Rasvaisen ihon hoito Saaren Taika tuotteilla

rasvaisen ihon hoitaminen

Tässä artikkelissa aiheena on rasvaisen ihon hoito. Rasvaista ihoa on kahdenlaista: Öljyisen rasvainen iho sekä pintakuiva rasvainen iho. Ihon rasvoittuminen alkaa teini-iässä ja voi jatkua pitkälle aikuisikään asti. Tästä jutusta selviää mistä ihon rasvaisuus johtuu, miten öljyisen rasvainen iho ja pintakuiva rasvainen iho eroavat toisistaan ja miten hoitaa rasvaista ihoa Saaren Taika -tuotteilla.

Rasvaiselle ihotyypille tyypillisiä piirteitä ovat:

 • Runsas talintuotanto
 • Suurentuneet ihohuokoset
 • Ihon epäpuhtaudet (mustapäät ja finnit)
 • Paksu iho
 • Samea väri

Perimmäinen syy ihon rasvoittumiseen on liian vilkas talintuotanto, eli yliaktiiviset talirauhaset. Tähän vaikuttavat erinäiset asiat. Joihinkin asioihin pystyt vaikuttamaan omilla teoillasi, mutta rasvaisuuteen voi olla myös perinnöllinen taipumus.

 • Talintuotantoa kiihdyttää ja rasvoittumista voimistaa:
 • Puutteellinen tai väärä ihonhoito
 • Epäterveelliset elämäntavat (liian sokerin ja rasvan käyttö ravinnossa, alkoholin käyttö, tupakointi sekä vähäinen veden juonti)
 • Ruuansulatushäiriöt
 • Häiriöt hormonitoiminnassa
 • Stressi

Öljyisen rasvainen iho

Rasvaista ihotyyppiä on kahdenlaista: öljyisen rasvainen iho ja pintakuiva rasvainen iho. Öljyisen rasvainen iho on öljyisen kiiltävä ja runsaan talinerityksen takia ihon kosteuspitoisuus on normaali. Öljyisen rasvainen iho on usein väriltään kellertävä.

Öljyisen rasvaista ihoa tulisi hoitaa kotona seuraavasti:

 1. Talintuotannon tasapainotus
 2. Ihohuokosten supistaminen
 3. Epäpuhtauksien poistaminen ja niiden syntymisen ennaltaehkäisy

 

Kotihoidossa kannattaa öljyisen rasvaiselle iholle valita Saaren Taika®-tuotteista ihotyypille sopivat tuotteet. Kasvojen iho kannattaa puhdistaa aamuin illoin Saaren Taika Teepuu- saippualla.

Öljyisen rasvainen iho annattaa kuoria Manteli & Kaura kasvokuorinnalla hellästi n. 2 kertaa viikossa ja käyttää myös rasvaiselle iholle sopivaa naamiota, kuten Aktiivihiili & Savi kasvonaamiota. Öljyisen rasvaiselle iholla on tärkeätä valita oikea kasvovoide. Tähän oiva tuote on Saaren Taika Ecolution Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja, joka on kevyt voide, mutta kosteuttaa silti syvältä ihoa.

Pintakuiva rasvainen iho

Pintakuiva rasvainen iho vuorostaan on pintakuiva ja se saattaa jopa hilseillä. Pintakuivan rasvaisen ihon kosteuspitoisuus on laskenut ja ihon väri voi ihon kuivuuden takia olla jopa harmaa. Pintakuiva rasvainen iho on usein hyvin arka.

Pintakuivaa rasvaista ihoa tulisi hoitaa kotona seuraavasti:

 1. Talintuotannon tasapainotus
 2. Ihohuokosten supistaminen
 3. Epäpuhtauksien poistaminen ja niiden syntymisen ennaltaehkäisy
 4. Ihon rauhoittaminen.
 5. Ihon kosteuspitoisuuden parantaminen

 

Pintakuivan rasvaisen ihon kotihoidossa kannattaa erityisesti huomioida ihon kosteuspitoisuuden parantaminen yhdessä talintuotannon tasapainottamisen ja epäpuhtauksien ennaltaehkäisyn kanssa.

Pintakuivan rasvaisen ihon hoidossa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei käytä vahingossa liian kuivattavia tuotteita. Siksi suosittelen valitsemaan syväpuhdistavien tuotteiden rinnalle myös super tehokosteuttavat ja rauhoittavat Saaren Taika -tuotteet.

Päivittäinen aamuin illoin tehtävä puhdistus kannattaa tehdä syväkosteuttavalla Saaren Taika Saariston Suolasaippualla tai Särkisalon Suolasaippualla. Pintakuivan rasvaisen ihon hellävarainen kuorinta kannattaa tehdä Manteli & Kaura kasvokuorinnalla kerran viikossa.

Ennen voidetta on suositeltavaa käyttää kasvoseerimia. Ohut kerros esim Saaren Taika Professional Hyaluronihappo & Hedelmäseerumia tai Aloe Retinoli seerumia antaa iholle kosteutta syvemmällä jättämättä rasvaista tuntua ihon pintaan. Voiteista pintakuivan rasvaisen ihon valinta on Aloe Vera 24H kosteuttaja, joka on hieman paksumpi voide, kuin Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja, mutta kuitenkin kevyehkö ja nopeasti imeytyvä voide, joka sopii rasvaisuuteen taipuvalle iholle oikein hyvin.

Vinkki: Saaren Taika verkkokaupasta voit hakea tietylle ihotyypille tai iho-ongelmalle sopivat tuotteet valitsemalla valikosta sopivan kohdan.

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laaja valikoima!

Ihotyyppi ja iho-ongelma valikot Saaren Taika verkkokaupassa

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Löydät Saaren Taika Shopin verkkokaupasta tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta: 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.