Särkisalon Taikatehtaalla valmistuu Saaren Taikoja seitsemänä päivänä viikossa, myös isänpäivänä

työntouhussa vuoden jokaisena päivänä

Särkisalon Taikatehtaalla ollaan työntouhussa vuoden lähes jokaisena päivänä. Seitsenpäiväiset viikot täyttävät niin isänpäivän, kuin muutkin pyhät.

Tervetuloa kurkistamaan kulissien taa tänne Särkisalon Taikatehtaalle, missä tänäkin sunnuntaina ahkerat käsityöläiset Joni ja Miska juhlistavat Isänpäivää työn merkeissä.

Työntäyteistä arkea saaristossa

Työviikot täällä Särkisalossa ovat jo pitkään olleet seitsenpäiväisiä ja useimmiten työntekijöille tulee päivässä tuntejakin 10:stä ylöspäin. 

Pyrimme valmistamaan täällä Taikatehtaalla kaiken minkä pystymme, riippuen kulloisestakin ”buumista” ja työpäivät venyvät usein lähes ympäripyöreiksi, kuten esimerkiksi tänään, Isänpäivänä.

Kiireiset sunnuntait

Tänään, Isänpäivänä Taikatehtaalla irroitetaan muoteistaan viikolla käsintehdyt saippuat, kuten Teepuusaippua ja Tyrni Luksus Spa saippua ja järjestetään ne kypsyttämöön kypsymään vähintään neljäksi viikoksi. 

Kypsyttämöstä otetaan tällä viikolla kypsyneet kappaleet käsin tehtävään tarkastukseen ja jokainen yksilö käy läpi laatutarkastuksen, jonka jälkeen ne ovat valmiita saippuankäärijällemme pakkaukseen pakattaviksi.

Illalla ajamme vielä ison kuorman tuotteita varastollemme Perniöön odottamaan maanantaita, jolloin aamulla klo: 7.00 saapuvat ahkerat tilaustenkäsittelijämme ja ryhtyvät purkamaan viikonlopun tilauksia.

Maanantai on yleensä toimintamme kiireisin päivä!

Viikonlopun aikana saapuneet tilaukset pyritään käsittelemään, siten, että asiakkaamme saisivat tilauksensa tiistain tai keskiviikon aikana.

Sähköpostiin kilahtaneet viestit vastataan tärkeysjärjestyksessä.

Sosiaaliseen mediaan viikonlopun aikana saapuneet kysymykset käydään läpi ja vastataan.

Ja tietenkin myös tuotanto on käynnissä!

Viikolla valmistetaan käsityönä mm. saippuaa ja voiteita

Viikolla valmistuu ”buumista” riippuen yleensä ainakin kahtaa eri saippuaa, mutta toisinaan jokin tuote on niin suuressa suosiossa, että mitään muuta ei täällä ehditä sen lisäksi valmistamaankaan! 

Yksi päivä viikosta on kuitenkin aina pyhitetty voiteillemme, kuten videolla näkyvälle Chosen by Johanna mustikkavoiteelle. Kasvovoiteen sisältämä mustikkauute on itse täällä Särkisalossa uuttamaamme! 

Kasviretinoli pitoinen voide valmistetaan alusta loppuun käsin täällä Taikatehtaalla ja sen tyylikäs ekologinen puurasia on naapurikunnassa Marttilassa PEFC-sertifioidusta kestävästi tuotetusta puusta valmistettu. 

Pyykkietikoiden äiti

Äitini, eli pyykkietikoiden äiti, käy viikolla Taikatehtaalla valmistamassa käsityönä kaikki Saaren Taika pyykkietikat!

Hän valmistaa myös käsityönä Saaren Taika aktiivihiili savinaamiot, tarroittaa tarvittaessa voiteita, vastailee sähköpostissa, ja tekee kaikkea sitä mitä muut eivät ehdi!

Toisinaan hän tekee töitä etänä, tai on järjestelemässä varastolla.

Tehtaanmyymälä ja varasto Perniössä

Perniössä sijaitseva Tehtaanmyymälä on avoinna viitenä päivänä viikossa ja samassa paikassa sijaitsevalla varastollamme työskentelee jokaisena arkipäivänä 2-4 työntekijää käsittelemässä verkkokauppa tilauksiamme ja vastaanottamassa lähetyksiämme, yleensä aamu seitsemästä iltapäivä kello kolmeen 🙂

Tehtaanmyymälästä löydät myös pienen ”museohyllymme”, jossa on esillä tuotteitamme vuosien varrelta, ajalta, jolloin etikettien ja pakkausten suunnittelukin oli omaa käsialaani!

Nykyään olemme ulkoistaneet suunnittelutyön Tanjalle 🙂

Sellainen on viikko yleensä täällä Saaren Taiassa. Toivottavasti tykkäsit esittelystä!

KOTIMAISEN SAAREN TAIKA TUOTEMERKIN LUONNONKOSMETIIKKATUOTTEIDEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA

Kotimaisen Saaren Taika tuotemerkin luonnonkosmetiikkatuotteiden kehittäminen Suomessa

 

TAIKALAAKSON KEVÄT ALKAA KURKIEN SAAPUMISELLA

Taikalaakson kevät alkaa kurkien saapumisella

 

MITÄ KUULUU ISTUTTAMILLEMME PUILLE, TULEVAISUUDEN HIILINIELUILLE?

Mitä kuuluu istuttamillemme puille, tulevaisuuden hiilinieluille?

 

 

VAIKEILLE IHO-ONGELMILLE SUUNNITELTUA. SAARISTON INSPIROIMANA, KORKELUOKKAISISTA RAAKA-AINEISTA

Vaikeille iho-ongelmille suunniteltua. Saariston inspiroimana, korkeluokkaisista raaka-aineista.

 

 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.