Ehkäise aknea kostealla ja lämpimällä säällä

ehkäise aknea kostealla ja kuumalla säällä

Sadepäivien kosteus voi olla myrkkyä akneiholle!

Kaikki kellä on vähänkään luonnonkiharat hiukset, tietävät miten niille käy kosteilla ilmoilla, esim. sadepäivien jälkeen. Ne muuttuvat pörröisiksi.

Myös akneiho saattaa reagoida kosteampaan ilmaan ja tässä artikkelissa kerron muutamia vinkkejä kosteista säistä selviämiseen, mikäli sinulla on akneen taipuvainen iho.

Mitä ongelmia kostea ilma tekee ihollesi?

Etenkin kesäkuumalla muutaman päivän sade tuntuu ihanan raikastavalta niin ilmassa, kuin ihollakin, mutta kosteaan ilmaan liittyy myös ongelmia. 

Ilman muuttuessa liian kosteaksi alkaa hien olla hankalampaa haihtua iholta. Tämä voi aiheuttaa ihohuokosten tukkiutumista, joka taas voi johtaa näppyjen syntymiseen. 

Kostea ilma saattaa myös saada talirauhaset villiintymään ja erittämään enemmän talia kuin normaalisti. Tämä johtaa ihon nopeampaan rasvoittumiseen ja ihohuokosten tukkiutumiseen, joka taas voi johtaa näppyjen syntymiseen. 

Kuinka hoidat akneihoa kostealla ilmalla?

Parhaiden ihotautilääkäreiden mukaan kasvojen pesu laadukkaalla aknea estävällä saippualla voi olla erittäin tehokas hoito akneen.

Käytä ongelmaisten alueiden pesuun siis Saaren Taika Teepuusaippuaa, joka tällä hetkellä on markkinoiden ainoa kotimainen saippua, jolla on tutkitusti aknea estävä vaikutus.

Tästä tuli heti mun ja teini-ikäisen tyttäreni suosikki! Teinillä paha akne, jo muutamien päivien käytön jälkeen ero entiseen oli todella huomattava, näppylöiden punoitus oli selvästi vähentynyt ja kasvojen iho rauhallisempi. Oma aikuisiän akneihoni ei ole näin hyvin voinut koskaan! Todella miellyttävä käyttää, isot suositukset.

Käytä kevyitä kosteuttajia, etenkin ongelmallisilla alueilla. Kokeile esimerkiksi pelkkää kasvovettä tai kasvoveden lisäksi ohuen ohutta kerrosta sheavoita. Sheavoi on yksi harvoja luonnollisia öljyjä, joka ei tuki ihohuokosia ja sen käytöllä tiedetään olevan suotuisia vaikutuksia akneiholle. 

Ruusu misellivesi kosteuttajana

Ruusuveden antioksidantit suojaavat ihosoluja epäpuhtauksien, UV-säteiden ja muiden ympäristön vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Ruusuvesi toimiikin ihon suojakerroksena arjen ihoa vahingoittavia epäpuhtauksia vastaan!

Antioksidantit toimivat iholla anti-age vaikutteisesti ja auttavat ehkäisemään juonteiden syntymistä. 

Ruusuvedellä on myös tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia ja siitä voikin olla hyötyä myös ekseema- tai ruusufinni iholle. 

Ruusuvesi on luonnostaan rauhoittava ja se auttaa vähentämään punoitusta ja kutinaa, siksi se sopiikin erittäin hyvin myös ärtyneelle iholle.

Sheavoi kosteuttajana

Sheavoin kasviestereillä on havaittu olevan tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia. Tämä voi auttaa minimoimaan ympäristötekijöiden, kuten sään aiheuttamaa ärsytystä sekä tulehduksellisia ihosairauksia, kuten esimerkiksi ekseemaa ihottumaa.

Sheavoi sisältää runsaasti erilaisia ​​rasvahappoja. Tämä ainutlaatuinen koostumus auttaa puhdistamaan ihosi ylimääräisestä rasvasta (talista).

Samalla karitevoi palauttaa ihosi kosteuden ja lukitsee ihosi uloimpaan kerrokseen, jolloin ihosi ei kuivu. Tuloksena on ihon luonnollisen öljytasapainon palautuminen, mikä taas voi auttaa pysäyttämään aknen ennen sen alkamista.

Akneihon puhdistus

Ihoasiantuntijoiden mukaan kasvot tulee pestä kunnolla mieluummin kuin pyyhkiä ne esimerkiksi kosteuspyyhkeellä tai nenäliinalla.

Kun hikihelmet tihkuu kasvojasi pitkin, taputtele kasvoiltasi ylimääräinen kosteus ensin varovasti liinalla ja pese sen jälkeen Saaren Taika Teepuusaippualla.

Kuinka peset kasvosi Teepuusaippualla: 

  1. Kostuta kasvot haalealla vedellä.
  2. Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.
  3. Huuhtele runsaalla haalealla vedellä. Vältä lämmintä vettä, sillä se saa ihohuokoset laajenemaan.
  4. Kosteuta kasvot pesun jälkeen kasvovedellä ja kosteusvoiteella.

Osta parhaimmat luonnolliset ihonhoitotuotteet akneiholle Saaren Taika shopista tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.