Tuulella tehdyt Saaren Taiat

tuulella tehdyt Saaren Taiat

Tuulella tehtyjä taikoja

Saaren Taika on olemassa olonsa alusta asti käyttänyt kaikissa mahdollisissa toimipisteissään Ekosertifioitua tuulisähköä. 

100% tuulisähkön käyttö hillitsee ilmastonmuutosta, jota fossiilisten polttoaineiden käyttö saattaa kiihdyttää.

Yksittäisen ihmisen siirtyessä ekoenergiaan, saattaa hän vähentää henkilökohtaisia ilmastopäästöjään jopa neljänneksellä. Yritystoiminnassa tämä vähenemä voi olla jopa suurempi.

Käsityönä, kuten ennen vanhaan

Saaren Taika® tuotteet valmistuvat käsityönä aivan kuten vanhoina hyvinä aikoina.

Saaren Taika saippuoiden, palashampoiden, siivoussaippuoiden, sheavoiteiden ja pyykkietikoiden reseptit onkin entisaikojen yksinkertaisten, mutta toimivien reseptien innoittamia.

Me tosin emme käytä eläinperäisiä rasvoja tuotteissamme, kuten esi-äitimme muutama kymmenen vuotta sitten. 

Wanhan ajan puukoreissa Saaren Taika palasaippuoita kypsymässä

Saippuan tuhansia vuosia vanha historia

Saippua ei suinkaan ollut esi-äitiemme keskimä apu puhtaanapitoon, vaan jo tuhansia vuosia vanha innovaatio, mikä todennäköisesti oli syntynyt aivan vahingossa!

N. 3000 vuotta ennen ajanlaskun alkua ovat muinaiset sumerilaiset käyttäneet tuhkasta saatua lietettä raa’an villan puhdistamiseen ennen kuin villasta kudottu kangas on voitu värjätä. Villassa ollut rasva on reagoinut kemiallisesti tuhkalietteen emäksen kanssa ja saanut aikaan saippuoitumisen, jolloin villa on puhdistunut.

Ensimmäinen tunnettu saippuarasepti

Tähän päivään asti säilynyt tiettävästi ensimmäinen saippuaresepti on kirjoitettu babylonialaisten nuolenpääkirjoituksella.

Resepti sisältää eläinrasvaa, tuhkaa ja vettä. Mikäli et muuten tiennyt, niin lipeä valmistetaan koivutuhkasta vielä tänä päivänänkin!

Tuohon aikaan saippuaa kuitenkin käytettiin lähinnä tekstiilien ja astioiden pesuun, eikä niinkään henkilökohtaisen hygienian tai ihonhoitoon, kuten nykyään. 

Babylonialaisten nuolenpääkirjoitusta kivessä

Vanhoja luonnon konsteja ja luontoa kunnioittaen

Saaren Taian saippuareseptit ovat näiden historiallisten saippuoiden innoittamia sekä isoäitiemme reseptejä mukailevia. Tosin saippuoidemme toimivuus, eettisyys ja ekologisuus on tämän päivän vaatimuksille hiottuja, ja tästä syystä emme käytä mm. eläinrasvoja taikka kiisteltyä palmuöljyä Saaren Taika tuotteissa laisinkaan. 

Saaren Taika saippuoiden sisällysluettelosta et löydä nykyajan voimakkaasti peseviä kemikaaleja tai tämän päivän keinotekoisia hajusteita. Saaren Taika saippuoissa yhdistyy entisaikojen luonnolliset raaka-aineet tämän päivän tehoon ja toimintakykyyn!

Zero Waste kosmetiikkaa

Luontoa rakastavaa ja kunnioittavaa on myös raaka-aineidemme hyötykäyttö. Saaren Taian tehtaalla ei synny raaka-aine jätettä lainkaan, sillä käytämme kaikki raaka-aineiden sivuvirratkin tuotteissamme.

Särkisalosta peräisin olevasta itse uuttamastamme tyrniuutteesta syntyvät tyrninlehti ”jämät” hyödynnämme esim. Tyrni Luksus Spa saippuassamme ihoa kuorivana ainesosana.

Samaten itse uuttamastamme mustikkauutteesta syntyvät mustikanlehti ”jämät” käytämme Mustikkashampoossamme.

Puhtaasti tuulella

Luontoa ja maapalloa kunnioittavaan tapaamme toimia ei mikään sovi paremmin, kuin puhtaasti ja sataprosenttisesti tuulella tuotettu energia.

Saaren Taika käyttää kaikissa tuotantotiloissaan sekä varastoissaan EKOenergia-merkittyä tuulisähköä.

EKOenergia-merkki on Suomen Luonnonsuojeluliiton myöntämä ympäristömerkki, jolla on kestävyyskriteerit tuotannolle sekä sähkömarkkinoista riippumaton ulkopuolinen valvonta.

Oman aurinkovoimalan myötä tuotamme n. 8 kuukautta vuodesta itse suurimman osan tuotteiden suunnittelussa, yrityksen hallinnoinnissa sekä Särkisalon tuotannossa kuluvasta sähköstä.

Tuulienergiaa Lapissa

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.