Elääkö bakteerit palasaippuan tai siivossaippuan pinnalla? Vastaus: ei elä!

elääkö bakteerit saippuan pinnalla

Bakteerit ja palasaippuat

Aina toisinaan saamme kysymyksiä palasaippuatuotteiden ja siivoussaippuatuotteiden hygieenisyydestä ja siitä, että jääkö palasaippuan pinnalle elämään esimerkiksi bakteereja. 

Saippuan hienous bakteerien ja virusten nerokkaana tappajana on se, että saippua, saatuaan vettä sekaansa, muuttuu miselleiksi, jotka tunkeutuvat virusten lipidikerrokseen, hajottaa viruksen ja vapauttaa sen sisällön ympäröivään saippuaveteen, joka lopulta kuljettaa tuhoutuneet viruspartikkelit pois. Samalla tavoin saippua ja vesi tuhoaa lähes kaikki muutkin yleisimmät bakteerit. 

Lue kuinka siivoussaippua tuhoaa Covid-19 viruksen.

Onko palasaippua hygieeninen?

Tieteellisessä tutkimuksessa on osoitettu, että palasaippuat, joiden pintaan oli annosteltu E.coli bakteeria ja Pseudomonas aeruginosa bakteeria, eivät tutkimuksen mukaan välittäneet bakteereja eteenpäin saippuaa uudelleen käytettäessä.

Tutkimus tehtiin palasaippuoilla, joita oli käytetty pesussa ja ne olivat pesujen vuoksi jo hieman pehmentyneet, eli palasaippuat olivat samalla tavalla käytettyjä, kun ne ovat kotioloissakin. 

Saippuoihin annosteltiin 70 kertainen määrä edellä mainittuja bakteereja, kuin mitä kotikäytössä olevissa saippuoissa voisi olla. (Lähde)

Palasaippuan hygieeninen käyttö

Palasaippuan käyttö eroaa nestemäisen saippuan käytöstä, aivan kuten siivoussaippuan käyttö eroaa valmiista kaupan siivoussuihkeesta. 

Kun käytät palasaippuaa, oli se sitten ihollesi, tai siivoukseen, niin huuhdo saippua käytön jälkeen vedellä ja ravista ylimääräiset vedet vielä pois ennen saippuan asettamista aluselleen kuivumaan.

Vaikka saippuan pintaan jäisikin bakteereja, eivät ne voi saippuan korkeasta pH arvosta johtuen elää pinnalla. Esim. Stafylokokit kuolevat, kun pH arvo ylittää 6,5. E.coli tuhoutuu yli pH8:ssa. 

Palasaippuoidemme pH on 9-10 ja siivoussaippuamme pH on 10.

Siivoussaippua lautasella, jossa myös ekologinen bambu tiskiharja ja lasi. Tuotteet ovat laiturin päällä.

Siivoussaippuan hygieeninen käyttö

Vaikka siivoussaippuat ovatkin resistenssejä yleisimmille bakteereille, on suositeltavaa käyttää esim. wc-tiloissa ja keittiössä omaa siivoussaippuaa. 

Paras siivoussaippua vessaan on Laventeli siivoussaippua

Laventelin eteerinen öljy on antibakteerista ja antiseptista. Se poistaa tehokkaasti hajuja.

Desinfioivana ainesosana se antaa tehokkuutta erityisesti keittiön ja wc:n puhdistukseen.

Paras siivoussaippua keittiöön on Sitrus siivoussaippua

Seetripuun eteerinen öljy paitsi raikastaa tehokkaasti, toimii myös ötököiden karkottajana. Se auttaa ehkäisemään erilaisia homeita ja sieniä. 

Sitruunaruohon eteerinen öljy on antibakteerista ja se puhdistaa kotisi ilmaa vähentämällä ilmassa olevia bakteereja, allergeeneja ja viruksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy tekee kodistasi puhtaan ja raikkaan! Sitä käytetään myös tuholaisten torjuntaan.

Rosmariinin eteerinen öljy auttaa poistamaan poistaa bakteerit ja virukset kodistasi. Se on antibakteerista ja antiseptista, sekä jättää jälkeensä raikkaan miellyttävän tuoksun.

Paras siivoussaippua kylpyhuoneeseen on Greippi siivoussaippua

Greipin eteerinen öljy on tehokas antibakteerinen aine ja siksi se on täydellinen tuote kodin puhdistamiseen ja desinfiointiin.

Greippi Siivoussaippua käy kodin kaikkien pintojen puhdistamiseen, mutta erityisen tehokas se on esim. työtasojen desinfioinnissa ja kylpyhuoneen kosteuden ja pesuaineiden aiheuttamien jäämien puhdistamisessa!

Palasaippua ja siivoussaippua ovat turvallisia käyttää

Palamuodossa oleva saippua, shampoo ja siivoussaippua, ovat siis täysin turvallisia ja hygieenisiä käyttää.

Paras säilytyspaikka palamuodossa oleville saippuatuotteille on huoneen lämmössä ja puisella alustalla. Puu on luonnostaan antibakteerinen materiaali ja sen imukyky myös nopeuttaa saippuan kuivumista. 

Lähdemateriaali:

1., 2., 3.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto ja vuosien syvällinen kokemus ihoon ja ihonhoitoon liittyen, erityisesti luonnollisten raaka-aineiden ja niiden vaikutusten osalta. Olen myös erikoistunut luonnonkosmetiikan valmistukseen, mikä on vahvistanut asiantuntemustani. Lisäksi minulla on lähes viiden vuosikymmenen kokemus vaikeiden ihosairauksien parissa, mikä on antanut minulle ainutlaatuista näkökulmaa ja asiantuntemusta alalla.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.