Saaren Taian ”someketti” eli sosiaalisen median kommentoinnin etiketti

sosiaalisen median kommentoinnin etiketti

Olemme ikävä kyllä joutuneet huomaamaan, että sosiaalisen median kommenttikentissä mellastaa muutamia ikäviä ihmisiä, jotka katsovat olevan OK kommentoida negatiiviseen sävyyn toisten ulkonäköä, elämäntilannetta tai muita asioita.

Saaren Taika haluaa edustaa hyvää mieltä, iloa, onnistumisia ja turvallisuutta kaikille saada olla oma itsensä ja tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on.

Toivomme, että ihanien asiakkaidemme ja työntekijöidemme kuvat säilyisivät negatiivisuus-vapaina ja jatkossa puutumme kaikenlaiseen ikävä-sävytteiseen kommentointiin niihin liittyen.

Meillä on super-ihania asiakkaita, jotka omilla kuvillaan ja kokemuksillaan haluavat kertoa meidän onnistumisista tuotteidemme kehityksessä sekä omasta ilostaan, mikäli on löytynyt tuote joka on auttanut heitä. Monet tällaiset postaukset ovat saaneet jonkun irvileuan kommentoimaan sellaiseen sävyyn, että asiakkaamme eivät uskalla enää kertoa kokemuksistaan, etenkään kuvilla.

Saatte jatkossakin arvostella Saaren Taikaa yrityksenä, mutta asiakkaisiimme tai työntekijöihimme kohdistuvat negatiiviset kommentit tullaan poistamaan ja mikäli tällainen kommentointi jatkuu samalta profiililta, tullaan tämä profiili estämään.

Toivomme, että monet muutkin yritykset alkaisivat suitsia tätä välillä järjettömiäkin piirteitä saavaa kommenttikenttien raivoamista ja ilkeilyä. Ei maailman sellainen kuulu olla!

Yrityksillä on live-maailmassakin oikeus poistaa tiloistaan häiriköt, otetaan siis myös virtuaalisessa maailmassa tämä seula käyttöön ja aletaan suitsia tuota pahan mielen ja vihan kylvöä somessa.

Sosiaalisen median kommettikentät ovat parhaimmillaan lämminhenkisiä hyvän mielen paikkoja, jossa voimme lisätä tietouttamme monista asioista tai vain keskustella eri aiheista rakentavasti.

Monesti ne kuitenkin muuttuvat sotatannerta muistuttaviksi villeiksi länsiksi, jossa herjaa, haukkuja ja morkkaamista viljellään vailla ajatusta miltä se saattaa muista lukijoista tuntua.

Otamme tänä vuonna käyttöömme sosiaalisen median etiketin, eli ”someketin”, jonka avulla Saaren Taian sosiaalisen median tila pyritään saamaan asiakkaillemme ja työntekijöillemme turvalliseksi ja viihtyisäksi paikaksi jakaa kokemuksia, kysyä kysymyksiä ja viettää aikaa.

Kuten kaupoissa ja kivijalkaliikkeissäkin kauppias voi poistaa häiritsevästi käyttäytyvän henkilön liiketilastaan, myös me verkkokauppiaat voimme puuttua häiritsevään käytökseen ja estää sellaiset henkilöt kommentoimasta.

Saaren Taian someketti eli sosiaalisen median kommentoinnin etiketti

Pyydämme sinulta seuraavia asioita:
-Puhu kauniisti muista ihmisistä. Emme hyväksy ulkonäköön liittyvää negatiivista kommentointia. Poistamme jatkossa kaikki ikävät kommentit, jotka liittyvät kenenkään ulkonäköön ja annamme varoituksen. Varoituksen jälkeen toistuvasti tällaisia kommentteja jättävät profiilit estetään kanaviltamme.

-Ota huomioon ihmisten erilaiset elämäntilanteet. Älä pilkkaa tai arvostele asiakkaidemme lähettämiä kuvia. Poistamme jatkossa kaikki pilkkaavat tai haukkuvat kommentit asiakkaidemme kuviin liittyen ja annamme varoituksen. Varoituksen jälkeen toistuvasti tällaisia kommentteja jättävät profiilit estetään kanaviltamme.

-Muista käytöstavat vaikka olisitkin kiihtynyt tai ärsyyntynyt. Huutavat, kiroilevat tai muutoin asiattomasti käyttäytyvät profiilit estetään ilman varoitusta.

Saat edelleen:
-Meitä saa kyseenalaistaa
-Meitä yrityksenä saa arvostella, mutta työntekijöidemme haukkumista emme suvaitse
-Saat esittää kysymyksiä
-Saat jättää kommentteja (yllä olevia ohjeviivoja noudattaen)
-Saat olla vihainen meille, mutta noudata yllä lueteltuja ohjeita kommentoinnissasi
-Saat antaa palautetta
-Saat kertoa kokemuksistasi
-Saat toimia sosiaalisen median kanavissamme täysin vapaasti, kunhan muistat yllä olevat ohjeemme🙂

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2021. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Marjajaloste Meritalo

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi