Olen käyttänyt teepuusaippuaa, mutta finnit eivät rauhoitu, miksei tuote toimi?

Olen käyttänyt teepuusaippuaa, mutta finnit eivät rauhoitu, miksei tuote toimi

Miksei suosittu teepuusaippua toimi minulla kuten muilla?

Ärsyttääkö, kun suosittu Teepuusaippua tuntuu toimivan kaikilla muilla paitsi itselläsi? Kerron tässä artikkelissa yleisimmät ihonhoidon virheet, joilla on vaikutusta aknen ja finnien muodostumiseen.

Mikä voisi auttaa tuotteen toimivuuteen?

Elintavoista ei turhaan vatvota joka tuutissa, kun kyseessä on kehon hyvinvointi. Myös aknen hoidossa elintapojen seuranta on erittäin tärkeää. Vaikka käyttäisitkin akne iholle sopivaa tuotetta, joka toimii useimmilla, mutta elintapasi edesauttavat finnien ja epäpuhtauksien muodostumista, et välttämättä saavuta parhaimpia tuloksia. Yksi epäpuhtauksia poistava tuote ei voi kumota kymmenen epäpuhtauksia tuottavan asian vaikutusta.

Mitkä asiat voivat aiheuttaa finnejä ja aknea?

Kiinnitä siis ensinnä huomiota terveelliseen ruokavalioon. Riittävä veden juominen on myös ihollesi tärkeää! 

Sokeri- ja rasvapitoiset ruuat ja herkut voivat edesauttaa aknen ja finnien muodostumista. Myös hormonitasapainoon vaikuttavat seikat voivat aiheuttaa finnejä ja hormoninäppyjä. Näitä ovat mm. erilaiset lääkkeet sekä naisilla kuukautiskierto.

finnit-pois-kotimainen-aknevoide-saaren-taika

Kuiva iho voi aiheuttaa aknea ja finnejä

Liian kuiva iho voi myös aikaansaada finnejä ja aknen muodostumista. Vaikka iho olisikin pinnalta rasvoittuja, voi se olla syvemmältä kuiva ja näin usein onkin. Iho nimittäin koittaa usein itse paikata puutteellista kosteutusta kehittämällä liikatalia, joka taas saa ihohuokoset tukkoon ja aiheuttaa aknea. Siksi näppyläiselle, finniselle ja aknen vaivaamalle iholle kosteutus on ensisijaisen tärkeää, vaikka iho olisikin helposti rasvoittuva. Akneiholle tulee valita omaan ihotyypille parhaiten sopiva kosteutus kombo.

Rasvoittuva akneiho

Valitse öljyiselle akneiholle Ruusu Aloe kasvovesi. Kasvovesi antaa iholle sen tarvitsemaa vesikosteutta ja on etenkin epäpuhtaalle iholle paras kosteuttaja seerumin ja voiteen alle!

Kasvoveden jälkeen taputtele ihollesi Aloe retinoli kasvoseerumi. Retinoli on akneihon pelastaja! Seerumi sisältää arganöljyä, jonka tiedetään sopivan hyvin hormonaalisesta aknesta kärsiville, sillä hormonaalinen akne on usein seurausta hormonien aiheuttamasta ylimääräisestä talista.

Arganöljyllä on talintuotantoa rauhoittavia ominaisuuksia, joiden ansiosta se soveltuu hyvin akne iholle. Arganöljy helpottaa myös ihoinfektioiden oireita. Se on antibakteerista ja ehkäisee mm. bakteeri- ja sieni-ihoinfektio oireita.

Lopuksi Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja. Se on A-vitamiinia, eli retinolia sisältävä kevyt kosteuttaja, joka ei tee ihosta tukkoista tai rasvaista.

Kuiva akneiho

Kuivalle akneiholle kannattaa valita Ruusu misellivesi, sillä Ruusuveden sisältämä hyaluronihappo auttaa ihoasi kosteutumaan. Se ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumista sekä hilseilyä.

Kasvoveden jälkeen taputtele ihollesi tehokas Hyaluronihappo & hedelmäseerumi, joka tuo ihon kosteuden takaisin ja hävittää kuivuudesta johtuvat juonteet. 

Kun ihosi väsyy, olkoot väsyminen sään, kahvin, iän, stressin tai muun asian seurausta, ihosi luonnolliset hyaluronihappo pitoisuudet alkavat ehtyä. Ihosi alkaa kuivua alemmista kerroksista ja lopulta kuivuus tulee näkyviin myös päälimmäiseen ihokerrokseesi mm. juonteina, epätasaisuutena ja huonokuntoisen näköisenä ihona.

Lopuksi levitä seerumin päälle joko kevyt Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja, jonka A-vitamiini, eli retinoli auttaa taistelemaan näppyjä vastaan, tai Kollageeni A-vitamiini (retinoli) kasvovoide, joka on kosteuttavampi, mutta auttaa sekin taistelussa näppyjä vastaan!

Retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitäHyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia

Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla! Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta tai voimakkaampaa akneiholle sopivaa Salisyylihappo tehovoidetta.

Retinoliseerumien vaikutukset kestävät pitkään ennen kuin ne voidaan havaita iholla. Normaalisti retinolin teho alkaa näkymään vasta muutaman kuukauden kuluttua käytön aloittamisesta ja mm. akneihon hoidossa retinoliseerumin käyttöä kannattaa jatkaa ainakin 3 kuukautta tai pidempäänkin, ennen kuin sen tehosta voidaan sanoa mitään. 

Muistathan, että seerumi tarvitsee päällensä aina kosteuttajan, tai muutoin seerumi saattaa lopulta saada ihon kuivumaan lisää.

Seerumi sisältää voiteita enemmän vaikuttavia aineita, siksi seerumin käyttö kannattaa, mutta älä unohda voidetta, sillä seerumit usein houkuttelevat itseensä kosteutta ja mikäli kosteutta ei tarjoile seerumille voiteena, niin seerumi voi alkaa imemään kosteutta itseensä ihon sisältä päin. 

Miten kannattaa pestä akneihoa?

Kasvojen pesussa kannattaa aina muistaa käyttää haaleaa vettä, sillä liian lämmin vesi saa ihohuokoset aukenemaan ja se saattaa joillakin kiihdyttää talin eritystä, joka taas voi aiheuttaa aknea. 

Myös ruudun edessä vietetty aika saa talintuotannon kiihtymään. Kiinnitä siis huomiota päätetyöskentelyysi ja käytä esim. kasvovettä työpäivän päätteeksi ja miksei vaikka kesken työpäivänkin!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua akneihon hoidossa ja Teepuusaippuan tehon vahvistamisessa.

Lue lisää vinkkejä akneihoon liittyen blogistamme: 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.