Ihonhoito-ohje akneiholle

Ihonhoito-ohje akneiholle Saaren Taika Ihonhoito-ohje akneiholle Saaren Taika

Paras ihonhoitorutiini akneiholle

Akneihon kuorinta

Ihon säännöllinen kuoriminen tehostaa ihonhoitotuotteiden vaikutusta.

Kuorinta poistaa ihosi pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja tekee ihostasi kirkkaamman, kuulaamman ja sileämmän. Kuorittu iho imee myös paremmin voiteiden ravintoaineet itseensä ja säilyy näin nuorekkaampana!

Kuorinta poistaa poistaa myös epäpuhtauksia ihohuokosista. Epäpuhtaudet iholla tukkii ihohuokosia. Tukkiutuneeseen ihohuokoseen taas muodostuu helposti mustapää, finni tai tulehdus.

Myös akneen taipuvaa ihoa kannattaa kuoria säännöllisesti, mutta vain hellävaraisilla kuorinnoilla. Kuorimalla ihoasi säännöllisesti, estät kuolleen ihosolukon kertymisen ihohuokosiin, jonne ne saattavat jäädä tukkimaan ihohuokosen.

Hellävarainen kuorinta 
maksimissaan kerran viikossa Acai Gojimarja kuorinnalla, joka on akneiholle sopiva mikrokuorinta.

Akneiholle mikrokuorinta-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten mm. aknen muodostumista.

Paras naamio akneiholle

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa, joka saattaa aiheuttaa esim. aknea, tai kosteuttaen kuivaa ihoa ja atooppista, tai raviten ikääntyvää ihoa ja ehkäisten näin esim. juonteiden näkymistä.

Kuorinnan jälkeen akneiholle kannattaa laittaa Aktiivihiili & savi kasvonaamio, joka auttaa tukkeutuneita ihohuokosia puhdistumaan syvältä.

Aktiivihiili auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin.

Akneiho hyötyy retinoliseerumista

A-vitamiini, eli retinoli, on pidemmällä käytöllä osoittautunut tehokkaaksi hoidoksi aknea vastaan. Sen tehosta on puhuttu niin aknen kuin akne arpienkin hoidossa, sekä pigmentti muunnosten vaalentajana ja toki myös taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan.

Retinoli tasapainottaa ihon pigmentinmuodostusta sekä ihon talirauhasten toimintaa, jolloin se auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja puhdistamaan ihohuokosia tukkeutumista.

Retinolituotteen käyttöä akneiholle kannattaa jatkaa vähintään 6kk sillä tulosten näkymisessä usein vierähtää kuukausia. Alussa ihosi voi hilseillä retinolituotteen käytön aloittamisen yhteydessä, mutta siitä ei kannata hätääntyä, sillä se kuuluu asiaan.

Suosittelen myös kasvoseerumin käyttöä aknen hoitoon, sillä se ravitsee tehokkaammin, kuin
voiteet. Akneiholle paras seerumi on Luonnollinen Aloe retinoli seerumi.

Seerumi sisältää arganöljyä, jonka  tiedetään sopivan hyvin myös hormonaalisesta aknesta kärsiville, sillä hormonaalinen akne on usein seurausta hormonien aiheuttamasta ylimääräisestä talista.

Arganöljyllä on talintuotantoa rauhoittavia ominaisuuksia, joiden ansiosta se soveltuu hyvin akne iholle. Arganöljy helpottaa myös ihoinfektioiden oireita.

Seerumin sisältämä Vihreä tee on on antioksidanttista ja se ehkäisee tulehdustiloja. Se soveltuu erinomaisesti akneiholle, sillä vihreän teen runsaasti sisältämä EGCG on antiandrogeeninen ainesosa, joka alentaa lipiditasoja.

Tämän ansiosta se vähentää tehokkaasti ihon ylimääräisen talin erittymistä. Vähentämällä talia EGCG voi vaikuttaa aknen kehittymiseen hidastavasti.

Aknevoide, finnivoide, näppyvoide täsmähoitona

Ennen seerumia kannattaa sivellä akneiholle paikallishoitona näppylöiden päälle Spot Control tehovoidetta, joka kuivattaa näpyt kuivattamatta kuitenkaan ihoa!

Voide sisältää mm. tyrni- ja teepuuöljyä.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa. Tyrni sisältää useita eri vitamiineja, jotka auttavat ehkäisemään ennenaikaisten vanhenemisen merkkien syntymistä.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Akneihon kosteutus

Valitse akneihon kosteutukseen kevyitä ja ei-komedogeenisiä kasvovoiteita.

Sheavoi on yksi harvoja ihohuokosia tukkimattomia öljyjä ja jonka paikallinen käyttö voi vähentää aknea aiheuttavien bakteerien määrää iholla.

Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteusvoide on erityisen hyvä rasvaiselle iholle. Voide on sekä mies-, että naisasiakkaidemme suosiossa! Se on kevyt voide, jossa on vähän tuoksua.

A-Vitamiini Kollageeni kasvovoide on tuoksuton ja myös kevyt voide, joka sopii akneiholle sekä ikääntyvälle iholle.

Nuorille paras voide on Aloe 24H kosteuttaja, joka on hieman kermaisempi koostumukseltaan (annostele ohuelti, jos ihosi on öljyisyyten taipuvainen), tuoksuton ja sisältää mm. ihoa rauhoittavaa kauransiemenöljyä.

Kosteusvoiteeksi akneiholle sopii hyvin Hyaluronihappoa sisältävä voide, joka on myös kehitetty ehkäisemään näppyjä. Voide on kevyt, mutta silti hyvin kosteuttava.

Hyaluronihappo & Vitamiinit Ace Kosteuttaja. A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. näppyjen syntymistä.

Akneen taipuvaisen ihon kosteutusta ei kannata laiminlyödä, sillä monesti aknen takana onkin ollut liian kuiva iho, joka on lähtenyt ”korjaamaan” kosteuden puutetta kehittämällä ylimääräistä talia, joka on saanut näpyt puhkeamaan.

Akne iholle ihonhoitorutiinia kannattaa jatkaa ainakin 4 viikkoa, ellei iholla ilmene mitään ongelmia. Näppyjä usein syntyy ensi alkuun enemmän, sillä ihon oman uudistumis- ja puhdistumisprosessin aikana iho työntää sisemmistä ihon osista epäpuhtauksia ulospäin. Se on normaalia ja kuuluu asiaan.

Osta parhaat akneihon tuotteet alla näkyvän tuoteupotuksen kautta:

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä