Raaka-aineemme Jojobaöljy

Jojobaöljy on loistava vaihtoehto akneen taipuvaiselle iholle, koska sillä on myös antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa taistelussa erilaisia bakteereja vastaan.

Luomulaatuinen jojobaöljy ihon ja hiusten pelastajana

Jojoba on pensasmainen kasvi, jota kasvaa pääasiassa pohjoisessa Meksikossa ja lounais Amerikassa. Jojobaöljyä ja -vahaa valmistetaan kasvin siemenistä ja käytetään mm. lääkkeisiin.

Jojobaa voidaan levittää suoraan iholle mm. aknen, psoriaasin, auringonpolttaman ja halkeilevan ihon hoidoksi.

Saaren Taika -tuotteissa käytetty jojobaöljy on COSMOS sertifioitua ja luomulaatuista.

Jojobapensas

Jojobaöljy ei tuki ihohuokosia

Jojobaöljy on itse asiassa koostunut nestemäisistä vahaestereistä öljyn sijaan.

Kehon oma luonnollinen tali sisältää myös vahaestereitä, jotka toimivat eräänlaisena luonnollisena kosteuttajana sekä suojana ulkoisia tekijöitä vastaan.

Jojobaöljy voi ehkäistä ihon liiallista rasvoittumista ja siksi se sopii erinomaisen hyvin myös rasvaiselle tai epäpuhtaalle iholle. 

Koska jojobaöljyn rakenne muistuttaa niin läheisesti kehon omaa luonnollista talia, voi se itse asiassa huijata ihoasi tuottamaan vähemmän  talia, joka, toisin kuin jojoba, voi tukkia ihohuokosiasi ja aiheuttaa mm. aknea.

Saaren Taika käyttää raaka-aineinaan ensisijaisesti vain käsittelemättömiä öljyjä

Saaren Taika käyttää ihonhoitotuotteissaan ja ekopesuaineissaan raaka-aineina ensisijaisesti vain puhtaita, kemiallisesti puhdistamattomia (ei sisällä kemiallisia jäämiä), luomulaatuisia ja kasvin ensimmäisestä puristuksesta, kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja kasviperäisiä öljyjä.

Tällaisten öljyjen ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeimmat mahdolliset, jolloin ne myös tuovat parhaimman tehon ihonhoitotuotteeseen.

Mitä valkaisu ja deodorointi poistaa öljyistä?

Luonnolliset kasviöljyt taas koostuvat n. 85-99% rasvahapoista ja lipideistä. Loppu osa öljystä määrittää öljyn värin, tuoksun, ja parantavat ominaisuudet.

Käsittelemättömät kasviöljyt sisältävät siis runsaasti arvokkaita yhdisteitä, jotka ravitsevat, suojaavat, korjaavat ja uudistavat ihoamme.

Öljyistä iso osa on koostunut triglyserideistä ja rasvahapoista, mutta mitä on se pieni, n. 1-10 prosentin osuus eri öljyissä, joka on kaikkein arvokkainta ihonhoidossamme?

Tätä ainetta kutsutaan saippuoitumattomaksi jakeeksi, termi, joka liittyy saippuan valmistukseen, mutta myös öljyjen jalostukseen ja käsitellyissä öljyissä tämä saippuoitumaton jae, eli öljyn parantava osuus, on eroteltu pois arvokkaamman kosmetiikkateollisuuden käyttöön.

Tämä 1-10% osuus öljystä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen, sillä se sisältää öljyn kaikki:

 • vitamiinit
 • antioksidantit
 • polyfenolit
 • karotenoidit
 • ja paljon muita kasviperäisiä aktiiviaineita

Käsittelyjä, mitä öljyille, joka sheavoikin virallisesti on, useimmiten tehdään:

 • fosfolipidien ja sterolien poisto
 • valkaisu, jossa samalla neutraloidaan vapaat rasvahapot
 • luonnollisten vahojen poisto, joilla aikaansaadaan kovettumaton tuote
 • deodorointi, jossa tislaamalla poistetaan tuotteen luonnollinen tuoksu

Toisin sanoen käsitellyistä öljyistä on poistettu kaikki:

 • vitamiinit ja mineraalit
 • antioksidantit ja tokoferolit
 • tanniinit
 • flavonoidit ja karotenoidit
 • polyfenolit
 • lingaanit
 • terpeenit ja terpenoidit
 • fytosterolit
 • skvaleeni
 • ja monia muita

Jojobaöljyn hyödyt iholle

 • Se kosteuttaa kuivaa ihoa.
 • Se pehmentää karkeita kynsinauhoja.
 • Se ravitsee ja hoitaa kuivia huulia.
 • Se voi lievittää auringonpolttamaa ihoa.
 • Sillä on antibakteerisia ominaisuuksia.
 • Se lisää ihon hehkua.
 • Se häivyttää juonteita ja ryppyjä.
 • Se voi rauhoittaa myös ekseemaan taipuvaista ihoa.

Jojobaöljyssä on runsaasti antioksidantteja, kuten A- ja E-vitamiinia sekä omega-6-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä ihon suojakerrokselle. Jojobaöljy säilyttää kosteuden iholla sekä ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Jojobaöljyn sisältämän  E-vitamiinin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet ja jojoban antama suojaava kerros edistävät ihon paranemisprosessia.

Jojobaöljy rauhoittaa kuivaa, ärtynyttä ihoa erinomaisesti. Sen tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet auttavat tasoittamaan ihon sävyä.

Koostumuksensa ansiosta jojobaöljy jäljittelee ihon tuottaman talin ominaisuuksia ja ylläpitää ihon luonnollista öljyn ja kosteuden tasapainoa. Se on loistava vaihtoehto akneen taipuvaiselle iholle, koska sillä on myös antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa taistelussa erilaisia bakteereja vastaan.

Jojobaöljy on koostumukseltaan sellainen, että sillä on erittäin runsaasti ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. Jojobaöljyn kosteuttavat sekä tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat myös auttaa lykkäämään ikääntymisen merkkejä. Jojobaöljy on hyödyllinen myös monien ihosairauksien ja -vaurioiden hoidossa.

Saaren Taika Ecolution Aloe Retinoli seerumi sisältää jojobaöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia ja siksi se sopii erityisen hyvin mm. akneiholle.

Jojobaöljy on tehokas kosteuttaja, se ei tuki ihohuokosia ja sillä on ihoa rauhoittava vaikutus. Sen tiedetään häivyttävän juonteita ja tuovan iholle hehkua!

Jojobaöljyn hyödyt hiuksille

Jojobaöljyssä on luonnostaan ​​sekä palmitiini- että steariiniyhdisteitä, jotka tunnetaan hiuksia ravitsevina ja suojaavina ainesosina.

Käyttämällä jojobaöljyä sisältäviä hiustenpesutuotteita saatat auttaa ehkäisemään hilsettä tai kutiavaa päänahkaa, ja säännöllisellä käytöllä voit estää näiden kiusallisten hiutaleiden ilmaantumissen uudelleen!

Kuten iholla, myös hiuksissa jojobaöljyn molekyylit ovat verrattavissa taliin, eli kehosi luonnolliseen öljyyn. Tämän vuoksi jojobaöljy pystyy muita öljyjä paremmin kosteuttamaan hiusta ja auttaa hiuksiasi säilyttämään niiden kosteuden, jolloin hiuksesi tuntuvat pehmeiltä ja näyttävät terveiltä!

Hiusten värin heikentyminen ja varhainen harmaantuminen saattaa johtua kuparin puutteesta, ja kuparia tutkitaankin parhaillaan mahdollisena anti-ageing-aineena hiuksille. Jojobaöljy saattaa hidastaa harmaantumista, sillä se sisältää kuparia ja muita hiuksille hyödyllisiä antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiinia.

Jojobaöljyn vitamiinit ja kivennäisaineet ravitsevat hiuksiasi ja tukevat niiden kasvua. Se tukee päänahan talirauhasten toimintaa sekä saattaa edistää hiusten kasvua. Lisäksi jojobaöljyn tiedetään vahvistavan hiustuppea sekä kosteuttavan päänahkaa, joka voi taas vaikuttaa hiustenlähtöä hillitsevästi.

Hoitava Tyrnishampoo kaikille hiustyypeille. Shampoo sisältää hoitavina ainesosina kookosöljyä, oliiviöljyä, jojobaöljyä, auringonkukkaöljyä ja tyrninlehtiuutetta (kaikki luomua).

Jojobaöljy shampoossa kosteuttaa päänahkaa ja ravitsee hiuksia. Se sisältää runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sekä sinkkiä ja kuparia. Jojobaöljy edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

Palashampoon sisältämä tyrninlehtiuute on uutettu Särkisalon saarissa kasvavien tyrnipensaiden kuivatetuista lehdistä. Tyrnipensaat kasvavat omassa puutarhassamme täysin luonnonmukaisesti ilman lannotteita ja tuholaismyrkkyjä. Keräämme käsin tyrnin marjat ja lehdet talteen ja käytämme ne kosmetiikkatuotteissamme.

Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain ja se sisältää runsaasti A, C- ja E-vitamiineja, flavonoideja, antioksidantteja sekä hyödyllisiä rasvahappoja.

Tyrnin lehdissä on ravintoaineita jopa marjaakin enemmän ja lehdistä valmistetulla uutteella onkin voimakas antibakteerinen vaikutus.

Shampoo vaurioituneelle, elottomalle ja hiustenlähtöön taipuvalle hiustyypille.

Uudistava shampoo on suunniteltu erityisesti vahvistamaan hiuksia ja ehkäisemään hiustenlähtöä tehokkaiden luonnollisten öljyjen ja kasviuutteiden avulla.

Shampoon sisältämät Jojoba-, avokado- ja arganöljy kosteuttavat runsaasti hiuksia ja siloittavat hiussuomuja.

Luonnolliset nokkos-, takiais-, rosmariini- ja laventeliuutteet sisältävät runsain määrin vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka ehkäisevät hiustenlähtöä, suojaavat tehokkaasti hiuksia ulkoisilta rasituksilta ja auttavat nopeasti vaurioituneiden hiusten korjaamisessa.

Jojobaöljy shampoossa kosteuttaa päänahkaa ja ravitsee hiuksia. Se sisältää runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sekä sinkkiä ja kuparia. Jojobaöljy edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

Päänahka saattaa usein kärsiä liiallisesta talintuotannosta, joka saa hiukset näyttämään rasvaisilta.

Tammenkuori & Nokkos hiusnaamio on kehitetty tasapainottamaan rasvoittuvaa päänahkaa ja ehkäisemään liiallista talin tuotantoa.

Naamio auttaa taistelemaan liiallista talintuotantoa vastaan ja voit vihdoin nauttia kevyistä ja ilmavista hiuksista.

Hiusnaamion sisältämät kasviuutteet ja -öljyt auttavat päänahkaa puhdistumaan liiallisesta talista, se uudistaa hiuksia ja auttaa päänahan kosteuttamisessa.

Naamion sisältämä tammiuute auttaa tasapainottamaan päänahan tilaa sekä ehkäisee tulehduksia. Se auttaa vahvistamaan hiusten luonnollista suojaa sekä suojaa hiuksia ulkoisilta stressitekijöiltä.

Jojobaöljy kosteuttaa päänahkaa ja ravitsee hiuksia. Se sisältää runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sekä sinkkiä ja kuparia. Jojobaöljy edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

Saaren Taika Kamomilla hoitoaine suojaa hiuksiasi ulkoisilta rasituksilta, kuten auringon UV-säteilyltä ja hiusten mekaaniselta kulutukselta.

Kamomilla Hoitoaine kosteuttaa ja elvyttää hiusta, poistaa sähköisyyttä, sekä auttaa hiusten selvittämisessä.

Arganöljy elvyttää hiuksiasi sekä suojaa niitä auringon UV-säteiltä.Arganöljyä kutsutaan nestemäiseksi kullaksi, eikä suotta! Arganöljyssä on runsaasti E-vitamiinia, joka muodostaa suojaavan kerroksen hiuksille sekä päänahalle, auttaen ehkäisemään kuivumista, vähentämään pörröisyyttä sekä lisäämään kiiltoa.

Jojobaöljy auttaa suojaamaan hiuksiasi kuivumiselta ja katkeilulta. Se on tehokas kosteuttaja päänahalla ja saattaakin hillitä mm. hilseen syntymistä tai jopa hiustenlähtöä.

Jojobaöljyä sisältäviä Saaren Taika tuotteita

Helposti levittyvän luonnollisen kamomillavoiteen sisältämät helokkiöljy, kamomillan- ja laventelin eteeriset öljyt rauhoittavat sekä kosteuttavat tehokkaasti ärtynyttä ihoasi!

Voiteessa on jojobaöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia ja siksi se sopii erityisen hyvin mm. akneiholle. Jojobaöljy on tehokas kosteuttaja, se ei tuki ihohuokosia ja sillä on ihoa rauhoittava vaikutus. Sen tiedetään häivyttävän juonteita ja tuovan iholle hehkua!

Partasi jokapäiväiseen hoitoon vegaaninen Saaren Taika Tukkijätkä partabalsami!

Tukkijätkä partabalsamin luonnolliset ja korkealaatuiset ainesosat kosteuttavat sekä ihoasi, että partaasi. Olemme kehittäneet Tukkijätkä partabalsamin sopimaan useimmille parta- ja ihotyypeille.

Partabalsamin luonnolliset ainesosat suojaavat ja hoitavat sekä ihoasi, että partaasi.

Partabalsamin sisältämä sheavoi auttaa ehkäisemään partakarvojesi katkeilua. Se pehmentää partaasi ja hillitsee kuivuudesta johtuvaa kutinaa ihollasi. Sheavoi auttaa ihoasi sekä partaasi suojautumaan kylmää, kuumaa ja ikääntymisen merkkejä vastaan. Sheavoi ei tuki ihohuokosia ja sen ominaisuudet auttavat näppyjen ehkäisemisessä.

Mangovoi partabalsamissa auttaa suojaamaan partaasi ja ihoasi auringon haitalliselta säteilyltä, joka voi vanhentaa ennenaikaisesti. Se on erittäin vitamiinirikas sekä antioksidanttinen ainesosa, joka auttaa sitomaan kosteutta ja suojaamaan. Mangovoi ei tuki ihohuokosia.

Partabalsamissa on jojobaöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia ja siksi se sopii erityisen hyvin mm. akneiholle. Jojobaöljy on tehokas kosteuttaja, se ei tuki ihohuokosia ja sillä on ihoa rauhoittava vaikutus. Sen tiedetään häivyttävän juonteita ja tuovan iholle hehkua!

Jojobaöljyä sisältävä teepuu nestesaippua käsille ja vartalolle.

Nestesaippua säilyttää ihosi luontaisen kosteuden! Nestesaippua on valmistettu luomulaatuisista ja erittäin ravintoaine rikkaista oliivi- ja kookosöljystä, jotka rauhoittavat ja ravitsevat ihoasi.

Saippua pesee tehokkaasti liat, samalla hellävaraisesti hoitaen ihoa ja sen luontaista öljytasapainoa.

Nestesaippua sisältää myös jojobaöljyä, jonka ansiosta saippua kosteuttaa, pehmentää ja rauhoittaa ihoasi.

Teepuun eteerinen öljy on nestesaippuassa ihoa rauhoittavana ainesosana.

Kuulaan ja sileän ihon salaisuus on Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy!

Saaren Taian hajusteeton Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy palauttaa ihosi kimmoisuuden sekä kosteustasapainon. Tämä ylellinen kasvoöljy imeytyy nopeasti ihoosi, ja sen jättämä lähes matta pinta tekee ihostasi sileän ja antaa sille kosteutetun lempeän tunteen, joka kestää pitkään.

Arganöljy on yksi kauneudenhoidon arvokkaimmista öljyistä. Sillä on ihon talintuotantoa tasapainottavia ominaisuuksia ja siksi se sopii hyvin myös rasvaiselle- ja akneiholle.

Kasvoöljyn sisältämä Jojobaöljy auttaa ihon pintakerroksen kosteustasapainon säilyttämisessä. Sillä on antimikrobisia ominaisuuksia ja sen sisältämä E-vitamiini toimii antioksidanttina auttaen ihoasi taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan.

Jojobaöljy on helposti imeytyvä, mutta mattapintaisen suojakerroksen jättävä öljy, joka on erittäin hyvin siedettyä ja ihoa rauhoittavaa. Se auttaa ihoasi talintuotannon tasapainottamisessa. Jojobaöljyn käytöllä on suotuisia vaikutuksia ihosi kollageenintuotannolle ja se auttaa myös ihosolujesi uudistumisprosesseissa.

Jojobaöljyä sisältävä ruusu nestesaippua käsille ja vartalolle.

Nestesaippua säilyttää ihosi luontaisen kosteuden! Nestesaippua on valmistettu luomulaatuisista ja erittäin ravintoaine rikkaista oliivi- ja kookosöljystä, jotka rauhoittavat ja ravitsevat ihoasi.

Saippua pesee tehokkaasti liat, samalla hellävaraisesti hoitaen ihoa ja sen luontaista öljytasapainoa.

Nestesaippua sisältää myös jojobaöljyä, jonka ansiosta saippua kosteuttaa, pehmentää ja rauhoittaa ihoasi.

Ruusugeraniumin eteerinen öljy on antibakteerista ja sen tiedetään kirkastavan ihoa.

Tuoksulangian eteerinen öljy on antibakteerista ja sen tiedetään tasapainottavan ihon talintuotantoa sekä rauhoittavan kutinaa.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.