Saunan pesu – Paras vinkki saunan pesuun nopeasti, puhtaaksi jopa 15 minuutissa!

saaren taika nopea saunan pesu siivoussaippualla

Helppo ja nopea saunan pesu!

Kerron oman vinkkini kuinka peset saunan ja suihkun nopeasti ja vaivattomasti Saaren Taika siivoussaippualla. Itseltäni tähän meni n. 15 minuuttia tai hiukan alle!

Saaren Taika Siivoussaippua irroittaa tehokkaasti rasvalian sekä kuonat, tuhoaa pinnoilla elävät bakteerit ja poistaa hajuja. 

Tarvitset Saaren Taika siivoussaippuan, itse käytin tällä kertaa Greippi siivoussaippuaa, sillä se on erityisen tehokas kalkkeumille, mutta Laventeli siivoussaippua taas on tehokkaampi raikastamaan tuoksuja!

Tarvitset myös pehmeäharjaisen juuriharjan, esim. tämä käteen sopiva bambuharja Saaren Taialta on todella hyvä saunan pesussa, sekä mikrokuituliinan ja pesuvadin.

Saunan kevyt puhdistaminen

Kastele lämpimällä vedellä saunan lauteet sekä saunan seinät, joihin on nojattu. Lämpimällä vedellä siksi, että lämmin vesi avaa puun syyt, jolloin pesuaine pääsee paremmin vaikuttamaan.

Liuota siivoussaippuaa lämpimän veden kanssa hanan alla suoraan pesuvatiin, näin saat pesuaineliuoksen, jota voit käyttää kevyempään saunan lauteiden ja seinien pyyhkimiseen esim. mikrokuituliinalla.

liuota Greippi siivoussaippuaa hanan alla pesuvatiiin

Saunan perusteellinen puhdistus

Saunan lauteiden pesu

Kastele ensin lämpimällä vedellä saunan lauteet sekä saunan seinät. Kostuta bambuharja märäksi pesuvadissa ja hiero sen jälkeen sitä siivoussaippuan pintaan saadaksesi runsaan saippuan harjaksille. 

Hankaa lauteet juuriharjalla ja hiero aina välillä juuriharjaa lisää saippuaan. Käy nopeasti läpi lauteet ja seinät, älä huuhtele tai pyyhi saippuaa vielä tässä vaiheessa, vaan anna sen vaikuttaa sillä välin, kun käyt eri alueita läpi.

Pyyhi lopuksi mikrokuituliinalla ja huuhdo sen jälkeen lauteet ja seinät lämpimällä vedellä.

Huuhdo lopuksi vielä kylmällä vedellä, sillä kylmä vesi saa puun syyt sulkeutumaan, jolloin lauteet eivät ime itseensä niin paljon likaa.

hankaa lauteet siivoussaippualla ja juuriharjalla

Saunan lasiovi puhtaaksi kalkkitahroista

Pyyhi saunan lasioven ikkuna puhtaaksi mikrokuituliinalla, jota olet hieronut siivoussaippuaan.

Pyyhi ikkuna kauttaaltaan ja kuivaa puristetulla mikrokuituliinalla, jossa ei ole saippuaa.

Kuivaa lopuksi kuivalla rätillä tai vaikka hamam pyyhkeellä, kuten minä!

Erittäin kalkkeutunut ikkuna saattaa vaatia hieman hankaamista. 

Greippi siivoussaippulla saunan lasiovi puhtaaksi

Kalkkitahrat pois kylpyhuoneen pesuhanasta

Kun sauna on valmis, voit siirtyä suihkuhuoneeseen ja pestä saippuavedessä liotetulla mikrokuituliinalla kaakelien kalkkitahrat ja suihkuhanan sekä suihkupään kalkkitahrat pois.

Mikäli kalkkeumaa on paljon, hiero siivoussaippuaa suoraan mikrokuituliinaan ja hankaa voimakkaasti kalkkitahroille. Normaalille lialle riittää kevyempi pyyhintä.

Huuhtele lopuksi saippua pois ja valmista tuli!

Tämä nopea saunan pesu ohje kannattaa säilyttää vastaisuuden varalle, sillä näiden vinkkien avulla voit pestä saunasi vaikka joka viikko, niin helppoa ja vaivatonta se on!

Miten usein sauna kannattaa pestä?

Sauna on suomalaisille lähes pyhä paikka! Saunassa on ennen muinoin synnytetty lapset ja häädetty paholaiset. Tänä päivänä sauna on meille rentoutumisen mekka ja sauna löytyykin nykyään jo lähes jokaisesta kodista, niin omakotitaloissa, kuin kerrostaloissakin!

Saunassa hiki virtaa ja kuljettaa elimistömme kuonat ulos. Siksi sauna olisi hyvä pestä kunnolla vähintään kahdesti vuodessa ja useamminkin, jos sauna on kovassa käytössä. Suositeltavampaa onkin pestä sauna useammin, mutta kevyesti. 

Näillä vinkeillä saunasi pysyy puhtaampana ja raikkaampana!

Saunan pesun tarve vähenee merkittävästi, kun noudatat näitä vinkkejä saunoessasi!

Käy suihkussa ennen saunaan menemistä, jolloin iholta haihtuva neste ei ole pelkkää haisevaa hikeä. Käytä aina puhdasta laudeliinaa! Virauta laude ja selkänoja viileällä vedellä löylyttelyn päätteeksi ja jätä sauna vielä hetkeksi päälle, jotta se kuivuu. 

Miksi saunaa ei kannata pestä kloritella?

Saunan pesuun ei suositella aivan kaikkia kotoa löytyviä pesuaineita. Mm. kloriitti imeytyy puuhun tiukasti ja haihtuu lämmössä ilmaan aiheuttaen myrkyllisten höyryjen joutumista hengitykseen.

Myrkyttömän, 100% kasviperäisistä ainesosista tehdyn, hellävaraisen, mutta samaan aikaan todella tehokkaan pesuaineen teet Saaren Taika siivoussaippuasta. Valitse saunan pesuun esim. Greippi tai Laventeli:

Greipin eteerinen öljy on tehokas antibakteerinen aine ja siksi se on täydellinen tuote kodin puhdistamiseen ja desinfiointiin. Greippi Siivoussaippua käy kodin kaikkien pintojen puhdistamiseen, mutta erityisen tehokas se on esim. työtasojen desinfioinnissa ja kylpyhuoneen kosteuden ja pesuaineiden aiheuttamien jäämien puhdistamisessa!

Laventelin eteerinen öljy on antibakteerista ja antiseptista. Se poistaa tehokkaasti hajuja. Desinfioivana ainesosana se antaa tehokkuutta erityisesti keittiön ja wc:n puhdistukseen.

Itse käytän nykyään mieluiten Siivoussaippua Laventelia lähes kaikkeen siivoamiseen, etenkin kylpyhuoneessa ja saunassa!

Katso blogistamme asiakkaidemme lähettämiä kokemuksia sekä ennen ja jälkeen kuvia Saaren Taika siivoussaippuan tehosta!

Hana ennen saaren taika siivoussaippuan käyttöä ja käytön jälkeen.
suihkuseinä puhtaaksi saaren taika siivoussaippualla kokemus
suihkukaappi puhtaaksi ekologisesti

Osta oma siivoussaippuasi Saaren Taika Shopista tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.