Paahdettu tomaattikeitto

Kesä ja tuoreet tomaatit ovat aivan kulman takana, joten tällä kertaa jaamme ohjeen maailman parhaaseen tomaattikeittoon. Tomaattikeittoon kannattaa käyttää mahdollisimman kypsiä, tuoreita tomaatteja, mutta maistuvan keiton saa aikaseksi myös kokonaisia tölkkitomaatteja käyttämällä.

Paahtamalla tomaatit uunissa saat niihin ihanan maun, mutta säästät samalla myös aktiivista kokkailuaikaa keittiössä. Vihannesten uunissa paahtamisen ja soseutuksen jälkeen keitto on jo valmis tarjottavaksi, joten se valmistuu nopeasti pöytään arkenakin. Jos haluat keittoon syvemmän maun, voit toki jättää sen vielä hetkeksi poreilemaan liedelle, jolloin maku paranee entisestään.

Tarjoa paahteinen tomaattikeitto tuoreen leivän ja Saaren Taika Cuisine Extra-Virgin -oliiviöljyn kera. Täydellinen herkkuruoka aurinkoisiin kesäpäiviin!

Neljälle. Valmistusaika noin 45 minuuttia.

Tomaattikeittoon tarvitset:

1 kg tuoreita tomaatteja tai 3 purkkia kokonaisia tölkkitomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl Saaren Taika Cuisine Extra-Virgin -oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa

mustapippuria

Tomaatit viipaloidaan

2-4 dl vettä

1 kasvisliemikuutio tai -fondue
1 tl sokeria
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl punaviini- tai balsamiviinietikkaa

kourallinen tuoretta basilikaa
0,5 dl kermaa tai kaurakermaa
(suolaa ja sokeria)

Tomaatit maustetaan

Tarjoile tomaattikeiton kera:

tuoretta basilikaa
loraus kermaa tai kaurakermaa
Saaren Taika Cuisine Extra-Virgin -oliiviöljyä
ripaus Saaren Taika -sormisuolaa

Tarjoillaan saaren taika oliiviöljyn ja tuoreen basilikan kera

Vegaanisen tomaattikeiton valmistus:

Pese tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Leikkaa myös sipuli isoiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulin kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita tomaatit, sipulit ja valkosipulit uunipellille tai vuokaan. Jos käytät tölkkitomaatteja, puolita tomaatit ja laita ne uunivuokaan. Säästä tölkkien nesteet keittoa varten. Lorauta tomaattien ja sipulien päälle Saaren Taika Cuisine Extra-Virgin -oliiviöljyä ja mausta vihannekset suolalla ja sokerilla. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Valmis tomaattikeitto

Siirrä paahtuneet vihannekset ja niiden nesteet blenderin kannuun tai kattilaan, jossa soseutat keiton sauvasekoittimella. Aja keitto tasaiseksi.

 

Kiehauta keitto kattilassa. Lisää 2-4 desiä vettä kunnes keitossa on mielestäsi sopiva koostumus. Mausta keitto liemikuutiolla, sokerilla, savupaprikajauheella, viinietikalla ja silputuilla basilikan lehdillä. Voit halutessasi antaa keiton poreilla miedolla lämmöllä puolisen tuntia, mutta keiton voi tarjoilla myös heti kun se on lämmennyt.

Lisää keittoon lopuksi vielä 0,5 desiä kermaa. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa vielä mausteita. Koristele annokset tuoreilla basilikan lehdillä, lorauksella kermaa ja Saaren Taika Cuisine Extra-Virgin -oliiviöljyä sekä ripauksella Saaren Taika -sormisuolaa.

Lue myös:

Tämä artikkeli on sinulle, joka kaipaat luksusta saadaksesi uutta energiaa arkeesi, mutta olet liian kiireinen pohtiaksesi ja järjestääksesi hemmotteluhetkeä itse.

Artikkelissa esittelen täydellisen luksuspaketin hemmotteluhetken luomiseen itsenäisesti, jonka voit toteuttaa joko yksin, rakkaasi tai ystäviesi kanssa!

Löydät ostolinkit hemmottelutuotteisiin artikkelista. Sinun ei tarvitse enää muuta, kuin järjestää aika ja paikka hemmottelulle.

Paahdettu kirsikkatomaattipasta on ihana etäpäivän lounas tai herkullinen iltaruoka, joka valmistuu uunissa lähes itsestään.

Löydät ostolinkit hemmottelutuotteisiin artikkelista. Sinun ei tarvitse enää muuta, kuin järjestää aika ja paikka hemmottelulle.

Herkullinen ja helppo uunijuures resepti kotoiluun tai juhlatilaisuuksiin!

Kokkailu on antoisa ja herkullinen harrastus, jota nyt saamme harrastaa vähän normaalia enemmän näiden koronarajoitusten vuoksi. Siksipä päätin jakaa tämän helpon, mutta juhlallisuuksiinkin sopivan uunijuures ohjeen kanssanne!

Pikantti vivahdetta tälle uunipaistokselle saadaan Saaren Taika Cuisine Extra Virgin luomu oliiviöljystä, jolla on erityinen, jäljittelemätön maku!

uunijuurekset johannan tapaan saaren taika tarjoulu

Kurkista Saaren Taika Shopin verkkokauppaan laajaa luonnonkosmetiikka ja ekolifestyle valikoimaa! Nopea toimitus, edulliset hinnat!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.