Lue miten teet helpon ja rentouttavan jalkahoidon Saaren Taika® tuotteilla

Rentouttava jalkahoito saaren taika tuotteilla

Lue miten teet helpon ja rentouttavan jalkahoidon Saaren Taika® tuotteilla

Terveytemme ylläpitämiseksi meidän tulisi ottaa päivässä n. 10 000 askelta. Vietämme siis suurimman osan elämästämme jalkojemme päällä, kannatellen niiden päällä koko elopainoamme. Useimmiten jalkojemme iho on verhoiltu sukilla ja kengillä. Tämän takia jalkojen ihosta sekä kunnosta tulisi pitää erityistä huolta.

Tämä blogikirjoitus käsittelee jalkojen hyvinvointia ja terveyttä. Jaan teille myös rentouttavan ja rauhoittavan, turvotusta poistavan Saaren Taika®- Jalkahoidon ohjeen, joka on helppo toteuttaa vaikkapa mökkilaiturilla.

Jalkahoidon teoriaa
Jalkojesi iho ja kynnet tulisi tutkia säännöllisesti. Jaloissa voi esiintyä rakkoja, kovettumia, syyliä, sieni- infektioita, haavoja ja tulehduksia sekä monia muita iho- ja kynsimuutoksia. Jotta tällaiset havaitaan ajoissa ja hoito saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti, on jalkojen terveyttä hyvä tutkia itse kotona vähintään 1x kuukaudessa ja poikkeavuuksia havaittaessa ottaa yhteys ammattilaiseen.

Jalkojen hoitajalle tai kosmetologille kannattaa hakeutua jalkahoitoon vähintään 4x vuodessa.
Ammattilainen osaa tutkia jalkasi perusteellisesti ja osaa myös suositella toimenpiteitä, joilla ei-toivotut oireet saadaan poistettua ja oireiden alkulähde selvitettyä. Terveillä jaloilla on kepeä kävellä ja terveitä hyvinvoivia jalkoja on helppo hoitaa myös kotona.

Kotona terveiden jalkojen ihoa kannattaa hoitaa seuraavin tavoin:
 Jalkakylpy: puhdistaa jalkojen ihoa ja pehmittää kovettumat, jotta niitä olisi helpompi käsitellä myöhemmin. Jalkakylpy myös pehmittää kovaa kynsiainesta, jotta varpaan kynsien leikkaaminen helpottuu. Jalkakylpy myös rentouttaa mieltä.

 Kuorinta ja hohkakivi: Jalkojen iho on muuta vartalon ihoa paksumpaa. Jotta iho olisi vastaanottavaisempi muille hoitotuotteille, iho tulisi kuoria säännöllisesti. Kuorinnan ja hohkakivi käsittelyn avulla ihosta saadaan poistettua kuollutta ihosolukkoa sekä vilkastettua jalkojen pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Raspausta en suosittele ollenkaan tehtäväksi kotona jalkojen iholle.

 Kynsinauhat: Kynsinauhojen tehtävä on suojata kynttä, sekä estää infektioita pääsemästä kynsivallin alle. Kynsinauhat työnnetään hellästi taaksepäin appelsiinipuutikulla. Helpoimmalla pääset pehmentämällä ensin kynsinauhat jalkakylvyn avulla ja vasta sitten käsittely appelsiinipuutikulla.

 Kynnet: Varpaan kynnet eivät saa olla lyhyemmät kuin varpaanpäät. Kynnen tehtävä on nimittäin suojata varvasta askelluksen aikana. Liian lyhyet kynnet voivat aiheuttaa varpaisiin kovettumia ja hankaumia. Liian lyhyt kynsi voi myös helposti alkaa kasvamaan sisäänpäin. Tästä syystä kynnen reunoja ei myöskään tulisi pyöristää, kuin hieman terävimpiä reunoja.

 Varpaan välit: Tarkista aina onko ihosi ehjä varpaiden väleistä. Jos varpaanvälien iho on rikki ja ns. vettymillä, kannattaa väleihin ripotella varovasti talkkia useamman päivän ajan. Muista myös kuivata varpaan välisi suihkun jälkeen huolellisesti.

 Kosteutus: Jalkojen ihoa tulee kosteuttaa siinä, missä kasvojenkin ihoa. Jalkavoiteen tarkoitus on kosteuttaa, pehmentää ja useimmiten myös poistaa turvotusta ja hikoilua. Jalkavoidetta ei tule levittää varpaan väleihin, jottei synny aiemmin mainittuja vettymiä.

Saaren Taika®- Jalkahoitokaava plus tuotteet

1. Aloita Saaren Taika®- Jalkahoito rentouttavalla 5-10 minuutin jalkakylvyllä. Lisää vatiin n.38 asteista vettä ja raasta sekaan oman mieltymyksen mukaan Särkisalon Suolasaippuaa. Särkisalon suolasaippua tekee kylpyvedestä antibakteerisen, auttaa ehkäisemään jalkojen hikoilua ja turvotusta sekä rentouttaa lihaksia. Särkisalon suolasaippuan raaka-aineiden vaikutuksista pääset lukemaan lisää tästä: https://saarentaika.com/hiuksille/

2. Kuori jalat hellävaraisesti Saaren Taika® Saariston Suolasaippualla. Kuori iho hellin pyörivin liikkein Saariston Suolasaippuan rouheaa pintaa hyväksikäyttäen. Saariston Suolasaippuan ominaisuuksista pääset lukemaan lisää tästä https://saarentaika.com/artesaanisaippuat/
3. Viimeistele kuorinta hohkakivi käsittelyllä. Hohkakivi pehmentää kovettumia hellävaraisesti ja poistaa sitkeimmätkin kuolleet ihosolukot jalkojen iholta.
4. Huuhtele ja kuivaa jalat huolella. Älä unohda kuivata myös varpaan välejä.
5. Työnnä kynsinauhoja hellästi taaksepäin ja siisti varpaankynnet
6. Halutessasi voit tässä kohdassa lakata kynnet.
7. Viimeistele hoito ihanalla Saaren Taika® Makadamia Sheavoiteella https://saarentaika.com/voiteet/

Hiero myötäpäivään pyörivin liikkein runsaasti Makadamia Sheavoidetta molempien jalkojen iholle. Makadamia Sheavoidetta voi levittää polvitaipeeseen asti. Nauti appelsiinin, tuoksulangian ja patsulin rentouttavasta ja rauhoittavasta vaikutuksesta. Halutessasi voit suojata voiteen levittämisen
jälkeen jalkasi luonnonkuituisilla sukilla, jotta voide pääsee vaikuttamaan paremmin iholla.

Rentouttavia jalkahoitohetkiä toivottaen
-Kosmetologisi Hanna-