Paras pyykkietikka on Saaren Taika pyykkietikka – poimi DIY resepti itsellesi!

Paras pyykkietikka on Saaren Taika pyykkietikka

Paras pyykkietikka on Saaren Taika

Miksi? Koska se on aina aidosti isoäidin käsin tekemää täällä Suomen Salossa ja aidosti luonnollisista raaka-aineista, vailla keinotekoisia sekä ympäristölle mahdollisesti haitallisia ainesosia sekä ei valmiiksi vedellä laimennettua!

Mutta kerronpa pian lisää tästä meidän mahtavasta pyykkietikasta sekä lopussa jaan sinulle omat salaiset pyykkietikka reseptini, jotta voit tehdä halutessasi itse DIY-pyykkietikkaa kotonasi!

Pyykkietikan käyttö

Biohajoava ja ekologinen Saaren Taika pyykkietikka on monikäyttöinen kodin raikastus- ja puhdistusaine.

Pyykkietikkaa käytetään paitsi pyykin huuhteluaineena, voi sillä myös toisinaan pestä pyykkiä pesukoneessa tai liottamalla.

Erityisen hyvää se on muun muassa hikisten treenivaatteiden ja vastaavien esipesussa liottamalla,  sillä pyykkietikka poistaa pinttyneemmätkin hajut tekstiileistä.

Pyykkietikka treenivaatteiden esipesuun

Annostele pesuvatiin tai ämpäriin 0,5 – 1dl Saaren Taika pyykkietikkaa (esim. Laventeli tai Raikas) per 5 – 10 litraa vettä ja anna liota n. 30 min. Pese sen jälkeen normaalisti pyykkikoneessa.

Pyykkietikka on tekstiilien kuituja tukkimaton ekologinen huuhteluaine

Olet varmaan huomannut, että käyttäessäsi perinteistä pyykinhuuhteluainetta, on puuvillapyyhkeidesi ja mikrokuituliinojesi imukyky lähes olematon. Voisi jopa sanoa, että ne hylkivät vettä sen sijaan, että imisivät sitä! 

Tämä johtuu siitä, että perinteiset huuteluaineet tukkivat tekstiilikuidut ja tekevät niistä imukyvyttömiä.

Hamam-pyyhkeille suositellaan pyykkietikkaa

Siksi mm. hamam-pyyhkeiden pesuun ei saisi lainkaan käyttää perinteisiä huuhteluaineita, vaan aina pyykkietikkaa ja sitäkin n. puolet normaalisti käyttämästäsi määrästä.

Pyykit, putkisto ja pesukoneesi rakastavat pyykkietikkaa!

Pyykkietikka on pyykille paras raikastaja ja luonnollisin pehmentäjä, mutta sen lisäksi myös pesukoneesi rakastaa pyykkietikkaa, samoin kotisi putkistot!

 

Pyykinpesukone ei kaipaa pesua eikä raikastusta jos käytät pyykkietikkaa

Pyykinpesukone ei kaipaa erillistä pesukoneen puhdistusta, tiivisteiden tai lokeroiden raikastusta, kun käytät pyykkietikkaa. Itse en ole koskaan joutunut tuulettamaan tai raikastamaan pesukonettani, kun käyttössäni on pyykkietikka huuhteluaineena!

Pyykkietikka puhdistaa putkistoa tukkeumista

Putkistoihin tapaa kertyä erilaisia tukkeumia ja saostumia mm. pyykinpesussa käytetyistä pesuaineista ja huuhteluaineista, . veden kalkista, hiuksista, koirankarvoista ja tekstiilien irtokuiduista, nyt muutamia mainitakseni.

Pyykkietikka liuottaa näitä kertymiä ihan jokaisella pesukerralla, sillä  pyykkietikka puhdistaa putkistostasi kalkkeutumia ja saostumia, jolloin putkien tukkoisuus sekä avaamisen tarve vähenee.

Pyykkietikkaa siivoamiseen ja raikastamiseen

Pyykkietikka siivoussuihke

Voit käyttää pyykkietikkaa myös siivoamisessa. Laimenna Saaren Taika pyykkietikkaa vedellä suihkepulloon ja pese sillä kodin kovat pinnat kuten laatat, teräkset ja muut vastaavat.

Tee pyykkietikasta n. 5-20% vahvuinen seos veteen laimennettuna.

Pyykkietikkaa lattianpesuun

Voit käyttää pyykkietikkaa myös lattianpesuaineena, kokeile toki ensin, että lattiasi kestää sen! 

Laimenna pyykkietikasta n. 5-10% vahvuinen pesuvesi lattian pesuun.

Raikastussuihke pyykkietikasta

Kodin eri materiaaleja voi raikastaa tehokkaasti pyykkietikkasuihkeen avulla. 

Itse olen raikastanut pyykkietikkasuihkeella mm. hikisiä lenkkareita, verhot, sohvat, koiran pedit, matot jne. Olenpa joskus raikastanut jopa ulkoilutakin sisäpuolelta pikaisesti pyykkietikkasuihkeella, kun en ollut ehtinyt laittaa takkia pesuun!

Muuttaessani olen raikastanut pyykkietikkasuihkeella vaatehuoneen seinät ja hyllyt sekä tunkkaiset vaatekaapit sisältä.

Kaappien ja vastaavien raikastamiseen voit käyttää suihkepulloon laimennussuhdetta 50/50, eli jopa 50% pyykkietikkaa ja loput vettä.

Suihkuttele vaatekaappi seoksella ja anna tuulettua. Halutessasi voit myös pyyhkiä pinnat nahkealla liinalla ennen tuulettumisvaihetta. Muista aina kuitenkin tehdä koe suihkutus ja varmistaa suihkeen sopivuus materiaalille!

Pyykkietikan käyttö raikastukseen ja pyykin pehmentämiseen kuivausrummussa

Jos pesukoneessasi ei jostain syystä voi käyttää pyykkietikkaa, niin voit suihkauttaa sitä myös kuivausrumpuun, jolloin saat tekstiileillesi raikkautta ja pehmeyttä.

DIY-pyykkietikka ohje

Väkiviinaetikan ja etikan ero

Voit tehdä myös pyykkietikkaa itse!

Itse pidän erityisesti itsetehdyistä lahjoista ja mielestäni itsetehty pyykkietikka on oiva idea lahjaksi!

Suosittelen pyykkietikan tekemistä varten käyttämään väkiviinaetikkaa, sillä se on luonnollinen ja ympäristöä kuorimittamaton, kun taas etikka on synteettisesti valmistettua. 

Eteeriset öljyt pyykkietikkaan

Pelkällä etikalla ei pyykkiin saa ihanaa tuoksua ja siksi pyykkietikan tekemiseen tarviteen myös eteerisiä öljyjä.

Eikä kannata valita mitä tahansa tuoksuvaa öljyä, vaan nimenomaan luonnosta peräisin olevia aitoja eteerisiä öljyjä.

Toki ne ovat hintavampia kuin tuoksuöljyt, mutta eteeriset öljyt ovat useimmiten myös ympäristölle haitattomampia kuin keinotekoiset tuoksuöljyt. 

Blogistamme löytyy kaksi eri tee-itse pyykkietikka artikkelia ja löydät ne tästä: 

Ohje tee-itse pyykkietikkaan – DIY

Tee-itse pyykkietikka ohje – DIY

Raikasta pyykkiä ilman huuhteluainejäämiä. Olen nyt jo pari vuotta käyttänyt pyykkiä pestessäni saarentaika pyykkietikkaa huuhteluaineen sijasta ja olen ollut tyytyväinen. Vaatteet eivät enää haise pistävän ummehtuneille huuhteluainejäämien vuoksi, kuten ennen, mutta ovat silti pehmoisia ja raikkaita.

Raikas pyykkietikka. Tähän tuotteeseen ja sen raikkaaseen tuoksuun jää samantien koukkuun. Jo heti ensimmäisen pesukerran jälkeen teki mieli vaan nuuhkia pyykkejä niitä narulle ripustaessa. Aivan ihana tuote, saa pyykin myös ihanan pehmeäksi. Ehdottomasti JATKOON!

Ihanan tuoksuinen! Paras pyykkietikka mitä olen kokeillut. En enää muita haluakkaan. Myös muut tuoksut ovat ihania.

Pyykkipäivän piristys! Pyykkietikka raikastaa pyykin ja tekee niistä jotenkin paljon puhtaamman tuntuisia, ja kaikista kokeilemistani etikoista tämä on paras! Tuoksu on todellakin raikas, mutta ei ollenkaan liian voimakas omaan hieman tuoksuherkkään nenään. Kotimaisuus on myös plussaa. Tätä en vaihda!

Parhaat pyykkietikat löydät Saaren Taika verkkokaupasta tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.