Lue miten teet helpon ja rentouttavan jalkahoidon Saaren Taika® tuotteilla

Rentouttava jalkahoito saaren taika tuotteilla

Terveytemme ylläpitämiseksi meidän tulisi ottaa päivässä n. 10 000 askelta. Vietämme siis suurimman osan elämästämme jalkojemme päällä, kannatellen niiden päällä koko elopainoamme. Useimmiten jalkojemme iho on verhoiltu sukilla ja kengillä. Tämän takia jalkojen ihosta sekä kunnosta tulisi pitää erityistä huolta.

Tämä blogikirjoitus käsittelee jalkojen hyvinvointia ja terveyttä. Jaan teille myös rentouttavan ja rauhoittavan, turvotusta poistavan Saaren Taika®- Jalkahoidon ohjeen, joka on helppo toteuttaa vaikkapa mökkilaiturilla.

Jalkahoidon teoriaa
Jalkojesi iho ja kynnet tulisi tutkia säännöllisesti. Jaloissa voi esiintyä rakkoja, kovettumia, syyliä, sieni- infektioita, haavoja ja tulehduksia sekä monia muita iho- ja kynsimuutoksia. Jotta tällaiset havaitaan ajoissa ja hoito saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti, on jalkojen terveyttä hyvä tutkia itse kotona vähintään 1x kuukaudessa ja poikkeavuuksia havaittaessa ottaa yhteys ammattilaiseen.

Jalkojen hoitajalle tai kosmetologille kannattaa hakeutua jalkahoitoon vähintään 4x vuodessa.
Ammattilainen osaa tutkia jalkasi perusteellisesti ja osaa myös suositella toimenpiteitä, joilla ei-toivotut oireet saadaan poistettua ja oireiden alkulähde selvitettyä. Terveillä jaloilla on kepeä kävellä ja terveitä hyvinvoivia jalkoja on helppo hoitaa myös kotona.

Kotona terveiden jalkojen ihoa kannattaa hoitaa seuraavin tavoin:
 Jalkakylpy: puhdistaa jalkojen ihoa ja pehmittää kovettumat, jotta niitä olisi helpompi käsitellä myöhemmin. Jalkakylpy myös pehmittää kovaa kynsiainesta, jotta varpaan kynsien leikkaaminen helpottuu. Jalkakylpy myös rentouttaa mieltä.

 Kuorinta ja hohkakivi: Jalkojen iho on muuta vartalon ihoa paksumpaa. Jotta iho olisi vastaanottavaisempi muille hoitotuotteille, iho tulisi kuoria säännöllisesti. Kuorinnan ja hohkakivi käsittelyn avulla ihosta saadaan poistettua kuollutta ihosolukkoa sekä vilkastettua jalkojen pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Raspausta en suosittele ollenkaan tehtäväksi kotona jalkojen iholle.

 Kynsinauhat: Kynsinauhojen tehtävä on suojata kynttä, sekä estää infektioita pääsemästä kynsivallin alle. Kynsinauhat työnnetään hellästi taaksepäin appelsiinipuutikulla. Helpoimmalla pääset pehmentämällä ensin kynsinauhat jalkakylvyn avulla ja vasta sitten käsittely appelsiinipuutikulla.

 Kynnet: Varpaan kynnet eivät saa olla lyhyemmät kuin varpaanpäät. Kynnen tehtävä on nimittäin suojata varvasta askelluksen aikana. Liian lyhyet kynnet voivat aiheuttaa varpaisiin kovettumia ja hankaumia. Liian lyhyt kynsi voi myös helposti alkaa kasvamaan sisäänpäin. Tästä syystä kynnen reunoja ei myöskään tulisi pyöristää, kuin hieman terävimpiä reunoja.

 Varpaan välit: Tarkista aina onko ihosi ehjä varpaiden väleistä. Jos varpaanvälien iho on rikki ja ns. vettymillä, kannattaa väleihin ripotella varovasti talkkia useamman päivän ajan. Muista myös kuivata varpaan välisi suihkun jälkeen huolellisesti.

 Kosteutus: Jalkojen ihoa tulee kosteuttaa siinä, missä kasvojenkin ihoa. Jalkavoiteen tarkoitus on kosteuttaa, pehmentää ja useimmiten myös poistaa turvotusta ja hikoilua. Jalkavoidetta ei tule levittää varpaan väleihin, jottei synny aiemmin mainittuja vettymiä.

Saaren Taika®- Jalkahoitokaava plus tuotteet

1. Aloita Saaren Taika®- Jalkahoito rentouttavalla 5-10 minuutin jalkakylvyllä. Lisää vatiin n.38 asteista vettä ja raasta sekaan oman mieltymyksen mukaan Särkisalon Suolasaippuaa. Särkisalon suolasaippua tekee kylpyvedestä antibakteerisen, auttaa ehkäisemään jalkojen hikoilua ja turvotusta sekä rentouttaa lihaksia. Särkisalon suolasaippuan raaka-aineiden vaikutuksista pääset lukemaan lisää tästä: https://saarentaika.com/hiuksille/

2. Kuori jalat hellävaraisesti Saaren Taika® Saariston Suolasaippualla. Kuori iho hellin pyörivin liikkein Saariston Suolasaippuan rouheaa pintaa hyväksikäyttäen. Saariston Suolasaippuan ominaisuuksista pääset lukemaan lisää tästä https://saarentaika.com/artesaanisaippuat/
3. Viimeistele kuorinta hohkakivi käsittelyllä. Hohkakivi pehmentää kovettumia hellävaraisesti ja poistaa sitkeimmätkin kuolleet ihosolukot jalkojen iholta.
4. Huuhtele ja kuivaa jalat huolella. Älä unohda kuivata myös varpaan välejä.
5. Työnnä kynsinauhoja hellästi taaksepäin ja siisti varpaankynnet
6. Halutessasi voit tässä kohdassa lakata kynnet.
7. Viimeistele hoito ihanalla Saaren Taika® Makadamia Sheavoiteella https://saarentaika.com/voiteet/

Hiero myötäpäivään pyörivin liikkein runsaasti Makadamia Sheavoidetta molempien jalkojen iholle. Makadamia Sheavoidetta voi levittää polvitaipeeseen asti. Nauti appelsiinin, tuoksulangian ja patsulin rentouttavasta ja rauhoittavasta vaikutuksesta. Halutessasi voit suojata voiteen levittämisen
jälkeen jalkasi luonnonkuituisilla sukilla, jotta voide pääsee vaikuttamaan paremmin iholla.

Rentouttavia jalkahoitohetkiä toivottaen
-Kosmetologisi Hanna-

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.