Hormoninäpyt, finnit, akne -ihonhoito-ohjeet Saaren Taika tuotteilla

Hormoninäpyt, finnit, akne -ihonhoito-ohjeet saaren taika tuotteilla

HORMONINÄPYT, FINNIT, AKNE -IHONHOITO-OHJEET SAAREN TAIKA TUOTTEILLA

Suomalaisten yleisin iho-ongelma kuivan ihon jälkeen on kokemukseni mukaan näppyläinen ja epäpuhdas iho.

Saaren Taika tuotteista mm. Teepuusaippua, Tyrni Luksus Spa saippua, Veera suolasaippua, Kamomilla Sheavoide ovat saaneet käyttäjiltään palautetta, että niistä on ollut apua aikuisiän aknen,  hormonaalisen aknen, nuorten aknen, lievän aknen sekä vaikean aknen hoidossa. 

Löydät yllämainitut aknen hoitoon sopivat tuotteet artikkelin lopusta.

Saamme useimmiten kysymyksiä aknen, hormoninäppyjen ja finnien hoidosta asiakkailtamme, joten ajattelin koota omat neuvoni ja vinkkini ihonhoitotuotteiden valitsemisen avuksi sekä ehdotukseni hoitorutiineiksi edellä mainittujen ongelmien vähentämiseksi suurimmalla osalla tai jopa poistamiseksi.

Löydät akneihon hoitoon suositellut tuotteet artikkelin lopusta sekä käyttäjien kokemuksia tuotteiden tehosta!

Epäpuhdas iho voi olla monen eri asian yksin aiheuttama. Se voi olla myös monen erilaisen asian summa. Erilaisia epäpuhtauksia ei kaikkia voi hoitaa samalla tavalla, eivätkä kaikki tässä artikkelissa kerrotut tavat välttämättä tuo apua ihan jokaiselle. Tämä onkin lähinnä nopea pintaraapaisu tiedon haun aloittamiseksi, jota voi jatkaa syventävillä artikkeleillamme, joissa mennään syvälle iho-ongelmien aiheuttajien sekä hoitoehdotusten maailmaan.

Iho on monikerroksinen (7 kerrosta) elin, joka imee itseensä niin ravinteita kuin epäpuhtauksiakin nauttimastamme ravinnosta, käyttämistämme ihonhoitotuotteita sekä ympäröivästä ilmasta, jossa oleilemme tai liikumme.

Veden juomista ei voi koskaan korostaa liikaa! Se on elintärkeää paitsi muulle elimistöllemme, myös ihollemme! Riittävä nesteen nauttiminen onkin terveen ja kauniin ihon yksi tärkeimmistä hoitokeinosta. Riittävä liikunta, ulkoilma sekä terveellinen ruokavalio ovat kaikki myös tärkeässä asemassa ihomme hyvinvointia ajatellen ja nämä kannattaakin pitää tiukasti mielessä mikäli kärsii epäpuhtaan ihon tuomista ongelmista. Erilaiset ihonhoitotuotteet ovat vain pieni osa sitä apua, jota voit ihollesi antaa!

Ihonhoitotuotteissakin on hyvin suuria eroja. Erot lähtevät tuotteisiin käytetyistä raaka-aineista. Halvat ja heikkotehoiset raaka-aineet eivät aina kykene läpäisemään ihon eri kerroksia yhtä hyvin kuin laadukkaat ainesosat ja mikäli tuotteen sisältämät hoitavat aineet eivät pääse ihon syvempiin kerroksiin, eivät ne ravitse eivätkä paranna ihoasi millään lailla, vaan jäävät vain yhdeksi kerrokseksi ihon pintakerroksen päälle. Huonolaatuiset ja halvat raaka-aineet eivät sisällä enää juurikaan mitään mitä ihosi tarvitsee rakennusaineikseen ja uudistuakseen. Siksi ainesosaluettelon lisäksi kannattaa varmistua tuotteen laadukkuudesta esim. tuotteen valmistajan kotisivuilta tai asiakaspalautteita lukemalla.

Ihon päällimmäinen kerros, eli se näkyvä kerros, joka vartaloamme peittää on kuollutta ihosolukkoa. Se ei ime itseensä ravinteita eikä se pysty paranemaan tai uudistumaan. Kaikki ihon muutokset tapahtuvat ihon syvemmissä kerroksissa ja sinne meidän tulee saada ne luonnolliset, turvalliset, tehokkaat ja laadukkaat aineet imeytymään, jotta ne voivat solun kehittymisen eri vaiheissa ravita soluja ja antaa niille elinvoimaa ja terveyttä.

Ihonhoitotuotteen tärkein tehtävä onkin sisältää oikeat ja laadukkaat ainekset ihon solunmuodostusta ajatellen ja läpäistä ihon eri kerrokset, jotta ne saadaan kuljetettua sinne missä ihon muodostuminen tapahtuu.

Luonnolliset ainesosat läpäisevät ihon kerrokset usein paremmin kuin ei-luonnolliset ainesosat. Useissa luonnollisissa raaka-aineissa on niitä täysin samoja rakennusaineita, joita ihossammekin on, siksi niiden on helpompi päästä eri ihokerrosten läpi sinne alempiin kerroksiin, jossa ihon ravitseminen ja uudistuminen tapahtuu.

Luonnolliset ainesosat ovat usein myös turvallisempia kuin kemialliset, joskin jotkin tarkkaan suunnitellut ja tutkitut kemialliset ainekset saattavatkin voittaa tehossa luonnolliset. Iho on suojakerros elimistöllemme, mutta ihon suojausmekanismi ei perustu siihen, että se olisi läpäisemätön! Päin vastoin! Iho on erittäin läpäisevä kerros ja se vetää sisempiin kerroksiinsa kaiken, joka sen pinnalle laskeutuu, oli se sitten ulkoilman saastekemikaali, ihonhoitotuotteen ravitseva ainesosa tai mikä tahansa muu.

Iho imee itseensä kaiken ja syvemmissä kerroksissa sitten tapahtuu haitallisten ”pahisten” neutralointi. Suurin osa poistuu elimistöstämme, mutta on myös aineksia, jotka kertyvät meihin.

Tällaisiin ollaan vasta viime vuosina havahduttu ja mm. erilaisten syöpätutkimusten yhteydessä on puhuttu elimistöömme kertyneistä kemikaaleista, joita saamme toki ruuan ja juoman mukana, hengitysilmasta myös käyttämistämme kodin kemikaaleista ja kosmetiikasta. Siksi omasta mielestäni luonnollisempi tuote on pitkässä juoksussa paras ja turvallisin käyttää!

Ihon uudistumiskierto kestää noin 4 viikkoa.

Mitä vanhemmaksi tulemme sen kauemmin se saattaa kestää. Siksi ei kannata huolestua jos uusi ihonhoitotuote ei heti muutamien päivien käytön jälkeen tuo tuloksia! Toisilla se vaan kestää kauemmin!

Joskus uuden tuotteen käyttö saattaa saada ihon ensi alkuun jopa näyttämään huonommalta. Tämä johtuu siitä, että uusi ihonhoitotuote on alkanut tehoamaan ihon alemmissa kerroksissa ja nostaa ihon sisällä olleet epäpuhtaudet ulos ihon normaalin uudistumiskierron myötä. Mitä epäterveellisempi ruokavalio, elämäntapa ja mitä heikompilaatuiset ihonhoitotuotteet, sen enemmän epäpuhtauksia ihon kerroksissa voi esiintyä. Nopea vaihto uudenlaiseen tuotteeseen, joka mahdollisesti on entisiä tehokkaampi ravitsemaan ja uudistamaan, saattaa saada epäpuhtaudet runsain määrin liikkeelle kohti ihon näkyvää kerrosta.

Joskus taas saattaa olla asia niin ikävästi, että uusi tuote ei sovikaan 🙁 Ihoja on erilaisia yhtä monia kuin meitä ihmisiäkin ja jokaisen ihon tarpeet ovat yksilölliset. Me Saaren Taiassa olemme sitoutuneet auttamaan jokaisen ihon ongelmia ja kannustammekin yhteydenottoon esim. sähköpostilla jos ihollasi on ongelma, johon et ole löytänyt apua!

Miten itse lähtisin sitten hoitamaan esim. aikuisiän aknesta, hormonaalisesta aknesta kärsivää tai hormoninäppyistä ihoa?

Ruokavalion ja liikunnan lisäksi ottaisin ihonhoitorutiineihini (aluksi useamman kerran viikossa ja ylläpitona kerran viikossa) savinaamiolla syväpuhdistamisen.

Savi on siitä hauska aine, että se vetää syvältä ihohuokosten sisältä epäpuhtaudet ulos!

No:1 Eco Syväpuhdistava naamio rasvaiselle/akneiholle

Akneihon puhdistukseen varta vasten suunniteltu syväpuhdistava naamio sisältää Fuller’s Earth -savea, joka on erityisen tehokas mustapäiden ja aknen hoidossa. Savi sisältää runsaasti magnesiumkloridia, joka ehkäisee liiallisen talin muodostumista ja auttaa vähentämään aknea. 

Fuller’s Earth -savella on syväpuhdistavia ominaisuuksia ja se poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa. Saven avulla tukkeutuneet ihohuokoset puhdistuvat ja ihosi ravinteiden saanti paranee.

Fuller’s Earth -savella tiedetään olevan myös viilentävä vaikutus ja se sopiikin loistavasti myös tulehdusten ja auringonpolttamien hoitoon.

Neemjauhe naamiossa tekee siitä antibakteerisen ja sitä onkin käytetty ihonhoidossa jo satoja vuosia! Yhdessä Fuller’s Earth -saven kanssa se toimii erityisen hyvin ihottumaiselle ekseemaiholle sekä akneiholle.

Ihohuokosia syväpuhdistava Saaren Taika Professional Aktiivihiili & Savi kasvonaamio

Naamion sisältämä Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. Yhdistelmä tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin.

Kaoliinisavi on erityisen tehokas imemään itseensä talia, hikeä ja muita ihon epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet se sitoo itseensä ja ne huuhtoutuvat huuhteluveden mukana pois iholta.

Tämä ylellinen kasvonaamio sisältää myös pähkinä- ja Akai-uutetta, joilla on erittäin korkea antioksidanttipitoisuus. Ne ovat tehokkaita vähentämään ikääntymisen merkkejä hidastamalla vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ihossa.

Naamion sisältämä Hyaluronihappo auttaa vähentämään juonteiden syntymistä sekä antaa ihollesi välittömästi erittäin kosteutetun tunteen. Naamio sisältää myös piparmintun- ja sitruunan eteerisiä öljyjä.

 

Näppyläisen ihon päivittäiseen pesuun suosittelen ensisijaisesti Teepuusaippuaa

Saaren Taika Teepuusaippua on markkinoiden ainoa teepuusaippua, joka on kliinisesti ja dermatologisesti testattu ja joka tutkitusti hillitsee aknea. Teepuusaippuan sisältämä teepuun eteerinen öljy on antiseptistä ja tappaa siis bakteereja. Saippua on luonnollinen ja sisältää vain hyvin lyhyen listan eri ainesosia: Saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy sekä teepuun eteerinen öljy. Vähäinen määrä ainesosia tekee saippuasta hyvin siedetyn jopa kaikkein herkimmille ihoille!

Seuraavaksi paras vaihtoehto näppyläisen ihon päivittäiseen pesuun on Veera Suolasaippua. Sen sisältämät vihreä savi, kaura ja merisuola tekevät ihmeitä ihollesi! Merisuola sitoo kosteutta ja auttaa ihoa kosteutumaan sisältä päin. Säännöllinen suolasaippuan käyttö vähentää ihon rasvaamisen tarvetta merkittävästi. Antibakteerinen merisuola auttaa neutraloimaan iholla olevia bakteereja, jotka aiheuttavat hielle tunnusomaisen hajun.

Suolasaippuan säännöllinen käyttö vähentää ihon epäpuhtauksista johtuvia iho-ongelmia kuten finnejä, mustapäitä ja näppyjä. Vihreä savi imee itseensä iholta epäpuhtauksia, se korjaa ihovaurioita, rauhoittaa ihoa, kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa, laskee turvotusta, rentouttaa ja hoitaa selluliittia. Kaura kuorii ihoa hellästi, se lievittää tulehduksia, rauhoittaa ihoärsytyksiä ja kutinaa.

Mikäli kumpikaan edeltä ei sovi sinulle esim. tuoksujen vuoksi, suosittelen seuraavaksi tuoksutonta suolasaippuaa, kuten Saariston Suolasaippuaa.

Saippuoita valitessa on hyvä ottaa huomioon omat mahdolliset allergiat tai herkkyydet! Vaikka Saaren Taika tuotteet ovatkin 100% luonnollisia, sisältävät monet niistä tuoksuina ja tehoaineina luonnon kasveista aikaansaatuja eteerisiä öljyjä. Nämä eteeriset öljyt taas sisältävät usein allergeeneja! Tutki siis ainesosaluettelo tarkkaan ennen valintaa ja jos tiedät olevasi herkkä jollekin tuotteen sisältämälle allergeenille, niin pyydä vaikka neuvoa meiltä sähköpostitse, että mikä voisi olla sinulle paremmin sopiva tuote 🙂

Näppyläisen ihon kosteutus

Ihon kosteutukseen suosittelen rasvaisesta ihosta kärsiville Saaren Taika Ecolution Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttajaa, joka soveltuu kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti hieman rasvoittuvalle ja ikääntyvälle iholle. Hyaluronihappo & Vitamiinit Ace Kosteuttaja on intensiivinen yhdistelmä vitamiini A:ta, C:tä ja E:tä, joiden tarkoitus on tehostaa ja tasoittaa ihon toimintoja.

A-vitamiini (retinoli) yhdistettynä C-vitamiiniin ja hyaluronihappoon muodostavat voimakkaan anti-age yhdistelmän, joka tehostaa kollageenin tuotantoa sekä taistelee juonteiden ja ryppyjen ilmestymistä vastaan. A-vitamiini uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. näppyjen syntymistä. Lisätyllä AHA-hedelmähapolla kosteusvoide kirkastaa ja kosteuttaa ihoa jättäen sen pehmeäksi ja sileäksi.

Kuivan ihon kosteutukseen sopii loistavasti Saaren Taika Professional Aloe Vera 24H kosteuttaja. Se on kevyt, erittäin intensiivisesti kosteuttava kasvovoide, joka ei tuki ihohuokosia. Voide antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa ongelmia, kuten esimerkiksi kuivaa ja kutiavaa ihoa. Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo hyvin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihon hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

Kutiavalle iholle suosittelen Kamomilla Sheavoidetta, mutta muistutan huomioimaan sen sisältämät eteeriset öljyt, jotka saattavat olla joidenkin kasvoille liian voimakkaat. Kamomilla rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa. Laventeli rauhoittaa ihoa ja edistää solujen uudistumista. Helokkiöljy vahvistaa ihosoluja ja lisää kosteutta. Se rauhoittaa ihoa ja on erityisen hyvä mm. psoriasiksen, aknen ja ekseeman hoidossa. Psoriasiksen aiheuttama ihosolukon nopea lisääntyminen aiheuttaa ihon punoitusta ja kutinaa, helokkiöljyn tiedetään vähentävän näitä oireita. Se vähentää myös tulehduksia, ihon punaisuutta, turvotusta ja ihon arkuutta.

Runsaasti kosteutusta vaativalle iholle ja iholle, jolla on juonteita tai punaisuutta suosittelen Chosen by Johanna Mustikkakasvovoidetta. Voide sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvovoiteen kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, A- ja C-vitamiineja.

 Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä vähentävät ihon pigmettiläiskiä. Se auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden. Mustikka kasvovoiteen sisältämä A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. aknen syntymistä. Kasvovoiteen sisältämä E-vitamiini auttaa kuivaa ihoa kosteustasapainon säilyttämisessä ja voiteen sisältämä C-vitamiini tukee ihosi kollageeninsysteemiä ja parantaa ihosi kimmoisuutta. Mustikka kasvovoide uudistaa ihoasi ja ehkäisee sen ennenaikaista vanhenemista.

Täsmähoitoa finneille

Täsmähoitona finneille voidaan käyttää mm. tyrni- ja teepuuöljyä sisältävää Spot Control tehovoidetta, joka auttaa päihittämään näppyihin taipuvaisen ihon luonnollisten öljyjen ja hedelmäyhdisteiden avulla.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa. Tyrni sisältää useita eri vitamiineja, jotka auttavat ehkäisemään ennenaikaisten vanhenemisen merkkien syntymistä.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Vaikeimmille finneille sopii kevyt Salisyylihappo tehovoide, joka avaa ja vähentää suurentuneita ihohuokosia sekä poistaa tehokkaasti mustapäitä. Voiteen sisältämät ainesosat ehkäisevät tulehduksia, taistelevat arpeutumista vastaan, rauhoittavat ihoa ja auttaa säilyttämään ihon puhtaana ja kirkkaana.

Totuta ihoasi tuotteeseen pikkuhiljaa käyttämällä aluksi voidetta vain n. 2 kertaa viikossa. Seuraa ihon reaktioita ja kuntoa, ja lisää sitten voiteen käyttöä maksimissaan kerran päivässä käytettäväksi.

Anti-age vaikutteinen Acai & Gojimarja mikrokuorinta

Tehostaaksesi ihonhoitotuotteiden vaikutusta ihollasi, on se sitten epäpuhdas, rasvainen, kuiva iho, atooppinen iho tai sekaiho, kannattaa sitä kuoria säännöllisesti. Säännöllinen kuorinta tekee ihosta vastaanottavaisemman muille ihonhoitotuotteille sekä tehostaa niiden vaikutusta auttamalla niitä imeytymään paremmin.

Saaren Taika Ecolution Acai & Gojimarja mikrokuorinta kasvoille sopii kaikille ihotyypeille, mutta hellävaraisuutensa vuoksi se sopii erityisesti akneihon kuorintaan. Mikrokuorinta sisältää luonnollisia acai- ja gojimarjojen uutteita. Näillä marjoilla on erittäin korkea antioksidanttipitoisuus, jolloin ne ovat tehokkaita vähentämään ikääntymisen merkkejä hidastamalla vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ihollasi.

Mikrokuorinta-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa, auttaen ihosi luonnollisia öljyjä toimimaan ihollasi, jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten mm. aknen muodostumista. Kuorinta antaa ihollesi välittömästi luonnollisen terveen hehkun.

Kasvojen puhdistus esim. meikistä tai ilman epäpuhtauksista kannattaa erityisesti ongelmaiselle iholle tehdä aamuin illoin

Saaren Taika Ecolution Greippi puhdistusaine

Sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti epäpuhtaalle iholle tai ikääntyvälle iholle.

Luonnonmukainen greippi puhdistusaine auttaa poistamaan iholta lian, meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon raikkaaksi ja kosteutetuksi.

Greippi puhdistusaine sisältää iholle välttämättömiä vitamiineja, jotka auttavat ihosoluja uudistumaan säilyttäen ihon nuorekkuuden.

Puhdistusaineen sisältämä C-vitamiini (antioksidantti) stimuloi ihon kollageenin tuotantoa, lisää ihon kimmoisuutta sekä ehkäisee juonteiden muodostumista.

Greippi- ja meloniuutteita sisältävä puhdistusaine vahvistaa ihoa, edistää sen kimmoisuutta sekä kirkastaa ihon väriä.

Ihon tasapainotus puhdistuksen jälkeen

Saaren Taika Professional Ruusu-Aloe kasvovesi

Ihanan raikas ja kukkaistuoksuinen Ruusu-Aloe sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivan ihon kosteutukseen.

Ruusu kasvovesi täydentää puhdistusrutiinisi poistamalla ylimääräisen rasvaisuuden ja epäpuhtaudet iholtasi sekä tasapainottamalla ihosi luonnollista pH-arvoa. Kasvoveteen on lisätty myös Aloe Veraa kosteuttamaan sekä rauhoittamaan ihoa tehokkaasti. Kasvoveden sisältämä appelsiinin eteerinen öljy auttaa ihohuokosten syväpuhdistamisessa. Runsaasti C-vitamiinia sisältävä kasvovesi kirkastaa ihoasi antaen sille lisää luonnollista hehkua!

Saaren Taika Professional Appelsiini-Kamomilla-Aloe kasvovesi

Raikastava ja detox -vaikutteinen virkistävä Appelsiini-Kamomilla-Aloe kasvovesi täydentää ihonpuhdistuksen poistamalla ihosta viimeisenkin lian ja meikin jäämät.

Kasvoveteen on lisätty appelsiinin eteeristä öljyä, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia; loistavaa antioksidanttista vaikuttavaa ainetta, joka auttaa vähentämään juonteiden ja ryppyjen syntymistä. Kasvovedellä on myös rauhoittava vaikutus ja se parantaa ihon sävyä tasoittamalla punaisuutta.

Osta akneihon hoitoon suositellut tuotteet alta:

 

Lisää lukemista iho-ongelmiin liittyen:

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.