Mitä kasvoöljyt tekevät?

Kasvoöljyn käyttö ja hyödyt

Miksi käyttäisin kasvoöljyä?

Kasvojen iholle löytyy seerumeita, voiteita, naamioita, puhdistusaineita ja kosteusvoiteita. Miksi siis kasvoöljyt ovat nousseet nyt ihonhoidon trendiksi? Mitä hyötyä kasvoöljyn käyttämisellä on?

Kasvoöljyn tyypistä riippuen öljyt voivat puhdistaa, kosteuttaa tai toimia näppyjä ehkäisevästi.

Kasvoöljyn hyödyt

Kaikki ihotyypit, myös herkkä iho, voivat hyötyä kasvoöljyn käytöstä. Kasvoöljyn ainesosat toimivat pehmentävinä ainesosina, mikä tarkoittaa, että ne vahvistavat ihosi suojakerrosta ja saavat ihosi luomaan uusia, sileämpiä ihosoluja.

Kasviperäiset öljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka ovat tärkeitä vapaiden radikaalien neutraloinnissa ja auringon UV-säteiden sekä ympäristön epäpuhtauksien aiheuttamien vaurioiden korjaamisessa. Nämä ainesosat palauttavat ihosi luonnollisen vastustuskyvyn sekä kiinteyden edistäen terveempää ja säteilevää ihoa.

Kasvoöljyt toimivat yhdessä ihosi luonnollisten öljyjen kanssa. Ne auttavat tasapainottamaan ihosi väriä, lukitsemaan kosteutta ja vähentämään ihon liiallista talintuotantoa, vain muutamia mainitakseni.

Kasvoöljyt, jotka sisältävät ihollesi välttämättömiä rasvahappoja, kuten linolihappoa, linoleenihappoa, öljyhappoa, palmitiinihappoa ja steariinihappoa, tarjoavat ihollesi rakennusaineita, jotka vahvistavat ihosi ulkoista suojaa. Tämä ihosuoja vahvistaa soluseiniäsi, lukitsee kosteuden ihoosi sekä estää veden haihtumista (kosteutettu tunne koko päivän).

Runsaan C- ja E-vitamiinikoostumuksensa ansiosta kasvoöljyt ovatkin ihon kosteuttamisen superaineita!

Kasvoöljyn välittömiä hyötyjä ihollesi ovat:

 • Vahvistaa ihosi suojakerrosta ja sitoo kosteutta sekä kosteuttaa ihoasi
 • Edesauttaa ihosi pehmeyttä ja kimmoisuutta
 • Tasoittaa ihosi väriä
 • Säätelee ihosi luonnollista talin (öljyn) tuotantoa
 • Vähentää aknen syntymistä sekä epäpuhtauksia (tulehdusta estävät ominaisuudet)
 • Auttaa ihoasi puhdistumaan (antibakteeriset ominaisuudet)
 • Lisää ihosi kimmoisuutta ja joustavuutta
 • Neutraloi vapaita radikaaleja ja tarjoaa huomattavia ikääntymistä estäviä vaikutuksia
 • Vähentää hienoja juonteita ja ryppyjä
 • Rauhoittaa herkkää ihoasi
 • Vähentää laajentuneiden ihohuokosten näkyvyyttä
 • Hoitaa ruusufinniä, ekseemaa ja ihottumaa

Jotta saat kasvoöljyltäsi parhaimmat hyödyt, on tärkeää ymmärtää ensin oma ihotyyppisi. Kun tiedät oman ihotyyppisi, voit valita parhaimman kasvoöljyn, joka edistää juuri sinun ihonhoitosi tavoitteita.

Millainen kasvoöljy minulle sopii?

Arganöljy, ruusunmarjaöljy, jojobaöljy, manteliöljy, viinirypäleensiemenöljy, -ja lista jatkuu… Millainen kasvoöljy kannattaa valita? Mistä tiedät, mitkä kasvoöljyt sopivat parhaiten omalle ihotyypillesi? Kuinka sisällytät kasvoöljyt ihonhoitorutiinisi maksimaalisen tehokkuuden saavuttamiseksi?

Ihonhoitomaailma on hyvin monipuolinen ja kuluttajille löytyy valtava valikoima tuotteita! Eri vaihtoehtojen määrä voi olla hämmentävää.

Kaikki kasvoöljyt eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä. Jotkut kasvoöljyt on valmistettu jojoba-, argan-, kookos- tai manteliöljystä -vain muutamia mainitakseni. Näillä luonnollisilla ainesosilla voi olla tulehdusta estäviä tai antioksidanttisia ominaisuuksia. Mutta jotkut öljyt voidaan valmistaa myös synteettisistä ainesosista.

Monia kasvoöljytyyppejä pidetään komedogeenisinä, mikä tarkoittaa, että ne voivat aiheuttaa mustapäitä tukkimalla ihohuokosesi.

Ihohuokosia todennäköisimmin tukkivia öljyjä ovat mm. kaakao- ja kookosöljy, palmuöljy, seesaminsiemenöljy, soijaöljy, vehnänalkioöljy.

Ei lainkaan- tai hyvin epätodennäköisesti komedogeenisiä, eli ihohuokosia tukkivia öljyjä ovat taas mm. arganöljy, hamppuöljy, gojimarjaöljy, ruusunmarjaöljy, ohdakeöljy, sheavoi, jojobaöljy, auringonkukkaöljy, oliiviöljy.

Useimmiten laadukas kasvoöljy sisältää vain luonnosta peräisin olevia kasviöljyjä eikä lainkaan vettä tai muita ylimääräisiä ainesosia. Kasvoöljy voi sisältää vain yhtä öljyä, tai useamman eri öljyn sekoituksen, sillä moni öljy toimii iholla eri tavoin.

Toiset öljyt ovat molekyylirakenteeltaan sellaisia, että ne imeytyvät helposti ja nopeasti ihon syvempiin kerroksiin ravitsemaan ihoa ja toiset taas ovat sellaisia, että ne muodostavat ihon vastustuskykyä ja kosteutta suojaavan kerroksen ihon pintaan. 

Valitse kasvoöljy ihotyyppisi mukaan

Jokainen ihotyyppi reagoi eri tavalla erilaisiin ihonhoitotuotteisiin. Ennen kuin teet seuraavan ihonhoitotilauksesi, varmista, että tuotteet ovat ihotyyppisi mukaisia.

Jos et ole vielä määrittänyt ihotyyppiäsi, etkä ole varma kuinka erottaa eri ihotyypit toisistaan, voit käyttää jompaakumpaa seuraavista tavoista selvittääksesi nopeasti oman ihotyyppisi:

Tapa 1: Tee normaali ihonhoitorutiinisi ja levitä sen jälkeen normaalisi meikkisi. 
Poista meikki kasvojen puhdistusaineella. Taputtele ihosi kuivaksi ja odota puoli tuntia, jotta ihosi palautuu luonnolliseen tilaansa.

Kun 30 minuuttia on kulunut, tarkkaile ihoasi. Katso poskiasi, otsaasi ja nenääsi. Jos ihosi on kiiltävä, tämä voi viitata rasvaiseen ihotyyppiin. Tuntuuko ihosi kireältä tai näyttääkö hilseilevän? Tämä on hyvä indikaattori kuivasta ihotyypistä. Jos otsasi on kiiltävä, mutta posket eivät, sinulla voi olla sekaihotyyppi. (Kiiltävät posket ovat hyvä merkki rasvaisesta ihosta.)

Tapa 2: Käytä imupaperia tai muuta öljyä imevää paperiarkkia.
Taputtele kasvosi imupaperilla ja pidä paperia valoa vasten nähdäksesi, kuinka paljon öljyä paperille tuli.

Jos paperille jää pieni määrä öljyä tai öljyä ei näy ollenkaan, tämä on hyvä osoitus siitä, että sinulla on kuiva iho. Jos huomaat öljyä paperilla nenän ja otsan pyyhkimisen jälkeen, se voi viitata siihen, että sinulla on sekaihotyyppi. Ja tietysti, jos paperisi paljastaa huomattavan määrän öljyä, sinulla on todennäköisesti rasvainen ihotyyppi.

Kuivalle iholle parhaiten sopivat kasvoöljyt

Kasvoöljyt ovat ihanteellisia kuivalle iholle, sillä ne luovat ihoa suojaavan kerroksen ja vahvistavat ihon vastustuskykyä ulkoisia rasituksia vastaan.

Kasvoöljyn antama suoja sitoo kosteutta ihoosi estämällä liiallisen veden haihtumisen iholtasi päivän mittaan. Läpäisemällä ihon pinnan, kasvoöljyt tunkeutuvat syvälle ihosi alempiin kerroksiin säilyttämään kosteutta.

Kuivalle iholle hyödyllisimpiä öljyjä ovat mm:

Argan-öljy
Rypälesiemenöljy
Ruusunmarja öljy

Saaren Taian hajusteeton Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy palauttaa ihosi kimmoisuuden sekä kosteustasapainon. Tämä ylellinen kasvoöljy imeytyy nopeasti ihoosi, ja sen jättämä lähes matta pinta tekee ihostasi sileän ja antaa sille kosteutetun lempeän tunteen, joka kestää pitkään.

Sisältää: Helokkiöljyä, Arganöljyä, Jojobaöljyä ja Ruusunmarjaöljyä. Ei mitään muuta. 

Akneiholle ja rasvaiselle iholle parhaiten sopivat kasvoöljyt

Vaikka jotkut kasvoöljyt ovatkin surullisen kuuluisia siitä, että ne tukkivat ihohuokoset ja aiheuttavat enemmän aknea, ovat tietyt kasvoöljyt erittäin tehokkaita aknen hoidossa.

Kasvoöljyt, joilla on anti-inflammatorisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, voivat vähentää akneen liittyvää talintuotantoa ja ehkäistä epäpuhtauksia sekä bakteereja.

Akneiholle parhaiten sopivia öljyjä ovat mm:

Teepuuöljy
Jojobaöljy
Helokkiöljy

Saaren Taika Jojobaöljy & Teepuu kasvoöljy on pehmentävä ja suojaava kasvoöljy, jolla on tulehduksia estäviä ominaisuuksia, siksi sopii erityisen hyvin mm. vaurioituneelle tai akneiholle.

Sisältää: Jojobaöljyä ja teepuuöljyä. Ei mitään muuta. 

Sekaiholle parhaiten sopivat kasvoöljyt

Kasvoöljyt ovat hyödyllisiä myös tasapainottamassa sekaihoa, sillä monilla niistä on luonnollisia tulehdusta estäviä ja antibakteerisia ominaisuuksia.

Nämä ainesosat ovat erinomaisia ​​avaamaan huokoset, poistamaan aknea aiheuttavat bakteerit, vähentämään talin tuotantoa sekä kosteuttamaan ihoa.

Sekaiholle hyvin sopivia öljyjä ovat mm:

Viinirypälesiemenöljy
Teepuuöljy
Jojobaöljy
Marula öljy

Saaren Taika Ecolution Marula kasvoöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii kuivalle, elottomalle tai samealle iholle.

Luonnollinen kasvoöljy sisältää marula- ja aprikoosiöljyä, jotka auttavat ehkäisemään juonteiden muodostumista ja saa ihosi näyttämään nuorekaammalta sekä kirkkaammalta.

Sisältää: Aprikoosinsiemenöljyä, Marulaöljyä, Tokoferolia (luonnollinen E-vitamiini) Auringonkukkaöljyä, Frankincensen eteeristä öljyä, Damaskiruusun eteeristä öljyä ja Pelargonian eteeristä öljyä.

Kasvoöljyn käyttö

Kuinka kasvoöljyä käytetään?

Voit levittää kasvoöljyä aamulla ja illalla. Kasvoöljyjen ainesosat eivät lisää ihosi herkkyyttä auringolle tai lämmölle, joten niitä on turvallista käyttää myös aamuisin.

Pelkästään öljyistä koostuvaa laadukasta kasvoöljyä käytettäessä 1-2 tippaa öljyä riittää yleensä koko kasvojen iholle.

Toiset kasvoöljyt lisätään ennen kosteusvoidetta ja toiset taas ihonhoitorutiinin lopuksi, riippuen kasvoöljyn sisältämien öljyjen tarkoituksesta ja molekyylirakenteesta (imeytyvätkö syvälle ihon kerroksiin vai jäävätkö ihon pinnalle suojaamaan).

Saaren Taika kasvoöljyt sisältävät helposti ihon sisään imeytyviä ainesosia, sekä ihon kosteutta suojaavia ainesosia. Kumpikaan Saaren taika kasvoöljyistä ei jätä öljyistä pintaa ihollesi.

Mikäli sinulla on kuivahko tai hilseilevä iho, suosittelen käyttämään ensin kasvovettä, esimerkiksi Ruusu Misellivettä ja sen päälle seerumia, sitten kasvoöljyä lukitsemaan kosteus ihollesi.

Akneiholle taas voit käyttää kasvoöljyä yhdessä esimerkiksi Salisyylihappovoiteen kera, siten, että otat pienenpienen määrän salisyylihappovoidetta ja sekoitat sen tippaan kasvoöljyä kämmenellä ja sitten levität kasvoille.

Salisyylihappovoidetta, kun ei suositella sellaisenaan joka päivä käytettäväksi, vaan mieluummin 1-2- kertaa viikossa. Laimentamalla Salisyylihappovoiteen kasvoöljyyn, voit käyttää sitä useammin, vaikka joka toinen päivä tai ihosi reagoinnista riippuen vaikka joka päivä.

Saaren Taika Shopista löydät parhaimmat ihonhoitotuotteet omalle ihollesi! Tutustu asiakkaidemme rakastamiin Saaren Taika tuotteisiin alla: 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

etunimi.sukunimi@asemanlapset.fi
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

myynti@saarentaika.com
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.