Tuulella tehdyt Saaren Taiat

tuulella tehdyt Saaren Taiat

Tuulella tehtyjä taikoja

Saaren Taika on olemassa olonsa alusta asti käyttänyt kaikissa mahdollisissa toimipisteissään Ekosertifioitua tuulisähköä. 

100% tuulisähkön käyttö hillitsee ilmastonmuutosta, jota fossiilisten polttoaineiden käyttö saattaa kiihdyttää.

Yksittäisen ihmisen siirtyessä ekoenergiaan, saattaa hän vähentää henkilökohtaisia ilmastopäästöjään jopa neljänneksellä. Yritystoiminnassa tämä vähenemä voi olla jopa suurempi.

Käsityönä, kuten ennen vanhaan

Saaren Taika® tuotteet valmistuvat käsityönä aivan kuten vanhoina hyvinä aikoina.

Saaren Taika saippuoiden, palashampoiden, siivoussaippuoiden, sheavoiteiden ja pyykkietikoiden reseptit onkin entisaikojen yksinkertaisten, mutta toimivien reseptien innoittamia.

Me tosin emme käytä eläinperäisiä rasvoja tuotteissamme, kuten esi-äitimme muutama kymmenen vuotta sitten. 

Wanhan ajan puukoreissa Saaren Taika palasaippuoita kypsymässä

Saippuan tuhansia vuosia vanha historia

Saippua ei suinkaan ollut esi-äitiemme keskimä apu puhtaanapitoon, vaan jo tuhansia vuosia vanha innovaatio, mikä todennäköisesti oli syntynyt aivan vahingossa!

N. 3000 vuotta ennen ajanlaskun alkua ovat muinaiset sumerilaiset käyttäneet tuhkasta saatua lietettä raa’an villan puhdistamiseen ennen kuin villasta kudottu kangas on voitu värjätä. Villassa ollut rasva on reagoinut kemiallisesti tuhkalietteen emäksen kanssa ja saanut aikaan saippuoitumisen, jolloin villa on puhdistunut.

Ensimmäinen tunnettu saippuarasepti

Tähän päivään asti säilynyt tiettävästi ensimmäinen saippuaresepti on kirjoitettu babylonialaisten nuolenpääkirjoituksella.

Resepti sisältää eläinrasvaa, tuhkaa ja vettä. Mikäli et muuten tiennyt, niin lipeä valmistetaan koivutuhkasta vielä tänä päivänänkin!

Tuohon aikaan saippuaa kuitenkin käytettiin lähinnä tekstiilien ja astioiden pesuun, eikä niinkään henkilökohtaisen hygienian tai ihonhoitoon, kuten nykyään. 

Babylonialaisten nuolenpääkirjoitusta kivessä

Vanhoja luonnon konsteja ja luontoa kunnioittaen

Saaren Taian saippuareseptit ovat näiden historiallisten saippuoiden innoittamia sekä isoäitiemme reseptejä mukailevia. Tosin saippuoidemme toimivuus, eettisyys ja ekologisuus on tämän päivän vaatimuksille hiottuja, ja tästä syystä emme käytä mm. eläinrasvoja taikka kiisteltyä palmuöljyä Saaren Taika tuotteissa laisinkaan. 

Saaren Taika saippuoiden sisällysluettelosta et löydä nykyajan voimakkaasti peseviä kemikaaleja tai tämän päivän keinotekoisia hajusteita. Saaren Taika saippuoissa yhdistyy entisaikojen luonnolliset raaka-aineet tämän päivän tehoon ja toimintakykyyn!

Zero Waste kosmetiikkaa

Luontoa rakastavaa ja kunnioittavaa on myös raaka-aineidemme hyötykäyttö. Saaren Taian tehtaalla ei synny raaka-aine jätettä lainkaan, sillä käytämme kaikki raaka-aineiden sivuvirratkin tuotteissamme.

Särkisalosta peräisin olevasta itse uuttamastamme tyrniuutteesta syntyvät tyrninlehti ”jämät” hyödynnämme esim. Tyrni Luksus Spa saippuassamme ihoa kuorivana ainesosana.

Samaten itse uuttamastamme mustikkauutteesta syntyvät mustikanlehti ”jämät” käytämme Mustikkashampoossamme.

Puhtaasti tuulella

Luontoa ja maapalloa kunnioittavaan tapaamme toimia ei mikään sovi paremmin, kuin puhtaasti ja sataprosenttisesti tuulella tuotettu energia.

Saaren Taika käyttää kaikissa tuotantotiloissaan sekä varastoissaan EKOenergia-merkittyä tuulisähköä. EKOenergia-merkki on Suomen Luonnonsuojeluliiton myöntämä ympäristömerkki, jolla on kestävyyskriteerit tuotannolle sekä sähkömarkkinoista riippumaton ulkopuolinen valvonta.

Tuulienergiaa Lapissa

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.