Paras pyykkietikka on Saaren Taika pyykkietikka – poimi DIY resepti itsellesi!

Paras pyykkietikka on Saaren Taika pyykkietikka

Paras pyykkietikka on Saaren Taika

Miksi? Koska se on aina aidosti isoäidin käsin tekemää täällä Suomen Salossa ja aidosti luonnollisista raaka-aineista, vailla keinotekoisia sekä ympäristölle mahdollisesti haitallisia ainesosia sekä ei valmiiksi vedellä laimennettua!

Mutta kerronpa pian lisää tästä meidän mahtavasta pyykkietikasta sekä lopussa jaan sinulle omat salaiset pyykkietikka reseptini, jotta voit tehdä halutessasi itse DIY-pyykkietikkaa kotonasi!

Pyykkietikan käyttö

Biohajoava ja ekologinen Saaren Taika pyykkietikka on monikäyttöinen kodin raikastus- ja puhdistusaine.

Pyykkietikkaa käytetään paitsi pyykin huuhteluaineena, voi sillä myös toisinaan pestä pyykkiä pesukoneessa tai liottamalla.

Erityisen hyvää se on muun muassa hikisten treenivaatteiden ja vastaavien esipesussa liottamalla,  sillä pyykkietikka poistaa pinttyneemmätkin hajut tekstiileistä.

Pyykkietikka treenivaatteiden esipesuun

Annostele pesuvatiin tai ämpäriin 0,5 – 1dl Saaren Taika pyykkietikkaa (esim. Laventeli tai Raikas) per 5 – 10 litraa vettä ja anna liota n. 30 min. Pese sen jälkeen normaalisti pyykkikoneessa.

Pyykkietikka on tekstiilien kuituja tukkimaton ekologinen huuhteluaine

Olet varmaan huomannut, että käyttäessäsi perinteistä pyykinhuuhteluainetta, on puuvillapyyhkeidesi ja mikrokuituliinojesi imukyky lähes olematon. Voisi jopa sanoa, että ne hylkivät vettä sen sijaan, että imisivät sitä! 

Tämä johtuu siitä, että perinteiset huuteluaineet tukkivat tekstiilikuidut ja tekevät niistä imukyvyttömiä.

Hamam-pyyhkeille suositellaan pyykkietikkaa

Siksi mm. hamam-pyyhkeiden pesuun ei saisi lainkaan käyttää perinteisiä huuhteluaineita, vaan aina pyykkietikkaa ja sitäkin n. puolet normaalisti käyttämästäsi määrästä.

Pyykit, putkisto ja pesukoneesi rakastavat pyykkietikkaa!

Pyykkietikka on pyykille paras raikastaja ja luonnollisin pehmentäjä, mutta sen lisäksi myös pesukoneesi rakastaa pyykkietikkaa, samoin kotisi putkistot!

 

Pyykinpesukone ei kaipaa pesua eikä raikastusta jos käytät pyykkietikkaa

Pyykinpesukone ei kaipaa erillistä pesukoneen puhdistusta, tiivisteiden tai lokeroiden raikastusta, kun käytät pyykkietikkaa. Itse en ole koskaan joutunut tuulettamaan tai raikastamaan pesukonettani, kun käyttössäni on pyykkietikka huuhteluaineena!

Pyykkietikka puhdistaa putkistoa tukkeumista

Putkistoihin tapaa kertyä erilaisia tukkeumia ja saostumia mm. pyykinpesussa käytetyistä pesuaineista ja huuhteluaineista, . veden kalkista, hiuksista, koirankarvoista ja tekstiilien irtokuiduista, nyt muutamia mainitakseni.

Pyykkietikka liuottaa näitä kertymiä ihan jokaisella pesukerralla, sillä  pyykkietikka puhdistaa putkistostasi kalkkeutumia ja saostumia, jolloin putkien tukkoisuus sekä avaamisen tarve vähenee.

Pyykkietikkaa siivoamiseen ja raikastamiseen

Pyykkietikka siivoussuihke

Voit käyttää pyykkietikkaa myös siivoamisessa. Laimenna Saaren Taika pyykkietikkaa vedellä suihkepulloon ja pese sillä kodin kovat pinnat kuten laatat, teräkset ja muut vastaavat.

Tee pyykkietikasta n. 5-20% vahvuinen seos veteen laimennettuna.

Pyykkietikkaa lattianpesuun

Voit käyttää pyykkietikkaa myös lattianpesuaineena, kokeile toki ensin, että lattiasi kestää sen! 

Laimenna pyykkietikasta n. 5-10% vahvuinen pesuvesi lattian pesuun.

Raikastussuihke pyykkietikasta

Kodin eri materiaaleja voi raikastaa tehokkaasti pyykkietikkasuihkeen avulla. 

Itse olen raikastanut pyykkietikkasuihkeella mm. hikisiä lenkkareita, verhot, sohvat, koiran pedit, matot jne. Olenpa joskus raikastanut jopa ulkoilutakin sisäpuolelta pikaisesti pyykkietikkasuihkeella, kun en ollut ehtinyt laittaa takkia pesuun!

Muuttaessani olen raikastanut pyykkietikkasuihkeella vaatehuoneen seinät ja hyllyt sekä tunkkaiset vaatekaapit sisältä.

Kaappien ja vastaavien raikastamiseen voit käyttää suihkepulloon laimennussuhdetta 50/50, eli jopa 50% pyykkietikkaa ja loput vettä.

Suihkuttele vaatekaappi seoksella ja anna tuulettua. Halutessasi voit myös pyyhkiä pinnat nahkealla liinalla ennen tuulettumisvaihetta. Muista aina kuitenkin tehdä koe suihkutus ja varmistaa suihkeen sopivuus materiaalille!

Pyykkietikan käyttö raikastukseen ja pyykin pehmentämiseen kuivausrummussa

Jos pesukoneessasi ei jostain syystä voi käyttää pyykkietikkaa, niin voit suihkauttaa sitä myös kuivausrumpuun, jolloin saat tekstiileillesi raikkautta ja pehmeyttä.

DIY-pyykkietikka ohje

Väkiviinaetikan ja etikan ero

Voit tehdä myös pyykkietikkaa itse!

Itse pidän erityisesti itsetehdyistä lahjoista ja mielestäni itsetehty pyykkietikka on oiva idea lahjaksi!

Suosittelen pyykkietikan tekemistä varten käyttämään väkiviinaetikkaa, sillä se on luonnollinen ja ympäristöä kuorimittamaton, kun taas etikka on synteettisesti valmistettua. 

Eteeriset öljyt pyykkietikkaan

Pelkällä etikalla ei pyykkiin saa ihanaa tuoksua ja siksi pyykkietikan tekemiseen tarviteen myös eteerisiä öljyjä.

Eikä kannata valita mitä tahansa tuoksuvaa öljyä, vaan nimenomaan luonnosta peräisin olevia aitoja eteerisiä öljyjä.

Toki ne ovat hintavampia kuin tuoksuöljyt, mutta eteeriset öljyt ovat useimmiten myös ympäristölle haitattomampia kuin keinotekoiset tuoksuöljyt. 

Blogistamme löytyy kaksi eri tee-itse pyykkietikka artikkelia ja löydät ne tästä: 

Ohje tee-itse pyykkietikkaan – DIY

Tee-itse pyykkietikka ohje – DIY

Raikasta pyykkiä ilman huuhteluainejäämiä. Olen nyt jo pari vuotta käyttänyt pyykkiä pestessäni saarentaika pyykkietikkaa huuhteluaineen sijasta ja olen ollut tyytyväinen. Vaatteet eivät enää haise pistävän ummehtuneille huuhteluainejäämien vuoksi, kuten ennen, mutta ovat silti pehmoisia ja raikkaita.

Raikas pyykkietikka. Tähän tuotteeseen ja sen raikkaaseen tuoksuun jää samantien koukkuun. Jo heti ensimmäisen pesukerran jälkeen teki mieli vaan nuuhkia pyykkejä niitä narulle ripustaessa. Aivan ihana tuote, saa pyykin myös ihanan pehmeäksi. Ehdottomasti JATKOON!

Ihanan tuoksuinen! Paras pyykkietikka mitä olen kokeillut. En enää muita haluakkaan. Myös muut tuoksut ovat ihania.

Pyykkipäivän piristys! Pyykkietikka raikastaa pyykin ja tekee niistä jotenkin paljon puhtaamman tuntuisia, ja kaikista kokeilemistani etikoista tämä on paras! Tuoksu on todellakin raikas, mutta ei ollenkaan liian voimakas omaan hieman tuoksuherkkään nenään. Kotimaisuus on myös plussaa. Tätä en vaihda!

Parhaat pyykkietikat löydät Saaren Taika verkkokaupasta tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.