Liki viikon koneessa muhineet märät pyykit raikastuivat Saaren Taika® pyykkietikalla!

Kaksi pyykkietikkaa kalliolla sekä pyykkikori

Miten eroon pyykin tunkkaisuudesta?

Moikka moi arvoisa lukijani! Tämän tekstin aiheena on märkä ja tunkkainen pyykki, ja miten siitä pääsee eroon Saaren Taika pyykkietikalla.

Saatat, ehkä tietääkin, että minulla on diagnosoitu ADD eli tarkkaavaisuuden häiriö. Meille ”ADDeille” on täysin arkipäiväistä, että pyykit unohtuu pyykkikoneeseen ja perunat palaa pohjaan keitinveden haihduttua, kun emme muista pesseemme pyykkiä tai keittäneemme perunoita. Listaa voisi jatkaa loputtomasti, mutta jätetään se johonkin toiseen kertaan! 

Pesin pyykkikoneellisen vaatteita sunnuntaina 17.12. mutta totutusti unohdin taas märät pyykit koneeseen. Normaalisti huomaan asian kyllä viimeistään seuraavana päivänä, mutta nyt on ollut mielessä niin paljon muuta, että muistin asian vasta torstaina eli eilen. Märät pyykit olivat siis koneessa 5 päivää, huohh 🙁 No, pakkohan ne oli sitten pestä uudelleen ja mietin, millä aineilla ne pesisin, jotta saisin tunkkaisuuden katoamaan..?

Päätin kokeilla uutta Saaren Taika® pyykkietikkatuoksua, Laventelia. Laventeli on tunnetusti aika raikas tuoksu ja sitä käytetäänkin yleisesti tuoksuna erilaisissa raikasteissa.

Pesuohjeet: tunkkaisen pyykin raikastus Saaren Taika pyykkietikalla

Kaadoin Laventeli pyykkietikkaa pyykkikoneen esipesulokeroon ja sen lisäksi laitoin ”normaalin setin” eli pesuainetta ja pyykkietikkaa huuhteluaineeksi. Pesin puuvilla 40 ohjelmalla, mutten käyttänyt esipesua, nestemäinen pyykkietikka nimittäin valui kyllä pesutilaan esipesulokerosta ja ajattelin sen riittävän, lisäksi kello alkoi olla jo sen verran illalla, että pelkäsin nukahtavani ja unohtavani pyykit taas koneeseen 😀

Käsi nostaa pyykkietikkapulloa vedestä

Kone pesi ja kävin hakemassa pyykit. Hiukan mua jännitti, että riittikö noin nopea pesu poistamaan tunkkaisuuden ja olinkin varautunut, että saan pestä pyykit vielä ainakin kertaalleen uudestaan. Olen aika tarkka siitä, että pyykeissä ei ole ”märän rätin” tuoksua, en vihaa mitään enempää kuin tunkkaiselle haisevia puhtaita vaatteita! Onnekseni koneesta tulvahti jo heti luukun avattuani erittäin raikas tuoksu!

Saaren Taika® Laventeli ei tuoksu voimakkaalle laventeliselle joidenkin keinotekoisten tuoksujen tapaan, vaan laventelin tuoksu on on miedompi ja hiukan enemmän ”kukkainen”, erittäin miellyttävä tuoksu siis. En tykkää voimakkaasta laventelisesta tuoksusta itse laisinkaan, mutta tämä Saaren Taika® Laventeli ei ole ”niin metallinen” kuin keinotekoiset laventelin tuoksut.

Saaren Taika pyykkietikka raikasti tunkkaiset pyykit

Toin pyykkikoria ylös ja perheemme teinipoika sattui olemaan keittiössä. Vinkkasin hänelle miten Saaren Taika pyykkietikka on pelastanut taas tilanteen ja lähes viikon koneessa muhineet märät pyykit tuoksuvat todella raikkailta, eikä pyykin tunkkaisuudesta ole tietoakaan! Tähän poika hymähti, että ”sehän nähdään!” ja tuli haistelemaan pyykkikoria. Sitten hän tokaisi yllättyneellä äänellä, että ”totta se on!” Niinpä. Kokeile vaikka itse! Pyykit tuoksuivat aivan täysin raikkailta ja ihanan kukkaiselta laventelilta, eikä jäljellä ollut pientä aavistustakaan mistään tunkkaisuudesta. Makuuhuoneessa oli raikas tuoksu jopa aamulla, kun mies tuli yövuorosta kotiin ja hänkin huomasi asian ja mainitsi siitä.

Vaatteita pyykkikorissa

Lue lisää:

Kokemuksia Saaren Taika-pyykkietikasta

Miten pyykkietikkaa käytetään?

Haisevatko pyyhkeet tai lakanat ummehtuneelle? Kokeile pyykkietikkaa!

Pyykkietikka pelastaa tunkkaisen pyykin

Ohje tee-itse pyykkietikkaan – DIY

Saaren Taika pyykkietikka puhdistaa putkistoa tukkeumista

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.