Paras vinkki saunan pesuun nopeasti! Puhtaaksi n. 15 minuutissa!

saaren taika nopea saunan pesu siivoussaippualla

Kas tässä vinkki maailman helpoimpaan ja nopeimpaan saunan pesuun!

Kerron oman vinkkini kuinka peset Saaren Taika siivoussaippualla saunan ja suihkun nopeasti, ja vaivattomasti. Itseltäni tähän meni n. 15 minuuttia tai hiukan alle!

Tarvitset Saaren Taika siivoussaippuan, itse käytin Greippi siivoussaippuaa, sillä se on erityisen tehokas kalkkeumille. Tarvitset myös pehmeäharjaisen juuriharjan, esim. tämä kateen sopiva bambuharja Saaren Taialta sekä mikrokuituliinan ja pesuvadin.

Kastele lämpimällä vedellä lauteet sekä saunan seinät, joihin on nojattu. Liuota siivoussaippuaa lämpimän veden kanssa hanan alla suoraan pesuvatiin, näin saat pesuaineliuoksen, jota voit käyttää mikrokuituliinan kanssa pyyhkimiseen.

liuota Greippi siivoussaippuaa hanan alla pesuvatiiin

Kostuta bambuharja märäksi pesuvadissa ja hiero sen jälkeen sitä siivoussaippuan pintaan saadaksesi runsaan saippuan harjaksille. 

Hankaa lauteet juuriharjalla ja hiero aina välillä juuriharjaa lisää saippuaan. Käy nopeasti läpi lauteet ja seinät, älä huuhtele tai pyyhi saippuaa vielä tässä vaiheessa, vaan anna sen vaikuttaa sillä välin kun käyt eri alueita läpi.

Pyyhi lopuksi mikrokuituliinalla ja huuhdo sen jälkeen lauteet ja seinät lämpimällä vedellä.

Huuhdo lopuksi vielä kylmällä vedellä, sillä kylmä vesi saa puun syyt sulkeutumaan, jolloin lauteet eivät ime itseensä niin paljon likaa.

hankaa lauteet siivoussaippualla ja juuriharjalla

Pyyhi saunan lasioven ikkuna puhtaaksi mikrokuituliinalla, jota olet hieronut siivoussaippuaan.

Pyyhi ikkuna kauttaaltaan ja kuivaa puristetulla mikrokuituliinalla, jossa ei ole saippuaa.

Kuivaa lopuksi kuivalla rätillä tai vaikka hamam pyyhkeellä, kuten minä 😀 

Erittäin kalkkeutunut ikkuna saattaa vaatia hieman hankaamista. 

Greippi siivoussaippulla saunan lasiovi puhtaaksi

Kun sauna on valmis, voit siirtyä suihkuhuoneeseen ja pestä saippuavedessä liotetulla mikrokuituliinalla kaakelien kalkkitahrat ja suihkuhanan sekä suihkupään kalkkitahrat pois.

Mikäli kalkkeumaa on paljon, hiero siivoussaippuaa suoraan mikrokuituliinaan ja hankaa voimakkaasti kalkkitahroille. Normaalille lialle riittää kevyempi pyyhintä.

Huuhtele lopuksi saippua pois ja valmista tuli!

Tämä nopea saunan pesu ohje kannattaa säilyttää vastaisuuden varalle, sillä näiden vinkkien avulla voit pestä saunasi vaikka joka viikko, niin helppoa ja vaivatonta se on!

suihkuseinä puhtaaksi saaren taika siivoussaippualla kokemus
suihkukaappi puhtaaksi ekologisesti

Saaren Taika siivoussaippua poistaa tehokkaasti lian, ollen samalla käyttäjälleen hellävarainen.

Siivoussaippuat valmistuvat käsityönä, 100%:sti kasviperäisistä ainesosista. Saaren Taika siivoussaippua onkin oivallinen vaihtoehto vaikkapa mökillä, retkillä tai muualla ulkona!

Osta oma siivoussaippuasi Saaren Taika Shopista tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä