Olen käyttänyt teepuusaippuaa, mutta finnit eivät rauhoitu, miksei tuote toimi?

Olen käyttänyt teepuusaippuaa, mutta finnit eivät rauhoitu, miksei tuote toimi

Miksei suosittu teepuusaippua toimi minulla kuten muilla?

Ärsyttääkö, kun suosittu Teepuusaippua tuntuu toimivan kaikilla muilla paitsi itselläsi? Kerron tässä artikkelissa yleisimmät ihonhoidon virheet, joilla on vaikutusta aknen ja finnien muodostumiseen.

Mikä voisi auttaa tuotteen toimivuuteen?

Elintavoista ei turhaan vatvota joka tuutissa, kun kyseessä on kehon hyvinvointi. Myös aknen hoidossa elintapojen seuranta on erittäin tärkeää. Vaikka käyttäisitkin akne iholle sopivaa tuotetta, joka toimii useimmilla, mutta elintapasi edesauttavat finnien ja epäpuhtauksien muodostumista, et välttämättä saavuta parhaimpia tuloksia. Yksi epäpuhtauksia poistava tuote ei voi kumota kymmenen epäpuhtauksia tuottavan asian vaikutusta.

Mitkä asiat voivat aiheuttaa finnejä ja aknea?

Kiinnitä siis ensinnä huomiota terveelliseen ruokavalioon. Riittävä veden juominen on myös ihollesi tärkeää! 

Sokeri- ja rasvapitoiset ruuat ja herkut voivat edesauttaa aknen ja finnien muodostumista. Myös hormonitasapainoon vaikuttavat seikat voivat aiheuttaa finnejä ja hormoninäppyjä. Näitä ovat mm. erilaiset lääkkeet sekä naisilla kuukautiskierto.

finnit-pois-kotimainen-aknevoide-saaren-taika

Kuiva iho voi aiheuttaa aknea ja finnejä

Liian kuiva iho voi myös aikaansaada finnejä ja aknen muodostumista. Vaikka iho olisikin pinnalta rasvoittuja, voi se olla syvemmältä kuiva ja näin usein onkin. Iho nimittäin koittaa usein itse paikata puutteellista kosteutusta kehittämällä liikatalia, joka taas saa ihohuokoset tukkoon ja aiheuttaa aknea. Siksi näppyläiselle, finniselle ja aknen vaivaamalle iholle kosteutus on ensisijaisen tärkeää, vaikka iho olisikin helposti rasvoittuva. Akneiholle tulee valita omaan ihotyypille parhaiten sopiva kosteutus kombo.

Rasvoittuva akneiho

Valitse öljyiselle akneiholle Ruusu Aloe kasvovesi. Kasvovesi antaa iholle sen tarvitsemaa vesikosteutta ja on etenkin epäpuhtaalle iholle paras kosteuttaja seerumin ja voiteen alle!

Kasvoveden jälkeen taputtele ihollesi Aloe retinoli kasvoseerumi. Retinoli on akneihon pelastaja! Seerumi sisältää arganöljyä, jonka tiedetään sopivan hyvin hormonaalisesta aknesta kärsiville, sillä hormonaalinen akne on usein seurausta hormonien aiheuttamasta ylimääräisestä talista.

Arganöljyllä on talintuotantoa rauhoittavia ominaisuuksia, joiden ansiosta se soveltuu hyvin akne iholle. Arganöljy helpottaa myös ihoinfektioiden oireita. Se on antibakteerista ja ehkäisee mm. bakteeri- ja sieni-ihoinfektio oireita.

Lopuksi Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja. Se on A-vitamiinia, eli retinolia sisältävä kevyt kosteuttaja, joka ei tee ihosta tukkoista tai rasvaista.

Kuiva akneiho

Kuivalle akneiholle kannattaa valita Ruusu misellivesi, sillä Ruusuveden sisältämä hyaluronihappo auttaa ihoasi kosteutumaan. Se ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumista sekä hilseilyä.

Kasvoveden jälkeen taputtele ihollesi tehokas Hyaluronihappo & hedelmäseerumi, joka tuo ihon kosteuden takaisin ja hävittää kuivuudesta johtuvat juonteet. 

Kun ihosi väsyy, olkoot väsyminen sään, kahvin, iän, stressin tai muun asian seurausta, ihosi luonnolliset hyaluronihappo pitoisuudet alkavat ehtyä. Ihosi alkaa kuivua alemmista kerroksista ja lopulta kuivuus tulee näkyviin myös päälimmäiseen ihokerrokseesi mm. juonteina, epätasaisuutena ja huonokuntoisen näköisenä ihona.

Lopuksi levitä seerumin päälle joko kevyt Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja, jonka A-vitamiini, eli retinoli auttaa taistelemaan näppyjä vastaan, tai Kollageeni A-vitamiini (retinoli) kasvovoide, joka on kosteuttavampi, mutta auttaa sekin taistelussa näppyjä vastaan!

Retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitäHyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia

Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla! Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta tai voimakkaampaa akneiholle sopivaa Salisyylihappo tehovoidetta.

Retinoliseerumien vaikutukset kestävät pitkään ennen kuin ne voidaan havaita iholla. Normaalisti retinolin teho alkaa näkymään vasta muutaman kuukauden kuluttua käytön aloittamisesta ja mm. akneihon hoidossa retinoliseerumin käyttöä kannattaa jatkaa ainakin 3 kuukautta tai pidempäänkin, ennen kuin sen tehosta voidaan sanoa mitään. 

Muistathan, että seerumi tarvitsee päällensä aina kosteuttajan, tai muutoin seerumi saattaa lopulta saada ihon kuivumaan lisää.

Seerumi sisältää voiteita enemmän vaikuttavia aineita, siksi seerumin käyttö kannattaa, mutta älä unohda voidetta, sillä seerumit usein houkuttelevat itseensä kosteutta ja mikäli kosteutta ei tarjoile seerumille voiteena, niin seerumi voi alkaa imemään kosteutta itseensä ihon sisältä päin. 

Miten kannattaa pestä akneihoa?

Kasvojen pesussa kannattaa aina muistaa käyttää haaleaa vettä, sillä liian lämmin vesi saa ihohuokoset aukenemaan ja se saattaa joillakin kiihdyttää talin eritystä, joka taas voi aiheuttaa aknea. 

Myös ruudun edessä vietetty aika saa talintuotannon kiihtymään. Kiinnitä siis huomiota päätetyöskentelyysi ja käytä esim. kasvovettä työpäivän päätteeksi ja miksei vaikka kesken työpäivänkin!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua akneihon hoidossa ja Teepuusaippuan tehon vahvistamisessa.

Lue lisää vinkkejä akneihoon liittyen blogistamme: 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.