Rasvaisen ihon hoito Saaren Taika tuotteilla

rasvaisen ihon hoitaminen

Kärsitkö öljyisestä ihosta tai rasvoittuuko ihosi liikaa päivänmittaan?

Mikäli vastasit jompaan kumpaan kyllä, niin jatka lukemista, sillä tässä artikkelissa kerron mistä rasvainen iho johtuu ja kuinka hillitset ihosi liikaa rasvoittumista.

Tiesitkö, että olen itse kärsinyt nopeasti rasvoittuvasta ihosta lähes koko aikuisuuteni ajan?

Lue eteenpäin, niin kerron miten olen saanut ihoni rasvoittumisen kuriin ja ihoni talintuotannon niin hyvin tasapainoon, että nykyään monet kehuvatkin ihoni virheettömyyttä ja kauneutta!

Mistä rasvoittuva iho johtuu?

Iho voi rasvoittua monesta syystä, kun talirauhaset tuottavat liikaa öljyä. Syitä voivat olla geenit, hormonit, vääränlainen ihonhoito, huono ruokavalio, stressi jne. Liiallinen talintuotanto voi aiheuttaa ihohuokosten laajenemista, ihohuokosten tukkiutumista, mustapäitä ja aknea

Miten ehkäistä ihoa rasvoittumasta liikaa?

Paras tapa ehkäistä ihoasi rasvoittumasta liikaa on säännöllinen ihonhoitorutiini omalle ihollesi parhaiten sopivilla tuotteilla.

Mikään ei ole rasvoittuvalle iholle pahempaa kuin jatkuva eri tuotteiden vaihtelu ja säännöllisen ihonhoitorutiinin laiminlyönti.

 • Vältä alkoholia sisältäviä ihonhoitotuotteita sekä ihohuokosia tukkivia ainesosia sisältäviä tuotteita. 
 • Mikäli meikkaat, käytä öljytöntä meikkiä ja muista pestä meikki aina yöksi pois. 
 • Vältä koskettelemasta kasvojasi päivän mittaan, sillä saatat siirtää käsistäsi öljyä, epäpuhtauksia tai bakteereja ihollesi. 

Rasvaisen ihon hoito

Pese rasvainen ihosi säännöllisesti

Säännöllinen kasvojenpesu vähentää ihon rasvan määrää. Valitse kasvoillesi Saaren Taika palasaippua, sillä se ei kuivata kasvojasi liikaa. Liian kuivaksi tullut iho voi alkaa kehittämään ”liikatalia” kosteuttaakseen itseääni, jolloin ihon rasvoittuminen saattaa lisääntyä. 

Kasvoille sopivissa palasaippuoissamme puhdistavuuden ja kosteuttavuuden tasapaino on tarkoin optimoitu, jolloin saippua kykenee puhdistamaan ylimääräistä talia iholta silti poistamatta liikaa ihon omia hyödyllisiä rasvoja.

Etenkin akneen taipuvaista ihoa tulisi nimenomaan pestä kasvoille sopivilla miedoilla saippuoilla öljypuhdistajien sijaan, sillä moni öljy voi jäädä ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia, joka taas saattaa aiheuttaa lisää aknea.

Kuinka käytät palasaippuaa kasvojen pesuun

 1. Kostuta kasvot haalealla vedellä.
 2. Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.
 3. Huuhtele runsaalla vedellä. Mitä lämpimämpää vettä käytät, sen enemmän liuotat ihosi talia, tali nimittäin sulaa 32 asteessa. Tärkeää onkin löytää se omalle iholle sopiva metodi, jossa talia poistuu sen verran, että iho ei jää liian kuivaksi.
 4. Taputtele ihosi pehmeällä hamam-pyyhkeellä, sillä karhealla pyyhkeellä hankaaminen voi stimuloida ihoasi tuottamaan lisää talia. 

Rasvaista ihoa kannattaa kuoria parikin kertaa viikossa, mikäli iholla ei ole tulehtuneita finnejä tai aknea.

Säännöllinen kuorinta auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja iholtasi, jotka voivat vangita talia. Kun tali tarttuu kuolleisiin ihosoluihin, muodostuu aknea.

Kasvojen epäpuhtauksien poistamisessa Acai & Gojimarja mikrokuorinta on vertaansa vailla. Hellänä kuorintana se soveltuu jopa akneihon kuorintaan! 

Acai Gojimarja kuorinnan antioksidantit auttavat ihoasi taistelemaan juonteita vastaan ja sen luonnolliset mikrokuorivat ainesosat poistavat kuollutta ihosolukkoa tukkimasta ihohuokosiasi.

Tietyt kasvonaamiot ovat hyödyllisiä rasvaisen ihon hoidossa. Tällaisia ovat savea sisältävät kasvonaamiot, sillä savi imeet talia pois ihohuokosista ärsyttämättä ihoasi. 

Käytä kosteuttavia savi kasvonaamioita, jottei ihosi kuivu naamion käytön myötä.

Kosteuta rasvoittuvaa ihoasi

Vaikka moni rasvaisesta ihosta kärsivä saattaa vältellä kosteusvoiteen käyttöä, koska epäilee sen rasvoittavan ihoa lisää, on oikeanlaisten kosteusvoiteiden käytöstä hyötyä rasvoittuvalle iholle. Liian kuivana pidetty iho saattaa nimittäin alkaa tuottamaan liikaa talia kosteuttaakseen itseään ja tämä voi aiheuttaa mm. aknea. Näin kävi myös itselleni.

Käytä voiteita, joissa ei ole hallitsevasti ihohuokosia tukkivia rasvoja, kuten kaakaovoita, kookosöljyä, marulaöljyä, palmuöljyä, pellavansiemenöljyä tai vehnänalkioöljyä.

Vältä myös silikoneja (inci: dimethicone, methicon, silanol, silyl, siloxane, siloxy, silicone tai silane) ja vaseliinia (inci: petrolatum).

Kokeile retinolia ihon rasvoittumisen ehkäisyyn

Retinoli auttaa estämään ihohuokosia tukkeutumasta liikaa öljystä. Retinolin käytössä tulee olla pitkäjänteinen, sillä retinolin vaikutukset näkyvät usein vasta useiden kuukausien kuluttua säännöllisen käytön aloittamisesta. 

Saaren Taika Aloe Retinoli seerumi on helppokäyttöisessä pumppupullossa, josta sen annostelu pieni määrä kerrallaan sujuu todella helposti ja hygieenisesti. 

Asiakkaitamme saamiemme kokemusten mukaan seerumi on näyttänyt tehonsa finnejä ja näppyjä vastaan niin aikuisilla, kuin nuorillakin:

”Hormooninäpyt poissa ja iho muutenkin tosi hyvä.”

”Perheen nuoren miehen iholle hyvä tuote. Tilaamme uudestaankin.”

”Kosteuttaa todella hyvin ja imeytyy nopeasti. Ihon punoituskin näyttää rauhoittuneen.”

”Paras seerumi päälle nelikymppiselle, jolla pintakuiva, mutta rasvoittuva ja hormoninäpyttyvä iho. Seerumi voiteen alla siloittaa juonteita ja kosteuttaa pitkäksi aikaa ilman, että iho päivän mittaan rasvoittuu!”

A-vitamiinia sisältävät kasvovoiteet ovat parhaita rasvaiselle iholle

A-vitamiini ehkäisee aknen syntymistä stimuloimalla solutuotantoa sekä hidastamalla talineritystä.

Sen pigmenttiä tasoittava vaikutus auttaa myös häivyttämään iholle jo muodostuneita punoittavia aknearpia.

Mikäli et ole ihan varma millä tuotteilla ihoasi hoitaisit, ovat ammattitaitoiset ihoasiantuntijamme arkisin vain viestin päässä tarjoamassa sinulle henkilökohtaista apua!

Miten sain ihoni rasvoittumisen kuriin?

Kuten tuolla aiemmin jo kerroinkin, olin kärsinyt erittäin nopeasti rasvoittuvasta kasvojen ihosta lähes koko aikuisikäni ajan. Yritin peittää rasvaista ihoani paksulla puuterikerroksella, jota vielä lisäilin päivän mittaan rasvoittuvalle iholleni.

Vuonna 2017 kehitin omalle, koko elämäni vaivanneelle ekseema-ihottumalleni Kamomilla Sheavoiteen sekä Teepuusaippuan ja myöhemmin vielä rasvoittuville hiuksilleni Teepuushampoon ja voimakkaasti hikoileville kainaloilleni Saaren Taika suolasaippuat.

Kun sitten käytöstäni pikkuhiljaa jäi pois kaupan liian pesevät saippuat ja heikkolaatuinen voide, havahduin noin puolivuotta, vuoden näitä omia Saaren Taika tuotteita käytettyäni, että kasvoni eivät enää rasvoitu ja ihoni on sileä ja kaunis ihan ilman meikkiäkin.

Sittemmin ihonhoitorutiinini on täydentynyt tämän ikäiselle (47 v.) sopivilla tuotevalinnoilla, joita ovat:

 • Saaren Taika kasvosaippua, yleensä Teepuusaippua tai jokin suolasaippuoista
 • Kasvovesi
 • (joskus) Aloe Retinoli seerumi
 • Kasvovoide ja/tai kasvoöljy

Nykyään kuljenkin ilman meikkiä niin arjessa, kuin juhlassakin ja ihoni saa jatkuvasti kehuja sen sileydestä ja hehkeydestä, eikä rasvaisuudesta ole enää tietoakaan!

Rasvaiselle iholle sopivat ihonhoitotuotteet

Löydät rasvoittuvalle iholle parhaiten sopivat ihonhoitotuotteet Saaren Taika Shopista netistä. 

Lähteet: 1, 2, 3

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.