Gua Sha kiven käyttö

gua sha kiinteyttää ja kirkastaa ihoa - Gua Sha kiven käyttö

Gua Sha kivi hieronta

Kiinteyttää ihoa, silottaa ja kohottaa, ehkäisee ryppyjä ja poistaa turvotusta.

Gua Sha on vanha kiinalaisen lääketieteen ihonhoitomenetelmä, jossa ihon pintaa käsittelemällä kiihdytetään verenkiertoa.

Gua Sha hieronta auttaa muun muassa kuonanaineiden poistumisessa sekä turvotuksen vähenemisessä ja edesauttaa ihonhoitoaineiden ravintoaineiden parempaa imeytymistä.

Gua sha -hieronta rentouttaa kasvojesi lihaksia sekä jännitystiloja ja auttaa mikroverenkierron parantamisessa.

Tunnetilasi vaikuttavat kasvojen lihaksistoon ja faskiaan, jolloin kasvoille muodostuu esimerkiksi ns. ”ilmeryppyjä”. Puremalihasten jännitykset taas saavat helposti aikaan esimerkiksi turvotusta.

Gua sha -hieronta stimuloi ihon fibroblastien toimintaa, jotka vastaavat kollageenin ja elastiinin tuotannosta. Kollageeni pitää ihon kudokset joustavina, uusiutuvina ja toimintakykyisinä.

Ihmisen luontainen kollageenin tuotanto alkaa hidastua pikkuhiljaa jo noin 25-vuotiaana, ja nykyään suositellaankin anti-age -tuotteiden käytön aloittamista jo siinä iässä.

Hieronta poistaa myös turvotusta kasvojesi sekä silmiesi ympäriltä. Tämä onkin yleensä gua shan tavoitelluin vaikutus ja syy, miksi monet haluavat ottaa Gua Shan mukaan omaan ihonhoitorutiiniinsa.

Mikä on paras Gua Sha kivi?

Paras Gua Sha kivi on luonnon kivestä tehty Gua Sha, eli yleisimmin Gua Sha on valmistettu ruusukvartsista tai jadesta.

Aito kivestä tehty Gua Sha tuo parhaiten viileyttä iholle ja vähentää paremmin turvotusta.

Miten aloittaa Gua Sha kiven käyttö?

Ennen kuin aloitat Gua Sha hieronnan, huolehti, että kasvojesi iho on puhdas ja Gua Sha kivi on puhdas.

Puhdista Gua Sha kivi jokaisen käytön jälkeen esimerkiksi pesemällä Gua Sha kivi antibakteerisella ja antiseptisella Laventeli Siivoussaippualla, ohjeet artikkelin lopussa.

Saaren Taika Siivoussaippua on paras vaihtoehto ihonhoitotarvikkeiden puhdistamiseen, sillä siivoussaippua irrottaa iholta tulleen sitkeän rasvan sekä poistaa bakteerit ja virukset, mutta on kuitenkin iholle täysin vaaraton ja hellävarainen, eli mahdolliset saippuajäämät eivät aiheuta sinulle haittaa. 

Gua Sha kiven käyttö

Ennen Gua Sha kiven käyttöä puhdista kasvosi, annostele kasvovesi, seerumi (vapaaehtoinen, mutta itse suosittelen myös seerumia) ja kasvoöljy tai kosteuttaja.

Gua Sha:n käyttöä kuivalle iholle ei suositella, sillä se saattaa aiheuttaa ihoärsytystä.

Saaren Taika kasvoöljyt sopivat todella hyvin Gua Sha kiven kanssa käytettäväksi kasvojen hieronnassa, sillä ne sisältävät runsaasti iholle hyödyllisiä ainesosia, jotka mm. palauttavat ihon kimmoisuuden ja hillitsevät ihon sävyeroja.

Milloin Gua Sha kiveä ei saa käyttää?

Gua Sha:n käyttöä ei suositella, mikäli ihosi on vaurioitunut tai tulehtunut, sillä menetelmä saattaa lisätä tulehdusta eri puolilla ihoasi. Jos ihollasi on rosaceaa, aknea tai suunympärysihottumaa, ei tulehtunutta ihoa tule käsitellä, mutta voit käyttää gua shata kuitenkin muille ihoalueille. Esimerkiksi kaulan alueen käsittely on hyödyllistä rosacea- ja akneihosta kärsivälle.

Aloita Gua Sha hieronta näin

Gua Sha kiveä kuljetetaan aina ulospäin. Ei koskaan edestakaisin.

Aloita Gua Sha hieronta niskasta ja kuljeta Gua Sha kiven V:n muotoista puolta niskanikamien molemmilla puolilla niskarangan loppuun asti.

Hiero vielä vähän niskarangan lopussa painamalla Gua Sha kiveä ja ”heiluttamalla” sitä paikallaan hieman. Toista niskanrangan hieronta ainakin 5 kertaa rauhallisesti.

Kuva jossa opastetaan Gua Sha kiven käyttöä
Gua Sha kivi ja Johannan niska

Gua Sha kiveä kuljetetaan iholla hieman ”litteässä” suunnassa, eli ei esim. 90-asteen kulmassa, vaan kivi lähes laakeasti iholla ”maaten”. 

Johanna demonstroi Gua Sha kiven asentoa käsivartta vasten

Etene sitten olkapään kohdalta kaulan sivua pitkin korvan alle asti. Voit painaa tässä hieronnassa hieman kovempaa, mitä painaisit kasvoillasi. 

Korvan juuressa oleva lihaksesi kannattaa hieroa todella hyvin, sillä se on lihas, joka helposti kipeytyy päätetyössä ja jos lihas on kireänä, se vetää myös koko kasvomme alaspäin.

Kun olet hieronut molemmat puolet niskasta, jatka hieromista solisluun kohdalta ylöspäin aina kaulan keskelle saakka. 

Paina vain sen verran, joka tuntuu hyvältä. Voit myös lisätä öljyä iholle jos siltä tuntuu. 

Jatka leuan keskeltä leukalinjaa pitkin kohti korvaa ja hiero taas hetki korvan lähellä kivellä paikallaan.

Anna itsellesi aikaa löytää kasvojesi hierontaa kaipaavat kohdat ja hiero huolellisesti ne.

Hiero Gua Sha kivellä leukalinjaa pitkin kohti korvaa

Hiero seuraavaksi nenän vierustalta poskiluuta pitkin kohti korvaa ja ohimoa.

Gua Sha kiven suipoin kulma saa jopa hieman painaa poskiluun alta.

Liikkeen lopussa, hiero taas Gua Sha kiven kärjellä hieman pyörivin liikkein paikoillaan juuri korvan edestä, jossa usein on kireyttä. 

Gua Sha kivelle nenän vierestä kohti korvaa ja ohimoa

Seuraavaksi hierotaan silmien alue. Ole todella varovainen tässä kohdassa! Etene hieroen nenän vierustalta/silmän alta kohti ohimoa ja ohimon edessä hiero taas Gua Sha kiven reunalla hieman pyörivin liikkein lihasjumit pois.

Ohimon ja korvan edustan lihaksiston jumit auheuttaa monesti päänsärkyä ja kireyttä, eli käytä tähän kohtaan paljon aikaa.  

Kulmakarvojen alue hierotaan taas Gua Sha kiven V:n muotoisella päällä kulmakarvojen keskeltä ohimolle päin.

Mikäli kärsit usein päänsäryistä, kannattaa hieroa myös nenän yläpuolelta Gua Sha kiven V:n muotoisella päällä pienin pyörivin liikkein paikallaan tuossa kohtaa.

Otsan alueen hieronta aloitetaan keskeltä ja hierotaan Gua Sha kiven pitkällä sivulla nenän yläosasta otsaa pitkin aivan hiusrajaan asti.

Hitain liikkein jälleen ja edeten pikkuhiljaa otsaa sivusuunnassa, kunnes koko otsa on hierottu.

Gua Sha kiven puhdistus

Pidä Gua Sha kivesi aina puhtaana, sillä ethän halua kuljettaa pöpöjä ja epäpuhtauksia kiven mukana ihoosi hieroessasi ihoasi.

Parhaiten puhdistat Gua Sha kiven asettamalla se heti käytön jälkeen astiaan, jonne lasket lämmintä siivoussaippuavettä.

Pidä Saaren Taika siivoussaippuaa juoksevan veden alla, valuta siivoussaippuavettä astiaan ja aseta Gua Sha kivi veteen.

Hiero varovasti Gua Sha kiveä käsilläsi vedessä, jolloin bakteerit, epäpuhtaudet ja iholta tullut rasva liukenevat veteen.

Huuhdo kivi puhtaalla vedellä astiassa. Astian käyttö ehkäisee liukkaan kiven tipahtamisen kädestä. 

Saaren Taika Shopista löydät parhaimmat tuotteet kauneuteen ja hyvinvointiin!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.