Akne

Akne pois Saaren Taika teepuusaippualla ja luonnonkosmetiikka tuotteilla

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne, nuoren akne, teinin akne, akne

Mustapäät, finnit, akne, epäpuhdas iho, näpyt. Nuo ikävät näppylät voivat pahimmillaan pilata itsetunnon ja aiheuttaa ikäviä hetkiä arkeen. 

Onneksi aknea voi kuitenkin tehokkaasti hoitaa myös kotikonstein ja hellävaraisilla luonnollisilla tuotteilla!

Tässä artikkelissa kerron parhaimmat vinkit aknen hoitamiseen kotona sekä suosituimmat Saaren Taika luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteet, jotka sopivat akneiholle!

Kaksi kuvaa naamastani, välissä on noin puolisen vuotta.. Nyt puolen vuoden aikana käytössäni on olleet päivittäin teepuusaippua, spot control sekä salisyylihappo tehovoiteet näpyille. Ainoat tuotteet, jotka ovat oikeasti toimineet tähän mennessä akneiholleni.. Ei voi sanoa muutakuin iso Kiitos♥️♥️

Ennen ja jälkeen kuva Saaren Taika teepuusaippualla ja Spot control näppyvoiteella

Mistä akne johtuu?

Aknen muodostumiseen on useita eri syitä, eikä sen syntymiselle ole aivan varmaa selitystä.

Yksi iso tekijä aknen syntymiseen kuitenkin on ihon liiallinen rasvoittuvuus, jonka vuoksi ihon talirauhaset alkavat tukkeutua, jonka jälkeen tukkeutuneeseen talitauhaseen alkaa kertymään aknebakteereja.

Talirauhastiehyen tukkeutumaa, eli ihomatoa, kutsutaan myös komedoksi ja tästä syystä joitakin öljyjä luokitellaan komedogeenisellä asteikolla, joka kertoo miten todennäköisesti jokin öljy tukkii ihohuokosia. 

Taipumus akneen tai finneihin voi hyvin usein olla perinnöllistä. Monesti rasvoittuva iho liittyy mieshormoneihin, joiden esiasteita löytyy myös naisilta. Harvemmin finnien syynä on oikea hormonihäiriö.

Joskus stressilläkin on osuutta finnien syntyyn ja toisiaan myös rasvaiset herkut voivat lisätä näppyjen syntymistä.

Aknen tyypit; komedoakne, papulaarinen akne, kystinen akne

Aknella on monta eri tyyppiä, joista komedoaknessa pääongelmana on valko- ja mustapäät.

Papulaarisessa aknessa taas pääongelma on punaiset näppylät ja papulopustulaarisessa aknessa tai finnitaudissa ongelmana ovat punaisten näppyjen lisäksi märkänäppyläiset finnit.

Kystinen akne taas aiheuttaa syviä ja ontelomaisia, erittäin kipeitä muutoksia iholla.

Saaren Taika Teepuusaippua estää tutkitusti aknea

Saaren Taika Teepuusaippua ei kuivata ihoa muiden vastaavan tyyppisten palasaippuoiden tapaan, vaan sen teho piilee korkealuokkaisissa ja tarkoitukseensa harkiten valituissa ainesosissa, jotka puhdistavat epäpuhtauksista ja bakteereista, mutta samalla kosteuttavat herkkää ihoa!

Tämän akneiholle parhaan saippuan on kehittänyt täällä koto-Suomessa itsekin vaikeista iho-ongelmista koko ikänsä kärsinyt tuotekehittäjä Johanna.

Kuinka käytät Teepuusaippuaa akneihon pesuun?

Kostuta pesulappua haalean veden alla ja purista siitä liika vesi pois.

Hiero pesulapulla pari kertaa Teepuusaippuan pintaa ja pese sitten pesulapulla vartaloa tai alueita, joilla finnejä esiintyy.

Anna vaikuttaa hetki ja huuhdo haalealla vedellä saippua pois.

Käytä tarvittaessa normaalia kosteuttajaa, jotta ihosi ei ala erittämään liikatalia kuivuessaan, mikäli ihosi siis on luonnostaankin kuiva.

Kasvoja pestessä voit toimia yllämainitulla tavalla, mutta mikäli koet, että saippuaa tulee liikaa pesulappuun, voit vielä nopeasti virauttaa pesulapun vedellä ennen kasvojen pesua, näin saippuasta osa huuhtoutuu pois ja kasvoille tulee vähemmän saippuaa.

Katso alta video-ohje Teepuusaippuan käytöstä kasvojen pesussa:

Parhaat luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteet akneiholle

Luonnollisesta Saaren Taian tuotevalikoimasta löydät akneiholle sopivat tuotteet, joiden tehon on todennut jo sadat käyttäjät!

eroon mustapäistä

Eroon mustapäistä

Mikä on mustapää? Mustapää, eli ihomato on kuolleista ihosoluista ja talista tukkeutunut talirauhanen, joka syntyy tukkeutuneisiin ihohuokosiin. Mustapäitä on kahdentyyppisiä; on avoin mustapää, joka on

Lue artikkeli »
akne ja retinoli

Akne ja retinoli

Eroon aknesta retinolin avulla! Akne on ihon pinnalla näkyvä talirauhas tulehdus, jota voi esiintyä sekä nuorilla, että aikusilla. Ihon epätasapainosta johtuva liiallinen talin eritys saa

Lue artikkeli »

Lähteet; 1

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä