutiavan tai tulehtuneen ihon hoidossa.

Voiteista sopivin kaikille on Sheavoi. Se sisältää vain sheapähkinästä saatua voita, joka on erilaisin menetelmin tehty voidemaiseen muotoon. Muistathan tarkistaa, että käyttämäsi Sheavoi on valmistettu siten, ettei sen sisältämät ravintoaineet ole kadonneet valmistusprosessien aikana. Saaren Taian valmistusmenetelmä takaa ravintoaineiden säilymisen ja siksi se onkin saanut paljon kehuja, että se on huomattavasti tehokkaampi iho-ongelmille kuin vastaavat muut voiteet.

Kutiavan ihon paras ystävä on Kamomilla Sheavoide, joka on kehutuin voiteemme monenlaisten iho-ongelmien kuten ihottumien, ekseeman, ötökänpuremien, atopian jne hoidossa. 

 

AKNE

Saamme usein kysymyksiä akneihon hoitamiseen. Koitan vastata tässä blogikirjoituksessa parhaani mukaan ja kertoa mitkä Saaren Taika tuotteista sisältävät akneiholle hyödyllisiä ominaisuuksia.

Akne syntyy ihon talirauhasen ja karvatupen tulehtuessa. Se on aika yleinen nuorilla, mutta myös meillä vanhemmilla ihmisillä esiintyy usein aknea. Naisilla joskus kuukautiskierto voi lisätä tätä ongelmaa.

Akneihon päivittäiseen puhdistukseen soveltuvia tuotteita ovat:

Tyrni Luksus Spa saippua, joka sisältää runsaasti Särkisalon saaristossa puhtaasi kasvaneiden tyrnien uutetta. Tyrniä suositellaan käytettäväksi akneihon hoidossa, sekä sisäisesti, että ulkoisesti.

Teepuusaippua, joka sisältää teepuun eteeristä öljyä. Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa moniin iho-ongelmiin kuten akneen ja tulehduksiin.

Ja laajimmin ihon epäpuhtauksille tehokkaita aineita sisältävä saippuamme Veera suolasaippua. Sen sisältämät vihreäsavi ja kaura imevät  epäpuhtauksia ulos ihon syvemmistä osista, sitovat ne itseensä, jolloin ne huuhtoutuvat suihkuveden mukana viemäriin. Veera suolasaippua onkin tehokkain ja kehutuin saippuamme monenlaisten iho-ongelmien ratkomisessa!

Akneihon päivittäinen kosteutus:

Makadamiaöljy Sheavoide, joka sisältää kanelin ja tuoksulangian eteerisiä öljyjä. Kanelin eteerinen öljy on antibakteerista ja se toimii erinomaisesti mm. aknen hoidossa. Tuoksulangian eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan ihon rasvan tuotantoa ja se sopii sekä liian rasvaisen ihon hoitoon, kuin myös kuivankin ihon hoitoon. Se on erittäin antioksidanttista ja auttaakin ehkäisemään ikääntymisen merkkejä tehokkaasti. Antiseptisena sitä käytetään myös aknen ja muiden ihon epäpuhtauksien hoidossa.

Sheavoi. Puhdas (eli puhdistamaton/valkaisematon) sheavoi sisältää runsaasti vitamiineja ja rasvahappoja, joilla kaikilla on iso osa näyteltävänään ihonhoidossa. Runsaasti vitamiineja sisältävän Sheavoin tiedetään auttavan mm. aknen hoidossa. Muistathan tarkistaa, että käyttämäsi Sheavoi on valmistettu siten, ettei sen sisältämät ravintoaineet ole kadonneet valmistusprosessien aikana. 

Ja paras sekä kehutoin voiteemme, Kamomilla Sheavoide!  Helokkiöljyä, kamomillan- ja laventelin eteeristä öljyä sisältävä Kamomilla Sheavoide rauhoittaa kutisevaa ihoa. Se on erityisen hyvä mm.psoriasiksen, aknen ja ekseeman/ihottumien hoidossa. 

Helokkiöljy vahvistaa ihosoluja ja lisää kosteutta. Se rauhoittaa ihoa ja on erityisen hyvä mm. psoriasiksen, aknen ja ekseeman hoidossa. Psoriasiksen aiheuttama ihosolukon nopea lisääntyminen aiheuttaa ihon punoitusta ja kutinaa, helokkiöljyn tiedetään vähentävän näitä oireita. Se vähentää myös tulehduksia, ihon punaisuutta, turvotusta ja ihon arkuutta.

Laventeli rauhoittaa ihoa ja edistää solujen uudistumista.

Kamomilla rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa.

Johanna

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.