Hormoninäpyt, finnit, akne -ihonhoito-ohjeet Saaren Taika tuotteilla

Hormoninäpyt, finnit, akne -ihonhoito-ohjeet saaren taika tuotteilla

HORMONINÄPYT, FINNIT, AKNE -IHONHOITO-OHJEET SAAREN TAIKA TUOTTEILLA

Suomalaisten yleisin iho-ongelma kuivan ihon jälkeen on kokemukseni mukaan näppyläinen ja epäpuhdas iho.

Saaren Taika tuotteista mm. Teepuusaippua, Tyrni Luksus Spa saippua, Veera suolasaippua, Kamomilla Sheavoide ovat saaneet käyttäjiltään palautetta, että niistä on ollut apua aikuisiän aknen,  hormonaalisen aknen, nuorten aknen, lievän aknen sekä vaikean aknen hoidossa. 

Löydät yllämainitut aknen hoitoon sopivat tuotteet artikkelin lopusta.

Saamme useimmiten kysymyksiä aknen, hormoninäppyjen ja finnien hoidosta asiakkailtamme, joten ajattelin koota omat neuvoni ja vinkkini ihonhoitotuotteiden valitsemisen avuksi sekä ehdotukseni hoitorutiineiksi edellä mainittujen ongelmien vähentämiseksi suurimmalla osalla tai jopa poistamiseksi.

Löydät akneihon hoitoon suositellut tuotteet artikkelin lopusta sekä käyttäjien kokemuksia tuotteiden tehosta!

Epäpuhdas iho voi olla monen eri asian yksin aiheuttama. Se voi olla myös monen erilaisen asian summa. Erilaisia epäpuhtauksia ei kaikkia voi hoitaa samalla tavalla, eivätkä kaikki tässä artikkelissa kerrotut tavat välttämättä tuo apua ihan jokaiselle. Tämä onkin lähinnä nopea pintaraapaisu tiedon haun aloittamiseksi, jota voi jatkaa syventävillä artikkeleillamme, joissa mennään syvälle iho-ongelmien aiheuttajien sekä hoitoehdotusten maailmaan.

Iho on monikerroksinen (7 kerrosta) elin, joka imee itseensä niin ravinteita kuin epäpuhtauksiakin nauttimastamme ravinnosta, käyttämistämme ihonhoitotuotteita sekä ympäröivästä ilmasta, jossa oleilemme tai liikumme.

Veden juomista ei voi koskaan korostaa liikaa! Se on elintärkeää paitsi muulle elimistöllemme, myös ihollemme! Riittävä nesteen nauttiminen onkin terveen ja kauniin ihon yksi tärkeimmistä hoitokeinosta. Riittävä liikunta, ulkoilma sekä terveellinen ruokavalio ovat kaikki myös tärkeässä asemassa ihomme hyvinvointia ajatellen ja nämä kannattaakin pitää tiukasti mielessä mikäli kärsii epäpuhtaan ihon tuomista ongelmista. Erilaiset ihonhoitotuotteet ovat vain pieni osa sitä apua, jota voit ihollesi antaa!

Ihonhoitotuotteissakin on hyvin suuria eroja. Erot lähtevät tuotteisiin käytetyistä raaka-aineista. Halvat ja heikkotehoiset raaka-aineet eivät aina kykene läpäisemään ihon eri kerroksia yhtä hyvin kuin laadukkaat ainesosat ja mikäli tuotteen sisältämät hoitavat aineet eivät pääse ihon syvempiin kerroksiin, eivät ne ravitse eivätkä paranna ihoasi millään lailla, vaan jäävät vain yhdeksi kerrokseksi ihon pintakerroksen päälle. Huonolaatuiset ja halvat raaka-aineet eivät sisällä enää juurikaan mitään mitä ihosi tarvitsee rakennusaineikseen ja uudistuakseen. Siksi ainesosaluettelon lisäksi kannattaa varmistua tuotteen laadukkuudesta esim. tuotteen valmistajan kotisivuilta tai asiakaspalautteita lukemalla.

Ihon päällimmäinen kerros, eli se näkyvä kerros, joka vartaloamme peittää on kuollutta ihosolukkoa. Se ei ime itseensä ravinteita eikä se pysty paranemaan tai uudistumaan. Kaikki ihon muutokset tapahtuvat ihon syvemmissä kerroksissa ja sinne meidän tulee saada ne luonnolliset, turvalliset, tehokkaat ja laadukkaat aineet imeytymään, jotta ne voivat solun kehittymisen eri vaiheissa ravita soluja ja antaa niille elinvoimaa ja terveyttä.

Ihonhoitotuotteen tärkein tehtävä onkin sisältää oikeat ja laadukkaat ainekset ihon solunmuodostusta ajatellen ja läpäistä ihon eri kerrokset, jotta ne saadaan kuljetettua sinne missä ihon muodostuminen tapahtuu.

Luonnolliset ainesosat läpäisevät ihon kerrokset usein paremmin kuin ei-luonnolliset ainesosat. Useissa luonnollisissa raaka-aineissa on niitä täysin samoja rakennusaineita, joita ihossammekin on, siksi niiden on helpompi päästä eri ihokerrosten läpi sinne alempiin kerroksiin, jossa ihon ravitseminen ja uudistuminen tapahtuu.

Luonnolliset ainesosat ovat usein myös turvallisempia kuin kemialliset, joskin jotkin tarkkaan suunnitellut ja tutkitut kemialliset ainekset saattavatkin voittaa tehossa luonnolliset.

Iho on suojakerros elimistöllemme, mutta ihon suojausmekanismi ei perustu siihen, että se olisi läpäisemätön! Päin vastoin! Iho on erittäin läpäisevä kerros ja se vetää sisempiin kerroksiinsa kaiken, joka sen pinnalle laskeutuu, oli se sitten ulkoilman saastekemikaali, ihonhoitotuotteen ravitseva ainesosa tai mikä tahansa muu. Iho imee itseensä kaiken ja syvemmissä kerroksissa sitten tapahtuu haitallisten ”pahisten” neutralointi. Suurin osa poistuu elimistöstämme, mutta on myös aineksia, jotka kertyvät meihin. Tällaisiin ollaan vasta viime vuosina havahduttu ja mm. erilaisten syöpätutkimusten yhteydessä on puhuttu elimistöömme kertyneistä kemikaaleista, joita saamme toki ruuan ja juoman mukana, hengitysilmasta myös käyttämistämme kodin kemikaaleista ja kosmetiikasta. Siksi omasta mielestäni luonnollisempi tuote on pitkässä juoksussa paras ja turvallisin käyttää!

Ihon uudistumiskierto kestää noin 4 viikkoa.

Mitä vanhemmaksi tulemme sen kauemmin se saattaa kestää. Siksi ei kannata huolestua jos uusi ihonhoitotuote ei heti muutamien päivien käytön jälkeen tuo tuloksia! Toisilla se vaan kestää kauemmin!

Joskus uuden tuotteen käyttö saattaa saada ihon ensi alkuun jopa näyttämään huonommalta. Tämä johtuu siitä, että uusi ihonhoitotuote on alkanut tehoamaan ihon alemmissa kerroksissa ja nostaa ihon sisällä olleet epäpuhtaudet ulos ihon normaalin uudistumiskierron myötä. Mitä epäterveellisempi ruokavalio, elämäntapa ja mitä heikompilaatuiset ihonhoitotuotteet, sen enemmän epäpuhtauksia ihon kerroksissa voi esiintyä. Nopea vaihto uudenlaiseen tuotteeseen, joka mahdollisesti on entisiä tehokkaampi ravitsemaan ja uudistamaan, saattaa saada epäpuhtaudet runsain määrin liikkeelle kohti ihon näkyvää kerrosta.

Joskus taas saattaa olla asia niin ikävästi, että uusi tuote ei sovikaan 🙁 Ihoja on erilaisia yhtä monia kuin meitä ihmisiäkin ja jokaisen ihon tarpeet ovat yksilölliset. Me Saaren Taiassa olemme sitoutuneet auttamaan jokaisen ihon ongelmia ja kannustammekin yhteydenottoon esim. sähköpostilla jos ihollasi on ongelma, johon et ole löytänyt apua!

Miten itse lähtisin sitten hoitamaan esim. aikuisiän aknesta, hormonaalisesta aknesta kärsivää- tai hormoninäppyistä ihoa?

Ruokavalion ja liikunnan lisäksi ottaisin ihonhoitorutiineihini (aluksi useamman kerran viikossa ja ylläpitona kerran viikossa) savinaamiolla syväpuhdistamisen.

Savi on siitä hauska aine, että se vetää syvältä ihohuokosten sisältä epäpuhtaudet ulos!

No:1 Eco Syväpuhdistava naamio rasvaiselle/akneiholle, sis. mm. Fuller’s Earth -savea, neemjauhetta, Aloe Veraa

Akneihon puhdistukseen varta vasten suunniteltu syväpuhdistava naamio sisältää Fuller’s Earth -savea, joka on erityisen tehokas mustapäiden ja aknen hoidossa. Savi sisältää runsaasti magnesiumkloridia, joka ehkäisee liiallisen talin muodostumista ja auttaa vähentämään aknea

Fuller’s Earth -savella on syväpuhdistavia ominaisuuksia ja se poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa. Saven avulla tukkeutuneet ihohuokoset puhdistuvat ja ihosi ravinteiden saanti paranee.

Fuller’s Earth -savella tiedetään olevan myös viilentävä vaikutus ja se sopiikin loistavasti myös tulehdusten ja auringonpolttamien hoitoon.

Neemjauhe naamiossa tekee siitä antibakteerisen ja sitä onkin käytetty ihonhoidossa jo satoja vuosia! Yhdessä Fuller’s Earth -saven kanssa se toimii erityisen hyvin ihottumaiselle ekseemaiholle sekä akneiholle.

akne naamio saaren taika

AKTIIVIHIILI & SAVI -KASVONAAMIO TUKKEUTUNEILLE IHOHUOKOSILLE – Saaren Taika Professional

IHOHUOKOSIA SYVÄPUHDISTAVA AKTIIVIHIILI SAVINAAMIO

Puhdistava ja Detox- vaikutteinen. Tuloksena puhdas ja nuorekas iho. Soveltuu rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle.

Aktiivihiili auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin.

Tämä ylellinen kasvonaamio sisältää pähkinä- ja Akai-uutetta. Naamion sisältämä Hyaluronihappo auttaa vähentämään juonteiden syntymistä ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

aktiivihiili savinaamio aknelle saaren taika professional

Näppyläisen ihon päivittäiseen pesuun suosittelen ensisijaisesti Teepuusaippuaa

Saippuoita valitessa on hyvä ottaa huomioon omat mahdolliset allergiat tai herkkyydet! Vaikka Saaren Taika tuotteet ovatkin 100% luonnollisia, sisältävät monet niistä tuoksuina ja tehoaineina luonnon kasveista aikaansaatuja eteerisiä öljyjä. Nämä eteeriset öljyt taas sisältävät usein allergeeneja! Tutki siis ainesosaluettelo tarkkaan ennen valintaa ja jos tiedät olevasi herkkä jollekin tuotteen sisältämälle allergeenille, niin pyydä vaikka neuvoa meiltä sähköpostitse, että mikä voisi olla sinulle paremmin sopiva tuote 🙂

Saaren Taika teepuusaippua tea tree soap Veera suolasaippua salt soap (3 of 33)

Teepuusaippua on antibakteerinen. Sen sisältämä teepuun eteerinen öljy tappaa siis bakteereja. Saippua on luonnollinen ja sisältää vain hyvin lyhyen listan eri ainesosia: Saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy, sekä teepuun eteerinen öljy. Vähäinen määrä ainesosia tekee saippuasta hyvin siedetyn jopa kaikkein herkimmille ihoille!

veera suolasaippua akne psoriasis hoito

Seuraavaksi paras vaihtoehtoni näppyläisen ihon päivittäiseen pesuun on Veera Suolasaippua. Sen sisältämät vihreä savi, kaura ja merisuola tekevät ihmeitä ihollesi! Merisuola sitoo kosteutta ja auttaa ihoa kosteutumaan sisältä päin. Säännöllinen suolasaippuan käyttö vähentää ihon rasvaamisen tarvetta merkittävästi. Antibakteerinen merisuola auttaa neutraloimaan iholla olevia bakteereja, jotka aiheuttavat hielle tunnusomaisen hajun. Suolasaippuan säännöllinen käyttö vähentää ihon epäpuhtauksista johtuvia iho-ongelmia kuten finnejä, mustapäitä ja näppyjä. Vihreä savi imee itseensä iholta epäpuhtauksia, se korjaa ihovaurioita, rauhoittaa ihoa, kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa, laskee turvotusta, rentouttaa ja hoitaa selluliittia. Kaura kuorii ihoa hellästi, se lievittää tulehduksia, rauhoittaa ihoärsytyksiä ja kutinaa.

Mikäli kumpikaan edeltä ei sovi sinulle esim. tuoksujen vuoksi, suosittelen seuraavaksi tuoksutonta suolasaippuaa, kuten Saariston Suolasaippuaa.

Näppyläisen ihon kosteutus

Ihon kosteutukseen suosittelen rasvaisesta ihosta kärsiville No:1 Eco® by Saaren Taika Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttajaa, joka soveltuu kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti hieman rasvoittuvalle ja ikääntyvälle iholle, tai Sheavoita. Sheavoimme sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se ravitsee ihoasi tehokkaasti ja auttaa sitä säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä taistelussa ikääntymistä vastaan. Sheavoi ohuelti levitettynä ei jätä ihoa rasvaiseksi ja itseasiassa sheavoin tiedetään ehkäisevän finnejä ja aknea!

hyaluronihappo vitamiinit ace kosteuttaja

Kutiavalle iholle suosittelen Kamomilla Sheavoidetta, mutta muistutan huomioimaan sen sisältämät eteeriset öljyt, jotka saattavat olla joidenkin kasvoille liian voimakkaat. Kamomilla rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa. Laventeli rauhoittaa ihoa ja edistää solujen uudistumista. Helokkiöljy vahvistaa ihosoluja ja lisää kosteutta. Se rauhoittaa ihoa ja on erityisen hyvä mm. psoriasiksen, aknen ja ekseeman hoidossa. Psoriasiksen aiheuttama ihosolukon nopea lisääntyminen aiheuttaa ihon punoitusta ja kutinaa, helokkiöljyn tiedetään vähentävän näitä oireita. Se vähentää myös tulehduksia, ihon punaisuutta, turvotusta ja ihon arkuutta.

Kamomilla Sheavoide rauhoittaa kutisevaa ihoa. Se on erityisen hyvä mm. ihottumien, ötökänpuremien, psoriasiksen, aknen ja ekseeman hoidossa.

Runsaasti kosteutusta vaativalle iholle ja iholle, jolla on juonteita tai punaisuutta suosittelen Chosen by Johanna Mustikkakasvovoidetta. Voide sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvovoiteen kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, A- ja C-vitamiineja. Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä vähentävät ihon pigmettiläiskiä. Se auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden. Mustikka kasvovoiteen sisältämä A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. aknen syntymistä. Kasvovoiteen sisältämä E-vitamiini auttaa kuivaa ihoa kosteustasapainon säilyttämisessä ja voiteen sisältämä C-vitamiini tukee ihosi kollageeninsysteemiä ja parantaa ihosi kimmoisuutta. Mustikka kasvovoide uudistaa ihoasi ja ehkäisee sen ennenaikaista vanhenemista.

Mustikkavoide retinoli a vitamiini saaren taika chosen by johanna blueberry cream

Kasvojen ihoa voi pesun yhteydessä myös kuoria silloin tällöin.

SYVÄPUHDISTAVA MANTELI & KAURA KUORINTA

Hellävarainen kuorinta kasvojen ja kaulan iholle.

Tämä hellävarainen puhdistava kuorintatuote auttaa poistamaan iholta kuolleen ihosolukon sekä uudistamaan ihoa, jättäen iholle kauniin hehkun.

Luonnolliset manteli- ja kaurauutteet tekevät siitä täydellisen herkälle iholle.

Kaura on erittäin tehokas kamppailemaan kuivan ihon kanssa työntämällä kosteutta syvälle ihoon ja tukemalla ihon paranemista.

Manteli sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ihosolukkoa vaurioilta ja pitää ihon kosteutettuna.

Kuorintaan voi käyttää juuttinaruista saippuapussukkaa, jolla voi pestä kasvot säännöllisesti.

Kasvojen puhdistus esim. meikistä tai ilman epäpuhtauksista kannattaa erityisesti ongelmaiselle iholle tehdä aamuin illoin

No:1 Eco® by Saaren Taika Greippi puhdistusaine

Sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti epäpuhtaalle iholle tai ikääntyvälle iholle.

Luonnonmukainen greippi puhdistusaine auttaa poistamaan iholta lian, meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon raikkaaksi ja kosteutetuksi.

Greippi puhdistusaine sisältää iholle välttämättömiä vitamiineja, jotka auttavat ihosoluja uudistumaan säilyttäen ihon nuorekkuuden.

Puhdistusaineen sisältämä C-vitamiini (antioksidantti) stimuloi ihon kollageenin tuotantoa, lisää ihon kimmoisuutta sekä ehkäisee juonteiden muodostumista.

Greippi- ja meloniuutteita sisältävä puhdistusaine vahvistaa ihoa, edistää sen kimmoisuutta sekä kirkastaa ihon väriä.

no1 eco kasvovesi puhdistusaine kosteuttaja-6711

Ja ihon tasapainotus puhdistuksen jälkeen

No:1 Eco® by Saaren Taika Ruusu-Aloe kasvovesi

Sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivan ihon kosteutukseen.

Ruusu kasvovesi täydentää puhdistusrutiinisi poistamalla ylimääräisen rasvaisuuden ja epäpuhtaudet iholtasi sekä tasapainottamaalla ihosi luonnollista pH-arvoa.

Kasvoveteen on lisätty myös Aloe Veraa kosteuttamaan sekä rauhoittamaan ihoa tehokkaasti.

Runsaasti C-vitamiinia sisältävä kasvovesi kirkastaa ihoasi antaen sille lisää luonnollista hehkua!

Kasvoveden sisältämä appelsiinin eteerinen öljy auttaa ihohuokosten syväpuhdistamisessa.

Ihanan raikas kukkaistuoksu on saatu aikaan aidosta ruusuöljystä.

no1 eco kasvovesi puhdistusaine kosteuttaja-6711

Osta akneihon hoitoon suositellut tuotteet alta:

 

Lisää lukemista iho-ongelmiin liittyen:

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2021. All rights reserved.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi